2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İlk gebelik tam bir kaos panik evham bak ikincide sadece kalp atışını duydum evde rahat rahat kusuyorum yatıyorum ben 9. Aya kadar 4 kilo aldım canım son ay her hafta 2 kilo aldım şişkinlik o da. Benim de ilk 5 aylıkken anlayan oldu hamile olduğumu. Şişmek için çok hevesli olmayın bir de onları geri vermesi var ilerde hepimiz penguen gibi yürümeye başlayacağız zaten

Ya bir de ilk oluşunun yanında tüp bebek benimki o da ekstra endişe evham katıyor
İşin aslı ben ekstra kilo almayı hiç istemiyorum zaten 67 kilo ile başladım ve bu kilo boyuma göre fazla, şuanda ise hiç kilo almadım hatta azıcık düştüm 65 çıktım dün tartıda. 65 ve 66 arası oynuyor şu dönem toplam 10 kg dan fazla almak istemiyorum kafamdaki rakam bu bakalım öyle olacak mı

Ben doğunca daha kolay kabullenir diye düşünüyorum.Asi bi çocuk değil.Hatta sevgi dolu.Ben demesem de ben yapıyım diye kendi söyler zaten.
[/QUOTE]
Benim ilk cocugum ama nacizane yegenimle yasadigimizi soyleyeyim, ilk yegenim 5 yasinda kardes istiyorum benim de kardesim olsun derdi hep, ne zaman dogacak, bunu kardesime alalim falan derdi gittigi oyuncakcilarda falan bizimkilerde 2. Yi dusundugu icin yaptilr ancak ne zaman ki o kardes dogdu bizim cocugun huyu suyu degisti, ilgi ataklari, bi kiskanmalar, ben telefon ediyorum simdi kardesin napiyor diyorum offf hala iyi yatiyo iste benimle konus diye bebisi gormeye gittik dogdugunda size yemin ederim 10 dakka falan anca sevebilmisimdir bizim buyugun kiskancliklarindan dolayi

Hahaha iyi fikirmiş ben de diyeyim eşime madem pekii bebeğin yatırmadığı zaman gelene kadar zararı olmayacak mı muhakkak alışırız ama o zamana kadar sakıncası olmaz inşallah yaa
Okudugum kadariyla 19-20. Haftalarda (bazi yerlerde 25. Hafta yaziyor) bebek icin zararli olmaya basliyormus, kendimizi alistirmak icin bizim 3 haftamiz falan var, bence yapabiliriz

Ben de ilk gebeliğime 68 ile başlayıp 9. Aya 72 ile girip doğumu 81.5 kilo ile yaptım ama doğumdan 15 gün sonra 66 kiloya düştüm. Doğumdan sonra göbek kaldı emzirmeden sonra memişler havası sönmüş balona döndü ama olsun evladımıza feda olsun

yaa öyle mi canım. Bilmiyordum. Teşekkürler.onu eledim ama emzirme minderi , göğüs ucu kremi falan önemli değil mi?
Canım o emzirme minderini de aldım ama nedense bir türlü kullanamadım en sonunda çocuk 6aylik olunca destek minderi gibi içine oturttum çocuğu çok rahat oldu yavrucum düşmeden oturdu o işlevde daha işe yaradı

Ben doğunca daha kolay kabullenir diye düşünüyorum.Asi bi çocuk değil.Hatta sevgi dolu.Ben demesem de ben yapıyım diye kendi söyler zaten.
Benim ilk cocugum ama nacizane yegenimle yasadigimizi soyleyeyim, ilk yegenim 5 yasinda kardes istiyorum benim de kardesim olsun derdi hep, ne zaman dogacak, bunu kardesime alalim falan derdi gittigi oyuncakcilarda falan bizimkilerde 2. Yi dusundugu icin yaptilr ancak ne zaman ki o kardes dogdu bizim cocugun huyu suyu degisti, ilgi ataklari, bi kiskanmalar, ben telefon ediyorum simdi kardesin napiyor diyorum offf hala iyi yatiyo iste benimle konus diye bebisi gormeye gittik dogdugunda size yemin ederim 10 dakka falan anca sevebilmisimdir bizim buyugun kiskancliklarindan dolayi
[/QUOTE]
Ya o da çok kötü.Beni. gorumcemin ki gibi.Kuzenimin 4yasindaki kizi oğlunu daha 2aylikken tutup odanın obur ucuna atmış.Yani ananesi anlattı.Sok olmuştum.Ben kardeşim doğduğunda 3yasindaydim.Boyle şeyler hic yapmamisim.Şimdiki nesil bi garip.

Evet teyzeleri kızımız olcak insallah cok sükür rabbime 150 gr olmuşuz boyumuzda uzamış 16 cm dr cok iyi dedi rabbim isteyen herkese bu duyguları yaşatsın
Gözünaydın canım.Cok sevindim ya.Oyy yerim ya.Maşallah onada.

Bizimki istemiyorum diyor çünkü kardeşimin kızı çok ağlıyor.Tum bebekleri öyle zannetti oğlum galiba.
Bir yerde okumuştum aslında kardeşe alıştırma yöntemlerinden biri de kardeşi doğunca abi/abla ya sorumluluklar vermek. Kardeşini kucağına vermek uyutmasını gazını çıkarmasını falan sağlamak. Sorumluluk hissedince bağları da kuvvetleniyor
[/QUOTE]
Valla bizimki şimdiden ben onun annesi olcam sen ananesi diyo telefondaki uygulamayı açtırıyo bebeğin fotosuna bakıp karnımı seviyo ama uyanmıyo diyo telefondaki bebeği kardeşi sanıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…