2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kizlar sizin de kalcanizda agri oluyor mu yururken falan cok agriyor
ben üç gündür adım atamadım kalça ağrısından bu sabah çok şükür biraz iyi kalktım öyle ağrı ki bıçak sokuluyor sanki kalçamdan aşağı annem her ne kadar normal olur o ağrı dese de öyle moralim bozuldu ki iki ay daha böyle nasıl geçer diye çok şükür bugün inlemeden kalkabildim ama yine de zor herşey...

Benimkide öyle ne tarafa dönsem dürtüyor sola yatmaya çalışıyorum yatırmıyor sırtüstü yatarsam duruyor.
Yürürken karnım sertleşiyor benimde magnezyum kullanıyorum ama çok etkisi olmuyor sanırım. Kalsiyuma başladım o biraz etki etti sanki ağrılarıma.

Bende 1 aydır var bu ağrılar bacağımı açarak yürüyemiyorum bile herkes normal dediği için kötü bişey olduğunu sanmıyorum.

bu arada kızlar hani erken doğum olmasın diye bebeğin kilosu artsın diye ya da normal doğum olur diye sancısı kasılması olanları serumla erteliyorlar ya bebek biraz daha dursun gibilerinden, o çok çok önemli bir karar böyle bir durumla Allah hiçbirimizi karşılaştırmasın ama başa gelirse belki bir kaç doktordan fikir almakta iyi bir değerlendirmeyle bu kararı vermekte fayda var bugün kötü bir haber aldım da paylaşmak istedim sizinle annemden (emekli ebe hemşiredir) dinlediğim öyle çok yaşanmışlık var ki öyle durumlarda bebeği içerde bekletmek kilosunun eksik olmasından çok daha riskli olabiliyor Allah hiç bir anne adayını zorda bırakmasın inşallah

Allah korktuğumuza uğratmasın. Huniyi kalıcı olarak takmadan bebek bir kucağıma gelseydi diyorum

Allah korktuğumuza uğratmasın. Huniyi kalıcı olarak takmadan bebek bir kucağıma gelseydi diyorum
Canım o huni illaki kalıcı hale geliyo annelik zaten deli işi bişey.hatta bir yetmiyo 2,3,4....kere sil baştan aynı şeyleri yaşamayı göze alacak kadar delilik.doğduktan sonra bitse ya kaygılar korkular...kakasının bütün tonlarını ezberleyip ,her kakada endişelencek bişey bulmak başka bir terimle açıklanamaz bence.deliyiz hepimiz

Bende 1 aydır var bu ağrılar bacağımı açarak yürüyemiyorum bile herkes normal dediği için kötü bişey olduğunu sanmıyorum.
Valla ben ilk doğumumu 30da yaptım.
Şimdi 34üm.
Sanırım yaşla dahada artıyor bu kemik ağrısı,taşımakta daha bi zorlanıyor vucut.
Birde spora uzak biri ve hafif kilo ile hamile kaldıysanız 34den sonra hamilelik fiziksel açıdan daha da zor.gece bi ara bacağım uyuşmuş ,acısı ile öyle bir bağırmışımki eşim salondan geldi noluyo diye ki uykusu ağırıdır.hergece hemen hemen aynı.korku ile giriyorum yatağa.oyüzden tüpümü bağlatıp nasipse 2 çocukla misyonumu tamamlayacağım.hepimizi sağlıkla alalımda kucaklarımıza hepsini unutacağımız kesin..

KALICI hale gelmesin lütfen. Ben inanıyorum bebeğimi kucağıma alayım geçecek bu halim. Yoksa şu son 1.5 senede yaşadıklarımla akıl sağlığımı korumak gerçekten zor.

Kızlar doğumda ölüm gibidir ne bir dakika önce ne bir dk sonra vaktinde olur onun için kendinizi strese sokmayın böyle düşünerek...ben 750 gr doğmuşum pamuğa sarmışlar burnum mercimek tanesi gibi sadece çıkıntı varmış ağzım o kadar küçükmüş ki ne çay kaşığı ne meme hiç biri olmuyormuş annem başımda sabaha kadar dua etmiş herkes anne değilmi başını bekliyor yazık sabaha çıkmaz ölür bu bebek demişler şimdi o bebeğin 3.cü doğumu olacak Rabbim ömür verdiyse hiç bir aksilikler bişey yapamaz içinizi serin tutun olumsuz duyduğunuz olaylarla bebeği ve kendinizi germeyin vakti saati gelince Rabbim dünyaya gönderecek tek sağlıklı sıhhatli kucağımıza aldırmak nasip etsin bütün anne adaylarıyla birlikte hepimizi

KALICI hale gelmesin lütfen. Ben inanıyorum bebeğimi kucağıma alayım geçecek bu halim. Yoksa şu son 1.5 senede yaşadıklarımla akıl sağlığımı korumak gerçekten zor.
Malesef ilk zamanları da çok telaşlı, evhamlı şekilde geçiyor ama zamanla bebeğe alıştıkça rahatlamaya başlıyorsun. Kızımın uzun süren sarılığı oldu, emmesi sıkıntılıydı, kilosu sınırdaydı, çok sık kabız olurdu, çok ağlardı vs sürekli bir endişe. Ama büyüdükçe ben de alışmaya ve rahatlamaya başladım. Şimdi düşünce bile bişey bişey olmaz modundayım ya da ateşi çıkınca diştendir geçer geçer diyebiliyorum rahatça.

Kaç haftalık bebek için geçerli canım bu?
Kuvezde 1 kilonun üzerinde olan bebeklerin yaşama şansı yüksekmiş. Çok erken doğmaya kalkarsa noluyor bilemiyorum tabi

Şimdi benim bu ilk hamileliğimde başıma gelmeyen kalmadı nerdeyse korktum haliyle.
İlk hamileliği riskli geçip sonrakiler daha kolay ve az riskle geçenler var mı kızlar?

Bende bacaklarımı yastığın üzerine uzatmıştım kramp girmiş kımıldatamıyordum eşim beni kaldırdı. 30 yaşındayım çok gençkende anne olmak istemiyordum erteledim.
2. Nasıl olur bilmiyorum 35ten sonra anne olmayı düşünmem hem bebek için hem benim için çok zor olur.

Ben de 5 sene hamile kalamadığım için ilk doğumu 30da yaptım. Şimdi ikinci doğum 32 de olacak nasipse. Valla her geçen yıl daha zor, yaş ilerledikçe çocuk bakmak da zorlaşıyor bence

Kaç haftalık bebek için geçerli canım bu?
Kuvezde 1 kilonun üzerinde olan bebeklerin yaşama şansı yüksekmiş. Çok erken doğmaya kalkarsa noluyor bilemiyorum tabi
canım öyle belli bi hafta söz konusu değil sanırım sancı kasılma 26da olabilir 30dan sonra da, bebek beklemeye alınacaksa çok sıkı bi takip olması gerektiği kesin ama şahsi fikrim eğer başka bi organ anomalisi endişesi yoksa 1200 1500 civarı olmuş bi bebeği ilaçlarla bekletmek doğmasından daha riskli olabilir. içerde sıkıntıda olup olmadığını kesin bilemiyorlar. tabi sonuçta her şey Allahın takdiri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…