-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.921
Bizdeki hayallerde aynıBenim kızda çok seviyor hemen doğsun diyor ama bı o kadarda kiskanacagini hissettiriyor geçen ben kardeşimi kıskanıyorum anne dedi onunla eskisi kadar ilgilenemiyor muşum çocukta haklı sürekli belim sırtım agridigi için annecim belim ağrıyor sırtım ağrıyor az dinleneyim diyorum eskiden sürekli kucaklar bogusur dans ederdik ama bı yandanda altını değiştirmemama mamasını yediririm masal anlatırım uyuturum diyor bizde benim tarafimda ilk torun anneanne dede değil ama dayiyi paylasamaz kimseyle ama eşimin tarafinda ikinci torun zaten orda sorun yokta beni babasıyla bile paylasamiyordu bebek doğunca en çok onu merak ediyorum şimdiden planlar yapildi baba onun yatağında yatacakmis biz bebek kızım ben yatak odasında birde anne sütünun tadına bakmak istiyor kendisi 28 ay emmemis gibi
Gece bakımını babaya bırakmak iyi fikirmişBizdeki hayallerde aynıgece bakımını da babaya bıraktı. Anne biz seninle gündüz bakarız gece de babam bakar diyor uyanık kızım bende ara sra olacaklara alışık olsun diye bazen kitaplarını karalayabilir oyuncaklarını isteyebilir seninle paylaşmak istemeyebilir diyerek anlatıyorum. Sen küçükken böyleydin o da böyle olabilir diyorum
Dun doktora sordum sert yerlere otur yataginda da sert bise koy kalça altina dediAynen canım kalça ve belim aşırı ağrıyor gecede acıyor aşırı derecede
Canim doktora sordum sert yerlere otur dedi aklinda bulunsun sende oyle dene bakalimben üç gündür adım atamadım kalça ağrısından bu sabah çok şükür biraz iyi kalktım öyle ağrı ki bıçak sokuluyor sanki kalçamdan aşağı annem her ne kadar normal olur o ağrı dese de öyle moralim bozuldu ki iki ay daha böyle nasıl geçer diye çok şükür bugün inlemeden kalkabildim ama yine de zor herşey...
Yoyko nun anne yanı park yatağını aldım ben. Ayrıca iç yatağı ile. Dediğiniz gibi ilk çocuğumda omurga gelişimi vs gibi düşünerek araştırmıştım çok. İlle iyisi olsun gibi. Çilekten almıştık yatak beşik falan. Ama doğru düzgün yatmadı bile. Hep yer yatağı açmak zorunda kaldım ben de yanında yattım çoğu zaman. O yüzden çok takılmıyorum böyle şeylere. Sonra da montessöri yatak aldık içine de istikbalden herhangi Bi yatak. Omurgasında da bişey yok şükür
Anakucağı olarak da nuna tavsiye edebilirim. Çok memnun kalmıştım. Sadece biraz ağır odadan odaya taşımak falan zordu ama çok sağlam ve güvenli. Babyjörn ü bilmiyorum Bi arkadaşım memnundu ama bence gereksiz pahalı bu ana kucakları. Kısa süre kullanılıyor. Sonradna bir sürü masrafları çıkıyor çocukların. Mama sandalyesi ydi oto koltuğuydu derken. Ama ikinci el düşünebilirsiniz. Hem kısa kullanılıyor hemde temiz satan da çok.
Ben bu defa e bebekten baby plus un almayı düşünüyorum 130 TL mi neydi. Çok memnun kullananlar
Ilk evetİlk bebeğin sanırıminsan gerçekten çok hassas dikkatli oluyor ilk olunca. Sonra rahatlıyorsun aslında bunlara hiç gerek yokmuş diyorsun. Para tuzağına düşme bence canım. Sonradan kendi odasına iyisini alırsın. Zaten altına çarşaf pike battaniye vs seriliyor. Ekstra Bi sıkıntı olmazsa hepsi iş görüyor yani. Benim biçok arkadaşım yatak bile almadı içine. Yün yatak yorgan koydular.
Canim ben kraftin calipso 2 olan park yatagini alacagim eltim kullaniyor cok memnun onu da dusunebilirsinIste hic gidip de inceleme imkanim olmadigi icin hep netten bakabildim, o yuzden de emin olamadimpark yatak bana da hep kullanisliymis gibi geliyor. Off valla ne zor su alisveris isi ya.
Kraftin yataklarini hep goruyordum begeniyordum. E bebege gidersek mutlaka inceliycem. TesekkurlerCanim ben kraftin calipso 2 olan park yatagini alacagim eltim kullaniyor cok memnun onu da dusunebilirsin
Valla ben denedim 1 hafta extra ağrı acı oldu sert hiç yaramadı bana.doktorlar neye göre söylüyor anlmadım ,yani normal birine bel ağrısı olunca sert yere yat derlerde hamileler için bence pek uygun değil.sabır artık az kaldı inşAllahDun doktora sordum sert yerlere otur yataginda da sert bise koy kalça altina dedi
Gebelik şekeri için sadece diyet mi önerdi? Diyetisyen ve Endokrin doktoruyla beraber devam etmelisiniz normalde.Bayanlar bebeği 2 hafta önden giden var mı acaba şeker yuklemesi yaptım gebelik şekeri çıktı son 2 kontrolde bebeğimin 2 hafta önden gittiğini söyledi bir de suyu bir tık fazla dedi stres oldum geçen cuma günü gittik bebeğim 1750 olduğunu söyledi çok stres yaptım aynu durumu yaşayanlar var mı ne yapıyorsunuz nasıl dikkat ediyorsunuz
İlk bebeğin sanırıminsan gerçekten çok hassas dikkatli oluyor ilk olunca. Sonra rahatlıyorsun aslında bunlara hiç gerek yokmuş diyorsun. Para tuzağına düşme bence canım. Sonradan kendi odasına iyisini alırsın. Zaten altına çarşaf pike battaniye vs seriliyor. Ekstra Bi sıkıntı olmazsa hepsi iş görüyor yani. Benim biçok arkadaşım yatak bile almadı içine. Yün yatak yorgan koydular.
Canım eczaneden rennie duo alabilirsin.2 gündür mide yanması bende de başladı. Hamileliğin başında da vardı geçmişti. Doğuma kadar devam ediyor mu?
Cuma randevum var ilaç yazdırayım.
Birebir aynı durumdayız.Günaydin hanımlar nasılsınız bebislerde iyidir İnşallah kalça ağrılarından bahsedilmiş aynı sorun bende de ve var uzun süre ayakta kalirsam artıyor genelde ilk hamileligimdede aynı sorunu yaşamıştım doktorum tek taraflı kalça ağrılarınin sebebinin aslında siyatik olduğunu söylemişti kesin çözümü yok omurgadan ayak topugumuza kadar giden bir sinir varmış ve hamilelikte o sinire olan baskı cogaltigi için yasaniyormus ağrılar
birde evet yaş ilerledikde hamilelik gerçekten fiziksel olarak zorluyor kızımi 30 yaşında doğurdum o hamileliğimde çok aktiftim şimdi bir ay sonra 37 olacagim bazen kendimi 70'lik gibi hissediyorumrahatmi battı acaba diye kendi kendime çok söyleniyorum ama işte kızım kardeşsiz kalmasın diye bütün hepsi ben asıl doğumdan sonrasını çok merak ediyorum şimdiden kardeşini çok seven ama kiskanacaginin sinyallerini de baya baya veren bir cadı var evde büyük boy huniyi takmaya hazırım
Ayy cok guldumLizz hele ben varya , ikinci için yatağı bırak sünger bile almadım altına. ilk çocugumda almadığımız şey kalmadı oda bile yaptık extra park yataklar sallanan yataklar titreşimliler.sadece ve sadece salondaki koltuğun üzerinde altına çarşaf serdik öyle uyudu ,bizde o şekilde rahat ettik.ikinciyi düşünmediğim için hepsinide kardeşimin çocuklara vermiştik.şimdi hamileyim ama hiç gerek duymuyorum hiç bir yatağa.ilk çocukta özeniosun ama yaşadıkça hiç gerek olmadığını anlıyosun.büyüyünce zaten kendi zevki oluşuyo atıyorum elsalı yatak istiyorum diyo.ozaman almak daha mantıklı.bebek nerde yatırırsan yatır uyucaksa uyuyo.ama dediğim gibi ilk diye özenio insan ,bide şey diye düşünüosun ,ikinci olmazsa Allah vermezse hevesimi alayım iyice diosun içimde kalmasın diosun.ben 3 takım ve zıbın çoraptan başka hiçbirşey almadım 2 de müslin hepsi bu.yıka yıka giydir miss.3-4 adet kuzeninden kalan var alt üst onlarıda kullanıcam.ikinci baya ucuza geldi bizim
Bende reçetesiz verirler mi emin olamadım. Yarın alırım.Canım eczaneden rennie duo alabilirsin.
Eczacına danış ,zaten hamilelikte kullanıldığını söyler.bebek büyüdü artık mide kısmına baskı arttı.ilk gebeliktede rennie duo kullandım şişe şişe .şimdi arada oluyor evde bulunduruyorum.
Sert yatak dahada çok ağrıtıyor bana normal yatak bile rahatsız gelmeye başladı altıma 2 kat yorgan serdim.Valla ben denedim 1 hafta extra ağrı acı oldu sert hiç yaramadı bana.doktorlar neye göre söylüyor anlmadım ,yani normal birine bel ağrısı olunca sert yere yat derlerde hamileler için bence pek uygun değil.sabır artık az kaldı inşAllah
Ben şahsen bebek için almıyorum o her şekilde büyür kendim çok beğeniyorum almasam içimde kalıyor o yüzden alıyorumAyy cok guldumhaklisin.. ilk olmasinin verdigi bir heves de var, ayrica acemilik de var. Oysa cocuklar bi sekilde buyuyo. Herkes babyjorn de yatarak mi buyudu ama iste insan sucluluk duyuyo sanki en iyiyi almak lazimmis gibi. Bebek arabalarina bakiyorum. 500 e de var 5000 e de. Bakiyorum filanca kisi 6 bin vermis bebek arabasina. Sanki biz cocugumuzdan esirgiyormusuz gibi. Herkesin ekonomik imkanlari farkli elbette ama bi de su var ki, gerek var mi yuksek rakamli seylere? Gercekten cok mu konforlu, en iyisi mi? Iste ona karar veremiyorum
Ben şahsen bebek için almıyorum o her şekilde büyür kendim çok beğeniyorum almasam içimde kalıyor o yüzden alıyorumyeni uğraşım eğlencem bebek kıyafeti ve malzemeleri almak bunu da tecrübe etmiş olayım. Beden konusunu çok bilmediğim için büyünce giyer diye her beden alıyorum
Chicco liteway diyebilirim. Baston bebek arabası ama aynı zamanda yatar pozisyonu var. Basit bastonlardan değilLütfen hafif portatif bir bebek arabası tavsiyesi de verin. Çok kullanmıcam biz genelde arabayla gidiyoruz her yere maksat evde bulunsun.
Oto koltuğunu ayrıca mı alıyoruz yoksa bebek arabasına dahil oluyor mu?
Birde bebeklere oyuncak alınıyor mu?
Googledan bakıyım hemenChicco liteway diyebilirim. Baston bebek arabası ama aynı zamanda yatar pozisyonu var. Basit bastonlardan değil