2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Arkadaslar selam, bizim dogum tarihimiz 12 eylul.
Bebegim reflu yataginda uyumuyor illa kucak ve memede uyumak istiyor. Memeyi emzik olarak kullaniyor ya yeterli miktarda sut ememiyor yada uyuyakaliyor bu nedenle mama veriyorum 2 saatte 1. Bugun ilk defa kustu endiselendim durum normal mi acaba? Sizde durumlar nasil?

Arkadaslar selam, bizim dogum tarihimiz 12 eylul.
Bebegim reflu yataginda uyumuyor illa kucak ve memede uyumak istiyor. Memeyi emzik olarak kullaniyor ya yeterli miktarda sut ememiyor yada uyuyakaliyor bu nedenle mama veriyorum 2 saatte 1. Bugun ilk defa kustu endiselendim durum normal mi acaba? Sizde durumlar nasil?
Fazlasını çıkartıyoruz hepimiz aynı durumdayız bu arada bebeler hep memede

Kızlar şimdi her Emzirme de sırayla birer memedeki sütü bitirmek gerekli diyoruz ya. Sütün bitip bitmedigi nasıl anlarım? Süt bitince akmayi kesiyor mu?

Kızlar şimdi her Emzirme de sırayla birer memedeki sütü bitirmek gerekli diyoruz ya. Sütün bitip bitmedigi nasıl anlarım? Süt bitince akmayi kesiyor mu?
süt hep geliyor (en azından bende öyle) ama akış yavaşlıyor hissediyorum. ysvaşlayınca (20 dk kadar sonra) diğerine geçiyorum

süt hep geliyor (en azından bende öyle) ama akış yavaşlıyor hissediyorum. ysvaşlayınca (20 dk kadar sonra) diğerine geçiyorum
Ya bende de öyle hep geliyor sanki ya da ben bitirtemiyorum. 20 dk olayını iki farklı hemşire de önerdi. "Birini 20 dk, gaz çıkarma, öteki 20 dk gaz çıkarma ve 1 ölçek mama, gaz çıkarma " şeklinde yap dediler hep öyle yaptım ama sütü bitirmezsem memeler süte ihtiyaç o kadarda yok demek diyip süt üretmeyi azaltiyormus. Sütün meme de bitip bitmediğini anlasam keşke.

Ya bende de öyle hep geliyor sanki ya da ben bitirtemiyorum. 20 dk olayını iki farklı hemşire de önerdi. "Birini 20 dk, gaz çıkarma, öteki 20 dk gaz çıkarma ve 1 ölçek mama, gaz çıkarma " şeklinde yap dediler hep öyle yaptım ama sütü bitirmezsem memeler süte ihtiyaç o kadarda yok demek diyip süt üretmeyi azaltiyormus. Sütün meme de bitip bitmediğini anlasam keşke.
işte bence tamamen bitmesi değil ama zorlanması gerekiyor. hani bebeğin sütü çekmek için zorlandığı bir yer var onu hissedersin. sağma makinasının yüksek vakumlu modu gibi ağır ağır çekmeye başlıyor kfjddj o noktada biraz zorlayıp süt talebi yolluyorum sonra diğerine geçiyorum :KK70: yani inşallah öyledir

Bızım ıyı hıc yormuyor çok şükür emıp uyuyor 20 sını felan çıkardık bugün 22 günlük olduk en geçen hafta 4 kıloyu gecmiştik ıkı aylık olunca kalça konturolune gıdıcez 🥰🥰🥰 sorunumuz sadece pişik oldu bepantol sürüyorum devamlı ama yok bır turlu duzelmedı yarın saglık ocagına goturucem süt parası ıcın başvuru felan yapıcam ödeme ıcın bakalım işim çok yarın
Maşallah ne güzel 😍🧿 Pişik için de hametan öneriyorlar geçmezse, gerçi sağlık ocağına da gidecekmişsin de sorarsın yine

Bugün kayınvalidemler geliyor ve ben mi abartıyorum yoksa gerçekten bu sorun mu bilmiyorum. Muhtemelen yarın doğuma alınacağım, kayınvalidemler şehir dışında yaşıyorlar ve gelirken cümbür cemaat geliyorlar çocuklu çoluklu. İlk torunları olduğu için biraz sakin kalmaya çalışıyorum ama o kadar insanın yanında rahat edebileceğimi hiç düşünmüyorum bir de 1 hafta kalacaklar gelip gitmeyecekler. Üzerine kardeşini falan da misafir olarak çağırmış kayınvalidem bana hiç haber vermeden. Ben de kalacak yer yok evde falan dedim ama kalmazlar zaten dedi onlar da şehir dışından gelecek burada kalacak başka kimseleri yok eminim kalmak isteyecekler. Lohusa lohusa katlanabilecek miyim bilmiyorum. Kendi annem de şehir dışındaydı ama gelirken tek başına geldi. Bunları düşününce normalde sorun yaşadığım insanlar olmamalarına rağmen düşüncesizlik yaptıklarını düşünüp sinir oluyorum

ben neyi yanlış yapıyorum ya 😭😭 bu kusma işinden gerçekten çok bunaldım. hem çocuğum mahvoluyor emerken ayrı kusarken ayrı yoruluyor hem de ben sürekli kusacak diye takip etmekten yoruluyorum 😞 4 buçukta uyandık, altını değiştirdim emzirmeye başladım. yine asla bırakmak istemedi 45 dk oldu artık zorla çektim memeyi çünkü emerken bir yandan da kusuyordu alttan alttan. memeyi bıraktı, kaldırdım omzuma koydum o esnada bir avuç dolu dolu kustu. sonra da 1 saatlik ara ara kusma seansı..... ve 1 saat sonra yeniden emmek istedi, emzirdim vs. ağlıyorum bir yandan. ne olacak böyle sorun ne yani anlamıyorum asla

Bugün kayınvalidemler geliyor ve ben mi abartıyorum yoksa gerçekten bu sorun mu bilmiyorum. Muhtemelen yarın doğuma alınacağım, kayınvalidemler şehir dışında yaşıyorlar ve gelirken cümbür cemaat geliyorlar çocuklu çoluklu. İlk torunları olduğu için biraz sakin kalmaya çalışıyorum ama o kadar insanın yanında rahat edebileceğimi hiç düşünmüyorum bir de 1 hafta kalacaklar gelip gitmeyecekler. Üzerine kardeşini falan da misafir olarak çağırmış kayınvalidem bana hiç haber vermeden. Ben de kalacak yer yok evde falan dedim ama kalmazlar zaten dedi onlar da şehir dışından gelecek burada kalacak başka kimseleri yok eminim kalmak isteyecekler. Lohusa lohusa katlanabilecek miyim bilmiyorum. Kendi annem de şehir dışındaydı ama gelirken tek başına geldi. Bunları düşününce normalde sorun yaşadığım insanlar olmamalarına rağmen düşüncesizlik yaptıklarını düşünüp sinir oluyorum
Hepsine is yaptır. Kullan. Kibar kibar işini gördür. Avantaja çevirmeye çalış?

Kızlar bu topk kanı sonucu nerde gözüküyordu acil yazarmısınız

Kayınvalidem aynı evde olsaymışız 1 aylık bebeği gece yanına alırmış😆 vermem dedim diye deli dedi bana😆 çok büyük kinlendim evrene mesaj yolluyorum lütfen başka şehirde iş bulalım direkt terkedicem burayı ben bunlarla uğraşamam
Benimki benim katımda yatıp kalktı 1 hafta bende dayanamayıp yatak odasına aldım park yatagına alıştırıcam bahanesiyle nöbetleşme istemiyorum dedim 🤣

ben neyi yanlış yapıyorum ya 😭😭 bu kusma işinden gerçekten çok bunaldım. hem çocuğum mahvoluyor emerken ayrı kusarken ayrı yoruluyor hem de ben sürekli kusacak diye takip etmekten yoruluyorum 😞 4 buçukta uyandık, altını değiştirdim emzirmeye başladım. yine asla bırakmak istemedi 45 dk oldu artık zorla çektim memeyi çünkü emerken bir yandan da kusuyordu alttan alttan. memeyi bıraktı, kaldırdım omzuma koydum o esnada bir avuç dolu dolu kustu. sonra da 1 saatlik ara ara kusma seansı..... ve 1 saat sonra yeniden emmek istedi, emzirdim vs. ağlıyorum bir yandan. ne olacak böyle sorun ne yani anlamıyorum asla
Canım bebek reflüsü olabilir mi?

Canım bebek reflüsü olabilir mi?
olabilir muhtemelen de öyle ama bir şey yapılmıyormuş buna karşı. İlk 4 ay çoğu bebekte oluyormuş çünkü fizyolojik reflü. reflü yatağında yatırıyorum ama yatağa gidene kadar hepsini kusuyor zaten :KK43: bir yandan da fazla emmekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü normal emdiğinde kusmuyor

Kızlar sizin sarılık durumları ne alemde. 24 gün oldu hala gozleri sarı. 2 hafta once sarılık kan testinde düşmüştü baya. Sapsarı da değil ama beyazlamadı da bu cocuk. Ne zaman beyazlıyı deneyimlerinize gore

Kızlar sizin sarılık durumları ne alemde. 24 gün oldu hala gozleri sarı. 2 hafta once sarılık kan testinde düşmüştü baya. Sapsarı da değil ama beyazlamadı da bu cocuk. Ne zaman beyazlıyı deneyimlerinize gore
ben hiç bilmiyorum yoğunbakımda bu konuda bi bilgi vermediler. olsa söylerlerdi diye düşünüp ben de sormadım ama şimdi düşününce çok saçma geldi bu konuyu netleştirmemiş olmam. çünkü şu an teninde bi sarılık hissediyorum bebeğimin ama gözlerinin içi beyaz. aslında beyaz da değil ama nasıl desem gri gibi. her hafta muayeneye gidiyoruz, herhalde sarılık olsa doktorlardan biri fark ederdi di mi? 😬 siz nasıl anlıyorsunuz ya, bebeğimin ten rengi biraz sarıya dönük ama benim de öyledir zaten. gözlerinin içi tam olarak sarı mı görünüyor?

Bizimde gözlerde var hala 26.günümüz en son 9 çıkmıştı perşembe aylık kontrolü var bakalım 1 aybulurır demişlerdi zaten

Bebeklerinizi dışarı çıkarmaya başladınız mı? Biz geçen hava güneşli diye bi 2 saat çıktık geldik e bebeği dolaştkk arada çıkarsammı yine diyorum 😊

X