- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.961
Veriyorlar canım , gönül rahatlığı ile alabilirsin.Bende reçetesiz verirler mi emin olamadım. Yarın alırım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Veriyorlar canım , gönül rahatlığı ile alabilirsin.Bende reçetesiz verirler mi emin olamadım. Yarın alırım.
Benimde sezaryen olacakBen sezeryan düşünüyorum. Evet sadece ecoprin alanlar 37 ye kdr dvm ediyor işte bende Oksopar 0,4 lük te var. Dün bir dr arkadaş fikrini aldım bırak dedi bana ama kendi dr gidcem bkalım ne dicek
Valla kendimde dahil ,bebek yatak vs gibi extra pahalı şeylere para verdiğim için kendimi enayi gibi hissediyorum şuan bu tecrübe ile hiiiç öyle düşünmezdim valla hiçbişe almazdım bikaç parçadan başka.ama özenen alsın tabi içinde kalmasın kimsenin bişey.Ayy cok guldum haklisin.. ilk olmasinin verdigi bir heves de var, ayrica acemilik de var. Oysa cocuklar bi sekilde buyuyo. Herkes babyjorn de yatarak mi buyudu ama iste insan sucluluk duyuyo sanki en iyiyi almak lazimmis gibi. Bebek arabalarina bakiyorum. 500 e de var 5000 e de. Bakiyorum filanca kisi 6 bin vermis bebek arabasina. Sanki biz cocugumuzdan esirgiyormusuz gibi. Herkesin ekonomik imkanlari farkli elbette ama bi de su var ki, gerek var mi yuksek rakamli seylere? Gercekten cok mu konforlu, en iyisi mi? Iste ona karar veremiyorum
Ana kucagini babyjorn almayi dusunuyorum ama benim durumum soyle, yurtdisinda alternatif markalarla arasinda fiyat farki az oldugu icin onu tercih erttim. 50£ gibi bir fiyat verecegim. Eger fiyat kafami kurcalasaydi da benzer olan manuel olanlarindan alirdim. Mutlaka hepsinin ayri ayri iyi ozellikleri vardir ama bu babyjornun kumasinin esnek olmasi rahim icinde gibi hissettirmesi hosuma gitti. Esnek kumasina kendi iddasi duz kafa olusmasini onlemekmis. Off en cok dikkat edecegim sey olacak bebegimde, hic sevmiyorum duz kafa yapisini kendimden O kilifi da hemen cikarilip takiliyor, yikamak icin kolay olur dedim. Bir de manuel olanlarinda bebekler ellerine kollarina bacaklarina kendilerine hakim olmayi daha kolay ogreniyorlar. Dedigim gibi fiyat kafami kurcalasaydi alternatif benzerini alirdim. Sonucta ayni mantikta is gorurler.Tatli anneler herkese merhaba bir suredir takip edemedim, umarim herkes iyidir
Bebislerinizin yataklarini aldiniz mi? Ben hep park yatak dusunuyordum sonra acaba su ikeadaki mobilya yataklardan mi alsak dedim cok kararsiz kaldim. Sizlere de danismak istedim. Bir de yatak siltesi konusu kafama cok takildi. Omurga gelisimi icin yumusak olmamali deniyor, yani o zaman visko olmaz. Cok sert de olmayacak deniyor. Karar veremedim
Yatasa vs baktim netten ama tabi eliyle incelemeden bilemiyor insan. Bir de ana kucagi mevsuzu kafama takildi. Bu babyjorn ana kucagi cok ovuluyordu, hayatta o kadar para vermem gereksiz diyodum ama simdi acaba mi diyorum? Alan var mi?
Bnm dr 34. haftada kesicez demiştiHanımlar kan sulandırıcı iğne ve 150 mg ecoprin kullanıyorum. 31+2 yim kaçgündür kalbim sıkışıyor yoğun şekilde doktora gideceğim daha memelekete geldim doğum için. Sizler kan sulandırıcı hap ne zaman kestiniz? Yda ne zaman kesilmeli. İğne doğum yapılacağı tarihe kadar biliyorum ama hap ne zman?
İğne doğumdan sonra enaz 1hafta daha kullanılıyor.hatta ben ilk doğumumda 40gün kullancaksın dedi kullandım.busefer başka doktora gidiyorum doğumdan sonra 1 hafta daha kullancan dedi.hap daha önce kesiliyor diye biliyorum 1-2hafta önce.Hanımlar kan sulandırıcı iğne ve 150 mg ecoprin kullanıyorum. 31+2 yim kaçgündür kalbim sıkışıyor yoğun şekilde doktora gideceğim daha memelekete geldim doğum için. Sizler kan sulandırıcı hap ne zaman kestiniz? Yda ne zaman kesilmeli. İğne doğum yapılacağı tarihe kadar biliyorum ama hap ne zman?
Bu arada yazmamisim iskeletini 2. el satis uygulamasindan alip sadece kilifinin yenisini siparis verecegim. Kendimce daha uyguna olsun diye boyle bir yol buldum. Yoksa ki kilifiyla onundeki oyuncagi benzer fiyata satiliyor ve cok pahalilar bence, sadece oyuncak kisminin 450 tlye denk gelen bir fiyata satildigini gordumAna kucagini babyjorn almayi dusunuyorum ama benim durumum soyle, yurtdisinda alternatif markalarla arasinda fiyat farki az oldugu icin onu tercih erttim. 50£ gibi bir fiyat verecegim. Eger fiyat kafami kurcalasaydi da benzer olan manuel olanlarindan alirdim. Mutlaka hepsinin ayri ayri iyi ozellikleri vardir ama bu babyjornun kumasinin esnek olmasi rahim icinde gibi hissettirmesi hosuma gitti. Esnek kumasina kendi iddasi duz kafa olusmasini onlemekmis. Off en cok dikkat edecegim sey olacak bebegimde, hic sevmiyorum duz kafa yapisini kendimden O kilifi da hemen cikarilip takiliyor, yikamak icin kolay olur dedim. Bir de manuel olanlarinda bebekler ellerine kollarina bacaklarina kendilerine hakim olmayi daha kolay ogreniyorlar. Dedigim gibi fiyat kafami kurcalasaydi alternatif benzerini alirdim. Sonucta ayni mantikta is gorurler.
Bu anakucagi olmazsa olmaz gibi geliyor bana ya, ilk bebek bakim deneyimim olacak insallah ama ben banyo yaparken mutfaktayken yanimda hep onda duracak o yuzden hafifligi de hosuma gitti, yalniz anneler icin birebirdir.
Bende 0.4 oksapar 150 lik ecoprin alıyorum 37 ye kdr ecoprine devam iğne son güne kadar devam edeceğiz pıhtılaşma var bendeBen sezeryan düşünüyorum. Evet sadece ecoprin alanlar 37 ye kdr dvm ediyor işte bende Oksopar 0,4 lük te var. Dün bir dr arkadaş fikrini aldım bırak dedi bana ama kendi dr gidcem bkalım ne dicek
Ben de yazlik elbiseleri 0-3 mu alsam 3-6 mi alsam diye bilemedim. Yaz donemi bebeklerin tam o gecis ara ay donemlerine gelecek. 0-3 icin yazlik baksam cok kucuk oluyorlar gereksiz mi olur diyorum. Simdilik sadece birkac zibin ve ayagi patikli uyku tulumuyla kaldim. Onlarin bazilari da yenidogan bazilari 0-3. Markadan markaya bile kaliplari fark etti bendekilerin. O yuzden elimde buyuklu kucuklu dursun dedim yenidogan ve 0-3'ten.Kızlar yenidoğan kıyafeti 0-3 ay mı alınır yoksa 3-6 ay mı? 0-3 ay çok küçük olursa diye emin olamıyorum.
Bebek arabasında konfor ve kullanış önemli bak. Ona dikkat et bence d e ama diğer birçok şey gereksiz pahalı ve kısa kullanılıyor. Ay bunların masrafı bitmiyor ki niye kısalım onlardan akıllıca seçim yapmak lazım. Daha doğacak oyun halısıydı aktivite masasıydı Bi sürü şey alınacak. Yani biz aldık illaki alıyorsun sonradan da. Öyle çok ucuz şeyler de değiller. Öncelik kullanışlı olması yatak da beşik de. İnsanın hevesi oluyor. Ben o yüzdne çilek aldım cibinlikli falan. Ama yatmadı çocuğum hiç. 1 sene sonra da sattık hemen zaten. İçine nasıl sinecekse öyle yap bence. Etraf çok etkiliyor insanı. En başta park yatak istedim eşim o ne dedi çingene çadırı gibi olur mu? Hevesimi kırdı.somra çileğe karar kıldım bu defa o park yatak dedi araştırınca. İçinde de kalmasın ama yok içimde kalmaz diyorsan da kullanışlı ve uygun olan önceliğin olsun. Şimdiki park yataklar da sade ve çok şık. Uygun anakucakları da pekala iş görüyor. Kanguru bendeki solomombaby. Çok kısa kullandım onu da mesela. İnş bu bebeğim de kullanırım rahatça. Olmazsa olmaz bişey değil kısacası. Bebek arabam da kraft london.çok memnun kaldım travel alan arkadaşlar hep pişman oldu sattı Bi çoğu baston aldılar. Ben bu tek elle açıp kapayabildim çocuk kucağımda. Bunlara dikkat et bence öncelikle.Ilk evet
Aslinda ben hep ekonomik olsun, nasilsa cabuk buyuyorlar dusuncesindeydim basindan beri. Zaman ilerledikce bi pimpiriklenmeye basladim. Sanki cocugumun konforunu dusunmuyomusum gibi mesela o babyjorn ana kucagi 1300 kusur indirimli hali bazi sitelerde. Oyuncaklisi 1700 falan Diyorum ki nasilsa herseye para veriliyo, cocuktan niye kisalim o daha bebek diyorum..sonra da ama hemen hemen benzer islevi gorecek cok daha uygun olanlari varken bu paraya yazik diyorum. Mesela yatak siltesi konusunda da ikeada mesela 300 den baslayip fiyat fiyat gidiyor, acaba iyi midir diyorum. Yatasta 1300 lere variyor, sonucta yatas en iyi markalardan diyorum. Diyorum da diyorum ve sonuc olarak hicbiseye karar veremiyorum.
Ikinci el cesaret edemem, pimpirikliyim biraz off daha kanguru meselesi var bebek arabasi meselesi var var da var. Aslinda cok titizlenmemek en guzeli. Ki ben de basta boyle degildim cok rahattim. Sonlara dogru bana biseyler oldu sanki yanlis ve kullanissiz secimler yapacakmisim gibi bi stres oldum
Yoykoya da bak mutlaka. Ben çok beğendim geçen gün kurup baktık. Aynı kalite gibi kraft ile.Kraftin yataklarini hep goruyordum begeniyordum. E bebege gidersek mutlaka inceliycem. Tesekkurler
Benim kraft london. Çok memnundum. Ana kucağı yok ama o ayrıca alınıyor. Sanırım aynı ayarda chicco lite way vardı. Aynı özelliklerde hem baston hem travel. Onu düşünebilirsin hala varsa.Lütfen hafif portatif bir bebek arabası tavsiyesi de verin. Çok kullanmıcam biz genelde arabayla gidiyoruz her yere maksat evde bulunsun.
Oto koltuğunu ayrıca mı alıyoruz yoksa bebek arabasına dahil oluyor mu?
Birde bebeklere oyuncak alınıyor mu?
Kendimi gördüm şuan park yatak aldık bu defa ama oğlumda daha 5 aylıkken tüm kıyafetleri hazırlık ilk 6 aylık. Bunda bikaç şey aldım o kadar. Doğsun kilosuna. Göre alırım diyorum yazlık falan. Biz hevesimizi aldık sanırım.@Norma J hele ben varya , ikinci için yatağı bırak sünger bile almadım altına. ilk çocugumda almadığımız şey kalmadı oda bile yaptık extra park yataklar sallanan yataklar titreşimliler.sadece ve sadece salondaki koltuğun üzerinde altına çarşaf serdik öyle uyudu ,bizde o şekilde rahat ettik.ikinciyi düşünmediğim için hepsinide kardeşimin çocuklara vermiştik.şimdi hamileyim ama hiç gerek duymuyorum hiç bir yatağa.ilk çocukta özeniosun ama yaşadıkça hiç gerek olmadığını anlıyosun.büyüyünce zaten kendi zevki oluşuyo atıyorum elsalı yatak istiyorum diyo.ozaman almak daha mantıklı.bebek nerde yatırırsan yatır uyucaksa uyuyo.ama dediğim gibi ilk diye özenio insan ,bide şey diye düşünüosun ,ikinci olmazsa Allah vermezse hevesimi alayım iyice diosun içimde kalmasın diosun.ben 3 takım ve zıbın çoraptan başka hiçbirşey almadım 2 de müslin hepsi bu.yıka yıka giydir miss.3-4 adet kuzeninden kalan var alt üst onlarıda kullanıcam.ikinci baya ucuza geldi bizim
Valla çoğunda konfor da yok. Kardesimde vardı Bi travel bebek arabası. şuan adını hatırlamıyorum markanın ama 2.5 sene önce 6 bindi. Suan en az 8 bindir eminim. Arkadşsı vermişti ona da. Ay Bi kere kullandım da kollarım koptu yemin ederim. İtmek ayrı dert kaldırıma çıkar indir ayrı dert. Yazık verilen paraya. Kendileri de doğru düzgün kullanmadı avm ler dışında.Ayy cok guldum haklisin.. ilk olmasinin verdigi bir heves de var, ayrica acemilik de var. Oysa cocuklar bi sekilde buyuyo. Herkes babyjorn de yatarak mi buyudu ama iste insan sucluluk duyuyo sanki en iyiyi almak lazimmis gibi. Bebek arabalarina bakiyorum. 500 e de var 5000 e de. Bakiyorum filanca kisi 6 bin vermis bebek arabasina. Sanki biz cocugumuzdan esirgiyormusuz gibi. Herkesin ekonomik imkanlari farkli elbette ama bi de su var ki, gerek var mi yuksek rakamli seylere? Gercekten cok mu konforlu, en iyisi mi? Iste ona karar veremiyorum
İlk zamanlar için 3 6 ay çok büyük. Sanırım senin erken doğum durumunda vardı. 0 3 bile büyük olabilir. Yenidoğan diye geçeni almalısın. Bebeğin kilosu çok etkili ben oğluma genelde 1 Ay 1-3 Ay almıştım ilk zamanlar için. 3850 doğdu iyi oldu yani kıyafetler.Kızlar yenidoğan kıyafeti 0-3 ay mı alınır yoksa 3-6 ay mı? 0-3 ay çok küçük olursa diye emin olamıyorum.
Kızımda Chicco liteway plus kullandım şimdide aynı arabayı kullanmaya devam edeceğim hala taş gibi kızım beş yaşındayken bile taşıyabilen bir baston arabaydı 9 aya kadar kendi üzerinde olan pusetini kullandım pusetide geniş çünkü 9 aydan sonra baston kısmına geçiş yaptık 11 aylık olana kadarda puseti arabada oto koltuğu niyetine kullanmıştım 11 aylıkken 9-36 kilo oto koltuğu almıştık arabada kullanmak için şimdi 6 yaşında hala arabada oto koltuğunu kullanmaya devam ediyoruz nasipse kardeşi bir yaşına geldiğinde küçük hanım oto koltuğundan yukselticiye transfer olacakLütfen hafif portatif bir bebek arabası tavsiyesi de verin. Çok kullanmıcam biz genelde arabayla gidiyoruz her yere maksat evde bulunsun.
Oto koltuğunu ayrıca mı alıyoruz yoksa bebek arabasına dahil oluyor mu?
Birde bebeklere oyuncak alınıyor mu?
Bizde ikinci çocuğu hiç düşünmüyorduk kızımın kardeş isterim demesine kuzeninin arkadaşlarının kardeşlerinden bahsederken boynunun bükük kalmasına dayanamadım eşimi bile bin dille ikna ettim kardeş fikrine şimdi benim halimi görünce kendin kasindin tam rahata ermistik diyor bişey diyemiyorum haklı çünkü kendim kasindim daha bir yıldır geceleri deliksiz uyumaya başlamıştım şimdi bu saat oldu uyku tutmaz oldu kendim ettim kendim buldumBirebir aynı durumdayız.
30da doğurdum kızımı.
Şimdi 34yaşındayım ve aşırı zorlanıyorum.
Sanki 80 yaşında bi hamileyim.
Kızımda kardeşini hergün öpüyor ama ona çorap aldın bana neden almadın demeyide ihmal etmiyor.kız kardeş istiyordu olmayınca biraz dellendi şimdi kabullendi gibi ama dediğiniz gibi doğumdan sonra görcez asıl durumları.bende kardeşi olsun istedim yoksa kapasitem tek çocuktu.hemende hamile kalınca kısa süreli şoktan sonra şimdi nerdeyse doğum geldi Rabbim sağ salim kavuştursun hepimizi
Seraa0606 ben şimdilik bi kaç parça uzun kollu ama ince 0-3 beden kıyafet alıcam ilk bi kaç ay için sonra bebeğin boyuna kilosuna göre yazlık kıyafetler alırım. Bi de bazı markaların kalıpları çok farklı. Çok küçük kalıplı olanlarda 3-6 alınabilirBen de yazlik elbiseleri 0-3 mu alsam 3-6 mi alsam diye bilemedim. Yaz donemi bebeklerin tam o gecis ara ay donemlerine gelecek. 0-3 icin yazlik baksam cok kucuk oluyorlar gereksiz mi olur diyorum. Simdilik sadece birkac zibin ve ayagi patikli uyku tulumuyla kaldim. Onlarin bazilari da yenidogan bazilari 0-3. Markadan markaya bile kaliplari fark etti bendekilerin. O yuzden elimde buyuklu kucuklu dursun dedim yenidogan ve 0-3'ten.
3-6 ay çok büyük olur, yenidoğan için 0-3 ay ideal.Kızlar yenidoğan kıyafeti 0-3 ay mı alınır yoksa 3-6 ay mı? 0-3 ay çok küçük olursa diye emin olamıyorum.