2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar doktoruma tetanoz aşısını sordum. Turkiyede kullanılan tetanoz aşılarında cıva var dedi. Amerikada icin de cıva olmayan aşıları kullanıyorlarmış ama o asi turkiyede yokmuş.
Günümüzdeki steril ameliyathane şartlarında tetanoz olman çok çok düşük bir ihtimalken durduk yere cıva almak mantıklı değil bence dedi. Ben de aşırı ikna oldum tetanoz aşısı yaptirmicam🤣 yetkn18 yetkn18
Ya ben bu mantıga delırıyorum😂cocuklar doguncada mı ası yaptırmıcaz her asıda ıllakı vardır mesela midye yıyor herkes oda cıva mıktarı cok yuksek ama herkes yıyor asıya gelınce hep bır ıtıraz 😅amelyt anında olmazsında ya sokakta bır yere tuttndugunda bırsey olursa tetonuz öldurucu bırsey hafıfe almamak gerek

O zaman doktorla görüşmeden hareket etmeyeyim ben de canım 3 doz oldum zaten illa yaptır demezse yaptırmam ben de.. Teşekkür ederim ❤️

Biz arabayı aldık duyan bir iki kişi ya bir şey olursa erkenden neden aldınız dedi.Umursamadım açıkçası çünkü düşündüğümüz araba indirimdeydi ve en pahalı şey o olduğu için aradan çıksın istedik.Bir de kötü düşünmek istemiyorum en kötü dondurulmuş embriyolar bekliyor diyorum 🤣
Allah korusun kız sağ salim doğuralım inşallah arabayı da ikinci üçüncü çocukta yine kullanırsın 🤣

Ya ben bu mantıga delırıyorum😂cocuklar doguncada mı ası yaptırmıcaz her asıda ıllakı vardır mesela midye yıyor herkes oda cıva mıktarı cok yuksek ama herkes yıyor asıya gelınce hep bır ıtıraz 😅amelyt anında olmazsında ya sokakta bır yere tuttndugunda bırsey olursa tetonuz öldurucu bırsey hafıfe almamak gerek
Cıva hamileyken zararlı zaten gebelikte midye yasak

Kızlar doktoruma tetanoz aşısını sordum. Turkiyede kullanılan tetanoz aşılarında cıva var dedi. Amerikada icin de cıva olmayan aşıları kullanıyorlarmış ama o asi turkiyede yokmuş.
Günümüzdeki steril ameliyathane şartlarında tetanoz olman çok çok düşük bir ihtimalken durduk yere cıva almak mantıklı değil bence dedi. Ben de aşırı ikna oldum tetanoz aşısı yaptirmicam🤣 yetkn18 yetkn18
Çok mantıklı balık bile yiyemiyoruz cıva var diye doktoruma daha sormadım ben bir sonraki gidişimde sorayım en iyisi ona göre karar veririm steril koşullarda doğum gerçekleştiği için çokta gerekli değil yani😅

Ay inşallah canım dr fitil mi istersin iğne mi dedi ben iğne istedim işte nerdeyse doğuma kadar onu kullanıcam😐 12.haftaya kadar da progesteron fitil kullanmıştım onu bırakmıştık. İğneye başladık bakalım☺️
Çok geçmiş olsun öncelikle ahim ağzı uzunluğuna ayda bir de olsa kontrollerde bakılıyor mu acaba yoksa kanamayla birlikte başımıza gelince mi kontrol ediyorlar merak ediyorum. Bebek buyudukce illaki rahim ağzı uzunluğu da değişiyordur heralde yarın kontrolümde Dr a sorayım bu konuyu 🙄

Ben de kullanıyorum. Biliyorum aslında kimyasal ve zararı olabilir ama yapacak başka bişey bulamadım bir kere ağda denedim gebelikten sanırım o kadar hassaslaşmış ki bitiremedim bile. Hele karnımız büyüdükçe ağda hiç yapamayacağız. Ben hayatımda jilet kullanmadım beceremem. O yüzden mecbur tüy dökücü kullanıyorum. Hassas ciltler için olanını aldım.
Agdaya hiç dayanamıyorum bir kez deneme girişiminde bulundum ergenlik döneminde kan revan içinde kaldım sanki o yüzden acısından baya korkuyorum 🙈 karnımız büyüdükçe jileti bile yapamicaz kuaföre de hiç gitmedim napicam bilmiyorum. bebeğe zararı olmasın da daha kullanmam bende hassas ciltler için olanından var hiç de alerjik bir durum yaşamadım yani ciltten emilip bebeğe ulaşması da o kadar kolay olmamalı ☹️ sen Doktoruna danisarak mi kullandın?

Kizlar isim dusunen oldu mu hic..
Oglumda dogmadan 1 hafta once dusunup koymustum..
Simdi kizim olacak ama dusunmedm hic..
Isim konusu beni cok geriyor..
Sizler karar verdiniz mi?

Söylenen ya da düşündüğüm her isim ertesi gün bana uzak geliyor🙂 Bebek ismini seçer diyorlar da annesi herhangi bir isim önermezse o nasıl seçecek bilemiyorum 🙈

Benim isimler yıllar önceden hazırdı eşimle daha çocuk düşünmeden karar vermiştik🤣 ama hamile kalınca beğenmedim o isimleri😅 eşimle çok büyük bir game of thrones hayranı olduğumuz için kız olursa kesin “Arya” koyacağız dedik ve kızımız olacak Allahtan çünkü erkek ismi hiç bulamadık🙈

İsim konusunda bizde çok bocalıyoruz. Bi türlü bulamadık. isim bulan arkadaslar yazarsa belki kopya çekeriz biraz 😊🤫

Çok mantıklı balık bile yiyemiyoruz cıva var diye doktoruma daha sormadım ben bir sonraki gidişimde sorayım en iyisi ona göre karar veririm steril koşullarda doğum gerçekleştiği için çokta gerekli değil yani😅
Ben de öyle düşündüm doktor da dedi zaten. Bebeğin kundagına toprak koymayacaksanız tuzlamayacaksanız risk alıp hamileyken o kadar uzak durduğunuz cıvayı vücuda sokmanin bi mantığı yok dedi.
Olay zaten gebe olmak yani ben aşı karşıtı biri değilim. Allah nasip ederse bebeklerime de aşılarını yaptırmayı düşünüyorum ama hamileler için zararlı bir şeyi milyonda bir ihtimal için 2 doz vücuda almak gereksiz geldi. Doktoruma da çok güveniyorum zaten bir sey soruyorsun bir saat bilimsel açıklamasını yapıyor.
Bugün organlarına da baktı detaylı kalp odaciklarini gösterdi adam 1 saat😂

Ay kusura bakma canım hatlar karıştı🙈 evet bizim de erkek sağlıkla kısmet olursa inşallah 🙏🏻 Erkek bebek ismi bulmak zor ya bizimde hiç aklımıza gelmiyor. Geçen komşum koydu oğluna Pamir aklında olsun☺️
İnş saglıkla kucagimıza alırız cnm
Pamir ismini ilk defa duydum 🙈sagol cnm öneri için

X