2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sen yediklerine dikkat ediyormusun? Kizlar bu hafta paylasimlarda bulundular okuma firsatin oldu mu? Alerjik olabilir. Doktora bir danis istersen beslenmene dikkat ederek rahatlatabilirsin bebegini.Sutun tazyikliyse ben dik tutarak emzirirdim ayaklari bacagimdan asagiya aliyorum o zaman daha rahat ediyor yatarak.emzirme.bebegini.
Okuma fırsatm olmuyor kuzmm teşekkür ederm etmeye çalşyorm sadce taze soğan yediğim olyor arada oda acayip süt yapıyor ondan yiyorm acıyı herseyi kesmeye gayret ediyorm ishal gbi yapıuor kakası çok sıvı rengi ne sarı ne yeşil ortada bir renk anlamadm insan acemi olunca yapacgınıda bilmyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Kızlar 1,5 aylık bebeğim emerken cuk cuk diye ses çıkarıyor sanırım memeyi tam kavrayamıyor. Öpücük atarken ses çıkar ya aynen öyle her emerken oluyor bu duurm. Bu sebeple emerken gaz yutuyor ve gaz sancıları oluyor sürekli. Var mı emzirirken bu ses durumu başına gelen. Yutkunma sesi değil şapırdatma gibi
Sütün tazyikli mi? Benim bebeğim de de oluyor süt bi anda çok inerse yutamıyor meme ağzından çıkıyor ben buna bağlıyorum

Okuma fırsatm olmuyor kuzmm teşekkür ederm etmeye çalşyorm sadce taze soğan yediğim olyor arada oda acayip süt yapıyor ondan yiyorm acıyı herseyi kesmeye gayret ediyorm ishal gbi yapıuor kakası çok sıvı rengi ne sarı ne yeşil ortada bir renk anlamadm insan acemi olunca yapacgınıda bilmyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Daha minnak kizin istersne arada da olsa yeme taze sogan aklim.cikiyor benim. Gaz yapacak diye bakliyat sogan taze kuru fark etmez sarimsak yemiyorum sutu bile yeni yeni cok nadiren aliyorum. Sivi olacak zaten kakasi endiselenme devamli yesil renkli , sumuksu kaka sikintili.

Vermeye çalışıyorum canım tam kavrayamıyor sanırım o yüzden oluyor galiba. Çıkarıp tekrar veriyorum aynı oluyor.
Bazen ayni anda 2 kez oluyor bazen hic olmuyor bu sekildemi seninde. Sen yinede israrla tam vermee calis birakacaktir canim. 3 aya girecez bazen hala israrla uctan almak istiyor memeyi tam veedigimde öğürüyor 😁dagitip dusunceyi tekrar veriyorum.aliyor iyice o koyu kismi vermiyorum agzina versem nd yapar bilemiyorum😁

Uykusuzluğa bende alıştım ama bide hasta olmaktan korkuom bünye zayıf düşerse Allah korusun. sabahları kahvaltıyı eşim hazırlıo Metehan benden baskasında durmuo. Allahtan az uz eşim yardımcı oluo. Haziranın başı gibi Bi memlketlere gidip gelcez ozamn rahatlarım biraz inşallah. Sanırım gelirken kv lerde getircez gelsin de biraz yardımı olsun bari😊🤣 en azından yemeğimi yapıverir dedik.senin Metehan nasıl Sünnet yaptırdın mı canım sen, biz aydına kv lere gidince yaptıralım dedik eltimin bebekle birlikte. 3 4 aylık olcak ozamna inşallah 🤲
Metehanın günü gününw uymuyor bi hafta cok iyiyse diğer hafta azap gibi uyumuo yerken ağlıo yemıo aglıo :) o yuzden ne iyi ne kötü kör topal idare etmeye calısıyorummm🤩 bız normal de yaptıracaktık sünneti ama verem aşısı olmamıstı salı gunu olacak doktoru önce olsun 1 ay sonra yapalım dedi.. asıyla anestezı arasında en az 3 hafta olmalıymıs.. canlı aşı oldugu ıcın.. hazıran sonu gibi yaptırcaz, ondan da cok korkuyorum 👊🏼Ama mecbur dha fazla uzasın ıstemıyorum

Hayır anlattığın şey kesinlikle tatla alakalı değil.
Tazyikli olabilir. Benim ilk zamanlar tazyikliydi ve çok sinirlenip bırakıyordu.
Tazyikli süt de redde sebep oluyor.

Biberona alıştığında da zaten tam bir kısır döngü.
Biberonu bırakması lazım yeniden emmek için. Ben de sağıp biberonla veriyorum son günlerde. Ama sadece sağım olunca süt azaldı iyice. Bu sefer de az diye emmiyor 🙈 Emmeyen çocuğa ne yaparsan yap olmuyor cidden ben 2 çocuğumda da bunu anladım. Emene de ister tazyik olsun ister az, çocuk emiyor.
Bu konuda her çocuk doktoru da malesef tam bilgili değil.
Şuan uğraştığım durum asla emmedi ağladı bende yatırdım bekledim sonra tekrar mıkırdandı verdim şuan aldı emiyo göğsümü tutmam bile yetiyo fışkırıyor süt çocuğum da sinirlenip bıraktı haliyle bende üstelemedim daha da almasa sağacaktım

Vermeye çalışıyorum canım tam kavrayamıyor sanırım o yüzden oluyor galiba. Çıkarıp tekrar veriyorum aynı oluyor.
Benimde başlarda oluyodu ucunu alıyodu hep yara 2 ay aventin kalkanını sürekli kullandım 1 hafta önce bianda oğlum da tam almaya başladı yaralar da iyileşti ama öncesinde çok acıdı ve sızlanma oldu feci sonra da iyileşti bende anlayamadım 😅 göğüs ucum çok büyük ve çıkık değildi artık uçta çıktı baya baya biraz sorun yaşıyorsun ama pes etmeyince illa Bi şekilde düzeliyomuş şuan çok rahatız tanzikli geliyo şimdide o biraz sorun oluyo

Benimde başlarda oluyodu ucunu alıyodu hep yara 2 ay aventin kalkanını sürekli kullandım 1 hafta önce bianda oğlum da tam almaya başladı yaralar da iyileşti ama öncesinde çok acıdı ve sızlanma oldu feci sonra da iyileşti bende anlayamadım 😅 göğüs ucum çok büyük ve çıkık değildi artık uçta çıktı baya baya biraz sorun yaşıyorsun ama pes etmeyince illa Bi şekilde düzeliyomuş şuan çok rahatız tanzikli geliyo şimdide o biraz sorun oluyo
Biraz daha buyusun daha hizli cekmeye baslayinca azaliyor canim. Birde ben hep dik emziriyorum. Kac kez tikandi kiprkirmizi oldu korkuttu bizi.

Cnm Bayadır girmiom giremiom. Şimdi hem Metehanı emziriom hemde sizleri merak ettim Bi bakim dedim. İyiz şükür. Yalnız uyku problemimiz hala daha var. Bide yalnız olunca cocuk uyusun bende uyum olayı bizde işlemio. Gece zaten 2 3 saat uykum oluo. Gündüz de uyuyunca hemn mutfagı salonu toplama moduna giriom. Eşim de yardımcı oluo ama işte tecrübesiz Olumca ona şunu bunu yap deyınce ye kadar kendim yapim diom. Konusurken insan yoruluyor valla. Sen nasılsın bebiş nasıl, sizde durumlar nasıl
Annemin sözü aklıma geldi "Dilimi yoracağıma ayağımı yorarım daha iyi" 😄

canım dil bağı olabilir mi? bir baktır istersen.
Şimdi okurken yazını gördüm bende dil bağı olabilir mi yazmışım 😄 dil bağı olan bebeklerde bazen emme sıkıntı oluyor istisnalar da var tabi örneğin biz çok güzel emerdi kilo alımı da güzeldi 6.ayda ağızdan iğne damlatılırken hemşiremiz farketti hemen kestirdik

Evet çok doğru gerçekten sağmaya başladım emmeyi bıraktı sütüm azaldı korkuyorum sütüm gidecek diye bir yandan sürekli mama veriyorum süt azaldı diye bugün doğum doktoruma mesaj atınca emzirme danışmanına söylemiş onu sabah arıycam söylediklerini sizinle de paylaşırım belki bir faydası olur sizin içinde umarım bu durum geçici olur
Merhaba ne yaptınız acaba merak ettim sizi?

X