2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Detaylı ultrasondan çıktım, tüm ölçüler haftası ile uyumlu. Diğer bulgular da normal çıktı. Ense kalınlığı, burun kemiği bunlar da normal. Kalp odaları ve damar çıkışları da normal ama kalbinde küçük bir parlaklık izlendi dedi. Fetal Dna yaptırabilirsin dedi. Biraz korkuttu doktor. Devlet hastanesinde gitmiştim yarın da kendi doktoruma gideceğim.
Biraz araştırdım tek başına pek bir anlam ifade etmiyormuş zamanla geçiyormuş. Hatta son çalışmalarda tek başına görülen parlaklıkların down belirtisi olmaktan çıktığını okudum. Ama işte tedirginim.
Var mı daha önceden yaşamış olan bile sormak istedim.

Kızlar Bi bakın lütfen amniyosentez ön sonuçlar bu doğru mu anlıyorum bilemedim

Eklentiler

• IMG-20210406-WA0031.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 136
Buda benim prensesim maşallah kızıma . Yumuş yumuşbir görüntü ama bana dünyanın en güzel kızı gibi geldi.
Eki Görüntüle 2817746
Maşallah bizim hep yan durdu hiç yüzünü göstermedi bir kaç kere uğraştı doktor ama şimdiden inatlaşıyor bizimle bakalım iki hafta sonra tekrar detaylıya gideceğim o zaman bilki güzel bi poz verir!!!!

Merhaba korkmayin bence Rabbimin izniyle bisey olmaz...ben gebeligimi.ogrendigim gunden beri kendi kol cantami dahi esime tasitiyorum...makineye egilmiyorum camasir asmiyirum hep esim yapiyor ve 2 aydir da yegenim geldi memleketten sagolsun ikisi birlikte herseyi yapiyor ..resmen prensesler gibiyimama yegenim bu hafta donecek evine ama esim yapmaya devam edecektir yapmazsa da kalsin vallahi bisey tasiyamam zaten o kadar zahmetli yollardan hamile kaldim kievi bok goturse umursamiyorum .yansin dunya.....siz de 5kg den fazla bisey tasimamaya calisin...riskiniz olsun olmasin...yani 5 kgden fazla surekli biseyler tasirsaniz olmayan riskiniz olabilecek bu sefer...ama tasidiginiz esya icin endiselenmeyin bir seferden bisey olmaz Rabbimin izniyle

Kızlar, detaylı usg yaptıranlar, 3d 4d fotoğrafları varsa paylaşsalar da gözümüz gönlümüz açılsa keşke
Merhaba bebim nasip olursa 15 nisanda detaylim olacak ama en basindan beri perinatologtayim diye mi bilmiyorum her gidisimde renkli ultrasonda da gosteriyo minnosuama resim olarak vermiyor video olarak flas bellegime dolduruyor ..

Teşekkür ederim. Doktorumda çok sanslısın güzel yakaladik dedi. Demekki pek yakalanmiyorlar.

Benim bazı günler çok aktıv sabahtan akşama kadar hiç durmuyor bazı gunlerde hiç hisetmiyorum. Magnezyum bende kulanıyorum ama arada yinede kasılmalarım oluyo yarn gitiggimde dozu artırmayı isteyecegim . Krapmlarım hiç olmuyor şukur.
Arada benimde agrim oluyor canim. Özellikle akşamları cok aktifiz.
Bizde norlamde her aktiv ama gece 12-3 arası coşma var ama bebek okadar aşağa iniyor ki afedersin vajinamin ustune hisediyorum ve ister istemez korku oluyor .
Yarin gidince hepsini yapacaklar allahın izniyle bir de çok fazla wc çıkıyorum gereğinden fazla bezen tam geliyorum wc den 5 dk sonra yine gidiyorum bol bol su içiyorum ama enfeksiyon belirtisi bence. İçtiğimden fazla çıkıyorum uyanık halde saate belki 4/5 defa 1 damla bile olsa

Benim sukur baya aktif zaten uyudugunda ben korkuyom neden hareket etmiyo diye..benim ki genelde sag tarafimda toplaniyor veya karnimi orda dalgalandiriyor ...doktorum ayaklari orda demisti
O korkuyu bende sık yaşıyorum ama sonra ufak bi kimildama oluncanrahatlıyorum. Benimkide hep sol ust tarafta saga yatınca cok aktif oluyor ama artik coştuğu için komple gemzeye başladı sertlikle beraber karnımı geliyor ağri da oluyor

Kızlar Bi bakın lütfen amniyosentez ön sonuçlar bu doğru mu anlıyorum bilemedim
Merhaba down sendromu görünmüyor, Edwards ve Patau'da görünmüyor. Cinsiyet kromozomları da normal. Sayısal olarak tutarlı mı diye bakıyorlar. Ama başka araştırdıkları hastalıklardan diğeri var mı diye detaylı kromozom analizinden sonra öğrenebiliyorsunuz. Ama eğer şüphe edilen Down ise, temiz çıkmış. Hayırlısı olsun. Yani doğru okuyabildiysem :) Biraz flu görünüyordu da resim.

Bende öyle anladım çok teşekkür ederim 2 gün sonra kontrolum de Dr a o zaman gösterebilirim

Benim baştan beri şeker sorunum olduğu için endokrinolog takip ediyordu. O 24. haftada 75mglık yaptırmamı istedi. 1. ve 2. saat tokluklarına bakacaklar. Kadın doğum doktoruna da ayıp olmasın bi sor dedi :)
Başta açlık şekerim biraz yüksek çıktığı için hep diyet yaptım. Geçtiğimiz haftaya kadar iyi gidiyordu aslında. Ama bu hafta değerlerim bozulmaya başladı. Doktor da demişti, hormonlarla birlikte 5. - 6. ay gibi daha da yükselecek bu değerler, o yüzden şimdiden kontrol etmen lazım diye. Bu kadar diyete rağmen daha şimdiden bozulmaya başladıysa benim değerlerim, muhtemelen insüline başlatacaklar diye düşünüyorum

Simdi fişe baktim da maximum 3 bucuk kilo tasimisim. Peki dolu yemek tenceresi vs tasiyor musunuz. Yemek yaparken esim olmuyor mesela ben agir tencereleri de kaldiriyorum. Bilmiyorum bu iş benim için bilinmeyenli denklem.gibi
Canim Ben 15 kg oglumu tasimak zorunda kaliyorum cogu zaman.dengeli tasidigin zaman saglik sorunun yoksa Allahin izniyle birsey olmaz.

Bizimde bu gün detaylı vardı her şey normal çıktı çok şükür darısı herkesin başına
Kızımın zorla gördüğümüz yüzüne de paylaşayım
Muayene yaklaşık 1 saat sürdü yüzünü görmeye çalışmakta baya bi vaktimizi aldı yandan da olsa görebildik
Benim kendi doktorumun cihazı da renkli aslında ama hep yüz üstü yattığı icin bir türlü görememiştik sanırım baya nazlı olacak

Eklentiler

• 55980B38-3AAD-4D72-B673-A2340B4162DE.jpeg
    96,3 KB · Görüntüleme: 119
Merhaba bebim nasip olursa 15 nisanda detaylim olacak ama en basindan beri perinatologtayim diye mi bilmiyorum her gidisimde renkli ultrasonda da gosteriyo minnosuama resim olarak vermiyor video olarak flas bellegime dolduruyor ..
Ben de 14 nisana randevu aldım bakalım çabucak geçse 1 hafta göresim geldi

Canım bende yaptırdım perinataloga gitmiştim. Kalbinde ufak parlaklık var diye bana da söyledi ama sağlıklı bir bebek görüyorum ben demişti. Bence endişelenme. Şu an 1.5 yaşında olan oğlu arkadaşım içinde aynı şeyi söylediler parlaklık var diye maşallah sapasağlam hiçbir sorunu yok. Ben aklıma dahi getirmiyorum. Başka bir bulgu yok sonuçta. Kendi doktorumla da paylaştım raporun temiz önemsiz bi bulgu dedi. Panik yapma Allahın izniyle sağlıkla gelecekler

Arkadaslar merhaba..benim bu hafta idrardan sonra yanmam oldu 2 kere ben idrar testi ve kulturu verdim...sonuc temiz geldi...doktorum hormonal olabilecegini soylemisti...sizde de oluyor mu vajinal yanma hissi

Canım gözünaydın sağlıkla devam eder inşallah. Bende ilk defa detaylıda gördüm yüzünü.

Arkadaslar merhaba..benim bu hafta idrardan sonra yanmam oldu 2 kere ben idrar testi ve kulturu verdim...sonuc temiz geldi...doktorum hormonal olabilecegini soylemisti...sizde de oluyor mu vajinal yanma hissi

Canım az su içtiğimde benimde arada oluyordu. Bol bol su içince geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…