2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar çok canım sıkıldı bugün kontrolüm vardı 30+2 haftalık olduk bebek 1500 gr olmuş 2 hafta da sadece 200 gr almis bebek doktor az kilo alımı dedi ben 2 haftada 2 kilo almışım çok kilo almışsın dedi ama ödemim var ayaklarım hep şiş sen çok kilo almışsın dedi protein alımını artır ekmek yok hamur işi yok makarna yok pirinç yok tuz zaten hiç kullanmıyorum 20 gündür sıfır tuz yiyorum ztn nefes darlığı çekiyorum ciğerlerinde de ödem var dedi ödemin artarsa bebek beslenemez erken almak zorunda kalırız bebek zarar görür dedi bir sürü olumsuz şey söyledi çok moralimi bozdu

Amin amin İnşaAllah cümlemize Sağlıcakla gelsin İnşaAllah hepimizin minnosları. Benim ilk normal dogum 39+2de geldi bakalım kızım ne zaman gelecek kızlar erken gelir derler ya nasip sağlıkla gelsin de

Canım 30 haftalık 1500 gram bebek bana zayıf gelmedi Instagram'da da bazen bu şekilde hamile sayfalarında görüyorum normal diyenler çok oldu ya geçen gün denk geldim 30 haftalık Tam da bir buçuk kilo bebek kilo olarak bence çok zayıf değil Ama eğer ciğerlerinde ödem var da bebeğin gelişimini etkilerse alması gerekebilir takipli olursun haftada bir ya da iki haftaya bir çağırır artık seni bundan sonra sağlıklı olsun da şu an bile alsa zaten yaşayabilecek durumda bebeklerimiz ama hayırlı zamanda gelir inşallah Zamanında gelir temennim o Ama üzülme sen birkaç doktora daha gitsen olmaz mı bazı Doktorlar evham yapıyor

Bnm doktor sağolsun ztn hep en kötü senaryoları söylüyor hep ama buranın en iyi doktorlarından o yüzden ona gidiyorum da derdimi anlatamıyorum nidicard kullanıyorum o yapıyor ödem diyorum inanmıyor bilmiyorum cnm ne yapacağım şaşırıp kaldım ne düşüneceğimi bilemez oldum stresten daha önce başka doktora gidiyordum oda çok ilgisiz ve bilgisiz di diye bu doktora basladik bebegin de böbrek kanallarının birinde genişleme var onu da takip ediyoruz bugün üstüne onca lafı duyunca alt üst oldum inş hepimizin melekleri de zamanında sağlıkla gelsinler

Anlıyorum canm ama bana kalırsa devlete de git bi kaç başka doktora da git ilacı hangi doktor veriyorsa o bölüme de git bi doktorla kalmayın demek istediğim ne olur ne olmaz bilemiyoruz ciğerlerine ödem olması da riskli eğer bunu o ilaç yapıyorsa kesmende sakınca varmı ne için kullanıyor bilmiyorum ama sen bi kaç bölümle de konus

Görünen dikiş yapılmıyor artık hep yapıştırma tekniği kullanıyorlar ama dikiş olanların dikkat etmesi gerekir tabi. İyi kurulamak da çok önemliymiş öyle demişti doktorum.

Tansiyonla ilgili sıkıntın var mı canım? Ben de preklamsi riski var, hem ödem hem protein kaçağı sorunum var tansiyon da sınırda gidip geliyor. Bu sorunlar olunca da bebeğe giden kan akımı azalıp bebeğin beslenmesini azaltıyormuş. Benim de en son 10 günde 200 gram almıştı. Normalde lan sulandırıcı da kullanıyorum ona rağmen.

Sen izmirde miydin sanki?

Kızlar Nisan annelerinden doguranlar olmus darısı bizlere sağlıkla İnşaAllah tabi ben en sonlardayım nisanda da mayıs, anneleri birer birer dogurur :)
Benim kizce ablasi gibi 10 gun once gelmek isterse 1 mayis gibi gelir herhalde bakalim acilisi kim yapicak topikte heyecanli bekleyisler baslasin

Kasilmalarim oluyor durdurmak için kullanılıyor canım erken doğum riskine karşı bırakamıyorum ilacı

Benim kizce ablasi gibi 10 gun once gelmek isterse 1 mayis gibi gelir herhalde bakalim acilisi kim yapicak topikte heyecanli bekleyisler baslasin
Bende 39lara gelmeden önce doğsa diyorum sağlıkla son haftalar çok zor geçiyor yaa, oğlum 15 haziranda doğurmuştum çok zor sıcak olunca lohusalık da, ayrı bi zor zaten terliyorum 2 kat çok terledim, öldüm resmen, bunu Biraz daha erken doğurursam çok iyi olcak nasıl gözüm korkmıs ilkinde Allahım herşeyimizi kolaylaştırsın, İnşaAllah

Ya kızlar okudukça korkuyorum. Brnim tansiyonum mac 13/8 civarı oluyor. Genel itibariyle 12/8 civarında. 3 hafta önce doktora gittiğimde protein çıkmadı idrarda. 24 Saatlik idrara bakılmadı ama. Tansiyon yükselmeden idrarda protein çıkabilit mi?

Herkese merhaba guzel anneler il kzamanlar bu topikte cok zaman gecirirdim su siralsr cok bakamiyorum. Umarım herkesniyidir soyle bir okudum artik endiseler yerini guzel bejleyislere birakmis hepimiz icin. Benim bu ayim cok zor geciyor ic bacak kaslarim yirtildigi icin bir aydir yuruyemiyorum ve doktor 15 gun daha yurume dedi ztn cok canin aciyor bebegimin hic birseysi icin kosturamiyorum hazirliklari esim yapmak durumunda kaliyor o yuzdenn moralim bozuk.

Sizler neler yaptiniz doktorunuz dogumla ilgili konustumu sezeryan veya normal bu haftaksrda soyluyorkarmi ben 31. İn icindeyim daha hic konusulmuyor .

Aynen sicakta zor oluyor birde ben tropikal iklimde yasiyorum % 85 nem orani kapi disari cikamiyorum, ikinci dogum ilkine gore daha hizli ve kisa sureli oluyormus doktorum oyle demisti insAllah sag salim cok agri aci cekmeden kavusuruz kuzularimiza

Bebeğin kilosu bana da az gelmedi. Benimki 30. haftamda 1300 grdı doktor minyon bir bebeğin olacak dedi ama kötü bir senaryodan bahsetmedi. Ben de minyonum demek annesine çekmiş dedi geçti. Siz doktorun dediklerine dikkat edin ama bence moralinizi bozmayın

Benimde aynı haftalarda senin gibiydi. ikicicek-birbocek bence normal seninki de. Bir arkadaşıma da kaç haftadır suyun az bebek gelişmiyo falan dedi doktoru. Öyle böyle 39. Haftaya geldi. Şimdide herşeyi normal demiş. Bence ultrasonda ölçüm hataları oluyor. Çok takma kafana

Inş cnm inş iyi Olur herşey hepimiz icin

En guzeli doktorunuzun soylediklerine uyup o programda kalmak tabi ama insan bazen sinirlenince stres olunca bile nasil odem topluyor. Temelde asiri sagliksiz beslenmiyorsaniz neden ciddi bir sorun olsun ki, rahat olun. Siz kendiniz de bilirsiniz zaten bu ara karbonhidrata fazla yuklendim protein eksik kaldi gibi, ona gore dengelersiniz. Doktorlar, evham yapmayin o da bebege soyle zarar verebilir, erken almak zorunda kalabiliriz demiyor hic!!!
2 haftalik gozlem, bebegin butun gelisim zamani icinde kisa bir sure degil mi? Bakalim bir sonrakinde ne soyleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…