2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Güzel haziran anneleri size bir sorum olacaktı; detaylı ultrason için kocaeli'de Eray Çalışkan'a giden var li aranızda? Gidip memnun kalan?

Kızlar yaklaşık bir haftadır bende iştahsızlık başladı hergün birşey yiyesim olmadığından ne yemek yapacağımı bile düşünemiyorum. Ve buna bağlı galiba halsizliğimde artıyor. İştah açıcı birşeyler deneyeniniz var mı ya da bir fikri olan?

Evet bende boyle okumustum :) o nedenle bol bol egzersiz hem simdi hemde dogumdan sonra yapilmasi gerekiyormus
Bugün doktordaydim idrar kaçırmayı sordum normal olduğunu söyledi sıkışmayı beklemeden sık sık tuvalete gitmemi önerdi bebeklerimiz büyüdüğü için baskı artıyor idrar kesesine

Kızlar yaklaşık bir haftadır bende iştahsızlık başladı hergün birşey yiyesim olmadığından ne yemek yapacağımı bile düşünemiyorum. Ve buna bağlı galiba halsizliğimde artıyor. İştah açıcı birşeyler deneyeniniz var mı ya da bir fikri olan?
Benimde öyle bazen canım istmiyor sonra daha çok acıkıyorum zorda olsa yemeye calis gecicidir

Kızlar dün akşam aç karnına vitamin içip yattım. Gece bir uyandım, afedersiniz ishal istifra. Mahvoldum. Tansiyonum da oynadı galiba. Bulantı yaşayan arkadaşları daha iyi anladım. Bugün de içim bulanıyor, iştahım kapandı. İnşallah bebeğe bir şey olmamıştır

Bir de ben kilo almadım, karnım da büyümedi. Yine evham yapmaya başladım 😔
Bende kilo almadım hatta geçenlerde 65le hamile kalmıştım 64ü gördüm ama şükür bebeğin gelişimi iyiydi. Sadece elma yiyesim geliyor geri kalan şeyleri çok az zorla yiyorum nerdeyse

Canım diyetisyenden liste almıştım ben tabii herkesin farklı olur ama , her gün öğle menüsünde sebze akşam yemeğinde protein(bakliyat/balık/et/ tavuk ) + salata + ekmek/pilav(az-normal) tüketmeye çalışıyorum ona göre menü ayarlıyorum . Belki işine yarar. Ki benim de işime gelmiyor yemek ama bebek için yemem lazım diye kendimi zorluyorum mide bulantım da yok onu da bahane edemiyorum :olamaz: iştah açıçı olarak ben şu taktiği deniyorum balık olarak mezgit seviyorum mezgit alıp yiyorum veya eti demir dökümde pişirip soslayıp iskender gibi yiyorum . Kendimi kandırmaya çalışıyorum :dondurma:
Bir de ben kilo almadım, karnım da büyümedi. Yine evham yapmaya başladım 😔
canım ben de çok az kilo aldım . Bebeğinin ağırlığı ve gelişimi iyi ise boşver asıl son aylara doğru kilo alınıyor. Doktoruna açık açık da sorabilirsin. Aynı evhamı ben de yapıyorum ve beni rahatlatacak kişilerden sana söylediğim şeyleri duyunca rahatlıyorum :KK53:

Kızlar merhaba, bu sefer bebişimin tekmelerinin farklılaştığını hissettim. Önceden kayma gibi oluyordu şimdi pıt pıt oluyor. Büyüdü herhalde kerata :KK70: bir de annelik tecrübesi olanlar temiz 2. el bebek arabası hakkında ne düşünüyor ?

Kızlar merhaba, bu sefer bebişimin tekmelerinin farklılaştığını hissettim. Önceden kayma gibi oluyordu şimdi pıt pıt oluyor. Büyüdü herhalde kerata :KK70: bir de annelik tecrübesi olanlar temiz 2. el bebek arabası hakkında ne düşünüyor ?
canım ben kızımın arabasını letgoda satmıştım daha sonra travel sistem arabalara letgoda baktım hoşuma gidenlerde oldu. Benim için sorun değil ikinci el olması olabildiğince sağlam ve temiz şeylere baktım zaten. Fiyatları çok değişken ama bence illa ki hoşuna giden bir şey çıkar. Eşimle karar verip ya sıfır yada ikinci el alıcaz. İkinci el de baktıklarımın normal fiyatları çok uçuk ama sıfır alırsam abartmadan almam gerek.

Canım diyetisyenden liste almıştım ben tabii herkesin farklı olur ama , her gün öğle menüsünde sebze akşam yemeğinde protein(bakliyat/balık/et/ tavuk ) + salata + ekmek/pilav(az-normal) tüketmeye çalışıyorum ona göre menü ayarlıyorum . Belki işine yarar. Ki benim de işime gelmiyor yemek ama bebek için yemem lazım diye kendimi zorluyorum mide bulantım da yok onu da bahane edemiyorum :olamaz: iştah açıçı olarak ben şu taktiği deniyorum balık olarak mezgit seviyorum mezgit alıp yiyorum veya eti demir dökümde pişirip soslayıp iskender gibi yiyorum . Kendimi kandırmaya çalışıyorum :dondurma:

canım ben de çok az kilo aldım . Bebeğinin ağırlığı ve gelişimi iyi ise boşver asıl son aylara doğru kilo alınıyor. Doktoruna açık açık da sorabilirsin. Aynı evhamı ben de yapıyorum ve beni rahatlatacak kişilerden sana söylediğim şeyleri duyunca rahatlıyorum :KK53:
İştah açmak için değilde iyice kapanmasın diye ekmek pilav hiç yemiyorum çorbayı yarım kase zorla etler midemi bulandırmıyor ama yutamıyorum gibi sanki. Ayran salata meyve en çok yediklerim. İnşaallah geçicidir toparlarız ya.
2.el bebek arabası bende bakıyorum zaten pandemi ne zaman bitecek belirsiz fazla kullanılmayacak gibi geliyor bana uçuk fiyatlar vermek istemiyorum. Genelde tüm kumaş ve minderleri yıkanabilenlere bakıyorum ve hafif olanlara. Büyüdükçe çok hantallaşıyor. İlk arabamız çok sağlamdı ama depolamak indirip kaldırmak zulümdü. Letgo ile tutumluanneye bakıyorum bende

Pandemi dönemi ben tercih etmezdim biraz daha uygunu alınabilir onun yerine ileride baston tipe geçiliyor zaten.
Bir de yeni alacaklara hem baston tam yatabilir puset takılabilir bir model almaları iyi olur tekrar masraf yapmazlar çift yönlü olmasıda önemli. Bu dönemde ne kadar çıkabiliriz gerçi bi an önce biter şu durum umarim

Kızlar ben yarın sabah perinatolojiye gideceğim hem detaylı ultrason için hem de aşırı kansızlığım varmış ona baktırıcam. Sabah aç karnına mı gitmeliyim nasıl olur sizce? Ben aç gideyim diyorum çünkü resmen şehirler arası yolculuk yapacağız işimi şansa bırakmak istemiyorum sonradan vay efendim aç gelseydin demesin diyorum 🙄

X