- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
Slm canim sen nasilsin toparlandiniz mi ? Kizin oglun nasil?Selam kızlar nasılsınız çok uzun zamandır girmiyordum herkes iyidir umarım biz çok iyiyiz
Mayya daha etkiliymis bende almayi dusunuyorum cayim var daha kapanmadan sonra alirim cayini. Esim dun bebek acmi ondan mi uyumuyor dedi ama doktorumuz kilosunu guzel buluyordu yarin muayenesi var soracagim
Merhaba hangi marka çay acabaÇayı bu aralar boşladim. Meğer o da ne kadar etkiliymiş.dun çocuğum hep memede arandı durdu agladi.cunku süt istediği gibi çok gelmedi.mecburen mama verdim ben de.
Çay son birkaç tane kaldı
Bendr cok duzenli icemiyorum 2 cocuktan mutfaga bazen giremiyorum ablamizi zor doyuruyorum . Aksamlari garanti birde oglen iciyorum .Çayı bu aralar boşladim. Meğer o da ne kadar etkiliymiş.dun çocuğum hep memede arandı durdu agladi.cunku süt istediği gibi çok gelmedi.mecburen mama verdim ben de.
Çay son birkaç tane kaldı
MerhabaMerhaba hangi marka çay acaba
Bizde de abla var.suan k.vdeyiz eve dönünce nasıl olacak bilemiyorumBendr cok duzenli icemiyorum 2 cocuktan mutfaga bazen giremiyorum ablamizi zor doyuruyorum . Aksamlari garanti birde oglen iciyorum .
KBB doktoru cok küçük daha bir haftalık emme sıkıntısı yaşamasaydı bir kac ay beklerdim dedi ama mecburen dil altı makasla kesildi ve anestezi almadı canı cok yandı ama geçti hemenDil bagı benim bebegimdede var arada peoblem yasıyoruz emmesinde ama bazen sorun olmuyor. Dilbagı operasyonunun bir zorlugu var mı bebek için
Rica ederim, ama önceliği solgara vermeni tavsiye ederim.Teşekkür ederim damlaya bakayım hemen
Benim daha 40im çıkmadı ben termal kaplıcada havuzlara bile giriyorum çoğu şey batıl inanç benceBiz de 1 aylık olacağız yarın. Bu hafta kalça ultrasonuna götüreceğiz, bizim doktorumuz 1 aylıkken çektirmemizi söyledi. Yarın da aşı olacak, inşallah çok huzursuz olmaz. Ayrıca size birşey sormak istiyorum kızlar, bunlar batıl inanç ama siz de 40 ı çıkana kadar her banyo yapışında birazdan söyleyeceklerimi yapıyor musunuz veya yaptınız mı merak ediyorum, bebek doğduğundan kırkı çıkana kadar her banyosunda tasa 40 kaşık su sayıp o suyu bebeğin üstüne döküyor ve her banyosunda abdest aldırıyor musunuz? Kv gitmeden önce bebeğin her banyosunda bunları yapıyordu sanki bebek koca insan da abdeste ihtiyacı var, kv gidince öyle yıkamamaya başladım ve çocuğum daha huzurlu daha sakin duruyor suyun içinde. Geçen gün sordu kırkladınız mı yıkarken abdest aldırdınız mı diye, ben de yok dedim, öyle banyo mu olur, ben onu yıkanmamış sayarım filan bir dahakşne 40 kaşık su sayıp abdest aldırın biraz büyük sözü dinleyin filan dedi, eşimde bu banyosunda 40 kaşık su saydırıp abdest aldırmamı istedi ben de yapmaya çalıştım ama bebek huzursuz oldu. Eşime bunların batıl inanç olduğunu dinimizde böyle şeylerin olmadığını bebeğin zaten tertemiz melek olduğunu söyledim, zaten her banyosunda huzursuz oluyor ne alaka hemen abdeste bağlıyorsun filan dedi bana.Birde kırkım çıkana kadar her banyomda kırk tas su dökmeliymişim başımdan aşağıya bende yok öyle şeylere inanmıyorum ben dedim yapmadım, eltim yapmış yapıyormuş, o yapabilir ben yapmayı gerek duymuyorum dedim.
İgne mi yaptıBen bu mesaji gorup 40 gunlukken yaptirdim bi saat bile olmadan emzirdim iki gun icindede hemen iyilesti doktor sabah aksam 4 gun kantoron yagi bastir demisti dilinin altina iki gun uaptim tamamn iylestigi icin 4 gune bile gerek olmadi surekli aklma takilcagina kurtulmus olduk cok basit ni operasyon sadece uyusturrken sıkıntı igne yaparken agladi
5.5 yasinda canim ekimde 6 yasinda olacak insallah. Bende mayis sonunda koyr kacmayi dusunuyorum kvler koyde o da ucretsiz izne cikacak yaz sonuna kadar kalmayi dusunuyorum. Kizim bahcede oynar. tek basima bakmak cok zor. Ablaya vakit ayiramiyorum allahtan yemegini yiyor tuvaketini yapıp kaldırıyor. Pandemi olmasaydi h.sonu en azindan cikardik herkese degisikkik olurduMerhabamomstok mother tea. Ben trendyoldan almistim.instagramda emzirme danışmanı Dilruba hanım tanıtıyor.ama malesf bitmiş bayram sonrasına kadar.brn de biraz önce mayya sipariş ettim
Bizde de abla var.suan k.vdeyiz eve dönünce nasıl olacak bilemiyorumablası kaç yaşında?
MasaAllah Allah size bağışlasın .5.5 yasinda canim ekimde 6 yasinda olacak insallah. Bende mayis sonunda koyr kacmayi dusunuyorum kvler koyde o da ucretsiz izne cikacak yaz sonuna kadar kalmayi dusunuyorum. Kizim bahcede oynar. tek basima bakmak cok zor. Ablaya vakit ayiramiyorum allahtan yemegini yiyor tuvaketini yapıp kaldırıyor. Pandemi olmasaydi h.sonu en azindan cikardik herkese degisikkik olurdu
Tam olarak açılmıyor ya geride kalıyo2 yaşına kadar sadece serum fizyoloji kullanabilirsin dedi canım
Ben zaten yapmıyorum bu sefer eşim yapalım dedi dşye yaptım çocuk ağladı huysuzlandı. Saçma sapan şeyler. Sanki çocuk namaz kılacak. Her seferinde 40 kaşık su sayıp maşrapaya sonra bebeğe abdest aldırmak işkence yani. Gereksiz batıl şeyler. Birde bebeği yıkadıktan sonra kafasından sallandırıp yani boynundan tutup öyle veriyordu kayınvalidem neymiş boynu uzun olsunmuş. Sinir olmuştum. Aramış anneme de sende yıkarsan boynundan çek boynu uzun olsun diyor. Allah korusun çocuğa ya birşey olsa. Saçma sapan adetlere inanıyor.Kız ben okurken yoruldumbebeğe abdest aldırıldığını da ilk defa duydum. Kv ye söyle abdest aldırdım 2 rekat da namaz kıldırdım şimdi tesbih çekiyor melek o daha canım belki adet gelenek görenek vs dir ama kendini parçalama bence yapmak için
Eşimle birlikte yıkamıştık. Abdest derken dudaklarına elinle su sürüyorsun, burnuna su sürüyorsun elinle, ağzına doldurmuyorsun yani. Sonra da normal abdest aldırır gibi abdest aldırıyorsun. 40ına kadar yapılacakmış. Yapmayacağım yani. Eşim bu sefer dedi annesine inanıp yap diye yaptım ama bir dahaki sefere asla yapmayacağım. Sorarsa da kaynanamı da batıl inanç dinde böyle birşey yok, adet diye de her duyduğum ve içime sinmeyen birşeyi yapamam diyeceğim. Ben de her banyomda gusül alıyorum. Bir dahakine eşim yokken yıkamaya çalışacağım.Kendimi masumlar apartmaninda buldum sanki ne bu canim 40 lardan cektigin. Hicbirsey yapmadim yikadik yavrumu kendimde gusul abdesti aldim grctim zaten her banyoda alirim ben. Ama el kadar bebege abdest aldirani da ilk defa duydum yazik gunah annem ne zaman buyudum anlayacak yasa geldim o zaman öğretmisti. Sen yikiyorsan esine de hic belli etme kv deyi de idare et yapmadim dersen inada biner is esini doldurmasin
offf ıcım bayıldı gercektenn...Eşimle birlikte yıkamıştık. Abdest derken dudaklarına elinle su sürüyorsun, burnuna su sürüyorsun elinle, ağzına doldurmuyorsun yani. Sonra da normal abdest aldırır gibi abdest aldırıyorsun. 40ına kadar yapılacakmış. Yapmayacağım yani. Eşim bu sefer dedi annesine inanıp yap diye yaptım ama bir dahaki sefere asla yapmayacağım. Sorarsa da kaynanamı da batıl inanç dinde böyle birşey yok, adet diye de her duyduğum ve içime sinmeyen birşeyi yapamam diyeceğim. Ben de her banyomda gusül alıyorum. Bir dahakine eşim yokken yıkamaya çalışacağım.
Bebeğin için gerçekten çok üzüldüm yavrum oyuncak olmuş elinizde. Biz neden anneyiz? Dünyada tek güvendiği, tanıdığı biziz, bizim kokumuz. Boynundan tutmak ne ya nasil izin veriyorsun ortalığı ayağa kaldırmiyorsun? Ben banyoda canı yanmasın diye ne yapacağımı şaşırıyorum. Abdest ne Allah aşkına bu dünyadaki en temiz ve en masum şey o bebek. Nasıl görüyorlar ki kirkina kadar abdest alsin diyorlar. Yazmayayım yazmayayım dedim ama gerçekten tutamadım artık.Ben zaten yapmıyorum bu sefer eşim yapalım dedi dşye yaptım çocuk ağladı huysuzlandı. Saçma sapan şeyler. Sanki çocuk namaz kılacak. Her seferinde 40 kaşık su sayıp maşrapaya sonra bebeğe abdest aldırmak işkence yani. Gereksiz batıl şeyler. Birde bebeği yıkadıktan sonra kafasından sallandırıp yani boynundan tutup öyle veriyordu kayınvalidem neymiş boynu uzun olsunmuş. Sinir olmuştum. Aramış anneme de sende yıkarsan boynundan çek boynu uzun olsun diyor. Allah korusun çocuğa ya birşey olsa. Saçma sapan adetlere inanıyor.
Benim merak ettigim nasıl abdest aldiriyo kucucuk cocuga bu ne saçmalık yarabbi Allah akıl fikir versin gercekten bu gelenek görenek olamaz buna saygıda duyulmazBiz de 1 aylık olacağız yarın. Bu hafta kalça ultrasonuna götüreceğiz, bizim doktorumuz 1 aylıkken çektirmemizi söyledi. Yarın da aşı olacak, inşallah çok huzursuz olmaz. Ayrıca size birşey sormak istiyorum kızlar, bunlar batıl inanç ama siz de 40 ı çıkana kadar her banyo yapışında birazdan söyleyeceklerimi yapıyor musunuz veya yaptınız mı merak ediyorum, bebek doğduğundan kırkı çıkana kadar her banyosunda tasa 40 kaşık su sayıp o suyu bebeğin üstüne döküyor ve her banyosunda abdest aldırıyor musunuz? Kv gitmeden önce bebeğin her banyosunda bunları yapıyordu sanki bebek koca insan da abdeste ihtiyacı var, kv gidince öyle yıkamamaya başladım ve çocuğum daha huzurlu daha sakin duruyor suyun içinde. Geçen gün sordu kırkladınız mı yıkarken abdest aldırdınız mı diye, ben de yok dedim, öyle banyo mu olur, ben onu yıkanmamış sayarım filan bir dahakşne 40 kaşık su sayıp abdest aldırın biraz büyük sözü dinleyin filan dedi, eşimde bu banyosunda 40 kaşık su saydırıp abdest aldırmamı istedi ben de yapmaya çalıştım ama bebek huzursuz oldu. Eşime bunların batıl inanç olduğunu dinimizde böyle şeylerin olmadığını bebeğin zaten tertemiz melek olduğunu söyledim, zaten her banyosunda huzursuz oluyor ne alaka hemen abdeste bağlıyorsun filan dedi bana.Birde kırkım çıkana kadar her banyomda kırk tas su dökmeliymişim başımdan aşağıya bende yok öyle şeylere inanmıyorum ben dedim yapmadım, eltim yapmış yapıyormuş, o yapabilir ben yapmayı gerek duymuyorum dedim.
Ben zaten dedim öyle şeyler istemiyorum diye birlikte yıkarken bebeğş sudan çıkarırken havlusunu alıp açtığım sırada hızlıca öyle birşey yapmış o an telaşla görmedim öyle yaptığını ama yapmış. Güya eskilerin büyüklerin bir bildiği varmış falan filan, sanki bebeğe vaftiz yapıyorlar gibi. Hiç farkı yok yani. Ben suyu bebeğin vücuduna göre ayarladım elinş sokup bu soğuk dedi daha sıcak su ekledi üstüne yavrum demekki kv yıkarken o yüzden huysuzlanıp ağladı. Kendi kart eline soğuk geliyor diye benim bebeğimi huzursuz etti.Bebeğin için gerçekten çok üzüldüm yavrum oyuncak olmuş elinizde. Biz neden anneyiz? Dünyada tek güvendiği, tanıdığı biziz, bizim kokumuz. Boynundan tutmak ne ya nasil izin veriyorsun ortalığı ayağa kaldırmiyorsun? Ben banyoda canı yanmasın diye ne yapacağımı şaşırıyorum. Abdest ne Allah aşkına bu dünyadaki en temiz ve en masum şey o bebek. Nasıl görüyorlar ki kirkina kadar abdest alsin diyorlar. Yazmayayım yazmayayım dedim ama gerçekten tutamadım artık.
Bebeğin dudaklarını suyla 3 kere siliyor, burnunun ucunu da öyle 3 kere geri kalanı norml abdest alır gibi abdest aldırıyor. Saçma yani.Benim merak ettigim nasıl abdest aldiriyo kucucuk cocuga bu ne saçmalık yarabbi Allah akıl fikir versin gercekten bu gelenek görenek olamaz buna saygıda duyulmaz
Senın bebegını onlarla asla yalnız bırakma.. hıc hoşlanmadım bu yazdıklarjndan sonra çok pişman olursunnBen zaten dedim öyle şeyler istemiyorum diye birlikte yıkarken bebeğş sudan çıkarırken havlusunu alıp açtığım sırada hızlıca öyle birşey yapmış o an telaşla görmedim öyle yaptığını ama yapmış. Güya eskilerin büyüklerin bir bildiği varmış falan filan, sanki bebeğe vaftiz yapıyorlar gibi. Hiç farkı yok yani. Ben suyu bebeğin vücuduna göre ayarladım elinş sokup bu soğuk dedi daha sıcak su ekledi üstüne yavrum demekki kv yıkarken o yüzden huysuzlanıp ağladı. Kendi kart eline soğuk geliyor diye benim bebeğimi huzursuz etti.