2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar sizin sarılık durumları ne alemde. 24 gün oldu hala gozleri sarı. 2 hafta once sarılık kan testinde düşmüştü baya. Sapsarı da değil ama beyazlamadı da bu cocuk. Ne zaman beyazlıyı deneyimlerinize gore
Bizim gözler beyaz ama teni sarı mı esmer mi anlayamıyorum doktor kontrolünde sarılık normal demişti en son

Ben birkaç saate sezaryene giriyorum ☺️ tavsiyesi olan var mıı biraz fazla heyecanlıyım da
Hiç kendini kasma rahat olmaya çalış sadece dediklerini dinle merak ettiğin bişey olduğunda sor çekinme başında biri beklicek zaten. Ameliyat esnasında başını sağa sola çevirme sonradan baş ağrısı yapıyormuş ben ona çok dikkat etmiştim 🙏🏻 Zaten bebeği görüceksin o heyecanla 5 dk'da bitti gibi hissediceksin inşallah 🙏🏻

Bebeklerinizi dışarı çıkarmaya başladınız mı? Biz geçen hava güneşli diye bi 2 saat çıktık geldik e bebeği dolaştkk arada çıkarsammı yine diyorum 😊
Ya bizim burda hava baya soğudu yağmur felan derken çıkartamıyorum 40
Uçurması bile yapamadık bu havada nasıl gideyim ki ufacık bebişle 🙁

Bebeklerinizi dışarı çıkarmaya başladınız mı? Biz geçen hava güneşli diye bi 2 saat çıktık geldik e bebeği dolaştkk arada çıkarsammı yine diyorum 😊
Ufak kaçamaklar bizde yapıyoruz haba güzeldi dün öyle bi turladık arada deniz kenarı yeşilkik temiz hava şart bebişler için hem uyku düzenleri oturuyormuş hem daha zinde oluyolarmış🙋🏻‍♀️

ben hiç bilmiyorum yoğunbakımda bu konuda bi bilgi vermediler. olsa söylerlerdi diye düşünüp ben de sormadım ama şimdi düşününce çok saçma geldi bu konuyu netleştirmemiş olmam. çünkü şu an teninde bi sarılık hissediyorum bebeğimin ama gözlerinin içi beyaz. aslında beyaz da değil ama nasıl desem gri gibi. her hafta muayeneye gidiyoruz, herhalde sarılık olsa doktorlardan biri fark ederdi di mi? 😬 siz nasıl anlıyorsunuz ya, bebeğimin ten rengi biraz sarıya dönük ama benim de öyledir zaten. gözlerinin içi tam olarak sarı mı görünüyor?
Farkediyorlar hemen merak etme. Zaten gozde baslayıp gozde bitiyomus hem.
Bizimde gözlerde var hala 26.günümüz en son 9 çıkmıştı perşembe aylık kontrolü var bakalım 1 aybulurır demişlerdi zaten
Bizimde en son kontrolde 9 cıkmıstı ama 2 hafta oldu üstünden daha sarı gozleri falan. Ten rengi de cok açılmadı dogdugunda beyazdı şimdi sarı kırmızı çocuk
Bizim gözler beyaz ama teni sarı mı esmer mi anlayamıyorum doktor kontrolünde sarılık normal demişti en son
Dogdugunda beyaz tenli /sarısın bi bebekti sonra sarılık basladı bizimkide ne belli değil sarı kırmızı gibi oldu. Ama gozlerinin beyazı sarımsı biziö

Bizimde en son kontrolde 9 cıkmıstı ama 2 hafta oldu üstünden daha sarı gozleri falan. Ten rengi de cok açılmadı dogdugunda beyazdı şimdi sarı kırmızı çocuk

Dogdugunda beyaz tenli /sarısın bi bebekti sonra sarılık basladı bizimkide ne belli değil sarı kırmızı gibi oldu. Ama gozlerinin beyazı sarımsı biziö
Bugün sağlık ocağındaki ebe uzamış sarılık dedi tenindeki hafif sarımsılık için zararsızmış

Hava çok güzeldi yine dayanamadım çıkardım valla havalar soğucak fırsat varken çıkın tadını çıkartınn 😍

Eklentiler

• Screenshot_2024-09-23-15-57-32-871_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-09-23-15-57-32-871_com.miui.gallery.jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 93
zorunlu ihtiyaçlar harici pek sayılmaz. dün ilk kez kıyafet alışverişine çıkmam gerekti. hamilelikten sonra giyecek bir şeyim kalmadı. avmye girdik çıktık. evden emzirip çıkardım, bir sonraki emzirmeye eve geldik

olabilir muhtemelen de öyle ama bir şey yapılmıyormuş buna karşı. İlk 4 ay çoğu bebekte oluyormuş çünkü fizyolojik reflü. reflü yatağında yatırıyorum ama yatağa gidene kadar hepsini kusuyor zaten :KK43: bir yandan da fazla emmekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü normal emdiğinde kusmuyor
Evet reflü şimdiki bebeklerde çok sık karşılaşılıyormuş. Normal emme süresinden sonra emzik vermeyi denesen. Bebeğin kilo alımı iyiyse kusması kalori kaybettirmiyor ama bebeği yoruyor :KK43:

Ben çıkardım valla hava iyi oluyor bizim içinde iyi oluyor zaten kalabalık yerler harici açık hava yürüyüşleri vs öneriliyor

Su an bizde hastaneye yatırıyoruz bebeği. Sarılık 19 çıktı. O kadar besledim VS ama etki etmedi. Gözleri sarı oluyor vesleyince biraz beyazliyor sonra tekrar sarı. Ben bu hastaneye hiç güvenmiyorum. O yüzden sarılık çocuk hastaneye yatirildiktan sonra neler oluyor bana biraz anlatır mısınız? Çocuk acile geldik ve bana sabah poliklinige niye gitmediniz VS diye sordular. Direk girerdiniz VS dediler. O ne demek onu da anlamadım.

Su an bizde hastaneye yatırıyoruz bebeği. Sarılık 19 çıktı. O kadar besledim VS ama etki etmedi. Gözleri sarı oluyor vesleyince biraz beyazliyor sonra tekrar sarı. Ben bu hastaneye hiç güvenmiyorum. O yüzden sarılık çocuk hastaneye yatirildiktan sonra neler oluyor bana biraz anlatır mısınız? Çocuk acile geldik ve bana sabah poliklinige niye gitmediniz VS diye sordular. Direk girerdiniz VS dediler. O ne demek onu da anlamadım.
Biz hastaneden cıkmadan basladı sarılık. Orada ölçüyorşardı taburcu oldugumuzda 10 kusurdu. Sonra evde biraz daha yukselebilir sorma düser dediler 1 haftalıkken kontrolde 13 cıktı. Bol bol emzir dediler. 11 günlükken 9 a düstü. Ama o arada baya yukseldi muhtemelen. iyice sarardı 15 leri buldu sanırım. Ölçmedik en son 11 gunlukken degeri var oda düsüyor die bidaha kontrole cagırmadılar. Ten rengi gec düzelebilir dedi.

Kizlar bebeğinin göz rengi değişmeye baslayan oldu mu daha erken tabii ama sanki benim bebegin lacivertligi koyu maciyedöndü gibi geliyo

Kızlar bebislerinizin kilo ve boy durumu nasıl 1 ayda ne kadar olmalılar benimki 3150 dogdu 1. Ay kontrolünde 3780 olmuş bana çok az geldi ama doktor normal dedi. Sadece anne sütü ile besleniyor 🤷‍♀️

X