2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Eğer süt memede çok kalırsa fazla su çeker ve su oranı fazla olur dolayısıyla açık şeffaf olur. Genelde gergin memeden dağılan sütün büyük çoğunluğu böyledir.
Normalde de önsüt dediğimiz süttür bu. Önce su oranı fazla, sonra yağ oranı fazla süt gelir. Yumuşak memeden çıkan süt daha beyaz, gergin memeden çıkan süt şeffaf olur.

Benim oğlumda da şuan ciddi bir meme reddi var. Hem meme reddi hem reflü, bu ay sadece 300 gr aldı. Biberon verdiğim için oldu ama biberona da mecbur kaldım.
Şuan biberonu bırakma çabaları içindeyim.
6 numaralı nazogastrik sonda ile emzirme destek sistemi oluşturdum, onunla biraz emziriyorum. Bugün başladık umarım iyi sonuç alırız.
Yalnız 6 numaralı sonda biraz fazla akıtıyor, aslında 4 veya 5 olmalıydı. Ben bulamadığım için 6 aldım.

Özellikle sen tutarken emmiyorsa hemşire tutturduğunda emmiyorsa senin acaba yanlış yaptığın birşey olabilir mi?

Ben doğumu medikal parkta yaptım doktorlar ve hemşireler bu konuda çok dikkat ediyor benim sütüm yeterliydi emzirmeye hep dikkat ettim doğumdan eve çıkış günü emzirme eğitimleri verdiler uygulamayı banada yaptırdılar ve 1 gün takip ettiler herşey iyiydi şuan bebeğim 2 aylık nerdeyse 20 gündür emmiyor memeye yaklaşırken ağlama krizlerine giriyor sütün tadıyla alakalıdır diye yediklerime dikkat ettim yine yok medikal parkla görüştüm bebekle gittik emzirdiler yine baktılar nasıl emzirdiğime her şey doğru dedi hemşire yanlış yaptığınız bir şey yok dedi biberona alıştığındandır diye aklıma geldi biberondan akar gibi şıktım sütü meme bebeğimin ağzındayken ağzına dolu dolu süt gitti yine ağlıyor yastık kullandım duruşum bebeğin duruşu hepsine dikkat ettim ama asla emmiyor benim stresli olduğum bir konuda yok çocuk doktorumuz bu meme reddi değil süt tadından dedi ama. Biberondan içiyor sütü kokusundan olsa hiç almaz hemşireye gitme bekle diyor nereye kadar bekleyeceğim bilmiyorum emzirme danışmanı arıyorum şuan

Hayır anlattığın şey kesinlikle tatla alakalı değil.
Tazyikli olabilir. Benim ilk zamanlar tazyikliydi ve çok sinirlenip bırakıyordu.
Tazyikli süt de redde sebep oluyor.

Biberona alıştığında da zaten tam bir kısır döngü.
Biberonu bırakması lazım yeniden emmek için. Ben de sağıp biberonla veriyorum son günlerde. Ama sadece sağım olunca süt azaldı iyice. Bu sefer de az diye emmiyor 🙈 Emmeyen çocuğa ne yaparsan yap olmuyor cidden ben 2 çocuğumda da bunu anladım. Emene de ister tazyik olsun ister az, çocuk emiyor.
Bu konuda her çocuk doktoru da malesef tam bilgili değil.

M Melekogretmencnn hiç yazmıyosun canım nasılsın senle bebiş
Cnm Bayadır girmiom giremiom. Şimdi hem Metehanı emziriom hemde sizleri merak ettim Bi bakim dedim. İyiz şükür. Yalnız uyku problemimiz hala daha var. Bide yalnız olunca cocuk uyusun bende uyum olayı bizde işlemio. Gece zaten 2 3 saat uykum oluo. Gündüz de uyuyunca hemn mutfagı salonu toplama moduna giriom. Eşim de yardımcı oluo ama işte tecrübesiz Olumca ona şunu bunu yap deyınce ye kadar kendim yapim diom. Konusurken insan yoruluyor valla. Sen nasılsın bebiş nasıl, sizde durumlar nasıl

Kızlar mrb. Nasılsınız epeydir bakamıom buraya. Herkesten Bi haberim. İnşallah bebeklerde sizlerde iyisinizdir. Okuyamadım da geçmişi bya birikmiş çünkü. Son yazılanlara bakim dedim şöyle Bi. Sünnet ettirenler olmus sanırım hayırlı uğurlu olsun inşallah 🤲. Bende hala regli olmadım. Eltim benden 1 gün önce doğum yaptı regli olmus. Ama o devamlı mama verio emzirme olayı yok ondan mı regli oldu acaba die düşündük.

Hayır anlattığın şey kesinlikle tatla alakalı değil.
Tazyikli olabilir. Benim ilk zamanlar tazyikliydi ve çok sinirlenip bırakıyordu.
Tazyikli süt de redde sebep oluyor.

Biberona alıştığında da zaten tam bir kısır döngü.
Biberonu bırakması lazım yeniden emmek için. Ben de sağıp biberonla veriyorum son günlerde. Ama sadece sağım olunca süt azaldı iyice. Bu sefer de az diye emmiyor 🙈 Emmeyen çocuğa ne yaparsan yap olmuyor cidden ben 2 çocuğumda da bunu anladım. Emene de ister tazyik olsun ister az, çocuk emiyor.
Bu konuda her çocuk doktoru da malesef tam bilgili değil.
Evet çok doğru gerçekten sağmaya başladım emmeyi bıraktı sütüm azaldı korkuyorum sütüm gidecek diye bir yandan sürekli mama veriyorum süt azaldı diye bugün doğum doktoruma mesaj atınca emzirme danışmanına söylemiş onu sabah arıycam söylediklerini sizinle de paylaşırım belki bir faydası olur sizin içinde umarım bu durum geçici olur

Kızlar mrb. Nasılsınız epeydir bakamıom buraya. Herkesten Bi haberim. İnşallah bebeklerde sizlerde iyisinizdir. Okuyamadım da geçmişi bya birikmiş çünkü. Son yazılanlara bakim dedim şöyle Bi. Sünnet ettirenler olmus sanırım hayırlı uğurlu olsun inşallah 🤲. Bende hala regli olmadım. Eltim benden 1 gün önce doğum yaptı regli olmus. Ama o devamlı mama verio emzirme olayı yok ondan mı regli oldu acaba die düşündük.
Merhaba cnm kör topal idare ediyorum ben de uykusuzluga ıyıce alıstım ama sabah brz daha uyusa dıyorum sunsaatler de kalkıyor uyutmak 1 saatı alıyor neredeyse..ev işlerini saymıyorım zaten😬

Merhaba cnm kör topal idare ediyorum ben de uykusuzluga ıyıce alıstım ama sabah brz daha uyusa dıyorum sunsaatler de kalkıyor uyutmak 1 saatı alıyor neredeyse..ev işlerini saymıyorım zaten😬
Uykusuzluğa bende alıştım ama bide hasta olmaktan korkuom bünye zayıf düşerse Allah korusun. sabahları kahvaltıyı eşim hazırlıo Metehan benden baskasında durmuo. Allahtan az uz eşim yardımcı oluo. Haziranın başı gibi Bi memlketlere gidip gelcez ozamn rahatlarım biraz inşallah. Sanırım gelirken kv lerde getircez gelsin de biraz yardımı olsun bari😊🤣 en azından yemeğimi yapıverir dedik.senin Metehan nasıl Sünnet yaptırdın mı canım sen, biz aydına kv lere gidince yaptıralım dedik eltimin bebekle birlikte. 3 4 aylık olcak ozamna inşallah 🤲

Cnm Bayadır girmiom giremiom. Şimdi hem Metehanı emziriom hemde sizleri merak ettim Bi bakim dedim. İyiz şükür. Yalnız uyku problemimiz hala daha var. Bide yalnız olunca cocuk uyusun bende uyum olayı bizde işlemio. Gece zaten 2 3 saat uykum oluo. Gündüz de uyuyunca hemn mutfagı salonu toplama moduna giriom. Eşim de yardımcı oluo ama işte tecrübesiz Olumca ona şunu bunu yap deyınce ye kadar kendim yapim diom. Konusurken insan yoruluyor valla. Sen nasılsın bebiş nasıl, sizde durumlar nasıl
Bizim de uyku ve gaz sorunumuz var canım. Düzelsin diye dört gözle bekliyorum tabiki yorgunluk da hat safhada 😔

Bizim de uyku ve gaz sorunumuz var canım. Düzelsin diye dört gözle bekliyorum tabiki yorgunluk da hat safhada 😔
İnşAllahh düzelecek ya. Benim Bi tane de böyleyim,senin bide maşallah 🧿 2 tane senin daha zordur canım.allahtan okullar uzaktan yoksa daha da zorlanırdım. Bnm eşim yardım edio uzaktan Olumca.

Bebekler duzelecek biz ise başlayacağız sanirim. Bnde uykusuzum. Gece gunduz ayni bebege bakmaktan kizimla ilgilenemez oldummaa

Bebekler duzelecek biz ise başlayacağız sanirim. Bnde uykusuzum. Gece gunduz ayni bebege bakmaktan kizimla ilgilenemez oldum
Maalesef bizde de durum aynı oğlum huy değiştirdi bazen oyun oynamak için yalvarıyor resmen

Allerjik bebeği olan anneler, süt proteini allerjisinde eser miktarlı ürünler de mi yasak oluyor?

Kızlar 1,5 aylık bebeğim emerken cuk cuk diye ses çıkarıyor sanırım memeyi tam kavrayamıyor. Öpücük atarken ses çıkar ya aynen öyle her emerken oluyor bu duurm. Bu sebeple emerken gaz yutuyor ve gaz sancıları oluyor sürekli. Var mı emzirirken bu ses durumu başına gelen. Yutkunma sesi değil şapırdatma gibi

Kızlar 1,5 aylık bebeğim emerken cuk cuk diye ses çıkarıyor sanırım memeyi tam kavrayamıyor. Öpücük atarken ses çıkar ya aynen öyle her emerken oluyor bu duurm. Bu sebeple emerken gaz yutuyor ve gaz sancıları oluyor sürekli. Var mı emzirirken bu ses durumu başına gelen. Yutkunma sesi değil şapırdatma gibi
Memeni tam kavriyor mu canim ? Tamamini kavratmaya calis benim oglumda arada yapiyor.ben tam veriyorum yapmiyor

X