2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    298
Evet arkadaşım da çok acı çekmiş, uyuşturun demiş. Doktor artık çok geç demiş ama sebebini bilmiyorum
 
Doğum hikâyelerinde genelde okudugum 6cm açıklıkta anne çok yorulup doğum ilerlemeyince epidural desteği aldıklarini okumuştum. Bu illa 6 cm mi bilmiyorum ama daha erkenine rastlamadım canım.
 
Doğumdan önce yapılması lazım sanırım eğer ağrı hissedersen ikincisini yapıyorlar bi şey yerleştiriyorlardır belki. Doğumda sancıyla yaptırmak zor olabilir. Spinal yapiyorlar genelde sezaryende.
 
.
Emzirme sütyenlerine geçtim ben ya çok darliyor diğerleri
Bende onlardan kullanıyorum suan
Canim şöyle. Kimisi doğal dogum yapmak istiyor o tabi herkesin yapacagi is degil. Cocuk doğana kadar ağrıyı çekiyor ve tam acılma olmasini bekliyor doktorlar yani kesisiz dogum deniyor buna. Eger sen tam açılmazsan keserler zarar gelmesin diye. Iki arkadaşım doğal dogum yaptı cok rahat ettiler ama sanci kismi zordu. Ha bunda doktor mahareti de onemli kimisi riski göze alamiyor hemen kesiveriyorlar hatta popoya kadar bile kesen oluyor bebek hemen çıksın diye.
Kimi anne böyle rahat açılırken kimisi saatlerce bekliyor yine de belli seviyenin ustune çıkamıyor suni sanci vs veriyorlar o da olmazsa sezaryene alıyorlar.
Sezaryende de genelde spinal yapiyorlar epidural degil. Epidural normal doğumda oluyor ama onu dogum başladığında takıyorlar beline diye biliyorum. Sonradan takilir mi bilemedim.
Zaten tansiyon sorunun vs yoksa genel anestezi vermiyorlar anneye.
 

ben de kesisiz yapmak isterim açıkçası sonrasında zorlanmamak için. Ama doktorum bu isteğime ne kadar uyacak bilmiyorum.
Kesisiz normal doğum vaad edenlerin de fiytları almış başını gitmiş zaten :)
 
Katater yerleştirilip 4 cm açıklıkta yapılıyormuş yetmezse ikinci doz veriliyormuş buradan. Sezaryen gerekirse dozu artırıp o şekilde alabiliyorlarmış Ama ekstra ücreti vardır güvenilir bir yer olması lazım birde :)
 
ben de kesisiz yapmak isterim açıkçası sonrasında zorlanmamak için. Ama doktorum bu isteğime ne kadar uyacak bilmiyorum.
Kesisiz normal doğum vaad edenlerin de fiytları almış başını gitmiş zaten :)
Bir arkadaşım evde açılmayı bekledi . Sancılarının sıklığını kontrol ederek tabi. Ne zamanki cok sık olmaya başladı o zaman hastaneye gitti. Pıt diye doğurdu cikti cok rahat etti.
Doktorlara kalsa aslında çoğu risk almıyor. Acilma olsa bile kesiyorlar. Eger cesaret edersen evde beklersin.
 
biliyorum canım. Normal doğum sırasında epidurale dönülebiliyor mu diye sordum.
Sezaryen olursa da narkoz almak istemem. Uyanık olmak isterim o sebeple
Cnm belirli bi acilmaya kadar epidural alabiliyorsun ama eger gec alinirsa birseye yaramiyor.. ben sukur gerek duymadim istemiyorumda epidural insallah bu normal dogumumdada gerek olmaz
 
ben de kesisiz yapmak isterim açıkçası sonrasında zorlanmamak için. Ama doktorum bu isteğime ne kadar uyacak bilmiyorum.
Kesisiz normal doğum vaad edenlerin de fiytları almış başını gitmiş zaten :)
Canim ilk bebegimde hic kesim olmadi ikinci bebegimde col hafif bi kesim olduu cunku kafasi biraz buyuktu ama hissetmiyorsunki o kesiyi.. gercekten hissetmiyorsun ben hic aci cekmedim belkide cok az bi kesiydi diye cunku tuvalete fln gidincede hic zorlanmamistim.

normal dogum gercekten cok guzel ama ben anlamiyorum neden turkiyede yuzde 80 sezeryan oluyor burda inanki cok cok cooook az sezeryan sayisi
 
ben de kesisiz yapmak isterim açıkçası sonrasında zorlanmamak için. Ama doktorum bu isteğime ne kadar uyacak bilmiyorum.
Kesisiz normal doğum vaad edenlerin de fiytları almış başını gitmiş zaten :)
Kesisiz doğum yapmak yada yapmamak doktorun elinde olan bi şey değil ki. Bebeğin kafasının büyüklüğü, senin durumun vs belirler kesi olup olmamasını
 
Arkadaşlar o dediğiniz normal doğum yada kesisiz çok büyük özel hastanede özel dokdor eşliğinde yapılıyor sancı sırasında doktor yanınızdan ayrılmıyor gerekirse sizin ile sabahlıyor buda normal özel hastanelerde geçerli değil heleki devler ve ssk hastanelerinde sancı odasında kendiniz tek başınıza çekiyorsunuz ebelerin eline kalıyorsunuz herkesin özel kendi iradesi ve kararı saygı duymak gerekir dormal yapmak isteyen normal yapar sazeryan düşünen sezaryan.

Özel doktor eşliğinde özel odada doğum haneye gitmeden kim istemez ki kesisiz sancısız doğum yapmayı ama bu bazılarımızın bütcesini aşıyor bazılarının da bütcesine ağrılı kesili meşakatli doğumlar kalıyor herkesin doğumu bir olmuyor çatısı dar olan açılması olmayan şekeri tansiyonu olan ileri yaşlarda olan.

Kimininde daha sancısı başlamadan açılması başlayan herşey kader kısmet şans işi
 
Cok haklisin ama benim anlamadigim neden turkiyedeki doktorlar boyle ? Cok uzuluyorum bu duruma... sonucta sezeryanda bir ameliyattir.
Diyelim turkiyede 20 kadin var nerdeyse 18 tanesi sezeryan oluyor bu normal degilki.. hepsininmi catisi dar?

burda 20 tane kadin varsa belkii 3 tanesi sezeryan oluyordur oda gercekten bi sorun oldugu icindir.

cok uzuluyorum keske doktorlar kolaya kacmasa...
 
sanırım biraz genetik ve yaşam tarzı bizim insanlarımız öyle kolay yaşantıya sahip değiller sahip olanlarda çok üst düzeydeler yani zaten rahat yaşıyorlar maalesef her konuda ama en başında ekonomik özgürlük.
 
 
kızlar bugün Ankara'da ali pek hocaya gittim çok memnun kaldım kızım iyiymiş bütün her şeyi baktı doktoruna raporları attım Bir ay sonra şeker yüklemesi için beni çağırdı onu da açlık tokluk olarak yapacağız hayırlısı sağlıklı vaktinde kucakları mızda bebeklerimizi alırız inşallah
 
Birde aslında bu meme işinin psikolojik yanıda var. Bebek için anne memesi sadece karın doyurmak için değildir. İlk 1,5 yıl doyum kaynagi, haz kaynağı agiz, dudaklar ve dildir. Bebeğin güzel bi şekilde emmesi annesine bagimli ve dis dunyaya guven duygusu geliştirmesini sağlar. Meme bebek için ilk 2 yıl hayatının anlamı, tüm sosyal aktivitesi ve eğlencesidir. Korktuğunda, üzüldüğünde, annesini özlediğinde ve mutlu olmak istediğinde en çok aradığı şeydir. Bebekler sadece açlıktan emmezler. Yani sadece doyurmak amacı gütmediğinden biberonla kıyaslanamaz bile... ama yinede tercih meselesi, isteyen biberonda kullanır.
 
Aslında sucu tamamen doktorlarda bulmak da doğru değil. Cok kisi biliyorum normal yapabildigi halde sezaryen isteyen. E doktorların da canına minnet. Korkuyorlar normal doğumdan. Halbuki her şeyin doğalı güzel.
Bebegim ters gelmese ve suyu bitmeseydi mutlaka normal istiyordum kismet degilmis
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…