2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar sigara kullanan varmi aranizda 😕ben hala birakamadim sanirim brakacak gbi de dglm.. etrafmda hamilikte icen herkes tiksindim braktm dior ama bana 1 gram tiksinme gelmedi cok kzyrm kendime cok üzülüyorum ama icmedgm zaman gercekten asiri gerginim tum kaslarm uyusuyor abartmiorum. Tek fark gunde 1 paket icen ben yani sabah alip aksam paketi bitiren ben sadece azalttm ogrendgmden itibaren yani ilk zamanlar gunde 20 tane dglde iste 10 tane içtim daha sonrasnda gunde 6-7 ye kadar dusurdum ama maksimum o yani her gun 6-7 tane kesin iciorum 😣 ve sigarayi dgstm 10 mg icerken suan mg 1 olan sigarayı tüketiyorm. . Nasil yaptnz nasil basardnz var mi içinizde boyle birileri
Merhaba. Ben adet gecikmesi sonrasi idrar testinde pozitifi görünce bıraktım. Neredeyse 15 senedir içiyorum. İlk günler acaba bir iki tane içsem mi dedim keseyi görene kadar vs. ama içemedim. O testi çantamda taşıdım açıp açıp baktım. Ruyamda içiyordum ama ağlayarak atıyordum elimden. İlk iki hafta hormonların da etkisiyle aşırı zorlandım. Kahveyi de günde bire düşürünce ve bitki çayı bile içmeyince cok zor günler geçirdim. Ama dediğim gibi her aklıma geldiğinde açtım test fotoğrafına, ultrason görüntüsüne baktım. He canım istemiyor mu, deli gibi istiyor hem de, o yoksunluk hissini anlatamam, tiksinme falan da yok . Ama kafamda bitirdim, oruç tutuyor gibi geçici bir süre olarak düşündüm. En büyük etken de eşimin sigara kullanmiyor olması bence. Is yerinde de cay saatine çıkmıyorum, canim ekstra istememiş oluyor. Insallah en kısa zamanda kolaylıkla bırakırsın 💐

Temizlikciyi düşündüm aslinda ama pandemi nedeniyle çekindim. Zaten eşim pandemi nedeniyle evdeydi 1 ay önce işe başladi. Normalde o yapiyordu .simdi 1 aydir eve gelmiyor .gün icinde çok fazla insanla muhatap oluyor diye o yüzden k.v yi getirdi pişman olduk . Bugün oglum süpürdü evi 6 yaşında.
ah senin ogluna bayılırım ben kızzz :)
allah yardımcın olsun kuzum seni eşime anlatmıştm . bana yatıyrm diye cok zor geliyo bazen onq işler dedim 2. nci cocuk da olabilirdi. birde cocukla ilgilenmemiz daha zor olur dedim. ben de annemin köydeki işlerini bitirmesini bekliyrm. kv yemek yapıp gönderiyo eşimle o cocuk bakıyo gelsin istemiyrm covidden dolayı cocugun annesi eczanede calısıyo korkuyorum.
annem gelince rahatlıcam tek kalmakda yoruyor beni insan bi nefes istiyor ki ben yalnızlıgı cok seven biriyim . ama 3 ocaktan beri yatıyorum.
birbirimize dua edelim saglıcakla kucagımza alalım . saglıka büyütelim 🙏🙏🙏

Ben gizlemiyorum bunu iciyosam iciyorumdur esim degil feristahi gelse karisamaz bana sigara icme demesi icin once kendisinin nargileyi brakmasi gerek 😊
Yapabildgm maksimum seyi yaptim gunde 20 tane iciyorken suan 6'7 tane iciyorum en azndan 2-3 e dusursem diyorum ama yapamıyorum. . Deniorum ama sonuc basarisiz.. ara ara denemeye drvam edecgm umarim ben kazanirim😁bzen aglayarak içiyorum dile kolay 12 sene.. umarm Rabbim yardim eder bi tiksindirir bi bsey olur😕
ben o arkadasla arkadaslıgımı bıraktım kızdan o kadar tiksindim saklamasına özellikle.
insan eşinden nasıl saklar diye .
inşallah sizde bırakabilirsiniz . benim ztn durumumriskli birde sşgara içersem yani aklım almıyor yapamam heralde :) sigaraya icmeye kalkacak popo bile yok bende 😂😂yatıyom 2 seksen :):)

Çalışan anneler kendinizi çok yorgun hissediyor musunuz? Eve geliyorum sanki her tarafım ağrıyor dayak yemişim gibi hissediyorum havalardan mi benim kendimi idari izne şartlandırmamdan mı bilemiyorum sabahları yataktan bile yorgun kalkıyorum.. İlk hamileliğimde daha yoğun çalışıyordum ama aktif enerjik hissederdim kendimi.. Resmen dökülüyorum😔 Siz de durumlar nasıl?

Kizlar sigara kullanan varmi aranizda 😕ben hala birakamadim sanirim brakacak gbi de dglm.. etrafmda hamilikte icen herkes tiksindim braktm dior ama bana 1 gram tiksinme gelmedi cok kzyrm kendime cok üzülüyorum ama icmedgm zaman gercekten asiri gerginim tum kaslarm uyusuyor abartmiorum. Tek fark gunde 1 paket icen ben yani sabah alip aksam paketi bitiren ben sadece azalttm ogrendgmden itibaren yani ilk zamanlar gunde 20 tane dglde iste 10 tane içtim daha sonrasnda gunde 6-7 ye kadar dusurdum ama maksimum o yani her gun 6-7 tane kesin iciorum 😣 ve sigarayi dgstm 10 mg icerken suan mg 1 olan sigarayı tüketiyorm. . Nasil yaptnz nasil basardnz var mi içinizde boyle birileri
Bende içiyorum malesef☹️☹️Dr a içiyorum dediğimde en fazla 3 tane dedi. Yarım içip nefsimi kandırıyorum hiç içmesek keşke

ah senin ogluna bayılırım ben kızzz :)
allah yardımcın olsun kuzum seni eşime anlatmıştm . bana yatıyrm diye cok zor geliyo bazen onq işler dedim 2. nci cocuk da olabilirdi. birde cocukla ilgilenmemiz daha zor olur dedim. ben de annemin köydeki işlerini bitirmesini bekliyrm. kv yemek yapıp gönderiyo eşimle o cocuk bakıyo gelsin istemiyrm covidden dolayı cocugun annesi eczanede calısıyo korkuyorum.
annem gelince rahatlıcam tek kalmakda yoruyor beni insan bi nefes istiyor ki ben yalnızlıgı cok seven biriyim . ama 3 ocaktan beri yatıyorum.
birbirimize dua edelim saglıcakla kucagımza alalım . saglıka büyütelim 🙏🙏🙏

Aminnn canım aminnnnn . Insallah bugünlerimizde geçicez tatli telaşlaf başlayacak 😍

Ben de günde 1 paket içiyordum, sabah uyanır uyanmaz sigarayla açardım gözümü..biraktim ama hiç kolay olmadı, kızımda 5 yıl önce hamile olduğumu öğrendiğim gün bırakmıştım, ama bu kez bırakamadım ilk haftalar, azalttım günde 4 taneye falan düştüm, dediğin vicdan azaplarını yaşıyodum bende ..en sonunda kendime hedef koydum,bebeğin kalp atışlarını duyduğum gün bırakıcam dedim ve öyle yaptım ..kendine hedef koyarsan belki bırakabilirsin canım..kendine bi gun belirle ..

Cok üzülüyorum gercekten su mubarek gunde yemin olsun ki Allah canimi alsin ki kahroluyorum icerken gecen aksam aglayarak.ictm esime icmek istemiormm ama engel olamıyorum kafayı yicem doye diye ağladım yokk...birakamiyorum😣😣😣
Canım kendini çokta strese sokma ağlama bebek ağlamandan da etkilenir. Ben yarım yarım içip söndürüyorum o içtiklerini yarım yapsan en azından 3-3.5 a kadar düşer herkes tiksinmiyor ne yapalım benim annemde bana hamileliğinde içermiş çok kızardım ona ama şimdi kendimde kızıma yapıyorum aynısını inşallah Allah’ın izniyle bir sıkıntı olmadan bebeklerimizi kucağımıza alacağız

Bende aynı durumdayım. Inan ilk iki üç ay bulantılardan içemedim tiksindim ama sonra sağolsun eşim problemler gerginlik derken tek tük içmeye başladım. 0,1mg aldım o da öksürük yaptı tekrar hop kendi sigarama döndüm. Eşim bu konuda hiç yardımcı olmadi tam aksine delirtiyor beni.Ben çok cabuk sinirleniyorum bir şeye elimde olmadan hamilelikten beri sonra hop sigara içmezsem vuruyor resmen. Mutlu keyfim yerindeyken moralim düzgünse asla aklıma gelmiyor sabahlari 1 tane içiyorum. Cuma gününden sonra ailemin yanına gideceğim ve töbe dedim zaten içemem annem keser beni insallah tamamen bırakacağım, koca dan uzaklaşmak lazım bana💁‍♀️ Yanı o vicdan varya hergün nasıl çektiğimi ben biliyorum. Dr 5 kadar dedi ama hiç içmemek lazım. 5 i geçme elinden geldiği kadar 😌👍

Son düzenleme:
Ben gizlemiyorum bunu iciyosam iciyorumdur esim degil feristahi gelse karisamaz bana sigara icme demesi icin once kendisinin nargileyi brakmasi gerek 😊
Yapabildgm maksimum seyi yaptim gunde 20 tane iciyorken suan 6'7 tane iciyorum en azndan 2-3 e dusursem diyorum ama yapamıyorum. . Deniorum ama sonuc basarisiz.. ara ara denemeye drvam edecgm umarim ben kazanirim😁bzen aglayarak içiyorum dile kolay 12 sene.. umarm Rabbim yardim eder bi tiksindirir bi bsey olur😕
Merhaba, ben de tüp bebek tedavisine başladığım an bıraktım. Tüm paketleri attım, kahve vs de içmeyince daha rahat ettim. Benimki tiksinti değil bebeğime bir şey olursa korkusu, günde bir sigara bile neler yapabilir diye düşündüğüm için hiç elim dahi gitmedi. Kararlı olunca insan nelerden vazgeçiyor, eminim kendinizi strese sokmadan bu işi başarabilirsiniz. Basit öneriler ama belki biraz sakız, biraz su, biraz leblebi vs derken sayıyı azaltmaya yarar...

Eminim siz de biliyorsunuzdur ama belki bir daha okumanın faydası olur... https://www.acibademmobil.com.tr/gebelikte-sigara/

Ben 8 haftaya kadar içtim canım sonra vicdan yaptım bıraktım. Doğuma kadar icip sapasağlam doğum yapan çok var ama benimkilerde Allah korusun bir sey çıkarsa sigara içtim diye oldu derim ömür boyu kendimi biliyorum. Kriz geldikçe doğuma az kaldı diyorim doğumdan sonra geri başlıcam diyorum yoksa bırakamazdım. Cok zor hala aşırı zorlaniyorum ama doğuma az kaldı yolu yarıladık 😊

Benim önceki hamileigimde beebkde gelisim problemi vardi yasasa bile bi hastaligi bir sakatligi olur dedi aldiralim dediler ama kendigilinden kalbi durmusdu.... ve doktorun bana ilk sordugu akraba evliligimi ve sigara iciyormusun cok sukur bunlardan biri yoktu yoksa ömür boyu vicdan azabi cekerdim... ha her icinde sorun cikmaz ama olduda bebekde birsey cikti binde bir bile sigara sebebiyse insan ömür boyu vicdan azabi ceker... Inslah birakabilirsin bebeklerimiz icin deger

X