- 26 Mart 2020
- 205
- 144
Eğer süt memede çok kalırsa fazla su çeker ve su oranı fazla olur dolayısıyla açık şeffaf olur. Genelde gergin memeden dağılan sütün büyük çoğunluğu böyledir.
Normalde de önsüt dediğimiz süttür bu. Önce su oranı fazla, sonra yağ oranı fazla süt gelir. Yumuşak memeden çıkan süt daha beyaz, gergin memeden çıkan süt şeffaf olur.
Benim oğlumda da şuan ciddi bir meme reddi var. Hem meme reddi hem reflü, bu ay sadece 300 gr aldı. Biberon verdiğim için oldu ama biberona da mecbur kaldım.
Şuan biberonu bırakma çabaları içindeyim.
6 numaralı nazogastrik sonda ile emzirme destek sistemi oluşturdum, onunla biraz emziriyorum. Bugün başladık umarım iyi sonuç alırız.
Yalnız 6 numaralı sonda biraz fazla akıtıyor, aslında 4 veya 5 olmalıydı. Ben bulamadığım için 6 aldım.
Özellikle sen tutarken emmiyorsa hemşire tutturduğunda emmiyorsa senin acaba yanlış yaptığın birşey olabilir mi?
Ben doğumu medikal parkta yaptım doktorlar ve hemşireler bu konuda çok dikkat ediyor benim sütüm yeterliydi emzirmeye hep dikkat ettim doğumdan eve çıkış günü emzirme eğitimleri verdiler uygulamayı banada yaptırdılar ve 1 gün takip ettiler herşey iyiydi şuan bebeğim 2 aylık nerdeyse 20 gündür emmiyor memeye yaklaşırken ağlama krizlerine giriyor sütün tadıyla alakalıdır diye yediklerime dikkat ettim yine yok medikal parkla görüştüm bebekle gittik emzirdiler yine baktılar nasıl emzirdiğime her şey doğru dedi hemşire yanlış yaptığınız bir şey yok dedi biberona alıştığındandır diye aklıma geldi biberondan akar gibi şıktım sütü meme bebeğimin ağzındayken ağzına dolu dolu süt gitti yine ağlıyor yastık kullandım duruşum bebeğin duruşu hepsine dikkat ettim ama asla emmiyor benim stresli olduğum bir konuda yok çocuk doktorumuz bu meme reddi değil süt tadından dedi ama. Biberondan içiyor sütü kokusundan olsa hiç almaz hemşireye gitme bekle diyor nereye kadar bekleyeceğim bilmiyorum emzirme danışmanı arıyorum şuan