2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum yapalı 63 gün oldu. 63 gündür bir fiil kanıyorum 🙈 40 ım Çıkınca ertesi gün regl oldum. O bitti bir hafta sonra tekrar oldum. O da yeni bitti.
İlk doğumda da böyle olmuştu benim
Merhaba aynı sorunu yaşıyorum ben de. Kanamanız yoğun adet gibi mi yoksa ara kanama/leke tarzı mı? İlk doğumda ne zaman ve nasıl kesildi kanamanız? İlaç falan kullandınız mı? Artık yaşam kalitemi etkiliyor bu durum ne yapsam bilmiyorum.

Benimde başlarda oluyodu ucunu alıyodu hep yara 2 ay aventin kalkanını sürekli kullandım 1 hafta önce bianda oğlum da tam almaya başladı yaralar da iyileşti ama öncesinde çok acıdı ve sızlanma oldu feci sonra da iyileşti bende anlayamadım 😅 göğüs ucum çok büyük ve çıkık değildi artık uçta çıktı baya baya biraz sorun yaşıyorsun ama pes etmeyince illa Bi şekilde düzeliyomuş şuan çok rahatız tanzikli geliyo şimdide o biraz sorun oluyo
Canım önceleri cuklatarak mı emiyordu memeyi tam kavrayamıyordu değil mi. Tanzikli gelen sütü yutma sesi değil. Buzağıların emmmesi gibi bizimki. Seninkide mi öyleydi. İnşallah düzelir bizimkide

Bazen ayni anda 2 kez oluyor bazen hic olmuyor bu sekildemi seninde. Sen yinede israrla tam vermee calis birakacaktir canim. 3 aya girecez bazen hala israrla uctan almak istiyor memeyi tam veedigimde öğürüyor 😁dagitip dusunceyi tekrar veriyorum.aliyor iyice o koyu kismi vermiyorum agzina versem nd yapar bilemiyorum😁
Bizimki 46günlğk canım hee emişte oluyor cupuk cupuk emiyor buzağıların emmmesi gibi sütüm tanzikli değil. Yani yutkunma sesi değil canım seninde mi oldu bu durum

Canım önceleri cuklatarak mı emiyordu memeyi tam kavrayamıyordu değil mi. Tanzikli gelen sütü yutma sesi değil. Buzağıların emmmesi gibi bizimki. Seninkide mi öyleydi. İnşallah düzelir bizimkide
Aynen öyle ama benim şuan eğer memem de süt çok olursa alamıyo tam çünkü ucu çok geniş ve çıkık değil şişince daha da kayboluyor bu sefer tam kavrayamıyor da o sesler çıkıyo hava da yutmuş oluyo kavga ediyoruz meme ile sağıp verdim az önce rahat emdi

Son düzenleme:
Kiyamamya küçücük yutaklari var hizli akması nasıl zorlardir. Bu ara sut Aniden inmiyo benim bir yandan rahat ettim bir yandan korkuyorum sutum mu azaliyor vs gb
Az gelse sorun çok gelse sorun ah analık ama emdikçe uyardıkça gelir canım ya negatif düşünme benim de az olduğu zaman da oldu belli olmuyo inan ama kilosu maşallah yerinde bende kavga ediyo almıyo diye üzüldüm ama güzel gidiyoruz

Aynen öyle ama benim şuan eğer memem de süt çok olursa alamıyo tam çünkü ucu çok geniş ve çıkık değil şişince daha da kayboluyor bu sefer tam kavrayamıyor da o sesler çıkıyo hava da yutmuş oluyo kavga ediyoruz meme ile sağıp verdim az önce rahat emdi
Yok canım bizim öyle değil göğüslerim yumuşak benim sert olmuyor hiç diğerlerinde öyleydi bunda yumuşak

Az gelse sorun çok gelse sorun ah analık ama emdikçe uyardıkça gelir canım ya negatif düşünme benim de az olduğu zaman da oldu belli olmuyo inan ama kilosu maşallah yerinde bende kavga ediyo almıyo diye üzüldüm ama güzel gidiyoruz
Masallah canim hep emseler ne guzel olur hem bizim icin hem onlar icin.

Bizimki 46günlğk canım hee emişte oluyor cupuk cupuk emiyor buzağıların emmmesi gibi sütüm tanzikli değil. Yani yutkunma sesi değil canım seninde mi oldu bu durum
Tazyiten degil canim. Keyiften yapıyorlar 😀gogus ucu yaran yoksa gazi yoksa uzulma sen dikkat etmeye calis duzelir.

Merhaba canım sma mamayi bebeğin sevdi mi kabızlık kusma gibi birsey oldumu benimki aptamil ve bebelac içiyor ama eşim israil mali die alma dedi sma mi hipp mi alsam karar veremedim.
SMA nestleye ait. Fazla verirsem gaz çıkartırken biraz çıkarıyor, gaz olarak çıkıyor yani ağzından. Kabızlık yapmadı. Ben gri kapaklı olan sma yı kullanıyorum. Hipp alırsan da combiotic olanını al.

bebeğimi az önce emzirdim. Yatağına yatırırken birden sıçrayıp gözleri kaydı ve donup kaldı 4-5 sn sürdü sarstım eşime bağırdım. Kendini toparladı. Şuan ağlıyorum çok korktum bu neyin nesidir. doktora götüreceğim elim ayağım titriyor 😭😭😭😭
Geçmiş olsun tatlım bebeğinin durumu nasıl oldu? Doktor ne dedi?

Selam kızlar bizde bebisle ablamın yanına geldik 3 saat kadar uzakta çok iyi oldu tüm gün evde bebekle ağır oluyormuş sizler nasilsiniz

Kızlar mrb. Nasılsınız epeydir bakamıom buraya. Herkesten Bi haberim. İnşallah bebeklerde sizlerde iyisinizdir. Okuyamadım da geçmişi bya birikmiş çünkü. Son yazılanlara bakim dedim şöyle Bi. Sünnet ettirenler olmus sanırım hayırlı uğurlu olsun inşallah 🤲. Bende hala regli olmadım. Eltim benden 1 gün önce doğum yaptı regli olmus. Ama o devamlı mama verio emzirme olayı yok ondan mı regli oldu acaba die düşündük.
Emzirenler geç adet olur emzirmeyenler erken adet olur.

Herkese merhabalar 🥰 oğlum haftaya 3 aylık olacak 2 aydır tazyik sorunumuz var çok ciddi sıkıntı çekiyor emerken sürekli memeden ayrılıyor ağlıyor en sonunda sinirlenip emmiyor 2 hafta önce göğüslerm yumuşadı ve sorun ortadan kalktı ama 2 gün önce tekrar tazyik başladı 2 fincan adaçayı içtim biraz düzelme oldu gibi ama hala tazyikli geliyor adaçayıyla bu sorundan kurtulan oldu mu içmeye devam etsem tamamen kesilir diye korkuyorum
Süt arada tazyikli arada çok az dsmla damla gelir bu çok normal, hep aynı akışta gelmez.

Danışmanın her dediğini uyguladık ama yok yine emmiyor hastaneye çağırdılar biz yardım edelim diye hafta sonu deniycez tekrar emzirmeyi sizde durumlar nasıl
Benim miniğim biraz biraz emmeye başladı ama yine de yeterli düzeyde değil mama takviye ediyorum günde 2 3 ölçek kadar

İyi geceler kızlar, nasılsınız? Ben de ne zamandır girmiyordum konuya. Bizde 2 aylık olduk artık.

Ben ne kadar dikkat etsemde bebeğimde gaz oluyor o yüzden yemek konusunda tamamen normale döndüm diyebşlirim. Acılı şeyleri yemiyorum çünkü alerji yapıyor bebeğimde.

Pamukçuğumuz geçti ama yanaklarında arada oluyor.

Emzirme sırasındaki o şiddetli ağrılar ve acılar geçti, arada bebeğimin çekiştirmesinden dolayı acıyor hassaslaşıyor o kadar.
Sütüm daha da arttı maşallah diyim. İlk günden beri anne sütüyle besliyorum, ilk zamanlar sarılık riskinden dolayı arada mama takviyesi yapmıştık ama sonra o takviyeyi kestik diyelim, bazen çok yorulduğumda işim olduğumda günde 1 kere mama veriyorum. Onun dışında hep emziriyorum veya gece bebeğim uyurken sağdıklarımı gün içerisinde veriyorum.

Ben sütümü arttırmak için özel bir çaba göstermedim ama yinede uyguladığım şeyleri yazayım:
1.Abartmadan bol su içtim. Kapasitem ne kadarsa o kadar. Su da olsa her şeyin fazlası zarar.
2.Humana Still-Tee: Doğum yaptığım günden beri kullanıyorum her gün içmeye çalışıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben bazen günde 4 defa filan içiyordum.
3. Bestlak damla kullandım. Faydası oldu.(ilk ay kullandım bitti ve daha almaya gerek duymuyorum.)
4. Süt içiyorum, eğer sabah bebekten dolayı kahvaltı yapamıyorsam ya humana içiyorum ya da kakaolu süt yapıp içiyorum.
5. Tahin helvası, tavuk ve et yemekleri, yumurta, çilek ve muz.
Elimde ne varsa onları kullandım içtim. Bestlak vs hediye gelmişti öyle kullandım. Şuan humana dışında bşrşey kullanmıyorum. Sütüm tek memeden 80 ml çıkıyor. Toplamda 100 ml ve üstü. Bazen tek memeden 40 80 ml arası çıkıyor değişiyor.

Bebeğim uyursa anca iş yapabiliyorum. Sırt üstü yatırırsam uzun süre uyumuyor irkilşp uyanıyor, geceleri hep yüzüstü yatırıyorum. Gece uykusunda emzirmek için pek uyandırmıyorum, kendisi ne zaman kalkarsa o zaman emziriyorum. Yani 4 5 saat aralıksız uyuyor bazen 6 saati buluyor ama genelde gece 4 5 saat uyuduysa uyandırmadan hemen emzirip yatırıyorum. Sabah 7.30 8.00 gibi kalkıyor zaten. Çok şükür gece uykusu iyi, nazar değmez inş, yoksa yanmıştım. Gündüz 10 dk 15 dk uyuyor uyanıuır bazen 1 saat filan uyuyor ama o da belli olmuyor düzensiz yani.

X