2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bugün kalça ultrasonumuz için devlete çocuk doktoruna gittik, her şey normal fakat doktor bebeğin kilosu için 1 ayda alması gereken kiloyu alamamış, az kilo almış daha fazla alması gerekirdi dedi. Bebeğim 3580 gram doğdu, hastaneden çıkarken 3460 gram, hastaneden çıktıktan 2 3 gün sonra 3280 grama düşmüştü şuanda 4000 gram kilosu. Sizce az mı almış? Emziriyorum bazen günde 1 kere mama veriyorum bazen hiç vermiyorum. Aptamil pronutra 1 kullanıyordum, doktor Sma optipro 1 al dedi. 4 saatte 1 ver dedi.

Ben hep yüzüstü yatırıyorum gece gündüz
Basta alistirmak lazimdi sanirim. Oglumu yuz ustu cevirdigimde agliyor iki defa yatirdim gazini cikartiyor ya da gaz cikarma zamanina geldi. Bugun doktor kontrolu vardi goturduk ikinmasini sordum kilo aldikca normal oldugunu soyledi. Kolik degilse bu ikinma kaka duzenine gecene kadar devam edecek sanirim.sabah 6 da bir basliyor ikinmaya 7.30 kadar kucagima alip salona goturuo uyandiriyorum artik. Sonra geciyor. Tepisirken yapiyor sanirim

Aslında eşim dw böyle şeylere kızıyordu ama o gün nedense öyle istedi anlamadım.

Bizimkisi de sırt üstü yatmıyor çok irkiliyor sırt üstü yatarsa daha az uyuyor, yüz üstü çok rahat yatıyor ve daha çok uyuyor. Bizimki de ıkınıyor.

Mayyanin tabletini al bir dene canim sutu artiriyor mamaya gerek kalmaz insallah. Genelde 1 kilo almasini bekliyorlar cok az degil aldigi kilo. Birde sütünü yaglandiracak seyler yiyormusun hurmadir badem ceviz ben hatta tahine bandiriyorum hurma kuru kayısı ya da inciri.

Bizimkisi de sırt üstü yatmıyor çok irkiliyor sırt üstü yatarsa daha az uyuyor, yüz üstü çok rahat yatıyor ve daha çok uyuyor. Bizimki de ıkınıyor.
Kizim bu kadar ikinmazdi ya o da hep inlerdi he rbebek degisik gercekten kizimin gazi yoktu reflüsü vardi oglumun gazi var ikisinin ortak noktasi uykusuz anne

Aslında sütümü sağdığımda dolapta beklerken yağı üstüne çıkıyor gayette yağlı süt, sütüm de az değil gece sağdığımda 80 ml vs çıkmıştı çocuk o kadar içince kusuyor bile fazlasını. Anlayamadım.

Him aman kusmasin Allah korusun. refluden cok cektim . Bebegini iyi gozlemle canim baktin memeden sonra doymadi az az mama takviyesi yaparsin. Bana da ac o cocuk diyip duruyorlar doktoru kesinliklr.mama verme kilo alimi gelisimi gayet iyi dedi. Bu sefrr fazlasini sindirmekle ugrasacak bebekler

Dünden beri büyük tuvaletini yapmadi az az bezinde var.onemli olan çiş, büyük tuvaletini 7 güne kadar bile yapmasa normal olduğunu biliyorum.ama yine de ana yüreği acaba doymuyor mu düşünmemek elde değil.
Ah analık

Kabiz olmustur belki. Kabizliklari da normal durumuna bakarsin zorlanirsa zeytinyagi verebilirsin canim doktorlar z.yagi neden vermedin diyorlar.bazi d vitaminlerinin icinde de z.yagi var .

Bizim bügün kakasız 7. Gün canım ama herhangi bir huysuzluğu yok 9 güne kadar normal diyorlar

Ohaaaa diyecem de ayıp olacak

Kabiz olmustur belki. Kabizliklari da normal durumuna bakarsin zorlanirsa zeytinyagi verebilirsin canim doktorlar z.yagi neden vermedin diyorlar.bazi d vitaminlerinin icinde de z.yagi var .
biraz daha beklicem zeytinyagi aklımdaydı.ama normal diye hemen vermek istemedim
Bizim bügün kakasız 7. Gün canım ama herhangi bir huysuzluğu yok 9 güne kadar normal diyorlar
Bizde de huysuzluk yok bazen ıkiniyor o kdr.
Evet 7 8 9 diye doktorlarin görüşü değişebiliyor.simdiye kadar hep yaptı bir anda yapmayınca aklı orda kalıyor insanın

Aynen öyle, bizde doymadığını fsrkettiğimiz zaman mama veriyoruz. Bir kaç kere emzirdiğimde doymamış gibiydi sağdıpım sütü vereyim dedim verdim ardından yarısından fazlasını çıkardı. Üstüm başım batmıştı.

canım ayaklarını karnına doğru çektiriyor musun. yoksa düz mü kalıyor. Ben gündüz uykusunda sadece bir kere yatırıyorum. Gece cesaret edemem
Benimki genelde ayakları karnına çekik uyuyor bazen kendisi biraz düzleştiriyor ama genelde karnına çekik. Bizde yüz üstü yatırıyoruz geceleri. Başını sağa sola çeviriyor kendisi nasıl rahat ederse öyle çeviriyor.

Kızlar SMA OPTİPRO 1 mi yoksa APTAMİL PRONUTRA 1 mi daha iyi? Bugün gittiğimşz çocuk doktor sma alın anne sütüne en yakın o dedi, mamayı aldığımız bebek malzemeleri dükkanı da sma kabız yapıyor neden aptamil den vazgeçtiniz ki, smanın kokusunu da bebekler sevmiyor, anne sütüne en yakın aptamil, bağışıklığı da destekliyor filan demiş. Bizde aptamilden memnunduk ama bu sefer bi deneyelim dedik de kararsızım içime sinmedş gibi, eşim kutusunda bile albeni yok sma nın diyor

Karaca robotea reklamı gibi olmus :)
Yok eğer önerirmisin dersen 700-800 TL ye değmeyecek Bi aletmiş en büyük saçmalığı demliğin içindeki süzgeç çok yer kaplıyor süzgeci Bi çıkarıyorsun hoop yarım demlik demlemiş. Yani toplam 6 kişiye 2 bilemedin 2 buçuk kere çay veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…