İyi geceler kızlar, nasılsınız? Ben de ne zamandır girmiyordum konuya. Bizde 2 aylık olduk artık.
Ben ne kadar dikkat etsemde bebeğimde gaz oluyor o yüzden yemek konusunda tamamen normale döndüm diyebşlirim. Acılı şeyleri yemiyorum çünkü alerji yapıyor bebeğimde.
Pamukçuğumuz geçti ama yanaklarında arada oluyor.
Emzirme sırasındaki o şiddetli ağrılar ve acılar geçti, arada bebeğimin çekiştirmesinden dolayı acıyor hassaslaşıyor o kadar.
Sütüm daha da arttı maşallah diyim. İlk günden beri anne sütüyle besliyorum, ilk zamanlar sarılık riskinden dolayı arada mama takviyesi yapmıştık ama sonra o takviyeyi kestik diyelim, bazen çok yorulduğumda işim olduğumda günde 1 kere mama veriyorum. Onun dışında hep emziriyorum veya gece bebeğim uyurken sağdıklarımı gün içerisinde veriyorum.
Ben sütümü arttırmak için özel bir çaba göstermedim ama yinede uyguladığım şeyleri yazayım:
1.Abartmadan bol su içtim. Kapasitem ne kadarsa o kadar. Su da olsa her şeyin fazlası zarar.
2.Humana Still-Tee: Doğum yaptığım günden beri kullanıyorum her gün içmeye çalışıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben bazen günde 4 defa filan içiyordum.
3. Bestlak damla kullandım. Faydası oldu.(ilk ay kullandım bitti ve daha almaya gerek duymuyorum.)
4. Süt içiyorum, eğer sabah bebekten dolayı kahvaltı yapamıyorsam ya humana içiyorum ya da kakaolu süt yapıp içiyorum.
5. Tahin helvası, tavuk ve et yemekleri, yumurta, çilek ve muz.
Elimde ne varsa onları kullandım içtim. Bestlak vs hediye gelmişti öyle kullandım. Şuan humana dışında bşrşey kullanmıyorum. Sütüm tek memeden 80 ml çıkıyor. Toplamda 100 ml ve üstü. Bazen tek memeden 40 80 ml arası çıkıyor değişiyor.
Bebeğim uyursa anca iş yapabiliyorum. Sırt üstü yatırırsam uzun süre uyumuyor irkilşp uyanıyor, geceleri hep yüzüstü yatırıyorum. Gece uykusunda emzirmek için pek uyandırmıyorum, kendisi ne zaman kalkarsa o zaman emziriyorum. Yani 4 5 saat aralıksız uyuyor bazen 6 saati buluyor ama genelde gece 4 5 saat uyuduysa uyandırmadan hemen emzirip yatırıyorum. Sabah 7.30 8.00 gibi kalkıyor zaten. Çok şükür gece uykusu iyi, nazar değmez inş, yoksa yanmıştım. Gündüz 10 dk 15 dk uyuyor uyanıuır bazen 1 saat filan uyuyor ama o da belli olmuyor düzensiz yani.