- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #37.801
Malesef bende sonda mağduruyum.Sonda takmak çok uzun Bi işlem değildir Sanırım yani bikaç sn ile bebeğe çok etkisi. Olacağı düşünmüyorum ben de. Umarım aynı şekilde bu defa da yaparlar.Ay sonda travma kiminle konuşsam. O yüzden önemli bence. Bende de sistit gibi bişey oldu. Felaket yanma yaşadım. O da kaçınılmaz Bi durum sonda sonrası
Herkeste aynı dert var. Benim ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama baya sıkıntısını yaşadım. İnş bu defa olmaz bu kadarMalesef bende sonda mağduruyum.
Ameliyat yerimden çok ,1 ay çiş yaparken sızım sızım sızladı wc den korkuyodum.hiç geçmicek sandım,yani nasıl takıyorlarsa artık pata küte daldırıyorlar heralde.ben uyuştuktan sonra takmışlardı anlamadım ama sonrası zordu.
Canım bizimkiler bebeği görse bile karıştırabilirler o yüzden benim görüp emin olmam lazımYok yaa zaten kapıda eşin ailen vs birileri olur bebek çıkınca hepsi peşinde oluyor foto çekmek içinçoğu yerde doğum olunca hemen fotosu filan da çekiliyor. Karışma şansı çok düşük
İyiki yazın doğum yapmıyoruz sıcaklarda o bantla 10 gün durmak zor olurdu.10 gün duruyor diye hatırlıyorum. O bantla duş alabiliyorsun su geçirmiyor ama ben korkumdan almamıştım su geçirir falan diye. Habire vücudumu ıslak mendille siliyordum birkaç kere de annem gövdemi sırtımı koltuk altlarımı falan sabunlu bezle silmisti
Benim gittiğim hastanede de karışma şansı yok ama yılda dünyada binlerce bebek hastanede karışıyormuş ben yine de tedbirli olayım.bizim hastanede bir ameliyathanede bir hasta olabiliyor içerde tek ben vardım oranın kapısında da eşim dedeler anneanne babaanne bekliyordu oğlumu ameliyathanenin yeşil bezine sarılı getirmişler annem alıp giydirmiş. karışma şansı yok yani :) ama şaka bi yana büyük hastanelerde aynı anda bir kaç doğumun gerçekleştiği ameliyathanelerde olsam ben de korkabilirdim belki..
Keşke erkeklerde olduğu gibi bize de ördek verseler ona yapsak.Sonda takmak çok uzun Bi işlem değildir Sanırım yani bikaç sn ile bebeğe çok etkisi. Olacağı düşünmüyorum ben de. Umarım aynı şekilde bu defa da yaparlar.Ay sonda travma kiminle konuşsam. O yüzden önemli bence. Bende de sistit gibi bişey oldu. Felaket yanma yaşadım. O da kaçınılmaz Bi durum sonda sonrası
Bebeği karışan diğer kadın farkedememiş mi? Geçmişte çok yaşanıyormuş böyle şeyler.Benim de en çok korktuğum şey oydu. Brn karışmışım hastanede bebekken. Bu yüzdne sanırım. Tabi Allahtan annem fark etmiş. Hatta ameliyathaneye kimseyi almıyorlardı özellikle sormuştum eşim falan da giremedi. . Bu yüzden hiç düşünmemiş olmamıza rağmen doğum fotoğrafçısı tuttuk. Normalde spinal yapılacaktı. Ama saat 5 i geçtiği için onu yapan anestezi uzmanı çıktığı için mecburen genel oldu. İyi ki De öyle olmuş. Çok korkuyordum zaten kesilme anı vs hissediliyormuş öyle demişlerdi. Tırsıyordum. Şimdi de genel isticem
Bant incecik bir şey hissetmiyorsun ki hiç. Sıcak da olsa etkisi olmazdı yani.İyiki yazın doğum yapmıyoruz sıcaklarda o bantla 10 gün durmak zor olurdu.
O naısl oluyor kiKeşke erkeklerde olduğu gibi bize de ördek verseler ona yapsak.
Yok onlar fark etmemiş. Çünkü kadın doğum yapınca cinsiyetine bakmamış. Annem bakmış ama. Diğer bebek erkek olunca öyle fark etmiş yani. Kız olsa belki o da anlamayacaktı.ilk doğumda cahildim hiç bakmamıştım ama sen de baktım cinsiyetine demişti. Çok varmış eskiden gerçekten. Sağlık sektörü çok kötüydü zaten.Bebeği karışan diğer kadın farkedememiş mi? Geçmişte çok yaşanıyormuş böyle şeyler.
Annen farketmese ömür boyu kendi çocuğunu görmeden yaşıcaktı
İdrarını yapamazsa takıyolar ama yapabiliyorsa böyle uzun bir kap veriyolar ördek adı ona yapıyosunO naısl oluyor kionlarda da sonda takılıyor ameliyat öncesi ama. Eşime takılmış. Babam olduğunda ona da taktılar
Bana bant takılmadı hiç, hep açıktı dikiş yeri , doktor 3gün su değdirme dedi , tabi ben dayanamadım su geçirmez bantla yıkandım hafif su aldı kenardan ve hafifte iltihap olmuştu.sonra antibiotik ve kremle geçti.İyiki yazın doğum yapmıyoruz sıcaklarda o bantla 10 gün durmak zor olurdu.
bant konusu benim de öyle oldu. 2 akşam yattım hastaneden eve gelince bantı çıkarıp duş aldım zaten dışardan bişey yok gibiydi nerdeyse, yapıştırma tekniği yapılıyor su değse de bişey olmaz. ama görünen dikişleri olanlar hani şu zamanı gelince alınan dikişlerden onlara hemen su değdirmek tehlikeli olabilir enfeksiyon açısındanBenim ilk sezaryenim genel anesteZiydi sonda takılma anını uyuyunca yapmışlar ama çıkartılma anı kendimde iken oldu rahattı hatta ben de çıkarabiliirm aslında diye takılmıştım asistana. Bir sorun yaşamamıştım. Yapışkan bant da sezaryenin ertesi günü eve çıktım duşa gir dedi doktorum duşta kendim çıkarıp bantımı öyle duş almıştım. Öyle günlerce durmuyor.
Valla benim yapıştırma dikişti alınmayanlardan onlardada enfeksiyon oldu.doktor cildin yapısı ile daha çok alakalı dedi mesela kardeşimle ben aynı doktora sezaryen olduk bende enfeksiyon oldu kardeşimde olmadı.kişisel tecrübem dayanamıyorız aslında rahatlamak açısından ama 3-4gün su değdirmemek.ertesi gün yıkanıp sorunsuz atlatanda var tabi ama diğer ameliyatlarımdada su değdiği zaman enfeksiyon oldu bende.bant konusu benim de öyle oldu. 2 akşam yattım hastaneden eve gelince bantı çıkarıp duş aldım zaten dışardan bişey yok gibiydi nerdeyse, yapıştırma tekniği yapılıyor su değse de bişey olmaz. ama görünen dikişleri olanlar hani şu zamanı gelince alınan dikişlerden onlara hemen su değdirmek tehlikeli olabilir enfeksiyon açısından
Bizimde nasipse 23nisanda sonraki ilk müsait güne sezaryen tarihi verecek 1 nisandaki kontrolümde.normal zamanla ile doğum yapsam mayıs annesi olacaktım 38.haftada alacağı için nisan annesi olacağım Allah izin verirse.ay çok az kaldı hepimize rabbim sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin.Kızlar Nisan annelerinden doguranlar olmus darısı bizlere sağlıkla İnşaAllahtabi ben en sonlardayım nisanda da mayıs, anneleri birer birer dogurur :)