- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.390
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #14.681
Canım pazar arabasını doldurup bagaja kaldırıyorum, dün valizimi aynı şekil taşıdım ettim, ağır alışverişleri kaldırıyorum, eşyaları çek çekele inan hiçbişey olmuyo. Riskli bi durumun yoksa eğer kendini kasma bence. Anca çok çok ağır bişey olur onu zaten kaldırma. Ama alışveriş poşeti eşya çekmekten falan hiçbişey olmaz onlar çok güvenli bi yerde sıkma canınıHanimlar merhaba. Bir sey soracagim. Market alisverislerinizi siz mi yapiyorsunuz. Yani market poseti vs tasiyormusunuz. Benim hep esim yaoardi. Bugun ben yaptim. Kendisi yoktu. Posetler cok agir da degildi ama kafama takildi. Ayiptir soylemesi biraz domates biber salatalik kucuk yogurt dolmalik biber vs vardi. Bir de kasaba gitmistim. Ama simdi strese girdim. Zarari var midir acaba? Bilen biri nolur bilgisini paylasabilir mi?
Benim sukur baya aktif zaten uyudugunda ben korkuyom neden hareket etmiyo diye..benim ki genelde sag tarafimda toplaniyor veya karnimi orda dalgalandiriyor ...doktorum ayaklari orda demistiKızlar bu haftalarda sizinde bebişler çok aktiv mi genelde ne tarafta dururlar benimki geziyo ama çoğunlukla ksıklarimda gezerken hafif ağri da oluyormu sizde de ?
Benim de kasıklarımda ağrı var özellikle ayakta durursam karnım sertleşiyor ağrı oluyorKızlar bu haftalarda sizinde bebişler çok aktiv mi genelde ne tarafta dururlar benimki geziyo ama çoğunlukla ksıklarimda gezerken hafif ağri da oluyormu sizde de ?
İçime su serptin. Dun divani vidaladim. Kendimi kasmisimdir diye bu sabah kontrole gittim. Sorun yok. Donuste markete ugradim. Bu sefer posetleri tasidim diye kafama taktim. Ama oyle boyle degil depresif derecede.. Sonra burdan sormak aklima feldi diger hamileler ne yapiyor diye. Simdi rahatladim cabim. Riskli bir durumum yok. Ama yine korkuyorum iste. Biraz obsesif bir durum.Canım pazar arabasını doldurup bagaja kaldırıyorum, dün valizimi aynı şekil taşıdım ettim, ağır alışverişleri kaldırıyorum, eşyaları çek çekele inan hiçbişey olmuyo. Riskli bi durumun yoksa eğer kendini kasma bence. Anca çok çok ağır bişey olur onu zaten kaldırma. Ama alışveriş poşeti eşya çekmekten falan hiçbişey olmaz onlar çok güvenli bi yerde sıkma canını
Sevindim. Ben ilk kez bugun tasidim. Sonra korku girdi icime. Bir tek ben miyim acaba diye de dusundum ama cogunluk sanirim tasiyor bir seyler rahatladim simdiBenim eşimin mesai saatleri pek uymuyor alışverişi birlikte yapmak için. Büyük kalemleri ona aldırıyorum işten gelirken ya da zamanı olduğunda.
sebze meyve gibi şeyleri ben alıyorum, çok fazla olmadığı sürece. Pazara da giderim arada. Aşırı yüklenmediğimiz sürece sorun yoktur diye düşünüyorum
Bende bu tür endişelere temizlik yaptıktan sonra kapılıyorum
Hanimlar merhaba. Bir sey soracagim. Market alisverislerinizi siz mi yapiyorsunuz. Yani market poseti vs tasiyormusunuz. Benim hep esim yaoardi. Bugun ben yaptim. Kendisi yoktu. Posetler cok agir da degildi ama kafama takildi. Ayiptir soylemesi biraz domates biber salatalik kucuk yogurt dolmalik biber vs vardi. Bir de kasaba gitmistim. Ama simdi strese girdim. Zarari var midir acaba? Bilen biri nolur bilgisini paylasabilir mi?
Kızlar bu haftalarda sizinde bebişler çok aktiv mi genelde ne tarafta dururlar benimki geziyo ama çoğunlukla ksıklarimda gezerken hafif ağri da oluyormu sizde de ?
Benim de ilk gebeliğim canım.Siz de bir kan tahlili mi yaptırsanız acaba benim kalsiyum magnezyum demir eksikliği vs herşey normal ama kanda enfeksiyon çıkıyor ve akıntım sarıya dönük aylardır böyle sarımsı evet geçen hafta burda enfeksiyon konusu hepimizi gerdi, ben yarın bidaha kan vercem enfeksiyon geçmediyse akıntıyı kandaki enfeksiyona bağlayıp ilaca başlatacak doktorum. Benimde akıntı yanında kaşıntı koku idrar yanması hiçbişey yok ama sarımsı işteBana özel birşey değil demekki ilk hamileliğim olduğu için bilgisizim bu konuda ağrilarım olduğu için ağrı kesici alıyorum. Sarımsı skıntı 1 haftadır var bende normalde hep şefaf bi akıntım vardi o da geçen ay gitiğimde doktor normal demişti aka internette baktım sarımsı kokulu akıntı enfeksiyon olabilir yazıyordu riske atmak istemedim geçen burda baya riskli olduğu falan yazıldı iyice korku bastı inşallah birşey yoktur . Magnezyum beliki yeterli gelmiyor soracağim doktora artırıyımı diye hep zanediyordum ki ilk 3 ay riskli ondan sonrası rahat doktora bile demiştim 3 aytı atlatığımda başka problem yok demi diye o zamanda başka problemler başlıyor demişti ne demek istediğini anlamamıştım ama anlamaya başladım artık
Simdi fişe baktim da maximum 3 bucuk kilo tasimisim. Peki dolu yemek tenceresi vs tasiyor musunuz. Yemek yaparken esim olmuyor mesela ben agir tencereleri de kaldiriyorum. Bilmiyorum bu iş benim için bilinmeyenli denklem.gibiCanim bu hamilelikten hamileliğe değisiyor. Oglumda herisimi yaptim poset yatak yorgan tasidim ama bu hamileligimde az zorlasam kasıklarım ağrıyor. En güzeli 5kg üstünü taşımamak .
Canım ben koluma takabileceğim bez çanta kullanıyorum 2 adet, alışverişlerde eğer elde taşırsam ve çok yürürsem sonrasında kasık ağrım oluyo hafif, ben de sürekli koluma takıyorum iki kolumda eşit miktarda olacak şekilde, herşeyi Bi anda almamaya çalışıyorum deterjandı yumuşatıcıydı eşime aldırıyorum ama dediğiniz miktarda alışverişleri kendim alıyorum hepHanimlar merhaba. Bir sey soracagim. Market alisverislerinizi siz mi yapiyorsunuz. Yani market poseti vs tasiyormusunuz. Benim hep esim yaoardi. Bugun ben yaptim. Kendisi yoktu. Posetler cok agir da degildi ama kafama takildi. Ayiptir soylemesi biraz domates biber salatalik kucuk yogurt dolmalik biber vs vardi. Bir de kasaba gitmistim. Ama simdi strese girdim. Zarari var midir acaba? Bilen biri nolur bilgisini paylasabilir mi?
Simdi fişe baktim da maximum 3 bucuk kilo tasimisim. Peki dolu yemek tenceresi vs tasiyor musunuz. Yemek yaparken esim olmuyor mesela ben agir tencereleri de kaldiriyorum. Bilmiyorum bu iş benim için bilinmeyenli denklem.gibi
Ben de bugun ilk defa tasidigim icin biraz kafama taktim neyse ki herkes tasiyormus bir seyler. Bu aralar yaptigim en ufak is sonrasi stres oluyorum. Hemen doktora gidip kontrol olasim geliyorCanım ben koluma takabileceğim bez çanta kullanıyorum 2 adet, alışverişlerde eğer elde taşırsam ve çok yürürsem sonrasında kasık ağrım oluyo hafif, ben de sürekli koluma takıyorum iki kolumda eşit miktarda olacak şekilde, herşeyi Bi anda almamaya çalışıyorum deterjandı yumuşatıcıydı eşime aldırıyorum ama dediğiniz miktarda alışverişleri kendim alıyorum hep
canım genelgede hamileler 24. haftadan 32. haftaya kadar idari izinli sayılacak diyor. onun öncesinde ya rapor alabilirsin ya da yıllık iznin varsa onu kullanabilirsin diye biliyorum.İnşallah. Peki daha önce alsak olur mu acaba
Maşallah... Nazar degmesin. Ben rahatsiz etmesinde degilim de Allah korusun dusukten falan korkuyorumBen gecen gün 7kg luk düdüklüyü kaldırdim rahatsız etti. Ama belki bir baskasini rahatsiz etmez.
Taşıyorum. Eşim evde yokken koltuk dolap itip temizlik yapıyorum. Görürse kızıyoSimdi fişe baktim da maximum 3 bucuk kilo tasimisim. Peki dolu yemek tenceresi vs tasiyor musunuz. Yemek yaparken esim olmuyor mesela ben agir tencereleri de kaldiriyorum. Bilmiyorum bu iş benim için bilinmeyenli denklem.gibi
Iki oğlum var biri 19 biri 18 kilo ve ara ara kaldırmak durumunda kalıyorum özellikle küçük olanı yani neredeyse bir damacana kaldırıyorum ve sorun yokHanimlar merhaba. Bir sey soracagim. Market alisverislerinizi siz mi yapiyorsunuz. Yani market poseti vs tasiyormusunuz. Benim hep esim yaoardi. Bugun ben yaptim. Kendisi yoktu. Posetler cok agir da degildi ama kafama takildi. Ayiptir soylemesi biraz domates biber salatalik kucuk yogurt dolmalik biber vs vardi. Bir de kasaba gitmistim. Ama simdi strese girdim. Zarari var midir acaba? Bilen biri nolur bilgisini paylasabilir mi?
Bu soruma ek şunu da sormak istiyorumSling alacak mısınız kızlar ? Yeni doğduğunda kullanılabiliyor mu?
Haklisiniz stres daha zararli. Evet belki.de hormonlardan hastalik derecesinde bir endisem bitiyor baska bir konu hakkinda endise duyuyorum. Olmadi bir psikiyatra gideyim de ilac yazsin. Masallah diyelim size de saglikla gelsinler insallahIki oğlum var biri 19 biri 18 kilo ve ara ara kaldırmak durumunda kalıyorum özellikle küçük olanı yani neredeyse bir damacana kaldırıyorum ve sorun yokOnlar çok sağlam yerdeler en fazla siz karın ağrısı vs yaşarsınız ters harekette. Tabi ki dikkatli olmak lazım fakat "acaba" diyerek yaşadığınız stres kadar zararı yoktur market poşetinin (tabi ki doktorunuzun belirttiği özel bir durumunuz yoksa). Kendinize olumlu telkin vermeye çalışın, hormonlardan kaynaklı kaygılar vs artabiliyor
Ay vallahi rahatladim. Sucluluk duygusu icindeydim. Enfeksiyon geciren hanim vardi ya ondan sonra boyle oldum sanirim, ona da uzuldum. Sonra da kafama takmaya basladim. Sag olun ya mesajlar guclendirdi beni.Taşıyorum. Eşim evde yokken koltuk dolap itip temizlik yapıyorum. Görürse kızıyo
Bugün kitaplığımın yerini değiştircem mesela
Doktor bir şey demediği sürece, riskli bir gebelik de değilse çok kasmamak lazım bence. endişelerini anlayabiliyorum. Biraz rahat bırak kendini. Hiçbir şey olamayacak inşallah
Ama tabi için nasıl rahat edecekse öyle davran
5 tane çok degil ama bebeginiz iri dogarsa ya da cabuk kilo alirsa yenidoğanlar kullanilmiyor. Oglum öyleydi yenidoğan giysilerini çok kisa sure giydirebilmiştimBu soruma ek şunu da sormak istiyorumben hızımı alamayıp 5 tane yenidoğan çıtçıtlı body almıştım e bebek indirimlerinden. Bir tane de 5 Li setimiz var. 2 tane daha 5Li set alıp bir de 10lu hastane çıkışı almayı düşünüyorum. Yenidoğan için çok mu fazla bunlar ?
kullanamayacaksam iade edip başka bir şeyler bakayım diyorum. Ne dersiniz ?Eki Görüntüle 2818627