2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Arada çikolata yiyorum birde beyaz ekmek yiyorum bunları da yemiycem artık bakalım 2 hafta sonra ne der

Nidicard akcigerde özellikle eklem yerlerinde ödem yapar günde kaç tane nidicard kullanıyorsun

Evet canım benim tansiyonum genelde 11/7 12/o civarı sadece bi kaç kere 13leri gördüm. Ama 24 saatlik idrarda protein kaçağı çıktı. Korkma sen düzenli tansiyon takibi yap, tuzsuz yemeye çalış, protein ağırlıklı beslen. Şuan benim de yaptığım o zaten. Ama fark edilir bi Ödemin varsa doktordan 24 saatlik idrarda protein testi de isteyebilirsin için rahat eder

Aynen sicakta zor oluyor birde ben tropikal iklimde yasiyorum % 85 nem orani kapi disari cikamiyorum, ikinci dogum ilkine gore daha hizli ve kisa sureli oluyormus doktorum oyle demisti insAllah sag salim cok agri aci cekmeden kavusuruz kuzularimiza
Ay İnşaAllah çok ihtiyacım var dogumdan lohusalığa miss gibi çıkmaya?

Yüzüklerimi takıyorum hala oluyor. Arada bacaklarımda hafif şişlik oluyor . Bazen de sabahları hafif şiş oluyor ama gözle görülür değil parmağımla bastırırsam bacağımda hissediyorum. Ayaklarımda da bişey yok

Az mış o dozda çok ödem görülmemeli 6 ve üzerinde başlıyor genelde tansiyonun kaç o zaman gerçekten karbonhitrat ve tuzu kesmelisin bebegin suyu fazla çıkıyor mu
Bi de nidicard zaten bebegin kilo alımını yavaşlatıyor çok dikkatlı beslenmelisin aynı problem bendede var ben nidicard altı kullanıyorum diyetisyenim tüm beslenme düzenimi değiştirdi şimdiye kadar 3,5 kilo almıştım şimdi her hafta yarım kilo almam gerekiyor % 65 protein %35 karbonhidrat bakalım bebek kilo alacak mı

Az mış o dozda çok ödem görülmemeli 6 ve üzerinde başlıyor genelde tansiyonun kaç o zaman gerçekten karbonhitrat ve tuzu kesmelisin bebegin suyu fazla çıkıyor mu
Tansiyonum 11/7 cıktı bugün ilk bir hafta günde 6 tane kullandım 10 gündür 3 tane alıyorum ayaklarimda ellerimde şişlik var ayakta 10 dk bile dursam davul gibi şişiyorum 20 gündür sıfır tuz hiç kullanmıyorum nefes darlığı yaşıyorum resmen nefes alamıyorum salondan mutfağa gitsem nefes nefese kalıyorum anlamadım niye böyle oldu ilaçtan şüphelendim doktor diyo ilacı kesersem tansiyonun fırlar kesemem yapmaz bu dozda zaten dedi sizin gibi
Acaba Ne yapabilirim bu ödemden kurtulmak için ? Bol protein almalisin dedi doktor dikkat ediyorum ona ama başka ne yapılabilir?

Ben diyetisyene gitmiyorum ama kadin dogum doktorunun dediği pirinç ekmek tuz çikolata bisküvi makarna vb şeyler kesinlikle yasak günde iki kase mercimek en az 1 kg yoğurt sadece çavdar yada siyez ekmeği oda günde 3_4 dilimi geçmeyecek
Varsa diyet listen fikir olması açısından paylaşabilir mısın

Benim kendimde gozlemledigim odem sisligi karbonhidrattan sonra oluyor. Cok uzun suredir makarna yememistim 2 gun once yedim canim istedi, dun de canim kisir istedi yaptim yedim. Bugun ellerim ayaklarim sis uyandim. Uzun sure karbonhidrat almayinca da ozellikle canin istiyor ne yazik ki. Bugun de bol su icmeye dikkat ettim. Ayni zamanda da proteinle de besleniyorum omega 3'u ihmal etmiyorum diye vicdanen rahatsiz degilim ama ah su gluten, hamur isleri! Onlara ara verince eller ayaklar rahatliyor ama.

E sıkıntı yok o zaman. Benim mesela gece ve sabah kalktığımda alyansım olmuyor, ayakkabılarım sıkıyor. Gece zaten dudaklar filan bayağa belirgin şiş oluyor. Sen dediğim gibi tansiyon takiviyap tuza dikkat et yeter

Allah Allah. Acaba bi de ürolojiye mi gitsen? Böbrekle alakalı olmasın ödem. Ben tansiyon için alfamed kullandım hiç Bi sıkıntısı olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…