- 12 Nisan 2019
- 24.141
- 38.334
- 598
Kuzum aynısını bugun benım kendı annem de dedı, ben hangı cocugum hastanede dogurdum dıyor (ben arabada dogmusum) ebe dısında bıldıgı kımse yok, babam köyde calısıyormus, eskıden gıdıs gelıs zordur heryere dıyor. Adet görmüyorsan hamılesin diyor kadın..bunu bılıyor, bnu yasamıs bunu görmüş cunku, Senın doktorun bıraz bılgısız dedıSohrab
Canım yazılanları hepsini takip ediyordum . Size bişey diyecem şimdi daha önceleri doktor yok ebe yok mesela kocaman köyde bı ebe oluyormuş oda okumuş ebe değil yanı. Kadınlar hamile kalıyor doğuma kadar doktora bile gitmiyolarmis çok merak ediyorum acaba onlarda yok dış gebelik yok işte boş gebelik olmuyormuydu diye.
Kendi anneme sordum eskiden hiç gitmezdik doğuma kadar diyor mesela boş gebelik çok çok düşük yüzdesi hiç canını sıkma görürsün bebeği benimde geç döllenme oldu doktor adet tarihimi değiştirdi. Aşılama da son gün tutmuş olabilir catlamadan sonra mesela bence kafanı bulandirma canım. Bu arada adet ağrısı gibi ağrılar kesenin ve bebeğin büyüdüğü için oluyormuş bende de arada giriyor çıkıyor.