2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar şu folik asit olayını sizde duydum ya ben gebe kalmadan 1,5 ay önce falan baslamıştım düzenli kullanmaya folbiol kullanıyorum ilk muayeneye gittiğimde devam et dedi bugünde kullanıyosun dimi devam et dedi doktor neye göre doz olyı acaba tuhafıma gitti

Evet ballıgın her türlüsünü ben de çok severim faydalı da ama hamilelikte bazı balıklar riskliymiş.Ayrıca konserve olan her şey zararlıymıs

Evet civayi dusunemedim ben, halbuki ozel egitimde bir suru otizmli cocukla calismistim hic aklima bile gelmedi. Riske atmamak en iyisi haftada 1 e indirmek lazim

Bende de hiç bulantı yok şuana kadar olmadı inşallah olmaz

Bende de hiç bulantı yok şuana kadar olmadı inşallah olmaz

Evet ya insallah boyle devam eder arada adet sancisi gibi oluyor onda da gidip hemen ic camasirima bakiyorum bir sey mi olmus leke mi var diye neyse yolu yariladik sayilir 6 hafta daha riskli donemimiz kaldi sonra hepimiz rahat bir nefes alicaz

Evet ya insallah boyle devam eder arada adet sancisi gibi oluyor onda da gidip hemen ic camasirima bakiyorum bir sey mi olmus leke mi var diye neyse yolu yariladik sayilir 6 hafta daha riskli donemimiz kaldi sonra hepimiz rahat bir nefes alicaz
Aynen bende de öyle anlık sancı girip çıkıyor hemen çamaşırıma bakıyorum evet inşallah rahata kavuşcaz

Merhaba arkadaşlar doktorumun bugün verdiği tahmini doğum tarihim 9 Mayıs bugün kalp atışını duyduk çok şükür aranıza yeni katılıyorum Allah'ım herkese sağlıklı gebelik sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Kızlar ya hem bulantısı olup hem rahatça yemek yiyebilen varmı benim gibi :) hiç kusmadım henüz ne sabah aç karnına ne gün içerisinde.bulantım var yemek yiyorum geçiyor 15-20dk sonra tekrar midem kazınıp bulanıyo....öyle bir kısır döngüye girdim sinirim bozuluyo gerçi ilk gebelikte 6 ay yemeden kusup 6kilo verdim o daha içleracısıydı ama buda pek keyifli sayılmaz 7.hafta bitiyor sanırım 4-5hafta daha sancılı süreç...kahve akıntımda az olsada devam ediyor...

Iyi akşamlar. Burada hepimiz sağlıklı gebelik ve hayırlısıyla bebeğimizi kucağımiza almak istiyoruz. Aklımıza takılan seyleri burada sormamız çok normal. Yalniz biraz abartmıyor musunuz. Bizler sağlıkçı değilsek test sonuçlarını internetten baktığımız değerlere göre yorumlayamayız. Ben youtubedan bir doktoru takip ediyorum çok güzel açıklamaları var o da aynısını diyor anne adayları gereksiz yere kafasını meşgul etmesin sadece doktoru dinlesin diyor..
Mesela ben bu forumlarda dolaşmasam dış gebelik kalp atışı duyamama vs durumlarını pek bilmeyeecktim ve stres yapmayacaktım. Izledigim doktor da ygünümüzdeki anne adaylarının zihinlerini fazlasıyla meşgul ettiğini söylüyor. Kesinlikle katılıyorum. Insanoğlu yüzlerce yıldır çoğalıyor hayatın dogal akışı içinde olan bir durum..
Hamileligimizde embriyo sağlıklı ise süreç sağlıklı bir şekilde devam edecektir değilse de vücut erken zamanda onu atmak isteyecektir. Hayırlısını dileyip zihnimizi başka şeylerle meşgul etmek iyi gelicektir diye düşünüyorum..

Kızlar 7. Haftaya kadar neredeyse hiç belirti hissetmedim şu 7. Haftaya girdim girlei hayat bana zulum az önce öğüre öğüre kustum günlerdir ağzımda hep koku tatlar ve resmen midemin yanması hiç geçmiyor... Bu gebelik sürekli böyle devam ederse ben nasıl kilo alacağım bilmiyorum bebeğim iyi olsun ben idare edeceğim mecbur dua edelim birbirimize

Boyle bir bilgi var ton baliginda daha az civa vardir diyor haftada 2 kez tuketebilirsiniz. Buyuk baliklarda civa yuksek oldugu icin tuketmeyin diyor ama bilemedim
Gebelikte teneke ton balık önermiyorlar, çok zorda kalınırsa poşet ton balığı yiyebilirsiniz dedi bana beslenme uzmanım.
Dip balığı da önermiyor, sadece yüzey balıkları yenecek ızgara şeklinde ve haftada 2-3 kez.

Cok tesekkurler hic bilmiyordum

Bende öyleyim sanki şişkinlik var midemde. Kusacak gibiyim ama kusamıyorum. Yemek saati canım istemiyor ama oturunca sofraya yiyorum gayet güzel. Sonra yine başlıyor

Haklısın da işte tedaviyle olduğu için aslında kaygılarımız. Burada bir çOk kişi Yıllardır uğraşıyor kimi bir kaç kere dış gebelik boş gebelik vs yaşamış. Bende ilk hamileliğimde hiç şüphelenmemiştim kese boş mu olur acaba diye çünkü böyle şeyleri yaşamamıştım

Selam kizlar hamislerimiz cogaliyor masallah saglikla gelsin kuzularimiz
Birkac gun oncesine kadar acliktan gozu donen mutfaktan ayrilmayan ben simdi mutfaga giremiyorum bir anda baslayan bulantilarla tepe takla geldim resmen

Günaydınlar herkese
Bugün randevum var, minnoşumun kalp atışlarını duymaya gideceğim inşallah duyabiliriz

Duyacaksın inşallah canım. Bende bulantılarım çoğaldığı için az önce doktora gittim prilam yazdı yine kalbini dinledik gümbür gümbür geliyor kuzum inşallah. Çok garip duygular bunlar ya. Rabbim hepimize hayırla sağlıkla zamanında kavuştursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…