- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.981
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Peki tulum, zıbın, pijama, çorap, yelek yeterli mi ilk 3 ay?İlk zamanlar için 3 6 ay çok büyük. Sanırım senin erken doğum durumunda vardı. 0 3 bile büyük olabilir. Yenidoğan diye geçeni almalısın. Bebeğin kilosu çok etkili ben oğluma genelde 1 Ay 1-3 Ay almıştım ilk zamanlar için. 3850 doğdu iyi oldu yani kıyafetler.
Çok fazla kirletmiyorlar mı bende o yüzden fazla alıyım lazım olur diye düşünüyorum.Seraa0606 ben şimdilik bi kaç parça uzun kollu ama ince 0-3 beden kıyafet alıcam ilk bi kaç ay için sonra bebeğin boyuna kilosuna göre yazlık kıyafetler alırım. Bi de bazı markaların kalıpları çok farklı. Çok küçük kalıplı olanlarda 3-6 alınabilir
Baktım bende şimdi 0 ay varmış alıcam internetten. Benim bebeğinde boyu uzun kilosu normal demekki iri bir bebek olmayacak.3-6 ay çok büyük olur, yenidoğan için 0-3 ay ideal.
Kızım minik bir bebekti, uzun süre 0-3 ay giydirdim.
Benim kizimda 51 cm. ve 3.226 gr. dogmustu 0-3 ay giydirdim bir sure onlar bile buyuk gelmisti ilk etap.3-6 ay çok büyük olur, yenidoğan için 0-3 ay ideal.
Kızım minik bir bebekti, uzun süre 0-3 ay giydirdim.
Yeterli yelek çok giydirmeyiz yaza da gelecekPeki tulum, zıbın, pijama, çorap, yelek yeterli mi ilk 3 ay?
Benimki genelde üst kısmını çok kirletiyordu. Emzirdikten sonra kustuğu için. Tabi bazı çocuklarda alttan bezden dışarı çıkabiliyor. Öyle de kirleniyorÇok fazla kirletmiyorlar mı bende o yüzden fazla alıyım lazım olur diye düşünüyorum.
Tecrube edinmek cok guzel bisey. Insan deneyimsiz olunca neyi nasil alacagini bilemiyor. Ama yasadikca diyor ki buna gerek yokmus vs. Mesela ben youtube dan yenidogan alisverisi videolari izleyerek cikarmistim eksikleri. Biberon sterilizator makinasi almis herkes, dusundum gerekli mi diye, sonra vazgectimValla kendimde dahil ,bebek yatak vs gibi extra pahalı şeylere para verdiğim için kendimi enayi gibi hissediyorum şuan bu tecrübe ile hiiiç öyle düşünmezdim valla hiçbişe almazdım bikaç parçadan başka.ama özenen alsın tabi içinde kalmasın kimsenin bişey.
Ana kucagini babyjorn almayi dusunuyorum ama benim durumum soyle, yurtdisinda alternatif markalarla arasinda fiyat farki az oldugu icin onu tercih erttim. 50£ gibi bir fiyat verecegim. Eger fiyat kafami kurcalasaydi da benzer olan manuel olanlarindan alirdim. Mutlaka hepsinin ayri ayri iyi ozellikleri vardir ama bu babyjornun kumasinin esnek olmasi rahim icinde gibi hissettirmesi hosuma gitti. Esnek kumasina kendi iddasi duz kafa olusmasini onlemekmis. Off en cok dikkat edecegim sey olacak bebegimde, hic sevmiyorum duz kafa yapisini kendimden O kilifi da hemen cikarilip takiliyor, yikamak icin kolay olur dedim. Bir de manuel olanlarinda bebekler ellerine kollarina bacaklarina kendilerine hakim olmayi daha kolay ogreniyorlar. Dedigim gibi fiyat kafami kurcalasaydi alternatif benzerini alirdim. Sonucta ayni mantikta is gorurler.
Bu anakucagi olmazsa olmaz gibi geliyor bana ya, ilk bebek bakim deneyimim olacak insallah ama ben banyo yaparken mutfaktayken yanimda hep onda duracak o yuzden hafifligi de hosuma gitti, yalniz anneler icin birebirdir.
Bebek arabasında konfor ve kullanış önemli bak. Ona dikkat et bence d e ama diğer birçok şey gereksiz pahalı ve kısa kullanılıyor. Ay bunların masrafı bitmiyor ki niye kısalım onlardan akıllıca seçim yapmak lazım. Daha doğacak oyun halısıydı aktivite masasıydı Bi sürü şey alınacak. Yani biz aldık illaki alıyorsun sonradan da. Öyle çok ucuz şeyler de değiller. Öncelik kullanışlı olması yatak da beşik de. İnsanın hevesi oluyor. Ben o yüzdne çilek aldım cibinlikli falan. Ama yatmadı çocuğum hiç. 1 sene sonra da sattık hemen zaten. İçine nasıl sinecekse öyle yap bence. Etraf çok etkiliyor insanı. En başta park yatak istedim eşim o ne dedi çingene çadırı gibi olur mu? Hevesimi kırdı.somra çileğe karar kıldım bu defa o park yatak dedi araştırınca. İçinde de kalmasın ama yok içimde kalmaz diyorsan da kullanışlı ve uygun olan önceliğin olsun. Şimdiki park yataklar da sade ve çok şık. Uygun anakucakları da pekala iş görüyor. Kanguru bendeki solomombaby. Çok kısa kullandım onu da mesela. İnş bu bebeğim de kullanırım rahatça. Olmazsa olmaz bişey değil kısacası. Bebek arabam da kraft london.çok memnun kaldım travel alan arkadaşlar hep pişman oldu sattı Bi çoğu baston aldılar. Ben bu tek elle açıp kapayabildim çocuk kucağımda. Bunlara dikkat et bence öncelikle.
Yoykoya da bak mutlaka. Ben çok beğendim geçen gün kurup baktık. Aynı kalite gibi kraft ile.
Valla çoğunda konfor da yok. Kardesimde vardı Bi travel bebek arabası. şuan adını hatırlamıyorum markanın ama 2.5 sene önce 6 bindi. Suan en az 8 bindir eminim. Arkadşsı vermişti ona da. Ay Bi kere kullandım da kollarım koptu yemin ederim. İtmek ayrı dert kaldırıma çıkar indir ayrı dert. Yazık verilen paraya. Kendileri de doğru düzgün kullanmadı avm ler dışında.
Çok şükür kızımda kusma veya çiş kaka taşırma durumu çok olmadı ondan çok kirlenme de olmadı. Çok abartmadan al sende baktın yetmiyor internetten sipariş verirsin hemen. Bi de başta çok hızlı büyüyorlar. Yenidoğan diye satılanlar mesela maksimum 2-3 ay oluyor. Ben birazdan kızımın ilk kıyafetlerine bakıp yazayım sanaÇok fazla kirletmiyorlar mı bende o yüzden fazla alıyım lazım olur diye düşünüyorum.
Evet ben de kollarını kıvırıp giydirmiştim ilk günler ama sonra çok hızlı büyüyorlarBenim kizimda 51 cm. ve 3.226 gr. dogmustu 0-3 ay giydirdim bir sure onlar bile buyuk gelmisti ilk etap.
Aynen oyle her boyuttan olculu sekilde almak lazim kullanacak kadari yeterli bence ben oyle yapmistim kizimda gerci ama aileden gelecek hediyeleri hesap etmedim yurtdisinda oldugum icin kizim 2 aylikken geldim turkiye ziyaretine bir buyuk valiz esya oldu tum es dost birseyler almis cogu kullanamadan kaldi.Evet ben de kollarını kıvırıp giydirmiştim ilk günler ama sonra çok hızlı büyüyorlar
bn 54 kilo ile gebeligi ogrendm suanda 63kiloyum 70e kadar giderm sanirsamBayanlar kimler kaçıncı haftada ve toplam kaç kilo aldı acaba
Kraft londona baktim, cok pratik ve rahatmis, cok isinmistim fiyati da 1250 civari cok uygun ama bi cok yerde tukenmis yok hepsi burada da gordum 2000 tl yazmis uyanik saticiBenim kraft london. Çok memnundum. Ana kucağı yok ama o ayrıca alınıyor. Sanırım aynı ayarda chicco lite way vardı. Aynı özelliklerde hem baston hem travel. Onu düşünebilirsin hala varsa.
Ben 30 haftalık oldum 11 kilo aldım sözde hedefim 6 kiloydu. Ama ben de bayağa ödem oldu o bi anda 2 kilo arttırdı tartıda.Bayanlar kimler kaçıncı haftada ve toplam kaç kilo aldı acaba
30 olarak devam. Bebeklerin 2 hafta önden gitmesi normal kabul ediliyor. Son haftalar karar verir doktor gidişata göre. Benim kızım da hep önden gitti ama son 2-3 hafta kilo alımı yavaşladı dengeyi öyle sağladı. 37.haftada 3250 doğduhayirli cumalar kizçeler
bugun hastaneye gittim sata gore 30hafta olan bebis usgde 32haftalik gelisimi ondeymis kilodu 1760kg. boyle giderse buna gore sezeryana erkenmi alinir acaba hangisini baz alicam bn smdi 30mu 32 haftalikmiyiz
Evet bak hediye de geliyor iyi hatırlattın aslında baştan 3-5 parça bişey alıp doğduktan sonra ihtiyaca göre almak daha mantıklı. Artık internetten almak da kolay. Mesela lcw den 5 takım sipariş ediyorum içinden olanlardan 3 tane seçip olmayan 2sini geri yolluyorum. Pandemi dönemi hep internetten aldım kızımaAynen oyle her boyuttan olculu sekilde almak lazim kullanacak kadari yeterli bence ben oyle yapmistim kizimda gerci ama aileden gelecek hediyeleri hesap etmedim yurtdisinda oldugum icin kizim 2 aylikken geldim turkiye ziyaretine bir buyuk valiz esya oldu tum es dost birseyler almis cogu kullanamadan kaldi.
28. Hafta dayım hıc kılo almadım dahaBayanlar kimler kaçıncı haftada ve toplam kaç kilo aldı acaba
buda yavaslar heralde birden hizla aldi masAllah iyi 3kiloya ulassa yeter saglkli olsunda30 olarak devam. Bebeklerin 2 hafta önden gitmesi normal kabul ediliyor. Son haftalar karar verir doktor gidişata göre. Benim kızım da hep önden gitti ama son 2-3 hafta kilo alımı yavaşladı dengeyi öyle sağladı. 37.haftada 3250 doğdu