- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.941
Eğer ilk aylar pek kullanmam 3-4 aylık olduktan sonra kullanırız bagajda fazla yer kaplamasım dersen chicco lite way 3 tavsiye ederim hafif pratik baston tipi. Bi de kabin tipi modeller var onlarda güzel. Ama araba da kullanmak için ayrıca ana kucağı alman gerekir. Eğer ana kucağı da olsun dersen travel sistemler var ama onlarda çok kaba bagajda çok yer kaplıyor. Bi de her halukarda 9 aylık filan olunca ayrıca oto koltuğu alman gerekiyor, ana kucağına soğmıyorlar artık.Lütfen hafif portatif bir bebek arabası tavsiyesi de verin. Çok kullanmıcam biz genelde arabayla gidiyoruz her yere maksat evde bulunsun.
Oto koltuğunu ayrıca mı alıyoruz yoksa bebek arabasına dahil oluyor mu?
Birde bebeklere oyuncak alınıyor mu?
Veriyorlar cnm bn yeni aldımBende reçetesiz verirler mi emin olamadım. Yarın alırım.
Benim gebelik öncesi tansiyon problemim vardı zaten. Hamile kalınca kardiyologa gittim. Kullandığım ilacı bıraktırmıştı.devamlı takip etmemi söylemişti bu zamana ilaçsız geldik şükür. Ki zaten son aylarda yükselmesini bekleriz demişti. Bu aralar 13/8 gördüğüm oldu . Kadın doğum doktorum devamlı takip et dedi ara ara ölçüyorum .14/9 u gördüğn an haber ver dediKızlar tansiyon sorunu yaşayan var mı aranızda şuan günde 4 nidicard kullanıyorum sancılar için doktor tansiyon düşmesi lazım diyor ama yok 12/9 çıkıyor ve gr tuz yemiyorum bir haftadır ne yapmak lazım bilmiyorum suyu da çok içiyorum acayip çarpıktım var nabız 120 atıyor anlamadım hiçbirşey ilk hamileligimde hiç böyle şeyler yaşamadım
Geçmiş olsun canım bnm tansiyon sorunum yok normalde hatta 10/7 10/8 çıkardı hep nidicard kullanmaya başladım ödem çarpıntı başladı tansiyon çıktı anlam veremedim doktora diyorum ilaç mı yapıyor imkansız zaten bu haftadan sonra yükselmesi bekleniyor ama ilacı kesemem böyle giderse diyor sancılarım da var cunku ilaçla bile düşmüyor ne yapabilirim bilmiyorumBenim gebelik öncesi tansiyon problemim vardı zaten. Hamile kalınca kardiyologa gittim. Kullandığım ilacı bıraktırmıştı.devamlı takip etmemi söylemişti bu zamana ilaçsız geldik şükür. Ki zaten son aylarda yükselmesini bekleriz demişti. Bu aralar 13/8 gördüğüm oldu . Kadın doğum doktorum devamlı takip et dedi ara ara ölçüyorum .14/9 u gördüğn an haber ver dedi
Limonlu su iç. Bir kaşığa sarımsak doğra ye. Hemen düşürüyor. Birde benim doktorum tuzu tamamen kesme demişti. Az tuzlu yemeğe devam et demişti . Ama ilk gittiğim zamanlarda. Yüksek değildi o zaman yaniGeçmiş olsun canım bnm tansiyon sorunum yok normalde hatta 10/7 10/8 çıkardı hep nidicard kullanmaya başladım ödem çarpıntı başladı tansiyon çıktı anlam veremedim doktora diyorum ilaç mı yapıyor imkansız zaten bu haftadan sonra yükselmesi bekleniyor ama ilacı kesemem böyle giderse diyor sancılarım da var cunku ilaçla bile düşmüyor ne yapabilirim bilmiyorum
Sağol cnm deneyeceğimLimonlu su iç. Bir kaşığa sarımsak doğra ye. Hemen düşürüyor. Birde benim doktorum tuzu tamamen kesme demişti. Az tuzlu yemeğe devam et demişti . Ama ilk gittiğim zamanlarda. Yüksek değildi o zaman yani
Bir kaşık yoğurda diyecektimSağol cnm deneyeceğim
Tahmin ettim cnm :)Bir kaşık yoğurda diyecektim
Canım benim önceki gebeliğimde oldu. 25.haftada birden ödemeler başladı, doktor 24 saatlik idrarda protein kaçağı baktırdı, protein kaçağı çıktı o meğer tansiyon-preklamsi belirtisi yemiş. Düzenli tansiyon takibi yaptık bi kaç hafta sonra da ta tansiyon yükselmeye başladı 13/9 14/10 vs olunca doktor tansiyon ilacı başlattı. Tansiyon ilacı ve tuzsuz beslenme ile çok şükür sıkıntı yaşamadan 37.hafatya geldim. Bu gebelikte yine ödemeler başladı bi kaç hafta evvel, yine protein kaçağı baktıracağız tansiyonu takip ediyorum. Tuzsuz yemeye başladım. Şimdilik tansiyonum 12/8i geçmiyorKızlar tansiyon sorunu yaşayan var mı aranızda şuan günde 4 nidicard kullanıyorum sancılar için doktor tansiyon düşmesi lazım diyor ama yok 12/9 çıkıyor ve gr tuz yemiyorum bir haftadır ne yapmak lazım bilmiyorum suyu da çok içiyorum acayip çarpıktım var nabız 120 atıyor anlamadım hiçbirşey ilk hamileligimde hiç böyle şeyler yaşamadım
Ya şeker yuklemesinden bir buçuk ay sonra dahiliyeye gittim açlık sekerime ve son 3 aylık kan sekerime baktırdım normal çıktı zaten benim 1. Saat tokluk yüksek çıkmıştı diyet yapıyorum 2 haftadır yeni başladım tam buğday ekmeği yiyiyorum artık dengelemeye calisacam açıkçası bilmiyorum bazıları doktor abartisi diyor çevremde 2 hafta önde ya da 1 hafta önde gidiyorsun denilen arkadaşların bebekleri doğmuş daha az kiloda yani yarın doktor kontrolüm var tekrar bakalım ne durumdayızGebelik şekeri için sadece diyet mi önerdi? Diyetisyen ve Endokrin doktoruyla beraber devam etmelisiniz normalde.
Aynı şekilde benimde şekerim sınırda ve suyum fazlaydı. Diyet işe yaramadı insüline başladım ve suyum 1 ay sonra dengelendi. Ama 2 hafta önden gitmesini sorun etmeyin. Zaten nedeni belli olmuş siz şekerinizi dengelemeye çalışın. 2 hafta ileri ve geri olmasını genellikle problem etmezler.
Beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarın ve protein ağırlıklı beslenin. Az az ve sık sık yiyin birde bu şekeri ciddi ölçüde dengeliyor.
Bence içinizi ferah tutun. Diyete devam edin. Gebelik şekeri oldukça önemli doktorlar abartmıyor bu konuyu. Siz zaten dikkat ediyorsunuz. Arada bir açlık tokluk baktırın sağlık ocağında en azından.Ya şeker yuklemesinden bir buçuk ay sonra dahiliyeye gittim açlık sekerime ve son 3 aylık kan sekerime baktırdım normal çıktı zaten benim 1. Saat tokluk yüksek çıkmıştı diyet yapıyorum 2 haftadır yeni başladım tam buğday ekmeği yiyiyorum artık dengelemeye calisacam açıkçası bilmiyorum bazıları doktor abartisi diyor çevremde 2 hafta önde ya da 1 hafta önde gidiyorsun denilen arkadaşların bebekleri doğmuş daha az kiloda yani yarın doktor kontrolüm var tekrar bakalım ne durumdayız
Şeker yüklemeniz kaçlık tı ve sonucunuz kaç çıktı? Kaç haftalıksınız?Bayanlar bebeği 2 hafta önden giden var mı acaba şeker yuklemesi yaptım gebelik şekeri çıktı son 2 kontrolde bebeğimin 2 hafta önden gittiğini söyledi bir de suyu bir tık fazla dedi stres oldum geçen cuma günü gittik bebeğim 1750 olduğunu söyledi çok stres yaptım aynu durumu yaşayanlar var mı ne yapıyorsunuz nasıl dikkat ediyorsunuz
Ben sadece ecopirin kullanıyorum. Doktor normali 32 de kesiyoruz ama 37 ye kadar kullandırmak istiyorum dedi banaHanımlar kan sulandırıcı iğne ve 150 mg ecoprin kullanıyorum. 31+2 yim kaçgündür kalbim sıkışıyor yoğun şekilde doktora gideceğim daha memelekete geldim doğum için. Sizler kan sulandırıcı hap ne zaman kestiniz? Yda ne zaman kesilmeli. İğne doğum yapılacağı tarihe kadar biliyorum ama hap ne zman?
Ben de ecoprin pro kullanıyorum doktor 34.hafta kesicez dedi (ama benim kan pıhtılaşmam yok tedbiren kullanıyordum). Kızımda da iğne kullanmıştım onu doktor doğumdan 1 gün öncesine kadar kullanırdı. Sezeryan olacağı için günü belliydi 1 gün evvel bıraktırdıHanımlar kan sulandırıcı iğne ve 150 mg ecoprin kullanıyorum. 31+2 yim kaçgündür kalbim sıkışıyor yoğun şekilde doktora gideceğim daha memelekete geldim doğum için. Sizler kan sulandırıcı hap ne zaman kestiniz? Yda ne zaman kesilmeli. İğne doğum yapılacağı tarihe kadar biliyorum ama hap ne zman?
Ben sezeryan düşünüyorum. Evet sadece ecoprin alanlar 37 ye kdr dvm ediyor işte bende Oksopar 0,4 lük te var. Dün bir dr arkadaş fikrini aldım bırak dedi bana ama kendi dr gidcem bkalım ne dicekBen sadece ecopirin kullanıyorum. Doktor normali 32 de kesiyoruz ama 37 ye kadar kullandırmak istiyorum dedi bana
Bende dr gidip gün alcam sezeryan için verirler heralde artık bırakmaya da korkuyorum bişey olur mu diye bilemedim.Ben de ecoprin pro kullanıyorum doktor 34.hafta kesicez dedi (ama benim kan pıhtılaşmam yok tedbiren kullanıyordum). Kızımda da iğne kullanmıştım onu doktor doğumdan 1 gün öncesine kadar kullanırdı. Sezeryan olacağı için günü belliydi 1 gün evvel bıraktırdı
Doktorun en doğru zamanı belirler herhaldeBende dr gidip gün alcam sezeryan için verirler heralde artık bırakmaya da korkuyorum bişey olur mu diye bilemedim.
Hamileler deneyerek en rahat ettiği durumu bulabiliyor ancak.bende anneme gidince yatağı sert geliyor yorgan seriyorumSert yatak dahada çok ağrıtıyor bana normal yatak bile rahatsız gelmeye başladı altıma 2 kat yorgan serdim.