2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Malesef bende sonda mağduruyum.
Ameliyat yerimden çok ,1 ay çiş yaparken sızım sızım sızladı wc den korkuyodum.hiç geçmicek sandım,yani nasıl takıyorlarsa artık pata küte daldırıyorlar heralde.ben uyuştuktan sonra takmışlardı anlamadım ama sonrası zordu.

Herkeste aynı dert var. Benim ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama baya sıkıntısını yaşadım. İnş bu defa olmaz bu kadar

Yok yaa zaten kapıda eşin ailen vs birileri olur bebek çıkınca hepsi peşinde oluyor foto çekmek için çoğu yerde doğum olunca hemen fotosu filan da çekiliyor. Karışma şansı çok düşük
Canım bizimkiler bebeği görse bile karıştırabilirler o yüzden benim görüp emin olmam lazım

İyiki yazın doğum yapmıyoruz sıcaklarda o bantla 10 gün durmak zor olurdu.

Benim gittiğim hastanede de karışma şansı yok ama yılda dünyada binlerce bebek hastanede karışıyormuş ben yine de tedbirli olayım.

Keşke erkeklerde olduğu gibi bize de ördek verseler ona yapsak.

Bebeği karışan diğer kadın farkedememiş mi? Geçmişte çok yaşanıyormuş böyle şeyler.
Annen farketmese ömür boyu kendi çocuğunu görmeden yaşıcaktı

Allah Allah çok ilginç kızlar bana bugüne kadar defalarca sonda takılıp çıkarıldı hiç öyle kafamda yer edecek kadar ağrı acı hissettiğimi hatırlamıyorum. Normalde de hep bu tarz şeyler benim zor geçer

Benim ilk doğumumda çok korkuyorum diye doktor bana takmamıştı sondayı. Tuvalete gitmiş gelmiştim sonra ameliyathaneye gitmiştim. Şimdi basıl olur bilmiyorum

Benim ilk sezaryenim genel anesteZiydi sonda takılma anını uyuyunca yapmışlar ama çıkartılma anı kendimde iken oldu rahattı hatta ben de çıkarabiliirm aslında diye takılmıştım asistana. Bir sorun yaşamamıştım. Yapışkan bant da sezaryenin ertesi günü eve çıktım duşa gir dedi doktorum duşta kendim çıkarıp bantımı öyle duş almıştım. Öyle günlerce durmuyor.

Bebeği karışan diğer kadın farkedememiş mi? Geçmişte çok yaşanıyormuş böyle şeyler.
Annen farketmese ömür boyu kendi çocuğunu görmeden yaşıcaktı
Yok onlar fark etmemiş. Çünkü kadın doğum yapınca cinsiyetine bakmamış. Annem bakmış ama. Diğer bebek erkek olunca öyle fark etmiş yani. Kız olsa belki o da anlamayacaktı.ilk doğumda cahildim hiç bakmamıştım ama sen de baktım cinsiyetine demişti. Çok varmış eskiden gerçekten. Sağlık sektörü çok kötüydü zaten.

O naısl oluyor ki onlarda da sonda takılıyor ameliyat öncesi ama. Eşime takılmış. Babam olduğunda ona da taktılar
İdrarını yapamazsa takıyolar ama yapabiliyorsa böyle uzun bir kap veriyolar ördek adı ona yapıyosun kadınlara göre çok rahat yani.

İyiki yazın doğum yapmıyoruz sıcaklarda o bantla 10 gün durmak zor olurdu.
Bana bant takılmadı hiç, hep açıktı dikiş yeri , doktor 3gün su değdirme dedi , tabi ben dayanamadım su geçirmez bantla yıkandım hafif su aldı kenardan ve hafifte iltihap olmuştu.sonra antibiotik ve kremle geçti.

bant konusu benim de öyle oldu. 2 akşam yattım hastaneden eve gelince bantı çıkarıp duş aldım zaten dışardan bişey yok gibiydi nerdeyse, yapıştırma tekniği yapılıyor su değse de bişey olmaz. ama görünen dikişleri olanlar hani şu zamanı gelince alınan dikişlerden onlara hemen su değdirmek tehlikeli olabilir enfeksiyon açısından

Valla benim yapıştırma dikişti alınmayanlardan onlardada enfeksiyon oldu.doktor cildin yapısı ile daha çok alakalı dedi mesela kardeşimle ben aynı doktora sezaryen olduk bende enfeksiyon oldu kardeşimde olmadı.kişisel tecrübem dayanamıyorız aslında rahatlamak açısından ama 3-4gün su değdirmemek.ertesi gün yıkanıp sorunsuz atlatanda var tabi ama diğer ameliyatlarımdada su değdiği zaman enfeksiyon oldu bende.

Kızlar bn cuma doğum yapmış pazartesi taburcu olmuştum eve gittiğim gün duş almistim ama şu şu geçirmez bant duruyordu onunla duş aldım çok şükür sıkıntı yaşamamıştım ama bnm problemde şu dikiş yeri kabarık ve siyah kalınca bir çizgi şeklinde kaldı bu doğumda doktor orayı temizleyeceğiz yeni dikiş yapacağız dedi bakalım nasıl olur

Kızlar Nisan annelerinden doguranlar olmus darısı bizlere sağlıkla İnşaAllah tabi ben en sonlardayım nisanda da mayıs, anneleri birer birer dogurur :)
Bizimde nasipse 23nisanda sonraki ilk müsait güne sezaryen tarihi verecek 1 nisandaki kontrolümde.normal zamanla ile doğum yapsam mayıs annesi olacaktım 38.haftada alacağı için nisan annesi olacağım Allah izin verirse.ay çok az kaldı hepimize rabbim sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…