2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Cnm süt veya yoğurtla beraber muz ye kesiyor. Kefir de olur. Ama mutlaka beraber ye muz kabızlık yapmasın.
Teşekkürler bunu da deneyeyim, zaten muzu da çok çok az yiyebiliyorum ben, bebegimin kilosu biraz önden gidiyor doktorum meyveyi kesmemi önermişti, muz da direkt bebege kilo aldiran bisey olduğu icin hic tüketmiyorum bu aralar.

Bende bugun gitim yeni doktora sanci suan cikmadi bendede erken dogum riski demisti doktorum. Fakat bu doktor progestani fln kes bebek gelirse gelmek istiyosa gelsin dedi 35 + 4 um ona ragmen bu arada bebek 2250 gr 47cm normalmi ki su donem icin minyon gozukuyor dedi ama olsun minyon olsun benim kizim yeterki saglikliolsunda :)
Kuzum doktor normal dediyse elbet normaldir.
Yani evet 34-35den sonra düşük önleyici kasılma önleyici ne varsa keserler bendede öyle oldu.zaten genelde kesilsede erkenden gelmezler.doktorumun söylediği bu.
Kilo ve boy sağlık kriteri değildir.
Bazı bebek 2 kilo ile anne yanına verilir bazısı 3500 doğar küveze girer.kardeşimde oldugu gibi.
3200doğurdu küveze girdi ,kuzenim 34de doğurdu bebeğini aldı ertesigün eve geldi.
Elbette anne karnında durdugu kadar durması önemli ama gelmek istiosa yapcak bişey yok.sen içini rahat tut.su akar yolunu bulur cnm.

Bebişin kız mı?
Genellemelere inanmam gerçi ama bende tuttu.
Kız bebekler böle cin gibi yapıo anneyi uyku falan hiç yani.erkektede aşırı uyku hali var mesela bende.kızımda cin gibiydim bunda 9 aydır kafam kalkmıo sürekli yatıyorum.
Benim yüksek ihtimal kız göremedik orayı %100 değil bı çok uykum olduğu dönem var bazen nadirde olsa uykusuz geceler var bakalım ne çıkacak 😬
Kizlar az once nst de sanci 100 leri Gordu sanci hissetmiyorum ama sanci cikiyor🤦‍♀️yine serum yine nst.gecen hafta da boyle oldu.acilma varmi diye baktilar o da yok.hafif bel agrisi ve rahimde dusensiz kasilma var siz de durumlar nasil?
Bende bugün gittim Dr a kontrolüm vardı ilk rahat konuştu Dr um erken daha acelemiz yok dursun durduğu kadar vs benim acele edeceğimi düşündü sanırım bu an 😁 sancılar ne durumda dedi var dedim rutin hale geldi nst ye gönderdi sancılarım çıktı bı ara 80 i de gördü yokluyor ufak ufak sancılar var erken doğumu tetikleyebilir dedi nst yi çeken ebe Dr a gittik kağıtla 4 Mayıs a tarih verdi ama kesin değil haftaya yine randevum var hafta sonu sancin olursa veya bı durum olursa cepden ara muhakkak dedi 😬bence 4 mayısı beklemeyecek ama neyse 🤣

Bende kontrole gittim geçen ctesi nin aksine 5 günde 150 gr almış gibi gözüküyo net olmamakla beraber dedi, sonuç olarak kilo almaya devam ediyor ve suyunda azalma da görmedim, 2-3 hafta yeter bize dedi..kafa tam kanal girişinde gözüküyor..25-30 larda kasılma çıktı normal dedi

Benim yüksek ihtimal kız göremedik orayı %100 değil bı çok uykum olduğu dönem var bazen nadirde olsa uykusuz geceler var bakalım ne çıkacak 😬

Bende bugün gittim Dr a kontrolüm vardı ilk rahat konuştu Dr um erken daha acelemiz yok dursun durduğu kadar vs benim acele edeceğimi düşündü sanırım bu an 😁 sancılar ne durumda dedi var dedim rutin hale geldi nst ye gönderdi sancılarım çıktı bı ara 80 i de gördü yokluyor ufak ufak sancılar var erken doğumu tetikleyebilir dedi nst yi çeken ebe Dr a gittik kağıtla 4 Mayıs a tarih verdi ama kesin değil haftaya yine randevum var hafta sonu sancin olursa veya bı durum olursa cepden ara muhakkak dedi 😬bence 4 mayısı beklemeyecek ama neyse 🤣
Nasıl ya sizin daha cinsiyet kesin değilmi 😬ay ne heyecanlıııı süpriz yumurta gibi🤠 önce sağlıklı eli ayağı düzgün sonra gönlünüze göre olsun 🤲

Ben de atarım ama arkadaşlara bılemıyorum yanı hamılelık haberı herkese yayılmıstı benım olmadığım yerde sımdı herkese elınde telefon gostermelerını ıstemıyorum oyle bı ıkı kısı var ısteyecekler ne bıleyım yoksa akrabalara atarız 🙂
Hoşlanmadığın insanlar varsa onun için bir şey diyemem tabi. Onları da geçiştirirsin yad a net olmayan Bi foto atarsın.

Kızlar doğumdan sonra korse kullanmayı düşünüyor musunuz? Doktora danıştınız mı? Düşünüyorsanız hangi korseyi alacaksınız? Owli ve yamuna korseler çok önerilmiş kararsız kaldım açıkcası.
Ben medikal Korse kullanırım canım. İlk başta. Dikiş ağrılarını azaltıyor. Göbeği sabit tutuyor. Sallanıp dikişe baskı yapmıyor.
Yamuna Korse kullanan arkadaşlar vardı. Memnundu lar. Ama bence birkaç ay geçmesi gerekir sanırım en az.

Kuzu bu haftalara göre normal sancı değerleri.
Neden artık serum veriyorlar,yani haftası uygun doğsa doğar ,yani ben nerden bilcem tabide merak ettim çünkü bana 37den sonra herhangi sancım olursa doktor artık durdurmayacağını söylemiştide.ay hayırlısı artık sağ salim bi doğuraydık 🤲
Bekletmek istiyor 39 a kadar sanirim o yuzden veriyor serum cnm bilmiyorum ki

Kuzum doktor normal dediyse elbet normaldir.
Yani evet 34-35den sonra düşük önleyici kasılma önleyici ne varsa keserler bendede öyle oldu.zaten genelde kesilsede erkenden gelmezler.doktorumun söylediği bu.
Kilo ve boy sağlık kriteri değildir.
Bazı bebek 2 kilo ile anne yanına verilir bazısı 3500 doğar küveze girer.kardeşimde oldugu gibi.
3200doğurdu küveze girdi ,kuzenim 34de doğurdu bebeğini aldı ertesigün eve geldi.
Elbette anne karnında durdugu kadar durması önemli ama gelmek istiosa yapcak bişey yok.sen içini rahat tut.su akar yolunu bulur cnm.
Cok tesekkurederim. Bende acaba erken mi kesti diye dusundum ama eger oyleyse vardir bi bildigi. Zaten ben hemen gelcegini sanmiyorum Allah biliyorya icime 6 mayis gibi doguyor o zamanda 38e girmis bulunuyorum ins o zmna kdr durur bakalim nasip kismet sen nasilsin peki yolundami hersey

nst normaldi bebiş sonunda yüzünü net olarak gösterdi haftaya Çarşamba çatı muayenesi var normal olursa 10 mayıs dedi doktorum ama sezeryan olursa henüz gün vermedi Çarşamba günü belli olacak bizde durumlar böyle 🌸

Cok tesekkurederim. Bende acaba erken mi kesti diye dusundum ama eger oyleyse vardir bi bildigi. Zaten ben hemen gelcegini sanmiyorum Allah biliyorya icime 6 mayis gibi doguyor o zamanda 38e girmis bulunuyorum ins o zmna kdr durur bakalim nasip kismet sen nasilsin peki yolundami hersey
Şükür bakalım pazartesi 10da sezaryenim var 38+4 olacağım.korona atlattk o bizi çok hırpaladı.
İnşallah sağ salim kavuşurum hepimizde kavuşuruz bebeklerimize.

Kızlar yemek yedikten sonra şişkinlik oluyor akşamları yürüyorum dün fazla yürümüşüm sabah bacaklarım ağrıyordu yürümek doğumu tetikler mi sizce?

Kızlar ben kısmetse doğum sürecinde kuran dinlemek istiyorum. Hangi duaları dinleyebiliriz o süreçte? Bilgisi olan paylaşabilirse memnun olurum 🌷

Gün içinde Meryem suresi, Yusuf suresi dinliyorum. Bir de bugün kolay Doğum için bir dua dinledim, onu da ekledim listeye.
Kolay dogum için olan duayı paylaşır mısın

Selam kızlar bugün kontrol günüydü, geçen hafta gitmiştik ve hiç kilo almamış görünüyor. Doktor zaten önde gittiği için önemli değil dedi ama benim kafama takıldı tabi. Son bir haftadır griple bogusuyorum eve gelen hasta misafirler yüzünden 😠 tabi boğaz ağrısı vs çok çektim bir şey yemedim doğru dürüst Ondan da olabilir dedi doktor
Mayısın ilk haftasından gün seçeceğiz, haftaya kontrole gidince bakalım

Hayirli akşamlar herkese. Gebelik zehirlenmesi geçiren varmi acaba doktorum şüphelendi bugün çok fazla ödemim oldugu için birde bebegimin kilosu haftasina göre biraz azmiş 36. haftadayım 2500 kg mış kilosu

Merhabalar, 19 Nisan vajinal dogumu baslatma cabalari 10. saatin sonunda riskli bulununca, ani bir kararla, spinal anestezi sezaryenle 20 Nisan’da bebegim dunyaya geldi.
Biz verilen hormonla rahmin acilmasini beklerken, bebegin kalp atislari bariz bir sekilde dustu, o durumdayken benim kalbim de yerinden cikacakti. 5dk icinde karar alindi 15 dk icinde de bebek dogdu. Bebegin kordon bagi ve plasentasi incelmis bulundu, arastirilmaya gonderildi. Her sey cok hizli oldu, bebegim cok kucuk ama destege ihtiyaci yok kuvozde ilgileniyorlar, istedigimde gidip gorup sariliyorum. Elimle meme sagimi yapip siringaya sut biriktirip veriyorum simdilik ama mamayla besleniyor. Emme refleksi gelissin bana verilinceye kadar diye, hastanenin temin ettigi emzigi verdim aldi.
Dogumun oldugu gece sonda takiliydi o gece hic tuvalete gitmemek cok rahat geldi yattim uyudum dinlendim. Ertesi gun sonda cikinca tuvaletimi yapmayi tekrar hatirlamam gerekti, sezaryenle ilgili degil de spinal anesteziyle ilgili bir durum tabi ki ama olumsuz olabilecek hic yan etkisini gormedim, gayet hareketliyim, refakatcim yok, esim ziyaret saatine geliyor gidiyor, hastanede tek basima rahat geciyor gunler. Tek dilegim bebegime kalici sekilde sarilabilmek onu emzirmek simdi. Sukur ki her sey yolunda. Herkesin dogum anlari su gibi aksin, yildizlari parlak olsun cocuklarimizin ✨✨✨

Maşallah gözün aydın 🥰

Hayirli akşamlar herkese. Gebelik zehirlenmesi geçiren varmi acaba doktorum şüphelendi bugün çok fazla ödemim oldugu için birde bebegimin kilosu haftasina göre biraz azmiş 36. haftadayım 2500 kg mış kilosu
Arkadaşım yaşamıştı 32. Haftasında. Sezaryene aldılar hemen. Ödem değil de tansiyon yüksekliği sonucu idrar da kaçak çıktı sanırım. Bence bebeğinin kilosu iyi ya.

X