2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kraft londona baktim, cok pratik ve rahatmis, cok isinmistim fiyati da 1250 civari cok uygun ama bi cok yerde tukenmis yok hepsi burada da gordum 2000 tl yazmis uyanik satici
Ya evet doğrudur canım. Biz alalı 3 sene oldu. O zaman şubat indirimde 550 TL ye almıştık babymall dan. Varsa chicco lite way bakabilirsin. Aynı özelliklerde o da. İkisi arasında kalmıştım ben. Kraft ı renk vs olarak daha çok beğendiğim için onda karar kılmıştım

Peki tulum, zıbın, pijama, çorap, yelek yeterli mi ilk 3 ay?
Valla ben yelek bile giydirmedim hiç nerdeyse. Zaten hep battaniye de falan oluyor. Bi iki takım da kalın almıştım onları da giydirdim Bi yere giderken. Hm de polar alt üst var mesela. Onu giydirmiştim bikaç kez dışarı çıktığımızda. Mevsimler de döndü ya. Haziranda da bazen soğuk olabiliyor. Ben Bi de bu hastane çıkışı takımlarını falan pek sevmiyorum. Normal takım aldım bikaç tane

canım benim de 2 hafta önden gidiyor biri kaçıncı haftandasın deyince bi kafam karışıyor:) ikinci gebeliğim ilkinde de öyle olmuştu ikisinde de şeker yüklemesi yaptırmadım açlık tokluk şekerim normal çıkmıştı bebişlerim genetik olarak iri olduğu için (ilki 4030 gr 55 cm doğmuştu) ailemde şeker öyküsü olmadığı için endişe etmedim. bence bebeğin gelişiminin önden gitmesi sorun değil de suyun fazla olmasını bi araştır neden diye o konuyla ilgili sıkıntı yaşayan duyuyorum son zamanlarda.. inşallah sağlıkla gelir bebişlerimiz fazla stres yapma o daha çok zarar, şu var bu var diyolar %90ında bişey çıkmıyor rahat olmaya çalış

normalmi dogm yaptn sezeryenmi sen canm

maşallah sana da bebişine de:)) sağlıkla gelsin uzun bi aradan sonra tekrar bebiş sevmek çok güzel gerçi senin kadar uzun değil benim ilk oğlan 6 yaşına girecek ama yeniden bebiş koklamak için heyecanlanıyorum ben de 39 yaşındayım senin gibi bi sürpriz daha olmasın diye bu doğumda tüplerimi bağlatacağım daha olur mu demeye kalmadan hamile kalmayı başarıyorum yeter artık bebişler güzelse de hamilelik zorrr...

ben prego marka park yatak aldım bir kenarı yatak hizasında inip ilk zamanlar için anne yanı oluyor ilerleyen zamanlar için iki kademesi var ayağa kalkmaya başlayınca zemine indiriyorsun içinde sert bi matı var ortopedik yataklar ilk zamanlar önerilmiyor o yüzden o sert matın üstüne pamuk şilte yaptırıyoruz çok kabarık olmayacak çok yumuşak olmaması için ama tabi çok sert de değil. park yatağı duruma göre 2-3 yaşına kadar kullanabileceğim sonra zaten abisiyle ranzasında yatmaya başlar nasipse:) ahşap beşikleri ben hiç önermiyorum ilk oğlumda aldım 3 ay bile dolmadan kaldırmak zorunda kaldım bebiş kafasını kenarlara dayamaya başlıyor içi zaten çok küçük benim oğlan ama iriydi ufak tefek bile olsa maksimum 6 ay kullanılır boşa masraf ve yer işgal ediyor

Kesinlikle bizi kiler yaz bebeği olacak yelek filan gitmezler herhalde. Zaten ilk zamanlar kundak gibi sarılıyor hep. Belki 1 tane penye yelek olabilir Seraa0606

Şimdi kızımın kıyafetlere baktım ilk zamanlar hep yenidoğan diye aldıklarımı giymiş onlarda üst 1 karış alt 2 karıştan az bile. Hatta lcw den 1-3 ay tulum almıştım o ilk zamanlar çok büyük geldi 2-3 aylıkken giydirebilmiştim diye hatırlıyorum. En güzeli yeni doğan bedeninde 4-5 tane alt üst takım almak (hastane çıkışı dahil), belki 1-2 tulum. Tulumlar çok şirin oluyor ama alt üst takım daha kullanışlı. 5-6 zıbın. Sonra ihtiyaca göre takviye yapılır. Seraa0606 tabi benim kız 37 haftalık doğdu ama haftasına göre boyu kilosu iyiydi 52 cm 3250 kg doğdu (hastane çıkışı 3000 kg)

benim oğluşum da öyle yaa inşalah değişmezler ona masal anlatıcam anne ayaklarını sevicem anne:) karnımı öpmeler ona oyuncak ayırmalar:)) zaten onun için cesaret ettim 2.ye ... 5 yaşına girdi geçen yaz bahçede yaşıtlarıyla oynamaya başladı eve gelip anne herkesin kardeşi var benim niye yok demeye başladı, eşim de zaten baştan beri istediği için nasipte varsa dedim varmış oldu:)) sağlıkla doğsunlar da dünyaya gelen büyür kızlar dert olmasın yeter ki..

aynen canım ilk oğlumdan ortopedik yatağım var dünya para verip almıştık ama ilk zamanlar önerilmiyor diye kaldırdım duruyor, yüne alerjim var o yüzden organik pamuktan şilte yaptırıyorum ben de,

canım ben travel system dediklerinden almıştım kraft marka çok hafif sayılmaz yani bi baston araba gibi değil,katlanıyor ama yine de çok küçülüyor diyemem önceki arabam opel corsaydı onu bagaja koysam başka bişey koyamıyodum, ama yine de çok memnunum bu oğlumda da kullancağım bi kere aşırı rahat geniş,baston arabalar gibi sarsılmıyor çocuk içinde süspansiyon sistemi oluyor, her yere arabayla gidiyoruz ama gittiğimiz yerlerde çocuğun yatağı hazır:) mesela avmlere gidince içinde yastığı battaniyesi tam yatar pozisyonda yan dönüp uyudu, alışveriş poşetlerini dolduracak altı var asabilirsin, hele tatile gittiğimiz zamanlarda olmazsa olmazım egede bi yerde mesela akşam gezmesine çıkacaksın zaten denizden yorgun oluyor biz daha bi tur atmadan uyumuş oluyordu 4 yaşına kadar rahatça sağa sola dönerek uyudu biz de istediğimiz saate kadar gezdik canlı müzik yapan mekanların bahçesinde bile oturduk tabi şimdi korona şartlarından bi yere gidemeyebiliriz ama seneye inşallah..

hayirli cumalar kizçeler
bugun hastaneye gittim sata gore 30hafta olan bebis usgde 32haftalik gelisimi ondeymis kilodu 1760kg. boyle giderse buna gore sezeryana erkenmi alinir acaba hangisini baz alicam bn smdi 30mu 32 haftalikmiyiz
Bende seninle aynı durumdayım geçen hafta 30. Haftamizda gittik aynen 2 hafta önden gidiyir ve kilosu 1750 gramdı suyu da biraz fazla dedi şekerim çıktı ondan böyle oldu ben 2 haftadır diyet yapıyorum şimdi saat 4 te kontrolüm var gidip bakacam bir haftada nasıl bir gelişim gostermisiz diye yani olabiliyor sende de şeker mi vardi böyle oldu yoksa genetik olarak mı bebeğin iri

Evet ona da baktim ama kraft daha tatliydi grili sarili neyse napalim artik arastircaz..

Sanirim ben de park yatak alicam. Ikeanin mobilya yataklarinda aklim kaldi ama onemli olan rahatligi.. zaten en az bir sene bizim odamizda olcagi icin gorselligin onemi yok

normalmi dogm yaptn sezeryenmi sen canm
normal yapmayı çok istedim ama doktorum 7. ya da 8. aydan sonra iri bebek ilk gebelik çok ümitlenme demişti, dediği gibi de oldu gece yarısı ağrılarım başladı ertesi gün akşamüstü sezaryene alındığımda hiç açıklık yoktu. bu bebişim de iri artık kabullendim sezaryeni:)

kızlar bebişlerinizin nasıl hareket ettiğini takip ediyor musunuz? benimki dün gece titrer ya da çırpınır gibi gibi bi hareket yaptı baya da şiddetli bi hareketti 1-2 saniye sürdü ama endişe ettim açıkçası bu ne demek diye. internette baktım ama malum her türlü bilgi var çok iyi diyen varken epilepsi belirtisi olabilir diyen bile var çok mantıklı değil internette aramak. haftaya gidince soracağım doktoruma ama siz tecrübe ettiniz mi böyle bi hareket merak ettim. ilk oğlumda hiç yaşamamıştım böyle bişey.. gerçi ikisinin hareketleri tamamen farklı...

O kadarını düşünmedim hareket etsin yeter

Bende 0.4 oksapar 150 lik ecoprin alıyorum 37 ye kdr ecoprine devam iğne son güne kadar devam edeceğiz pıhtılaşma var bende
Çok geçmiş olsun aynı ilaçlarımız bugün dr gidicem bakalım. Bende genetik test yapmadan hamile kaldım 2 kayıp yaşadım önlem amaçlı başlandı bende de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…