2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Son 1 kutu bulmuş eşimde
Benim yerim var koyacak
İnş bu defa aynı şeyleri yaşamayız çok aminnnnn

Bursa şehir hastanesi canım. Bi arkadaşım Eskişehir şehir hastanesinden memnundu bende alayım dedim ama sonuç böyle oldu .
Şimdi çıktım doktordan nerdeyse 20 dakika sürdü baktı ropor verdi herşey yolunda dedi bir sıkıntı yok şükür inşallah hepimiz guzeo sonuçlar alırız 19+5 haftaligim 300 Gr olmuş bebeğim

Siz yanlis bilgi veriyorsunuz. Bazi durumlarda alttan miayene mecbur alttan muayene derken zaten cok derine girmeyen bir aletle bakiliyor. Hersey karindan guzelce gozukmuyor doktorunuzdan daha iyi bilemezsinkz

Ben bu konuyla ilgili kaynak aradım ama hiçbir yerde böyle bir makale bulamadım. Siz hangi hocadan okudunuz?

Ben ikinci kez tüp bebek yöntemiyle hamileyim. 12 hafta bitene kadar alttan muayene oluyor tüp bebekte. Bunun üç haftası kanamam da vardı.

Evet kesinlikle alttan muayene kabul etmeyin. Kanamayı tetikler plasenta aşağıdayken hele hiç!sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Kanama olacak diye de bir şey yok her bünye farklı.
Kesinlikle diyerek başkalarını yönlendirmeyin lütfen. Kesin şekilde yazıyorsanız bir kaynak göstermeniz lazım. Vajina ayrı bir yer, rahim ayrı bir yer

Çok şiddetli olmasa da birkaç hafta önce benim de kaşıntım olmuştu. Sonra kendi kendine geçti. Kan da verdim enzimlerime baktırdım. Gebelikte kaşınmanın getirebileceği tek tehlike karaciğer enzimlerinin yükselmiş olma ihtimali. Gidip kan verin karaciğer enzimlerinize baktırın. Alerji vs de olabilir ama olmayabilir de. Bunu anlamanın tek yolu kan vermek

Plasenta aşağıdayken vajinal muayanenin tehlikeli oldugunu bende okumustum. Belki arkadaş onu kastetmiştir. Zaten nete yazilinca da çıkıyor böyle bi yazı..

Plasenta aşağıdayken vajinal muayanenin tehlikeli oldugunu bende okumustum. Belki arkadaş onu kastetmiştir. Zaten nete yazilinca da çıkıyor böyle bi yazı..
Belkide
Yoksa bendede 21.haftada rahim ağzı uzunluğu ölçümü vajinal yapıldı netlik kazanması icin...

Evet kinalikadin doğru söylüyor.ilk 12 haftada yapılan alttan muayene ayrı. 20. Haftadan sonra yapılan ayrı. Çünkü özellikle previa totalis tanısı 20.haftadan sonra kesinleşir.
Bir-çok gebe ilk 12 hafta alttan muayene ediliyor evet ama zaten ilk aylarda plasentanın aşağıda olması normal karşılanıyor
Asıl tehlike 20.haftadan sonra hala aşağıda olması.
Zaten previa durumunda hele hele totalis olanda, sezeryan zorunlu.hatta sezeryanin da cok iyi bir cerrah mümkünse jinekolojik onkologlar tarafından yapılması gerekiyor.

Elle yapilan muayene evet tehlikeli ama ultrason icin olan tehlikeli degil cnm

Evet sezeryan zorunlu eger yer degismezse.. fakat ultrason muayenede alttan bakilma yapilabiliyor bizzat arkadasim yasadi bu durumu

E Elayagiz senin nasıldı muaynelerin peki gerçi yukarı çıktı diyordun, çıkana kadar nasıldı? Acıbademdeki dr sana sezeryan demişti değil m?

İnşaallah birşey çıkmaz canım. Ben daha yaptırmadım geç te kalıyorum aslında. Umuttepede de mi perinatolojiden randevu alacaksın?
Evet canım ama randevu bulamadım ara ara arayın dediler çarşamba Aybala hanıma randevum var onlada bi görüşeyim bakalım inşallah birşey çıkmaz hakkımızda hayırlısı canım sen nerde çektireceksin

Bende uzmanlara gidicektim ama gidip gitmeme konusundada kararsızım niyeyse. Testleri de yaptırmamıştım zaten kesin bilgi olmadan sana dedikleri gibi birşey denir aklım kalır diye de çekiniyorum. Pek güvenemiyorum burada ki doktorlara. O yüzden şimdi bir arkadaş da umuttepeye gidiyordu memnundu orayı mı düşünsem dedim. Mhrsden baktım perinatoloji göremedim kadın doğumdan mı sevk alınıyor dedim ondan sana da sordum :) yarın bende bi arayayım orayı bakayım bulacakmıyız. Aybala hanım zaten 4d gibi bakıyor bir sorun yok ama detaylıyı yaptırmazsanız da sorun değil biz devam ederiz muayenelere demişti

Kızlar bugün özelde detaylı ultrason yaptırdım ancak bana ne fotoğraf verdiler ne başka bişey sizde de öyle mi oldu fotoğraf istediğimde veremiyoruz dediler çok üzüldüm

Kızlar bugün özelde detaylı ultrason yaptırdım ancak bana ne fotoğraf verdiler ne başka bişey sizde de öyle mi oldu fotoğraf istediğimde veremiyoruz dediler çok üzüldüm

bana fotoğraf verdiler ama öylesine bir şey tutuşturdu elime. Kendi doktorum her gittiğimde güzel poz yakalamaya çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…