2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yani eskiler hep söylerdi ,gençken yapın sonra zor olur diye.demekki anlatmak istedikleri buymuş.zaten doktorlarda 35ten sonra bir tık daha riskli yaklaşmaya başlıyorlar hamileye ve bebeğe.mesela ikili testlerde 3lü testlerde 35yaştan sonra risk daha fazla çıkıyor.buda insanı tedirgin ediyor.tabi bu yaş bence biraz daha uzadı 37-38den sonrada rahat hamilelikler yaşanıyor artık ama tecrübelerim fazla yaş uzamadan aradan çıkarılması

Erken dönemde olanları ciğerleri gelişmesi için bekletmiyorlar mı ama? Yani her iki durumda risk olabilir bence. Allah korusun hepsini

KALICI hale gelmesin lütfen. Ben inanıyorum bebeğimi kucağıma alayım geçecek bu halim. Yoksa şu son 1.5 senede yaşadıklarımla akıl sağlığımı korumak gerçekten zor.
Ah canım ahh.malesef kaygı hiç geçmiyor.hele gebelik öncesi kötü tecrübelerinde olduysa ,içine işliyor.benim ilki 8.haftada kalbi durdu kürtaj oldum.2.de dış gebelikmiş doktor anlamadı iç kanama ile acil ameliyata alındım ölüyomuşum tüpümün birini kaybettim.ki hiç çocugum yokken.tek tüple kaldım travma yaşadım resmen 1 senem hep kanama hastane doktor operasyon testlerle geçti.sonra sağlıklı bir gebeliğim oldu ve sağlıkla sonuçlandı ama o 9ay ne korkular yaşadım.dedim doğurayım sağlıkla yeter ama ne mümkün rahatlamak.bikaç kere hastanede yatmak zorunda kaldı yine ömürlerden ömür gitti tabi.napalım en kötüsü bukadarlık olsun sağlıkla kavuşalım önceliğimiz bu

Şimdi benim bu ilk hamileliğimde başıma gelmeyen kalmadı nerdeyse korktum haliyle.
İlk hamileliği riskli geçip sonrakiler daha kolay ve az riskle geçenler var mı kızlar?
Benim öyle mesela.kızımda kanama ile başladı sürekli o ağır yağlı iğnelerden yedim ,sürekli hastanede litre litre serumlar takıldı.ay birde yavaş damlıyor onlar bitmek bilmezdi tam çıkardım hastaneden yine kusmaktan acillik olurdum.6 ay öyle geçti,sonra ara kanamam oldu erken doğum riski ile hastanede yattım erken kasılmalar için iğneler ilaçlar başlandı yine.popomun üstüne oturamaz hale geldim bezelerden.bu gebeliğimde sadece başta kanama oldu çok düşecek dedim kesin.ama 2 haftaya kesildi şükürler olsun.sonrasında sıkıntısız geldim buzamana kadar.yani ilki çok zordu.bunda sıkıntım midemle alakalıydı sadece bide baş ağrıları.6.aydan sonra onlarda baya azaldı şimdi tek kemik ağrıları var

Kaç haftalık bebek için geçerli canım bu?
Kuvezde 1 kilonun üzerinde olan bebeklerin yaşama şansı yüksekmiş. Çok erken doğmaya kalkarsa noluyor bilemiyorum tabi
Canım düşünme bunları lütfen.
Ama eğer için rahat olcaksa ki herşeyi Allah bilir orası ayrı , ama 28.haftadan sonra doğan bebeklerin yüzde 99u sağlıkla gelişimlerini küvezde tamamlarmış , yeğenim erken doğdu ve bebek yoğun bakım doktorumuz ayrıntılı anlatmıştı.oyüzden lütfen bunlara kafanı yorma ve iyi düşün enazından 28.haftamıza gelebildik.
Ayrıca benim şuanki kadın doğumcumun bebeği 26+6da 880gramla dünyaya geldi.şuan 3yaşında görsen bu mu erken doğmuş dersin.ilk bebeğinse endişelerin çok normal ama yazılanlar seni korkutmasın sakın , yaşayacak ömürleri varsa hertürlü hayata tutunuyorlar.

Kaç haftalık bebek için geçerli canım bu?
Kuvezde 1 kilonun üzerinde olan bebeklerin yaşama şansı yüksekmiş. Çok erken doğmaya kalkarsa noluyor bilemiyorum tabi
Canım düşünme bunları lütfen.
Ama eğer için rahat olcaksa ki herşeyi Allah bilir orası ayrı , ama 28.haftadan sonra doğan bebeklerin yüzde 99u sağlıkla gelişimlerini küvezde tamamlarmış , yeğenim erken doğdu ve bebek yoğun bakım doktorumuz ayrıntılı anlatmıştı.oyüzden lütfen bunlara kafanı yorma ve iyi düşün enazından 28.haftamıza gelebildik.
Ayrıca benim şuanki kadın doğumcumun bebeği 26+6da 880gramla dünyaya geldi.şuan 3yaşında görsen bu mu erken doğmuş dersin.ilk bebeğinse endişelerin çok normal ama yazılanlar seni korkutmasın sakın , yaşayacak ömürleri varsa hertürlü hayata tutunuyorlar.

Bende ilk 30 umda anne oldum. İkinci içinde 35 öncesi diyordum hep ama planlar istediğimiz gibi olmuyor. 37 hatta 38 olucam nerdeyse ancak hamile kalabildim

Kızlar endişelenmeyin benim dayımın eşi ilk hamile kaldığında 40 ikincisine hamile kaldıgında 42 yaşındaydı. İki cocugu da sapasağlam doğdular. Ve yengem ileri Bi yaşta cocuklarının peşinde koşuyor ama hep şükrediyor gencliğimi yaşadım gezdim tozdum şimdi cocuklarım benim mutlulugun diyor

Benim kardeşimde 28.haftada doğdu. 30 haftalardan sonra daha iyi sanırım hem kuvezde kalma süresi kısalıyor hem gelişimini baya tamamlamış oluyor.
Şuan endişeli değilim canım çok şükür bu zamanlara gelebildik.

Bende ilk 30 umda anne oldum. İkinci içinde 35 öncesi diyordum hep ama planlar istediğimiz gibi olmuyor. 37 hatta 38 olucam nerdeyse ancak hamile kalabildim
Bilerek arayı açmam 35 ten sonraya bırakmak istemem tabi olmuyorsa yapacak birşey yok. Benimde hemen olmuyor 2.de hemen olmayabilir belki de hiç denemem bilemiyorum.

Yengen geç evlenmiş mecburiyetten ileri yaşlarda anne olmuş.
40lı yaşlarda 4. 5. çocuğunu doğuranlar var o bana hiç mantıklı gelmiyor.

kızlar bebeği baş aşağı donen var mi? ben ilk hamileliğinde ne zaman dönmüştü hatırlamıyorum. şimdi 28 haftalığına daha dönmemişti geçen haftaki kontrolde.
Benim 29+4 de kontrolum vardi hala donmemisti, kizimda 38. haftada donmustu zaten 38+4 de dogmustu ve onda 37 haftada donmedigi icin evin icinde hergun birkac dakika bebek gibi emeklememi istemisti doktor komik ama yapmistim 1 hafta sonrasi kontrolde baktik ki donmus

Bir ornekte burda ☺ ben dogdugumda annem 41 yasindaymis birazda surpriz hamilelik tabi abimle aramda 11 yas var

Kizlar 31-32 haftalarda mide bulantısı yaşayan var mı. Bende sabahları midem bulanmaya basladi normal mi acaba

Kizlar son duzluk ha gayret.hepimizin sikintilari varmis gercekten.
Heleki aksamlari uyku iskence oldu donemiuorm karnimla kaplumbaga gibiyim. Midem yaniyo
Uyku pozisyonu alana kadar sabah oluyo
Yuruyuse cikiyorum kalcama bi yerine bi kramp giriyo
Yuruyuse cikmasam evde hareketsizlikten daha bi zorlaniyorum.
Rabbim su onumuzdeki 2 ayi sag salim gecirmeyi nasip etsin.

Hareketlerini de takip ediyorum az mi cok mu diyo stres, kaygi had safhada..

Bayanlar bebeği 2 hafta önden giden var mı acaba şeker yuklemesi yaptım gebelik şekeri çıktı son 2 kontrolde bebeğimin 2 hafta önden gittiğini söyledi bir de suyu bir tık fazla dedi stres oldum geçen cuma günü gittik bebeğim 1750 olduğunu söyledi çok stres yaptım aynu durumu yaşayanlar var mı ne yapıyorsunuz nasıl dikkat ediyorsunuz

Bende de şeker var benimki aksine küçük sanırım biraz ben sıkı diyet yaptım sanırım endokrin doktoruna en son gittiğimde ekmeği çok az yediğimi bebeğin beslenemediğini söyledi. Diyetimde ekmeğimi artırdım.

Erken dönemde olanları ciğerleri gelişmesi için bekletmiyorlar mı ama? Yani her iki durumda risk olabilir bence. Allah korusun hepsin
Benim de iki hafta önden gidiyor suyu biraz fazla ama şeker yok bu benim dördüncü çocugum hepsi böyle oldu hepside 37 haftalık sağlıklı bir şekilde dogdu 3500 gr 50 cm meraklanmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…