2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sağlık ocağından 20.haftadan sonra yaparız demişlerdi ben de daha var diye doktora sormadım açıkçası. Bugün doktorla görüşcem bi sorayim ne diyecek ama olma diyeceğini sanmıyorum. Son 10 yılda tetanoz aşısı olmadim çünkü.
Haftaya çarşamba zaten 18+3 oluyoruz illa 20.hafta derlerse ona göre ileri atarsin canım aşı tarihini

Yok canım sabah sabah bellı zaten yemek sonrası böylemı olur benımde öncedende göbek vardı sımdı baya baya belli hamile göbegi
sürekli göbekli görmeye alışkınlar yaa bende söylüyorum baya çıkmış diye ama onlar normal görüyor ne yalan söylüm bende büyümesinden yanayım hatta havalar ısınsın cicili tişörtler, buzlar giyeyim

Tamam canım çok teşekkür ederim doktor randevumda olacak o zamana kadar ben de bir sorayım. Tek doz yeterli olur bana da inşallah..

Medicana için sompo sigorta geçerliymiş sanırım. O şekilde söyledi sigorta acentesi. Hastanelerinde paketi olduğunu bilmiyordum canım hastaneye gidicem zaten anlaşması gerçekten var mı diye öğrenmek için.
Gv indirimi de çok cazip geliyor. Normalde bebeğe yaptırırım onu indirim konusu yaparım diyordum aklıma böyle sigortaların olduğu gelmedi hiç. Dünden beri araştırıyorum da önceden hep doğum için süre teminatlı olanlara denk gelmiştim süre uzun diye yaptırmamıştım. Böyle denk gelince biraz düşündürdü beni. Medicana düşünüyorum onunda sadece sompo ile varmış sanırım hastaneye gidip öğrenicem yine de. Sizin çevrenizde yaptırıp bu şekilde doğum yapan oldu mu acaba o şekilde mi yönlendiniz?

Tamam canım çok teşekkür ederim doktor randevumda olacak o zamana kadar ben de bir sorayım. Tek doz yeterli olur bana da inşallah..
Muhtemelen yeter önceki gençliğinde 2 doz olunca ikinci gebelikte tek doz yapıyorlarmış. Çoğunlukla öyle yapmışlar yani.

Çok da fark yok aralarında fitil olursa daha yüksek doz veriyorlar sadece. Ama uzuyor korkma ben uzattım
Sıkı takip ettir yalnız 10 günde bir ölçsünler. 25in altına düşerse sıkıntı
Pazartesi gününe kontrolümüz var inşallah yolundadırr duruma göre hareket ederiz dedi dr

Gecms olsun canım benim de 12.haftada oldu dedigin sekilde kanamam. İgne ve fitil kullaniyordum simdiye kadar bugunku kontrolde şükür kanama alani baya küçülmüş igneyi biraktik fitile devam ediyorum. Sende sıkma canını geçecek sıkıntıların da

Evet iş yerinden arkadaşım bu şekilde yaptı. Ben de hastanenin doğum paketi ile karşılaştırdım. Benim gittiğim hastane doğum paketi için 6000tl gibi bir fiyat söyledi, sigorta da 4800 olunca ve vergi iadesi olunca banada cazip geldi. 4 lü tarama ve serum ücretini karşılamıyor benim sigortam. Eğer doktor 4 lü tarama isterse ya 3 lü yaptırcam ya da ücretle yaptırcam. Siz de mutlaka sorun neleri kapsıyor diye. Hem hastaneye hem sigorta şirketine.

Ben de kullanıyorum. Biliyorum aslında kimyasal ve zararı olabilir ama yapacak başka bişey bulamadım bir kere ağda denedim gebelikten sanırım o kadar hassaslaşmış ki bitiremedim bile. Hele karnımız büyüdükçe ağda hiç yapamayacağız. Ben hayatımda jilet kullanmadım beceremem. O yüzden mecbur tüy dökücü kullanıyorum. Hassas ciltler için olanını aldım.

Ben de aşı konusunu düşünüyordum. Sağlık ocağı haftaya yaparız dedi. Benim ikinci gebelik. İlki şu an 2 yaşında. Aşılarım yeni aslında. Bir doz vururuz yeterli olur dedi. Ben hiç vurulmama taraftarıyım gerek yok sanki. Bugün doktora gittim unuttum sormayı. Mesajla sormayı düşünüyorum

Beni de 19haftalikken çağırdı sağlık ocağı kontrole. Bugün doktor kontrolünde de sordum 20. Haftadan sonra yaptır tetanoz dedi. Benim de 3,5 yaşında bir çocuğum var ama tekrar dozu yapılması lazım eger daha önce 5dozu tamamlamadiysan dedi

Bildigim kadarıyla tetanoz aşısı bir doz olunca koruma için belli bir süresi yok.. 2-3-4 dozları vurulunca tam koruma sağlıyor. Ben de 2.5 yil önce eski iş yerimde tetanoz aşisi oldum tek doz mesela. Etkisi geçmiştir muhtemelen

Geçen yıl yaşadığım gebelikte tetanoz aşısını tek doz vurulmuştum. Bu yıl tekrar yapılması lazım demişti ebe tek dozun koruma süresi 1 yıl o da geçmiş oluyor zaten demişti.

Bileydim 5 dozu her sene gider bi tetanoz yaptirirdim valla hamileyken insan her şeyden korkuyormuş.

Ben üç doz vurulmuştum. Aslında tetonoz aşısını eskiden doğumda kullanılan aletler( makas vs) paslı olduğu için hastalık olmaması için yapılıyormuş. Şimdi öyle bir durum yok ki

Onu da düşündüm bacım
Allah korusun bir sey olursa yeniden çocuk yapmayı denerim çocuğum yok çünkü. Olmazsa da doğum yapan arkadaşlarıma hediye ederim dedim aldım valla üç beş parca
Biz arabayı aldık duyan bir iki kişi ya bir şey olursa erkenden neden aldınız dedi.Umursamadım açıkçası çünkü düşündüğümüz araba indirimdeydi ve en pahalı şey o olduğu için aradan çıksın istedik.Bir de kötü düşünmek istemiyorum en kötü dondurulmuş embriyolar bekliyor diyorum

İnşallah canım ama ben de kanama alanı yok kese etrafı gayet iyi görünüyor muhtemelen rahim kaynaklı bir kanama ama sebebini bilmiyorum hala lekelenmelerim devam ediyor

Kızlar doktoruma tetanoz aşısını sordum. Turkiyede kullanılan tetanoz aşılarında cıva var dedi. Amerikada icin de cıva olmayan aşıları kullanıyorlarmış ama o asi turkiyede yokmuş.
Günümüzdeki steril ameliyathane şartlarında tetanoz olman çok çok düşük bir ihtimalken durduk yere cıva almak mantıklı değil bence dedi. Ben de aşırı ikna oldum tetanoz aşısı yaptirmicam yetkn18

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…