- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.887
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #11.961
Sağlık ocağından 20.haftadan sonra yaparız demişlerdi ben de daha var diye doktora sormadım açıkçası. Bugün doktorla görüşcem bi sorayim ne diyecek ama olma diyeceğini sanmıyorum. Son 10 yılda tetanoz aşısı olmadim çünkü.Nosking canım günümüz aynı da sana sorayım dedim bugün okulda iken sağlık ocağından arayıp haftaya çarşambaya tetanoz aşısı için çağırdılar tamam dedim doktora sormadan da yaptırmak istemiyorum ilk 3 dozunu olmuştum zaten ilk hamilelik ve sonrasında.. Seni de aradılar mi? Ya da doktorun şu tarih uygun dedi mi?
Hadi hayirlisi ben de icmiyorum artik insallah bir sey olmazBen bıraktım canım 2 3 haftadır
sürekli göbekli görmeye alışkınlar yaaYok canım sabah sabah bellı zaten yemek sonrası böylemı olurbenımde öncedende göbek vardı sımdı baya baya belli hamile göbegi
Tamam canım çok teşekkür ederim doktor randevumda olacak o zamana kadar ben de bir sorayım. Tek doz yeterli olur bana da inşallah..Sağlık ocağından 20.haftadan sonra yaparız demişlerdi ben de daha var diye doktora sormadım açıkçası. Bugün doktorla görüşcem bi sorayim ne diyecek ama olma diyeceğini sanmıyorum. Son 10 yılda tetanoz aşısı olmadim çünkü.
Haftaya çarşamba zaten 18+3 oluyoruz illa 20.hafta derlerse ona göre ileri atarsin canım aşı tarihini
Medicana için sompo sigorta geçerliymiş sanırım. O şekilde söyledi sigorta acentesi. Hastanelerinde paketi olduğunu bilmiyordum canım hastaneye gidicem zaten anlaşması gerçekten var mı diye öğrenmek için.Her hastane her sigortayo kabul etmiyor doğum yapmayı planladığınız hastaneninde şartlarını araştırın bence sonradan problem çıkabiliyor boşa yaptırmış olmayın. Bazı hastanelerin kendi doğum paketleri var örneğin doğum + 8-10 muayene gibi onları da araştırabilirsiniz.
Gv indirimi de çok cazip geliyor. Normalde bebeğe yaptırırım onu indirim konusu yaparım diyordum aklıma böyle sigortaların olduğu gelmedi hiç. Dünden beri araştırıyorum da önceden hep doğum için süre teminatlı olanlara denk gelmiştim süre uzun diye yaptırmamıştım. Böyle denk gelince biraz düşündürdü beni. Medicana düşünüyorum onunda sadece sompo ile varmış sanırım hastaneye gidip öğrenicem yine de. Sizin çevrenizde yaptırıp bu şekilde doğum yapan oldu mu acaba o şekilde mi yönlendiniz?Ben yaptırdım canım. 2 ay felan oldu sıkıntı yaşamadım. Farklı farklı paketleri var, o paketler de kapsadığı hastanelere göre değişiyor. Hangi hastaneyi istiyorsan ona göre fiyat veriyorlar. Ama sadece o hastaneye gitmek zorunda değilsin, o paketteki diğer hastanelere de gidebilirsin. Bir de çalışıyorsa eğer ödediğin fiyatın bir kısmını geri alıyorsun gelir vergisi indirimi olarak. Bence avantajlı oluyor.
Muhtemelen yeter önceki gençliğinde 2 doz olunca ikinci gebelikte tek doz yapıyorlarmış. Çoğunlukla öyle yapmışlar yani.Tamam canım çok teşekkür ederim doktor randevumda olacak o zamana kadar ben de bir sorayım. Tek doz yeterli olur bana da inşallah..
Pazartesi gününe kontrolümüz var inşallah yolundadırrÇok da fark yok aralarında fitil olursa daha yüksek doz veriyorlar sadece. Ama uzuyor korkma ben uzattım
Sıkı takip ettir yalnız 10 günde bir ölçsünler. 25in altına düşerse sıkıntı
Gecms olsun canım benim de 12.haftada oldu dedigin sekilde kanamam. İgne ve fitil kullaniyordum simdiye kadar bugunku kontrolde şükür kanama alani baya küçülmüş igneyi biraktik fitile devam ediyorum. Sende sıkma canını geçecek sıkıntıların daSelam kızlar nasılsınızbenim 2 gün önce çok yoğun su gibi fena bir kanamam oldu malesef çok korktum ama şükür bebeğim iyi tam olarak kanama neden kaynaklandı drumda kesin bir şey söylemedi ama rahim ağzım biraz kısalmış 27mm 37. Haftaya kadar iğne kullanacağım şuan yatmam gerekiyor Ama bu durumlar arasında oğluşum olacağını öğrendim
Evet iş yerinden arkadaşım bu şekilde yaptı. Ben de hastanenin doğum paketi ile karşılaştırdım. Benim gittiğim hastane doğum paketi için 6000tl gibi bir fiyat söyledi, sigorta da 4800 olunca ve vergi iadesi olunca banada cazip geldi. 4 lü tarama ve serum ücretini karşılamıyor benim sigortam. Eğer doktor 4 lü tarama isterse ya 3 lü yaptırcam ya da ücretle yaptırcam. Siz de mutlaka sorun neleri kapsıyor diye. Hem hastaneye hem sigorta şirketine.Medicana için sompo sigorta geçerliymiş sanırım. O şekilde söyledi sigorta acentesi. Hastanelerinde paketi olduğunu bilmiyordum canım hastaneye gidicem zaten anlaşması gerçekten var mı diye öğrenmek için.
Gv indirimi de çok cazip geliyor. Normalde bebeğe yaptırırım onu indirim konusu yaparım diyordum aklıma böyle sigortaların olduğu gelmedi hiç. Dünden beri araştırıyorum da önceden hep doğum için süre teminatlı olanlara denk gelmiştim süre uzun diye yaptırmamıştım. Böyle denk gelince biraz düşündürdü beni. Medicana düşünüyorum onunda sadece sompo ile varmış sanırım hastaneye gidip öğrenicem yine de. Sizin çevrenizde yaptırıp bu şekilde doğum yapan oldu mu acaba o şekilde mi yönlendiniz?
Ben de kullanıyorum. Biliyorum aslında kimyasal ve zararı olabilir ama yapacak başka bişey bulamadım bir kere ağda denedim gebelikten sanırım o kadar hassaslaşmış ki bitiremedim bile. Hele karnımız büyüdükçe ağda hiç yapamayacağız. Ben hayatımda jilet kullanmadım beceremem. O yüzden mecbur tüy dökücü kullanıyorum. Hassas ciltler için olanını aldım.Dünden beri aklımda olan ve moralimi bozan birşey var yaben genital bölge temizliğimi Weet tüy dökücü kremle yapardım alışkanlık oldu tabi bir de hiç aklıma gelmedi zararlı olacağı 1-2 ve 3. Ayda Dr kontrolüne gitmeden önce de 3-4 kez kullanmış bulundum. Dün temizligi başka türlü nasıl yapabilirom diye araştırırken bebeğe zararlı olabileceğini okuyunca çok üzüldüm sizce zarar görmüş müdür kullananların yorumuna ihtiyacım var
Ben de aşı konusunu düşünüyordum. Sağlık ocağı haftaya yaparız dedi. Benim ikinci gebelik. İlki şu an 2 yaşında. Aşılarım yeni aslında. Bir doz vururuz yeterli olur dedi. Ben hiç vurulmama taraftarıyım gerek yok sanki. Bugün doktora gittim unuttum sormayı. Mesajla sormayı düşünüyorumNosking canım günümüz aynı da sana sorayım dedim bugün okulda iken sağlık ocağından arayıp haftaya çarşambaya tetanoz aşısı için çağırdılar tamam dedim doktora sormadan da yaptırmak istemiyorum ilk 3 dozunu olmuştum zaten ilk hamilelik ve sonrasında.. Seni de aradılar mi? Ya da doktorun şu tarih uygun dedi mi?
Beni de 19haftalikken çağırdı sağlık ocağı kontrole. Bugün doktor kontrolünde de sordum 20. Haftadan sonra yaptır tetanoz dedi. Benim de 3,5 yaşında bir çocuğum var ama tekrar dozu yapılması lazım eger daha önce 5dozu tamamlamadiysan dediBen de aşı konusunu düşünüyordum. Sağlık ocağı haftaya yaparız dedi. Benim ikinci gebelik. İlki şu an 2 yaşında. Aşılarım yeni aslında. Bir doz vururuz yeterli olur dedi. Ben hiç vurulmama taraftarıyım gerek yok sanki. Bugün doktora gittim unuttum sormayı. Mesajla sormayı düşünüyorum
Bileydim 5 dozu her sene gider bi tetanoz yaptirirdim valla hamileyken insan her şeyden korkuyormuş.Beni de 19haftalikken çağırdı sağlık ocağı kontrole. Bugün doktor kontrolünde de sordum 20. Haftadan sonra yaptır tetanoz dedi. Benim de 3,5 yaşında bir çocuğum var ama tekrar dozu yapılması lazım eger daha önce 5dozu tamamlamadiysan dedi
Biz arabayı aldık duyan bir iki kişi ya bir şey olursa erkenden neden aldınız dedi.Umursamadım açıkçası çünkü düşündüğümüz araba indirimdeydi ve en pahalı şey o olduğu için aradan çıksın istedik.Bir de kötü düşünmek istemiyorum en kötü dondurulmuş embriyolar bekliyor diyorumOnu da düşündüm bacım
Allah korusun bir sey olursa yeniden çocuk yapmayı denerim çocuğum yok çünkü. Olmazsa da doğum yapan arkadaşlarıma hediye ederim dedim aldım valla üç beş parca
Ben de sizin gibiyim,gebelik öncesi ile aynı kilodayım ayaktayken karnım regl öncesi şişkinlikteki gibi yatarken dümdüz17. hafta yazacaktim
İnşallah canım ama ben de kanama alanı yok kese etrafı gayet iyi görünüyor muhtemelen rahim kaynaklı bir kanama ama sebebini bilmiyorum hala lekelenmelerim devam ediyorGecms olsun canım benim de 12.haftada oldu dedigin sekilde kanamam. İgne ve fitil kullaniyordum simdiye kadar bugunku kontrolde şükür kanama alani baya küçülmüş igneyi biraktik fitile devam ediyorum. Sende sıkma canını geçecek sıkıntıların da