Canım benim randevu. Salı günü umuttepede ama randevular çok dolu önümüzdeki hafta dolu dediler bana bilginiz olsun arayak randevu bulmanız imkansız gibi bişeyEvet canım ama randevu bulamadım ara ara arayın dediler çarşamba Aybala hanıma randevum var onlada bi görüşeyim bakalım inşallah birşey çıkmaz hakkımızda hayırlısı canım sen nerde çektireceksin
Hayir previa totalisti malesef riskli gebeliktiOnunki previa totalis değildir.marjinal previa olabilir veya yarim cm bile olsa rahim ağzından uzaklaşmış bir plesentadir.
Bencede gideceksen Umuttepe’ye git canım özel randevu olarak alacaksın yada kadın doğuma gidip sevk alacaksın en son randevuda banada birşey dememişti Aybala hanım biraz ondan rahatım inşallah birşey çıkmazBende uzmanlara gidicektim ama gidip gitmeme konusundada kararsızım niyeyse. Testleri de yaptırmamıştım zaten kesin bilgi olmadan sana dedikleri gibi birşey denir aklım kalır diye de çekiniyorum. Pek güvenemiyorum burada ki doktorlara. O yüzden şimdi bir arkadaş da umuttepeye gidiyordu memnundu orayı mı düşünsem dedim. Mhrsden baktım perinatoloji göremedim kadın doğumdan mı sevk alınıyor dedim ondan sana da sordum :) yarın bende bi arayayım orayı bakayım bulacakmıyız. Aybala hanım zaten 4d gibi bakıyor bir sorun yok ama detaylıyı yaptırmazsanız da sorun değil biz devam ederiz muayenelere demişti
Canım Yasemin hanımdanmı aldın randevuCanım benim randevu. Salı günü umuttepede ama randevular çok dolu önümüzdeki hafta dolu dediler bana bilginiz olsun arayak randevu bulmanız imkansız gibi bişey
Açıkçası bende kullandığım kremden şüpheleniyorum randevu aldım artık o zamana kadar dayanamazsam acile gideceğimÇok geçmiş olsun canım . Bir arkadaş karnına sürdüğü bir yağdan onun karnında da sivilciler çıktıgını söylemişti . Yine de doktoruna diyip hastaneye gitsen iyi olabilir
Çok teşekkür ederim randevu aldım inşeAllah ciddi bişey çıkmazGeçmiş olsun
Arkadaşın dediği gibi kullandığınız bir şey alerji yapmış olabilir ya da yediğiniz bir şey de dokunmuş olabilir
En güzeli doktora sormanız ihmal etmeyin
İnşaallah çıkmaz canım. Neyse umuttepe'yi bi deneyelim haftaya benimde gitmem lazım Aybala hanıma. Geç olmadan yaptırabilirim belkiBencede gideceksen Umuttepe’ye git canım özel randevu olarak alacaksın yada kadın doğuma gidip sevk alacaksın en son randevuda banada birşey dememişti Aybala hanım biraz ondan rahatım inşallah birşey çıkmaz
Önce çikolatadan diye düşündüm ama kreme devam edince farkettim ki sürdüğüm yerlerde çıkıyor acaba dedim kremden ötürü mü acaba artık hastanede öğrenecem neymiş bakalımGeçmiş olsun canım yediğin bişey mi dokundu acaba
Teşekkür ederim. Hayır benimki öyle bişey değil hatta çatlayacaksın ondan diyen oldu ama bu böyle kızamıık gibi mi desem öyle şişlikler var sivilce tarzı kaşı kaşı mahvoldum artık uyku muyku kalmadıGeçmiş olsun canım. Sadece göbeğin mi kaşınıyo? Bişey alerji yapmış olabilir mi? Ya da hamilelik kaynaklıdır, bende ilk kızımda son aylara doğru felaket bi kaşıntı tutmuştu. Ama benim bacaklarım falan deli gibi kaşınırdı. Uyuyamazdım, dr um bi ilaç vermişti, çok zorlanırsan 1 tane al demişti. Öyle 1 tane falan ilaç bile almıştım yani. Seninki de öyle bişey mi ki ?
Evet araştırdığım da bende karaciğerle ilgili olabileceğini öğrendim buda açıkçası korkuttu beni hemen kan vermeye gitmem gerekiyorÇok şiddetli olmasa da birkaç hafta önce benim de kaşıntım olmuştu. Sonra kendi kendine geçti. Kan da verdim enzimlerime baktırdım. Gebelikte kaşınmanın getirebileceği tek tehlike karaciğer enzimlerinin yükselmiş olma ihtimali. Gidip kan verin karaciğer enzimlerinize baktırın. Alerji vs de olabilir ama olmayabilir de. Bunu anlamanın tek yolu kan vermek
Bana fotoğraf ayrı cd ayrı verildi yanında da raporu vardı ultrasonunKızlar bugün özelde detaylı ultrason yaptırdım ancak bana ne fotoğraf verdiler ne başka bişey sizde de öyle mi oldu fotoğraf istediğimde veremiyoruz dediler çok üzüld
O zaman bi cildiye yada dermatoloğa gitsen iyi olur canım. Belki yediğin içtiğin bişey alerji yapmıştır belki de kullandığın bi ilacın etkisidirTeşekkür ederim. Hayır benimki öyle bişey değil hatta çatlayacaksın ondan diyen oldu ama bu böyle kızamıık gibi mi desem öyle şişlikler var sivilce tarzı kaşı kaşı mahvoldum artık uyku muyku kalmadı
Bazı durumlar dediğiniz nedir? Alttan muayene kalp atışı karından duyulamayacak kadar erken haftalarda belki? mecburdur. Ve açılma var mı yok mu gibi rahim ağzı ölçümü için doğuma yakın zamanda yapılabilir. Yanlış bilgi veriyorsunuz diyerek başka arkadaşları yanlışa yönlendirmeyin bilmediğiniz açık. Siz plasenta previa hakkında bilgi sahibi misiniz? Olmadığınız çok açık. Yıllardır bu işin içinde ve fazlaca deneyim sahibi biri olarak uyardım ister vajinal ister karından muayene ettirin siz kendinizi. Ama başka arkadaşları etkilemeyin bilip bilmeden. Onlarca dr la görüştüm siz dr dan iyi bilemezsiniz alttan muayene kanama da ya pıl maz..Siz yanlis bilgi veriyorsunuz. Bazi durumlarda alttan miayene mecbur alttan muayene derken zaten cok derine girmeyen bir aletle bakiliyor. Hersey karindan guzelce gozukmuyor doktorunuzdan daha iyi bilemezsinkz
Ben 5 tüp bebek 4 aşılama ve uzun süre de hastanelerde dr larda zaman geçirmiş onlarca testten geçmiş ve neyse ki sonunda bebek sahibi olmuş biriyim. Epey deneyim kazandım elde olmayarak. Ve plasenta previa ile gebelik geçirdim. Polat dursun, aydan biri sertaç esin gibi prof. İşinin ehli bir çok dr la tanışıp muayene oldum hepsi de aynı bilgiyi verdi ve uyguladı. İlk 10 hafta alttan muayene edilebilir kalp atışı alındıktan sonra karından muayeneye geçilir. Tersi yapılıyorsa dr un farkı. Ancak hasta istemezse karından bakmak zorundadır ki kanamalı hastaya vajinal bakmak risktir siz makale bulamadıysanız alltan muayeneye devam edin herkesin kendi seçimiBen bu konuyla ilgili kaynak aradım ama hiçbir yerde böyle bir makale bulamadım. Siz hangi hocadan okudunuz?
Ben ikinci kez tüp bebek yöntemiyle hamileyim. 12 hafta bitene kadar alttan muayene oluyor tüp bebekte. Bunun üç haftası kanamam da vardı.
Plasenta previa ile ilgili makale okuyun biraz da. Uff bana anlattığınız şeye bakın kendimi anlatmayayım neyse siz bilgilerinizle devam edin hayırlı doğumlar.Kesinlikle diyerek başkalarını yönlendirmeyin lütfen. Kesin şekilde yazıyorsanız bir kaynak göstermeniz lazım. Vajina ayrı bir yer, rahim ayrı bir yer
Evet canım aynen katılıyorum açıklaman gayet anlaşılır. Bu bir risk ve riske girmeye gerek yok karından zaten görülüyor bebeğin durumu , rahim. Rahim ağzı yetmezliği vs gib istisnai durumlarda ölçüm yapılır. Normal gebelik sürecinde (kanama, düşük süreci, plasental sorunların dışında) vajinal muayene riskli değildir uygun şekilde yapılırsa. Ama riskli durumlarda dr lar vajinal muayene yapmaz. Umarım faydamız olur okuyanlara ilerde aynı durumu yaşayanlar için bilgi olsun amacım bu.Evetkinalikadin doğru söylüyor.ilk 12 haftada yapılan alttan muayene ayrı. 20. Haftadan sonra yapılan ayrı. Çünkü özellikle previa totalis tanısı 20.haftadan sonra kesinleşir.
Bir-çok gebe ilk 12 hafta alttan muayene ediliyor evet ama zaten ilk aylarda plasentanın aşağıda olması normal karşılanıyor
Asıl tehlike 20.haftadan sonra hala aşağıda olması.
Zaten previa durumunda hele hele totalis olanda, sezeryan zorunlu.hatta sezeryanin da cok iyi bir cerrah mümkünse jinekolojik onkologlar tarafından yapılması gerekiyor.
Aynen oyle canım.Doktorum Polat DURSUN biliyorsun. Adam bir kez bile alttan bakmadı.Evet canım aynen katılıyorum açıklaman gayet anlaşılır. Bu bir risk ve riske girmeye gerek yok karından zaten görülüyor bebeğin durumu , rahim. Rahim ağzı yetmezliği vs gib istisnai durumlarda ölçüm yapılır. Normal gebelik sürecinde (kanama, düşük süreci, plasental sorunların dışında) vajinal muayene riskli değildir uygun şekilde yapılırsa. Ama riskli durumlarda dr lar vajinal muayene yapmaz. Umarım faydamız olur okuyanlara ilerde aynı durumu yaşayanlar için bilgi olsun amacım bu.
Cok buyuk bi marifetmis gibi bunu burda yazmayin bence. Ben belcikada kaliyorum ve burdaki tum doktorlar rahim uzunluguna bakmak icin alttan bakarlar hele 20. Haftadan sonra kesin bakarlar erken dogumu önlemek icin. Bazi nedenlerden dolayi alttan muayene olmak sarttir gerektiginde! Siizn doktorunuz size iyidir benim doktorum bana iyidirAynen oyle canım.Doktorum Polat DURSUN biliyorsun. Adam bir kez bile alttan bakmadı.
Plasenta rahim ağzını tam olarak kapatmıştı birkaç hafta önceye kadar. Her gidişimde vajinal ultrasonla bakıldı. Çok okudum, hiçbir yerde bakılmaz yazmıyorPlasenta previa ile ilgili makale okuyun biraz da. Uff bana anlattığınız şeye bakın kendimi anlatmayayım neyse siz bilgilerinizle devam edin hayırlı doğumlar.