-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.521
Ben de süt vermeyi dusunmuyorum, bu konuyu cok arastirdim cok okudum sut yerine peynir yogurt kefir en faydalisi.Ya bende sütün hiç faydası olmadığını hatta bağışıklığı düşürdüğünü ilerise bağışıklık temelli hastalıklara sebep olduğunu okumuştum aklımda öyle kalmış o yüZden süt vermeyi düşünmüyorum yerine yoğırt kefir peynir
Cokk teşekkür ederimCanım gece ile gündüz farklı maalesef..
Sallanmadan uyumakta başka uyku döngülerini kendisinin atlatması da başka
Maalesef her konu ayrı bir çaba istiyor
Gece uyanmalarında kendi kendine uykuya dalması için desteklemek ve zamanla desteği azaltmak gerek bağırma sebebi uykuya dönme isteği aslında
Gece en zararsız destek kucağa alıp uykuya döndürmek gezinerek pışpışlayarak ama sallama ile değil en az hareket ile yavaş yavaş kucakta sonra da yatakta desteklemeye geçebilirsiniz.
Ama ayağa alıp sallama her dalamadığında tekrar tekrar bekleyeceği bir destek yerini kucağa alma ile doldurmanı tavsiye ederim
Uykuya dalma süresi zamanla oturacaktır şuan bebişte bir çaba sarfediyor sürece alışıyor.
Salonda yerde değilde beraber bir yatak kullanabilirsin zamanla yatmazsın oturursun sonra ayağa kalkarsın her şey aslında aşamalı olmalı azalta azalta
Gece döngüsünde ben 3 dk kuralı kullandım 3 dk ağlasa da bekledim ağlamıyorsa süresiz bekledim. 3 dk sonunda odaya girip kucağıma alıyordum uyuması için vs sonra sonra 3 dk dolmadan kendi geri uyumaya başladı yanına gitmeme gerek kalmadı. Gece sessizliğinde ağlamayı tölere etmek zor ama 3 dk çokta sıkıntılı bir süre değilbu arada uyku eğitmenleri bunu 10-15 dk der mesela ve katılmıyorum yapmadım da, ben kendi araştırmalarımla 3 dk ağlamanın zararsız olduğu kanısına varıp süreyi kendim belirledim açıkçası sen istersen 1 dk bekle birazda iç güdüsel bu süreçler
Özel msjda atabilirsin bu arada her zaman yardımcı olurum.
Benim kızım akranları ile oynuyor ya da kendinden az biraz büyükler ile :) 3-5 yaş gibi..Kızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?
Benimkisi asiri sosyal ...ilk defa tanistigi birisine hiii diye selam veriyorKızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?
Bizimki çok sosyal ve artık rahatsız oluyoruzKızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?
Bizim kiz sosyal ama ortamina goreKızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?
Keşke görüşsekBizimki çok sosyal ve artık rahatsız oluyoruz
Yürümeye başladıktan sonra daha zor oldu başkalarının yanına gidip gel gel hareketiyle kendini alsın istiyor balık gibi bakıyor kahkaha atıyor tüm hünerlerini sergiliyor resmen.
Kucak sevmez mesela ama yolda parkta cafe de her yerde gördüğü insanlara gitmek istiyor
Ve en kızdığım da almaya çalışan var çünküokadar istekli ki heralde almazsak ayıp olur diye düşünüyorlar hemen müdahale ediyorum bu sefer bizimki çığlık bana kızıyor karşıda ki de yemedik çocuğunu tribi atıyor
Hayır yanı pedofilisi var, virüsü var ne münasebet yani sinir oluyorum şu çocuğu temaslı sevenlere ya da kucağa almak isteyenlere uzaktan sev işte
Biraz daha seçici olsun isterdim yabancılasın yani nasıl öğrenecek bilmiyorum bu aralar bunu araştırıyorum bende..
Çocuklarla da oynuyor bencillik konusu var sadece o da evde ve yakında baska akranı yok pek paylaşımcı değil oyun grupları vs öğrenecektir diye düşünüyorum
Daha yaşıtı biriyle hiç oyun ortamına girmedi, parkta fln denk geliyoruz ama çok dikkatini çekmiyor kendi yapmak istediklerine odaklı genelde. Yarın ilk kez oyun grubuna götüreceğim bakalım nasıl tepki vercek bende heycanla bekliyorumKızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?
Ben onlara da süt yerine yoğurt katıyorum güzel oluyoBen de süt vermeyi dusunmuyorum, bu konuyu cok arastirdim cok okudum sut yerine peynir yogurt kefir en faydalisi.
Kek ve pankeklere katiyorum bu arada ama icecek olarak vermiyorum.
Bizde 14 aylık 8.400 kendi yiyor ama biz yediremiyoruz sorun kaşık bizdeBebeği aşırı iştahsız olan var mıbebeğim 15 aylık olmak üzere ama 8.300 gr. Hiçbir şekilde yemek yediremiyorum. Yemek yiyeceğini anlayınca kafasını çeviriyor kaçmak istiyor.
Bir sürü tarif denedim , başka odalarda yedirmek , oyuncaklarla oyalayıp yedirmeye çalıştım bi yandan. Parka çıkarıp orda yedirmeyi denedim Ama olmadı olmuyor
Kan tahlilinde her şey normal çıktı.
Oturdum ağlıyorum artık. İştah açıcı şurup alsak faydası olur mu
Canım biz yakınızda çok güzel olurKeşke görüşsek
Kitap veriyorum o onu okurken ben yediriyorumBebeği aşırı iştahsız olan var mıbebeğim 15 aylık olmak üzere ama 8.300 gr. Hiçbir şekilde yemek yediremiyorum. Yemek yiyeceğini anlayınca kafasını çeviriyor kaçmak istiyor.
Bir sürü tarif denedim , başka odalarda yedirmek , oyuncaklarla oyalayıp yedirmeye çalıştım bi yandan. Parka çıkarıp orda yedirmeyi denedim Ama olmadı olmuyor
Kan tahlilinde her şey normal çıktı.
Oturdum ağlıyorum artık. İştah açıcı şurup alsak faydası olur mu
Çok çok güzel maşallah :) nerede götürdünüz oyun grubuna acaba ben de götürmek istiyorum. İstanbul'da ise fikir almak isterim.Kızlar bugün oğlumu oyun grubuna götürdüm ilk kez. Hiç yadırgamadı, çok keyfi yerindeydi. Diğer cocukları izlemek, farklı oyuncaklarla oynamak, masa düzeni felan hoşuna gitti. Ben haftada 1 götürmeyi planlıyorum, düşünen varsa denesin
Ben istiyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Vakti geldi bence.Montessori yatak kullanmaya başlayan var mı kızlar?