2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

5. Ayında ama 1 haftadır gee uykusu mahvediyor ilk etap guzel sonra sabah 5 gb hep uyanıyor burnunu bir yere dayamak istiyor sürekli uyku arkadaşı edinmesi icin tam zamanı diyende var nasil edindircegimi bilemiyorum besiginde sürekli ayni oyuncaginj birakiriyorum . Gündüz uykusu cok komik ama yarim saat 3 saat max uykusuzluga dayanıyor ve uyuduğunda 27 dk da uyanıyor ben tükendiğini hissediyorum.insallah ek gida ile belki uzun süreli uykusu olur.
Babamızda işten gelir gelmez cok ac olduğunu söylüyor ve bu ev neden bu kadar daginik 2 çocuklu olarak evi ne kadar toplasam da dagiliyor

Ben saldım artık eşimde alıştı evdeki dağınıklığa 2 çocukla herşeye yetişmek çok zor diyorum temiz ev istiyorsan sende yardım edeceksin kendi karınlarını doyursalar o bile yeter bize. Uyku herkesin sorunu inanır mısın oğlum 5.5 yaşında hala gece kaç kere uyanır kızım ona nazaran az bile kalkıyor kardeş kıskançlığı da beni mahvetti bu ara da emzik kullanıyor musun ben sadece uyurken veriyorum eme eme uyuyor.

Ben yanına bulut şekilinde sarı bi yastık var onu koydum uyuyacaginda verdim elinde oynadı ısırdı bir süre sonra şimdi alıştı eline veriyorum başlıyo eee eee eee demeye bence de tam zamanı uyku arkadaşının. Yemek sorunu bende de büyük dert birgün yapsam ertesi gün yapamıyorum eşim çok yemeye düşkün değil ama karnımız doyacak bi şekilde sonuçta. Robot süpürge aldım o biraz rahatlattı beni hızlıca ortalığı toplayıp calistiriyorum. Benimkinin gündüz uyku süresi de 40 45 dakika söyle uyusa saatlerce keşke diyorum

Ne guzel uyurken emzik alıyordu su aralar tukuruyor emziği anlamadım.2 çocuklu hayat zormus gercekten gözlerim nasil ağrıyor bugun uykusuzluktan. öğlen yarim saat bebekle yatıyorum kizim uyandiriyor bu kezde. Akşama yapacağım çorbayı fazla yapıyorum öğlen kizimla onu içiyoruz. Daha işyerinde basliyor esim yemekte ne var demeye cocuk icin illaki biseyler yapıyorum biz de karpuz peynir ile de gecistiriyoruz.

Bende deneyeyim en azindan faydası olur.ilersi icin hic değilse.

Kızlar ben de gece uykuya dalmasından hala muzdaribim her gece çığlık çığlığa aglamalarla uykuya dalma.o da saat kesinlikle 00.00i geçiyor bazen 1 e bile dayanıyor aç mı kalıyor da uyumuyor diye mama da aldım yok değişen birşey yok
Emzik zar zor uyuyunca alıyor.o da o çıkartıyor ben tekrar veriyorum defalarca bu tekrarlanıyor.emzik benim hatam hemen vermedim kızım emzik emiyordu uykuda uyansa emzik veriyordum devam ediyordu.ama oğlumda ne mümkün emzik verdikçe daha çok ağlıyor İlla emecek.

Aksam.uykusu cok mu gecikiyor acaba? Oğlum uzun süre uykusuz kalırsa direniyor dediğin gb ağlıyor özellikle kv lerde dÜzeni bozulunca bu hale geliyor çarşafla salladık baktım alışacak çarşafa hemen bıraktım birkaç gece ağladı.
Emzik nasil bir nimetmis bende anladım. Ya sen yine de ısrarcı ol canim.alisacak insallah.

Oğlumun bugun kontrolu vardi baş çevresi 44 cm bir arakadaş tedirgindi unutmadan yazayim dedim. Bingildagi basinin ortasinın bir tik ilerisinde sanirim elle yokladı.kilo alımı bizde de düşmüş 300 gram almış normal yaz sıcağı dedi. Uykusunu sordum onuda sıcaklara bağladı ebe bir ay sonra asi var yine

Şuan mesela uyuyor.tekrar uyudugunda uyandığında devam etmiyor uykuya canım gayet dinç gülücüklerle uyanıyor.bi dahaki uykusu da hep anlattığım gibi oluyor

Şuan mesela uyuyor.tekrar uyudugunda uyandığında devam etmiyor uykuya canım gayet dinç gülücüklerle uyanıyor.bi dahaki uykusu da hep anlattığım gibi oluyor
Bu aksam uykusundan önceki son uykusu degil mi? Normalde atıyorum 7 de uyandıysa max 3 ya fa 3.5 saat sonra uyuması lazim hani bunu aralığı bebek 4 /4.5 saate çıkarınca uyku direnci oluşuyor. Uyku aralıkları var ben onu takip ediyordum cok memnunum ekstra durum.oldugunfa o aralık sapınca oğlanda çıldırıyor. Benim kv ağlayinca indir kizim yanımızda yorulsun diyor bir sonraki sefer yine ağlıyor emzirmekte zorluk çekiyorum çıldırıyor en son çarşafla saklıyoruz. Evde genelde banyodan sonra emzirip uyutuyorum bazen dalıyor bazen dalmıyor sürekli uyanıyor. Su sıralar uyumuyor beynim allak bullak uykusuzluktan birde eşimle dün sudan sebep tartıştık üzüldüm cok

İşte mesela 10.30 hadi bilemedin 11de uyusa bile 15 20 dkkada kalkıyor bı daha uykuya dönmüyor.10.30 11 de uyumazsa 12leri geçiyor ağlama krizleri bu sefer Gündüz sorun yok ama akşam çoook sıkıntılı.
Ben de geriliyorum bu durumda adama sariyorum bizde de tartışma çıkıyor.ister istemez sürat falan asıyorum yorgunluğun etksiiyle

Son düzenleme:
Anlamıyorum bu bebelerin derdi ne emmek icin mi uyanıyor anlamadım.canim stres yapıyoruz bizde inan gece olcakta uyanacak diye korkuyorum nasil bir gerginlik yasatiyorlar.

Anlamıyorum bu bebelerin derdi ne emmek icin mi uyanıyor anlamadım.canim stres yapıyoruz bizde inan gece olcakta uyanacak diye korkuyorum nasil bir gerginlik yasatiyorlar.
Canım şuan yine aynı durum.10:15 gibi uyudu bı 20 dkka sonra falan uyandı.salladim olmadı emzirdim olmadı belki yarım saat hatta daha fazla ugrasmisimdir yok yok yok.
Oturdum bı güzel ağladım.
Küçük bey uyanık
Gerçekten ben de anlam veremiyorum.ve gün geçtikçe bu durum beni yıpratıyor

Geçecek insallah canim ise başlayana kadar toparlasa iyi olacak. Gündüz uykusunu azalırsan kayar mi geceye acaba. Deneme yanılma yöntemlerle ilerliyoruz. Ebeye mama mi vereyim diyorum hayır verme dedi sıcaklardanmis. Tavan vantilatoruyla uyuyoruz biz hic kapatmadan.

Aynen öyle her gece denemediğim şey kalmadı.bi denemediğim gündüz uykusunu kısaltmak.
Gündüz 3 3.5 saat uyanikliktan sonra mizirdaniyor emziriyorum beşiğe koyuyorum yatıyor uyanmadan.gece niye böyle çözmüş değilim
Bu saatlerde pilin bitiyor artık.malum kız da var ev işi de var derken gündüz hiç uyumuyorum.tek çocuk hiç çocukmuş dedikleri ne kadar doğruymuş...
İse başlasam evde çalışıcam ama düzen yok bana alışık ağladı mi emmeden durmuyor. ücretsize devam ediyorum bu sebeplerden.

Merhaba henuz uygulayamamis olsam da sinem özen canpolatin uyku guvenli baglanma ve bebeginiz adli kitabinda guzel taktikler ve bilgiler var. Benim oglan atak doneminde oldugu icin bitmesini bekliyorum uygulayabilmek icin. Ama okudugum kadariyla cok ise yarar bilgiler var. Uykuya zamaninda yatirmak, uyku sinyallerini takip etmek, biyolojik donguye gore mutlaka uyunmasi gereken saatler, desteksiz uykuya nasil gecilir vs.

Şurada yerimi alayım beklemedeyim insallah balık burcu bebesi doguracagim
Merhaba tecrübenizedayanarak bisey sormak istiyorum ben düzenli adet olan biriyim fakat bu ay adetim gecikti 1 hafta test yaptım 2. Çizgi silik cikti kanda yaptırdım özelde 2 cıktı sonuç negatif yani ben anlamadım hastanede mı sorun var belirtiler de var bende siz daha iyi bilirsiniz lütfen bana yardım edin

Eklentiler

• 20210728_112627_mfnr.jpg
    18 KB · Görüntüleme: 30
İnanır mısın 3 aşağı 5 yukarı bu konularda fikir sahibiyim.fakat malesef bazen kitaplarda yazanlara reel bir olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…