2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
kızlar bebişlerinizin nasıl hareket ettiğini takip ediyor musunuz? benimki dün gece titrer ya da çırpınır gibi gibi bi hareket yaptı baya da şiddetli bi hareketti 1-2 saniye sürdü ama endişe ettim açıkçası bu ne demek diye. internette baktım ama malum her türlü bilgi var çok iyi diyen varken epilepsi belirtisi olabilir diyen bile var çok mantıklı değil internette aramak. haftaya gidince soracağım doktoruma ama siz tecrübe ettiniz mi böyle bi hareket merak ettim. ilk oğlumda hiç yaşamamıştım böyle bişey.. gerçi ikisinin hareketleri tamamen farklı...

Bende de arada öyle hareketler oldu ama hiç dikkatimi çekmedi Hareket ediyor sonuçta boşver internetten araştırma yapma felaket senaryolardan başka bir şey bulamazsın

Civilimden alısverıs yapan varmı kızlar kumas kalitesini merak ettim, gecenlerde hatta muhendısınoglu cıtcıtlı badılerını paylasmıs

Civilimden kızıma kıyafet almisligim çoktur kumaslarina bayılırım desenleri de öyle

Selam kızlar,
Düne kadar her gün eşim işten geldiginde hem kızımızı gezdirelim hem hava alalım diye dışarı çıkıyorduk ben de sıkı bir yürüyüş alışkanlığı edinmiştim bu sayede. (Haftasonu yasaklarda bile markete kadar yürüyüp geliyorduk) Hem reflüyü azaltıyordu. Falan dün beş dakika yürüyüp çok yoruldum, arabaya dönüp oturdum. Bugün ise çıkamadım bile. Bir günde enerjim bitti gibi hissediyorum. Bebek aşağıya çok baskı yapiyor gibi...

Selam kızlar,
Düne kadar her gün eşim işten geldiginde hem kızımızı gezdirelim hem hava alalım diye dışarı çıkıyorduk ben de sıkı bir yürüyüş alışkanlığı edinmiştim bu sayede. (Haftasonu yasaklarda bile markete kadar yürüyüp geliyorduk) Hem reflüyü azaltıyordu. Falan dün beş dakika yürüyüp çok yoruldum, arabaya dönüp oturdum. Bugün ise çıkamadım bile. Bir günde enerjim bitti gibi hissediyorum. Bebek aşağıya çok baskı yapiyor gibi...
O enerji tukenmesi bendede oluyor galiba attik agirlasma basliyor vucutta..yerimden kalkasim gelmiyorr😔

Zor demi 😕 istedigimiz seyleri yiyemiyoruz ben cikolata hastasiyim ama malesef yiyemiyorum
Gebeliğimin başından beri pasta aşeriyorum yiyemedim🙁 büyün tatlıları canım çekiyor normalde hiç tarlı düşkünü değilimdir😥 bari bu kadar dikkat etmeye şekerim de iyi çıksa içim yanmayacak😢

Gebeliğimin başından beri pasta aşeriyorum yiyemedim🙁 büyün tatlıları canım çekiyor normalde hiç tarlı düşkünü değilimdir😥 bari bu kadar dikkat etmeye şekerim de iyi çıksa içim yanmayacak😢
Ah ah anliyorum sizi bende oyleyim cok canim cekio yiyemiyorum yiyemeyincede sinir oluyorum 2 biskuvit yedim bugun dayanamadim hemen sinira gelmisti..😔 sizin haftada kac kez siniri geciyor?ilac insulun kullaniyormusunuz?

Kızlar tansiyon sorunu yaşayan var mı aranızda şuan günde 4 nidicard kullanıyorum sancılar için doktor tansiyon düşmesi lazım diyor ama yok 12/9 çıkıyor ve gr tuz yemiyorum bir haftadır ne yapmak lazım bilmiyorum suyu da çok içiyorum acayip çarpıktım var nabız 120 atıyor anlamadım hiçbirşey ilk hamileligimde hiç böyle şeyler yaşamadım
Bende aynı dört nidilat kullanıyorum 29 . Haftadayım sancı çıkınca başladık biz nts de ama tansiyon 9/6

Geçmiş olsun canım bnm tansiyon sorunum yok normalde hatta 10/7 10/8 çıkardı hep nidicard kullanmaya başladım ödem çarpıntı başladı tansiyon çıktı anlam veremedim doktora diyorum ilaç mı yapıyor imkansız zaten bu haftadan sonra yükselmesi bekleniyor ama ilacı kesemem böyle giderse diyor sancılarım da var cunku ilaçla bile düşmüyor ne yapabilirim bilmiyorum
İlaç düşürür yükseltmez demekki sizin tansiyon çıkacakmış zaten

planlı olmadı 37+0 da gece yarısını geçe karın ağrısı kasılma gibi nefesimi kesen bi ağrıyla gittim nöbetçi ebe açıklık yok gaz sancısı olabilir dedi serumla sabahladım hastanede sabah doktorum gelince muayene etti nst istedi doğum başlamış bekletmeye gelmez nasıl sezaryen olacaksın kararını ver dedi ben de genel anestezi istedim akşamüstü girdim ameliyata. öyle yani hazırlıksız yakalandık:)
anladm canm kac kilo dogmustu iri olmasiylami alakali acaba erken olmasi😊

İlaç düşürür yükseltmez demekki sizin tansiyon çıkacakmış zaten
Anlam veremedim cnm doktor da çıkacağı varmış diyor ama ilaca başlayana kadar gr ödemim yoktu iyiydim ben kasılma ve kanama şikayetiyle gittim doktora serum yapıldı ciğer geliştirici iğne yapıldı birde ilaca basladim ertesi gün ayakkabilarim olmadı ödem oldu ve çarpıntım var ilacı aldıktan 2 saat sonra çarpıntı oluyor yarim saat falan sürüp geçiyor tansiyonum da düşmüyor hiç tuz yemedigim günde 4 tane aldığım halde ilaçtan şüphelendim açıkçası bunca şikayet ilaçtan sonra olunca

Bizde ikinci çocuğu hiç düşünmüyorduk kızımın kardeş isterim demesine kuzeninin arkadaşlarının kardeşlerinden bahsederken boynunun bükük kalmasına dayanamadım eşimi bile bin dille ikna ettim kardeş fikrine şimdi benim halimi görünce kendin kasindin tam rahata ermistik diyor bişey diyemiyorum haklı çünkü kendim kasindim daha bir yıldır geceleri deliksiz uyumaya başlamıştım şimdi bu saat oldu uyku tutmaz oldu kendim ettim kendim buldum 😅
Biz dede erkek kardeşi kabullenmek zir oldu erkek olduğunu öğrendiğimiz gün kızım konuşmamızı yasaklayip baya bı ağlamıştı sonra ismini sen koy olurmu deyince ikna oldu şimdi erkek kardeş fikrine baya adapte oldu gibi ama dediğiniz gibi bebeğe bişey aldık mı kendisine de illa bişey bekliyor eee 6 yıldır sürekli kendisine alınıyordu üstüne ortakçı geldi 😅bizde bebek fikrine karar verdiğimiz ikinci ay hamile kaldım kizimdada ilk ay hamile kalmıştım o konuda şoka girmedik pek ama yaştan dolayı belki biraz daha geç olur diye bekliyordum açıkçası
Benzer hikayeler ama emin oldugumuz bişey var asla pişman olmayacağımız.iyiki yapmışız diceğimiz kesin.sağlıkla gelsin hepimizin bebekleri🤲

Kendimi gördüm şuan 😁 park yatak aldık bu defa ama oğlumda daha 5 aylıkken tüm kıyafetleri hazırlık ilk 6 aylık. Bunda bikaç şey aldım o kadar. Doğsun kilosuna. Göre alırım diyorum yazlık falan. Biz hevesimizi aldık sanırım.
Aynen bizde hevesi fazlası ile almışız bunda aman nasılsa bebek mağazası 5dk mesafede eksiği illaki alırız dioz🤣

Ah ah anliyorum sizi bende oyleyim cok canim cekio yiyemiyorum yiyemeyincede sinir oluyorum 2 biskuvit yedim bugun dayanamadim hemen sinira gelmisti..😔 sizin haftada kac kez siniri geciyor?ilac insulun kullaniyormusunuz?
Birkaç hafta çok iyi gitti. Sonra yükselmeye başladı diyete devam etmeme rağmen. Bende şekerim yükseliyor diye ekmeği azaltmaya az yemeye başladım bu sefer bebeği aç bırakırsın böyle dedi. Şimdi birkaç gündür iyiyim. Yükselince 150 yi gördüm 1 ay içinde 9-10 kere. Ama günde 2-3 kes ölçüyordum. Doktorum onu da istemedi. Günde bir kere ölç dedi. Bir gün sabah aç ertesi gün sabah tok sonraki gün öğle tok gibi atlaya atlayaartık günde bir kere ölçüyorum stresim de azaldı gibi

X