- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.177
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #40.441
Benimki ultrasonda parmağını emiyordu 21.haftalardan beri bence reflexi oluşmuştur ama emmek ister mi nasıl olur bilmiyorum tabi. Benimde ucu küçük ama silikon uçla falan uğraşmak istemiyorum inşallah tutabilir.Benim kızımda ilk gün çok iyi tuttu. Sonra çocuk doktoru geldi emmesi güçlü dedi ama göğüs ucun küçük diyip silikon uç aldırttı neyse biz başladık silikon uca. Ama demedi ki bi süre sonra bırak. İlk zamanlar saatlerce memedeydi. Bu sefer brbek alıştı silikon uca. Bıraktıramadım bi türlü çünkü hep uyuyordu da aynı zamanda zorla uyandırıyordum. Uyandırıp emzirmeye başlıyordum bu seferde bıraktıramıyordumkilo alımı iyi değildi mama ver dedi dr. Onu vereyim dedim onu da almadı. Yani lohusalığım kabustu. İnşallah bunda yaşamam böyle şeyler. Yanımda kimsemde olamayacak. O stresi tek başıma yaşamak istemiyorum
Bende istiyorum ama ne yazık ki şartlarBenimki ultrasonda parmağını emiyordu 21.haftalardan beri bence reflexi oluşmuştur ama emmek ister mi nasıl olur bilmiyorum tabi. Benimde ucu küçük ama silikon uçla falan uğraşmak istemiyorum inşallah tutabilir.
Benim ilk doğum olduğu için asla evde tek olmak istemiyorum annem babam kardeşim gelecekler
Cnm çok teşekkür ederim
Aynen canım kadın düzgün konuşmayı bilmiyor karşısında küçük çocuk gibi hissediyorum artık azalıyor sürekli ama bu saatten sonra da başka doktor çok zor olacak o yüzden katlanıyorum dediğin gibi bitti mi doğum değil Sühendan hanıma o hastaneye bile uğramayı düşünmüyorum o derece nefret geldi banaSıkmayın canınızı Sühendan Hanim hep öyle sizde benim gibi doğumdan sonraki kontrolünüzü olup birdaha yanına ugramazsiniz İnşallah ,kendinize rutin jinekolojik muayeneler için başka bı doktor bulun beni doğum masasından bile sinir etmişti kadın doktorluğu iyi olabilir ama insan ilişkileri kötü eşim o kadar cok hastanede kalıyor ki bu kadın sosyallesmeyi unutmuş diyordu haklıydı hayatı hastane olmuş oradaki hemşireler kendi cocuklarini bile göremiyor diye konuşuyorlardı aralarinda bakabileceginden fazla hasta alıyor malesef
Ne kadar bilgisi iyi olursa olsun hamilelik psikolojisi zaten insanı yoruyor. Her muayeneye gittiğinde acaba ne diyecek korkusuyla gideceğime değiştirirdim açıkçası. Ama şu saatten sonra zaten gerek yok bitmiş gitmiş. Ben doktora giderken kızım benden hetecanlı . Koşa koşa gidiyorSıkmayın canınızı Sühendan Hanim hep öyle sizde benim gibi doğumdan sonraki kontrolünüzü olup birdaha yanına ugramazsiniz İnşallah ,kendinize rutin jinekolojik muayeneler için başka bı doktor bulun beni doğum masasından bile sinir etmişti kadın doktorluğu iyi olabilir ama insan ilişkileri kötü eşim o kadar cok hastanede kalıyor ki bu kadın sosyallesmeyi unutmuş diyordu haklıydı hayatı hastane olmuş oradaki hemşireler kendi cocuklarini bile göremiyor diye konuşuyorlardı aralarinda bakabileceginden fazla hasta alıyor malesef
Dogar dogmaz kuvoz olursa devlet karsiliyormus ama olur da odaya ciktiginda bi sikinti olur da sonradan ybu ye giderse kisi kendisi karsiliyormus. ben de ozelde dogum yaptim ankarada tobb hastanesinde doktorumun disinda hastaneye 4900 e yakin bi ucret odedim.kızlar özel hastanelerde doğum için ne kadar odeceyeceksiniz? ben hastane degistirdim. normal sezeryan farketmeden 4bin tl dediler. doğum için doktorunu çağırmak +750tl dediler. tamam dedik neyse yapcak bişey yok. ama eşine demişler ki bebekte bir sorun olur da hastanede yatarsa günlük 400tl ücreti var demişler. çok saçma değil mi? yenidoğan yoğun bakımları devlet karşılıyor diye biliyordum ben?
Bizim de 4bin sanırım ama doktor için ayrıca ücret yok. Yenidoğan yoğun bakımı sormadımkızlar özel hastanelerde doğum için ne kadar odeceyeceksiniz? ben hastane degistirdim. normal sezeryan farketmeden 4bin tl dediler. doğum için doktorunu çağırmak +750tl dediler. tamam dedik neyse yapcak bişey yok. ama eşine demişler ki bebekte bir sorun olur da hastanede yatarsa günlük 400tl ücreti var demişler. çok saçma değil mi? yenidoğan yoğun bakımları devlet karşılıyor diye biliyordum ben?
Geldim 35 . Haftaya bu saatten sonra degismek istemiyorum kendi cins ama ameliyatları başarılıymış diye devam ediyorum sezeryan olacak bnm mecbur ben de tersi doktordan sonra 2 gün kendime gelemiyorum ilk hamileliğim de dediğin gibi doktorum çok iyiydi çok rahatlatıyordu iple çekiyordum muayeleriNe kadar bilgisi iyi olursa olsun hamilelik psikolojisi zaten insanı yoruyor. Her muayeneye gittiğinde acaba ne diyecek korkusuyla gideceğime değiştirirdim açıkçası. Ama şu saatten sonra zaten gerek yok bitmiş gitmiş. Ben doktora giderken kızım benden hetecanlı . Koşa koşa gidiyordoktor amca ne diyecek kardeşimi görecek miyim diye. Muayene olduğum gün için rahatlıyor. Günler geçtikçe evham başlıyor. Hastaneye gidince rahatlıyorum. Beni rahatlatıyor yani. Bir de doktor korkutsa şimdiye çoktan doğırurdum
Aynen canım, pozitif düşünmek için şunu söyleyeyim çoğu bebek annesinin memişini kolayca tutup emiyor. Çoğu anne sorun yaşamıyor, sizin de öyle olur inşallah.Bende o pütürlük yoksuyum gelince ordan bi kaba doldurmaya çalışayım hastanede de 2 gün kalcam o zamana kadar öğrenirim heralde emzirmeyi ama bebekle de alakalıymış bakalım umarım beni yormaz.
Silikon uç yeterli süt almasını engelliyor direk memeden emince daha çok süt çekiyormuş bebekler. Aynı sorunları biz de yaşadık. İnşallah bu sefer öyle olmaz. Doktorun gereksiz yere silikon uç önermiş sanaBenim kızımda ilk gün çok iyi tuttu. Sonra çocuk doktoru geldi emmesi güçlü dedi ama göğüs ucun küçük diyip silikon uç aldırttı neyse biz başladık silikon uca. Ama demedi ki bi süre sonra bırak. İlk zamanlar saatlerce memedeydi. Bu sefer brbek alıştı silikon uca. Bıraktıramadım bi türlü çünkü hep uyuyordu da aynı zamanda zorla uyandırıyordum. Uyandırıp emzirmeye başlıyordum bu seferde bıraktıramıyordumkilo alımı iyi değildi mama ver dedi dr. Onu vereyim dedim onu da almadı. Yani lohusalığım kabustu. İnşallah bunda yaşamam böyle şeyler. Yanımda kimsemde olamayacak. O stresi tek başıma yaşamak istemiyorum
Benimde kaynanam burda gerçi bayramda memleketteki evlerine gidebilirler ama onla rahat edemem. Ailemin gelmesi mecburi benim için.Bende istiyorum ama ne yazık ki şartlarannemler normalde gelecekti ama vaka sayıları artınca ben istemedim uçak ya da otobüsle gelmelerini. Kardeşlerimde çalışıyor ve izin alıp arabayla getirmeleri sıkıntı olacak gibi. İzin anlamında. Nasıl olsa bir gece hastanedeyiz dedim. En çok endişelendiren kızımı bırakacak kimsemde yok. Onu da hastaneye götürücez mecburen. İnşallah kabul ederler. Ailecek kalıcaz gibi görünüyor.
Bende öyle hissediyordum kızımda hele birde sakin sessiz biriyseniz üstünüzde otorite kuruyor resmen ben bana soran insanlara asla gitmeyin diyorum bir ara mahkemelik bile olmuştu baya olay olmuştu aslında Bursa'da öncesinde devlet hastanesi'nde doktor olduğu için baya bilinen bir doktor, ben şimdiki doktorumdan çok memnunum İnşallah doğumda güzel geçer ve bu sefer güzel anılarım olur ve rutin jinekolojik kontrollerde de yeni doktor aramak zorunda kalmamAynen canım kadın düzgün konuşmayı bilmiyor karşısında küçük çocuk gibi hissediyorum artık azalıyor sürekli ama bu saatten sonra da başka doktor çok zor olacak o yüzden katlanıyorum dediğin gibi bitti mi doğum değil Sühendan hanıma o hastaneye bile uğramayı düşünmüyorum o derece nefret geldi bana
Ne kadar bilgisi iyi olursa olsun hamilelik psikolojisi zaten insanı yoruyor. Her muayeneye gittiğinde acaba ne diyecek korkusuyla gideceğime değiştirirdim açıkçası. Ama şu saatten sonra zaten gerek yok bitmiş gitmiş. Ben doktora giderken kızım benden hetecanlı . Koşa koşa gidiyordoktor amca ne diyecek kardeşimi görecek miyim diye. Muayene olduğum gün için rahatlıyor. Günler geçtikçe evham başlıyor. Hastaneye gidince rahatlıyorum. Beni rahatlatıyor yani. Bir de doktor korkutsa şimdiye çoktan doğırurdum
Siz kendinizi strese sokmayın bak sizin 12-8 tansiyonunuza yüksek demiş benim zamanında hiç tansiyonumu kendi olcmemisti bile benimde sizin gibi normal tansiyonum 9-6'dır ödemim olunca acilde tansiyonunu ölçtür demişti kendi olcmemisti bile muayeneden çıkıp acilde tansiyon ölçtürüyordum 12-8 çıkınca iyi diyordu normal tansiyonumun 9-6 olduğunu bilmiyordu bile öncesinde hiç olcmedigi için bendekide tecrübesizlik hamilelikte normal geliyordu 12-8 tansiyon doğumdan sonra ödemden bileklerim nerdeyse baldirlarim kadar şişmişti bir hafta sonraki kontrolden sonra bir daha hiç uğramadım yanına doğumdan 2 ay sonra başka doktora gitmiştim rutin kontroller içinGeldim 35 . Haftaya bu saatten sonra degismek istemiyorum kendi cins ama ameliyatları başarılıymış diye devam ediyorum sezeryan olacak bnm mecbur ben de tersi doktordan sonra 2 gün kendime gelemiyorum ilk hamileliğim de dediğin gibi doktorum çok iyiydi çok rahatlatıyordu iple çekiyordum muayeleri
Bizim de 2850.falamdı.eşim konuşmuş 2500 gibi bir şey olacak. Ama gittiğim uygun bir hastane. Mesai saati dışında doktorun gelmesi de 300 civarı bişey sanırım. Yenidoğan yoğun bakımı ücretsiz canım. Keisnlikle para alamazlarkızlar özel hastanelerde doğum için ne kadar odeceyeceksiniz? ben hastane degistirdim. normal sezeryan farketmeden 4bin tl dediler. doğum için doktorunu çağırmak +750tl dediler. tamam dedik neyse yapcak bişey yok. ama eşine demişler ki bebekte bir sorun olur da hastanede yatarsa günlük 400tl ücreti var demişler. çok saçma değil mi? yenidoğan yoğun bakımları devlet karşılıyor diye biliyordum ben?
Ben ilk 20 li haftalara kadardı sanirim başka doktora gidiyordum oda aşırı ilgisiz saçma sapan biriydi ne tansiyon ölçüyor ne kiloya bakıyor nede bebekle ilgili düzgün bilgi veriyordu eşimin arkadaşları tavsiye etmiş bu doktoru başladık ikinci kontrolde bnm sıkıntılar baş göstermeye başladı derken değişme imkanimda olmadı doktor aramak büyük stres çünkü şimdide az kaldı zaten belli olmaz iki haftaya bile doğabilir oğlum erken doğum riskim var o yüzden degismek istemiyorum eşimde her gidişimizde of püf edip duruyo hastaneye kızıyor doktor içeri almıyor pandemiden dolayı doktoru tanima fırsatı olmadı o yüzden tanışa oda bir daha semtine uğratmaz büyük ihtimal sadece bir gun kalıp çıkacağım surda iki üç kez daha karşılaşırız diye teselli ediyorum kendimiBende öyle hissediyordum kızımda hele birde sakin sessiz biriyseniz üstünüzde otorite kuruyor resmen ben bana soran insanlara asla gitmeyin diyorum bir ara mahkemelik bile olmuştu baya olay olmuştu aslında Bursa'da öncesinde devlet hastanesi'nde doktor olduğu için baya bilinen bir doktor, ben şimdiki doktorumdan çok memnunum İnşallah doğumda güzel geçer ve bu sefer güzel anılarım olur ve rutin jinekolojik kontrollerde de yeni doktor aramak zorunda kalmam
ikicicek-birbocek doktorunun benim ilk dogumumda ki doktor olduğunu ilk zamanlarda bilseydim kesin değiştirin derdim zaten ama bu saatten sonra çoğu gitmiş azi kalmış duymamaya çalışmak en iyisi yoksa insan sinir oluyor ilk hamileligimde eşimin bile ayakları geri geri gidiyordu doktora giderken ama ilk olunca tecrübesizlik bilememistik bizide iyi doktor diye yonlendirmislerdi şimdiki doktorumda çok tatlı güler yüzlü insanı sakinlestiren bir doktor şimdi aradaki farkı daha iyi anlıyorum yani
Siz kendinizi strese sokmayın bak sizin 12-8 tansiyonunuza yüksek demiş benim zamanında hiç tansiyonumu kendi olcmemisti bile benimde sizin gibi normal tansiyonum 9-6'dır ödemim olunca acilde tansiyonunu ölçtür demişti kendi olcmemisti bile muayeneden çıkıp acilde tansiyon ölçtürüyordum 12-8 çıkınca iyi diyordu normal tansiyonumun 9-6 olduğunu bilmiyordu bile öncesinde hiç olcmedigi için bendekide tecrübesizlik hamilelikte normal geliyordu 12-8 tansiyon doğumdan sonra ödemden bileklerim nerdeyse baldirlarim kadar şişmişti bir hafta sonraki kontrolden sonra bir daha hiç uğramadım yanına doğumdan 2 ay sonra başka doktora gitmiştim rutin kontroller için
Her hamilelik o kadar başka ki. Bunda resmen gerdan kısmın boynum bile karardı.boynumda benler çıktı et ben Bi de minik minik hep eşim oraya gidiyor. Oğlumda hiç böyle kararmamıştım.ben çıkmıştı ama Bi iki tane. Onlar da gitti sonradanBenimkide pembeydi böyle oldular. Koltuk altımda falan kararma olmadı memeler kahverenginin elli tonu oldular.
Ne kadar pahalı hastaneler ya. 9 bin nedirBen daha hastaneyle konuşmadım bilebi kere görüştük daha çok var diye ön bilgi verdiler. 9 bini buluyordu sanırım. 1 gece kalmak ve bebeğin ilk yapılacak işlemleri. Açıkçası bu saatten bu saatten sonrada dr ve hastane değiştirme fikrimiz olmayınca sormadık. Bu hafta görüşeceğiz inşallah.
Dediğiniz gibi az kaldı zaten siz morelinizi yüksek tutun iyiki eşinizi almıyor yoksa eşler biz kadar sabırli değil birde eşler üzerinde de otorite kurmaya çalışıp onlarıda azarliyor, eşim sırf şu sıra beklemek yüzünden ikinci çocuğu yapmam diyordu o zaman, şimdi randevuya gittiğimiz gibi 5 dakika sonra girdiğimden eşim bile şükür çekiyorBen ilk 20 li haftalara kadardı sanirim başka doktora gidiyordum oda aşırı ilgisiz saçma sapan biriydi ne tansiyon ölçüyor ne kiloya bakıyor nede bebekle ilgili düzgün bilgi veriyordu eşimin arkadaşları tavsiye etmiş bu doktoru başladık ikinci kontrolde bnm sıkıntılar baş göstermeye başladı derken değişme imkanimda olmadı doktor aramak büyük stres çünkü şimdide az kaldı zaten belli olmaz iki haftaya bile doğabilir oğlum erken doğum riskim var o yüzden degismek istemiyorum eşimde her gidişimizde of püf edip duruyo hastaneye kızıyor doktor içeri almıyor pandemiden dolayı doktoru tanima fırsatı olmadı o yüzden tanışa oda bir daha semtine uğratmaz büyük ihtimal sadece bir gun kalıp çıkacağım surda iki üç kez daha karşılaşırız diye teselli ediyorum kendimi