- 17 Haziran 2020
- 609
- 644
- 36
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #12.001
Şuan iyice kafam karıştı tetanoz aşısı hakkındaBen de öyle düşündüm doktor da dedi zaten. Bebeğin kundagına toprak koymayacaksanız tuzlamayacaksanız risk alıp hamileyken o kadar uzak durduğunuz cıvayı vücuda sokmanin bi mantığı yok dedi.
Olay zaten gebe olmak yani ben aşı karşıtı biri değilim. Allah nasip ederse bebeklerime de aşılarını yaptırmayı düşünüyorum ama hamileler için zararlı bir şeyi milyonda bir ihtimal için 2 doz vücuda almak gereksiz geldi. Doktoruma da çok güveniyorum zaten bir sey soruyorsun bir saat bilimsel açıklamasını yapıyor.
Bugün organlarına da baktı detaylı kalp odaciklarini gösterdi adam 1 saat
Belki üst üste başka ürünle uyguladığın için olmuştur , lieracı bikaç gün tek kullan emin olmak için istersenKızlar merhaba. 23 haftalık hamileyim ve lierac kullanıyorum günde 2 defa ve öğlenleri de kakao bitsel sabunu nu suyorum .sanki cildim kuru gibi geldi icin unibaby catlak önleyici yağsıni aldim 5 . Gundur kullanıyorum memnunum derken gün içinde 3 4 kere sürüyorum.gece yıkamadan lierac sürdüm ve kabarma oldu hemen yıkadım yanmasi geçti hata mi yaptım.bugin sabah tekrar lierac kullandım ve sanki karın bölgem kızarma oluyor. Sizce ne yapmam lazım.bu arada lierac 12. Haftadan beri kullanıyorum hic böyle bir sorun olmamıştı
Ben vazgeçtim canım aşı yaptırmaktan. Cıva bebeğe zararlı diye midye karides yemiyorum aylardır çok sevdiğim halde. Içinde cıva olmayan bi aşı varmış bulabilirsen onu yaptır dedi ama adını unuttum onun da.Şuan iyice kafam karıştı tetanoz aşısı hakkındakaçıncı hafta yapılmalı, gerçekten yapılmalı mı...
Kızlar sizlerin dr’ları ne diyor ? Ben sormayı unuttum bu hafta
Almanyada yaşıyorum burda yapılmıyor hamılelere ası acıkcası bende cesaret edemem bınde bır olan yan etkısı ya bana denk gelırse korkusu olur bendeBen de öyle düşündüm doktor da dedi zaten. Bebeğin kundagına toprak koymayacaksanız tuzlamayacaksanız risk alıp hamileyken o kadar uzak durduğunuz cıvayı vücuda sokmanin bi mantığı yok dedi.
Olay zaten gebe olmak yani ben aşı karşıtı biri değilim. Allah nasip ederse bebeklerime de aşılarını yaptırmayı düşünüyorum ama hamileler için zararlı bir şeyi milyonda bir ihtimal için 2 doz vücuda almak gereksiz geldi. Doktoruma da çok güveniyorum zaten bir sey soruyorsun bir saat bilimsel açıklamasını yapıyor.
Bugün organlarına da baktı detaylı kalp odaciklarini gösterdi adam 1 saat
Bunu birkaç kişiden daha duydum açıkçası almanyada yapılmaması da durup düşünmeme sebep olduAlmanyada yaşıyorum burda yapılmıyor hamılelere ası acıkcası bende cesaret edemem bınde bır olan yan etkısı ya bana denk gelırse korkusu olur bende
Aynen canım gercekden cok gereklı ve zararsız bısey olsaydı ılk yurtdısında yapılırdı helede almanya bu konuda hamıleler konusunda cok bılınclı,,, her randevumda ıdrarı bıle kontrol edıyorlar enfeksıyon varmı bakterı varmı kan tahlılı tansıyon varıs oluyormu olmuyormu vb seylere hep bakılır ... hıcbır zaman bu asıyı duymadım,,, bende ası karsıtı degılım her asının yan etkısı var zararsız bıseyde degil acıkcası hamılelıkde cesaret edemıyorum..Bunu birkaç kişiden daha duydum açıkçası almanyada yapılmaması da durup düşünmeme sebep oldu
canım tetenoz aşısındn mı bahsediyorsunuz?Bunu birkaç kişiden daha duydum açıkçası almanyada yapılmaması da durup düşünmeme sebep oldu
He tetanoz canımcanım tetenoz aşısındn mı bahsediyorsunuz?
bunu düşünseler bile nasıl söyleme cesaretinde bulunuyorlar . kim olursa olsun anne babalar bile böyle konuşulmamalıBiz arabayı aldık duyan bir iki kişi ya bir şey olursa erkenden neden aldınız dedi.Umursamadım açıkçası çünkü düşündüğümüz araba indirimdeydi ve en pahalı şey o olduğu için aradan çıksın istedik.Bir de kötü düşünmek istemiyorum en kötü dondurulmuş embriyolar bekliyor diyorum
öff noskingg benimde aklımı karıstırdınnn. saglık ocagı illa vurulcanız demedi mi:):)He tetanoz canım
Yoo gel 20.hafta yapak dediler. Bana da vakti erken gibi geldi doktoruma ne zaman olunması lazım dedim olma dedi. Ebeye diyecem bana aşı falan yapma diye zaten onlar da dünden razıöff noskingg benimde aklımı karıstırdınnn. saglık ocagı illa vurulcanız demedi mi:):)
Beni arayıp olmak ister misiniz demişlerdi ben de o zaman huylanmıştım. Yapılması gerekiyorsa neden inisiyatifi bana bırakıyorlar acaba diyeöff noskingg benimde aklımı karıstırdınnn. saglık ocagı illa vurulcanız demedi mi:):)
Kızımız olacak öykü diye düşünüyoruz şu anlık değişmezseKizlar isim dusunen oldu mu hic..
Oglumda dogmadan 1 hafta once dusunup koymustum..
Simdi kizim olacak ama dusunmedm hic..
Isim konusu beni cok geriyor..
Sizler karar verdiniz mi?
Doktora sorulacaklari unutmanın en iyi yolu tel ekranına not eklemek. Yoksa kesinlikle aklıma gelmez. Çıkmadan önce telefona bir bakıp aaaaa hocam diyip sıralıyorum sorularıdoktoruma gittiğimde soracağım diyip her seferinde bebeği görüp sormayı unutuyorum aşıyıGittiğimde sormayı unutmam inşallah. Bir kaç hafta önceduyan bilen vardır belki diye yazmıştım foruma bir iki kişi cevap vermişti açıdan sonra Ağrı oluyormuş biraz. Bir kişi de terslemişti “doktor muyuz biz doktor ne derse onu yaptırırız” gibisinden
İçinde civa olması yaptırmamak için sağlam bir sebepmiş bilmiyordum ben. Pazartesi günü unutmaz sorarsam doktorumun cevabını paylaşırımNosking iyi ki yazdın buraya sağol :)
Bence 24+0 haftalık olduk mu ayrılacağızKizlar idari izine 23.hafta bitince mi ayrılıyoruz 24.hafta bitince mi
Sağlık ocağından 20.haftadan sonra yaparız demişlerdi ben de daha var diye doktora sormadım açıkçası. Bugün doktorla görüşcem bi sorayim ne diyecek ama olma
canım sen ne mühendisisin?evet cnm sağol. ben aşıyı druma sormuştum. bu aşının hiçbir zararı olmaz ama gene de sana yaptır diyemem sonuçlarını görmemiz lazım demişti. bir de sağlık çalışanları için aşı takvimi oluşturulduğunda benim enabızda gebe olduğum için aşı ile ilgili uyarı yazısı da eklemişlerdi tercihime bıraktılar yani. başka drlara da sordum hiçbiri tavsiye etmeyince ben de olmadım. yani beklemekte fayda var cnm.
Az önce de S Sonbahar12345 Almanya'da hiç yapılmadığını söyledi. Muhtemelen aynı sebepten dolayıdır. Amerika'da gebelere yapılan aşının içinde cıva yokmuş.doktoruma gittiğimde soracağım diyip her seferinde bebeği görüp sormayı unutuyorum aşıyıGittiğimde sormayı unutmam inşallah. Bir kaç hafta önceduyan bilen vardır belki diye yazmıştım foruma bir iki kişi cevap vermişti açıdan sonra Ağrı oluyormuş biraz. Bir kişi de terslemişti “doktor muyuz biz doktor ne derse onu yaptırırız” gibisinden
İçinde civa olması yaptırmamak için sağlam bir sebepmiş bilmiyordum ben. Pazartesi günü unutmaz sorarsam doktorumun cevabını paylaşırımNosking iyi ki yazdın buraya sağol :)