2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben bu ara duyu’lmak istiyorum kitabını başladım. Duyu bütünleme ile ilgili. Daha önce koşulsuz ebeyvnlik diye bir kitaptan da oldukça motive olmuştum tavsiye ederim
Teşekkürler bi bakayım bende🌸
Evet sonrasında telafi etmek için hemen her istediğini yapıyorum :KK70: Bende merak ediyorum bu konuyu. Bilmiyorum benim gibi düşünen varmı ama ben burçlarınada veriyorum biraz aslan burcu inatçıdır bireysel takılmayı sever dediğim dediktir birazda kişilikleri böyle gibi
Ya kesinlikle inatçı ve dediğini mutlaka yaptırmak isteyen bi cocuk oluyor😬

Evet kesinlikle iyi geliyor dısarı. Bende 2 kez muhakkak cıkarıyorum. Ay cıkmasak evde akşama kadar oyuncak sesinden kafayı yerim heralde🙈

Kıyamam ya nasıl da savunmasızlar 🥲 çok iyi anlıyorum o pişmanlığı şuan. Neyse ki daha çok küçükler çabuk unutuyorlar ve telafi şansımız var, önemli olan bunları davranışımıza dönüştürmemek. Benim korkum o. Mesela hayırı nasıl anlatmalı, ağlayarak bişeyi istediğinde nasıl davranmalı çünkü artık bilinçli davranışa dönüşmeye başlıyor bazı hareketleri. Her istediklerini yapmalı mı yoksa yavaş yavaş kurallı mı davranılmalı bilemiyorum. Şımarık, ağlayarak her istediğini yaptıran, etrafından bi haber bi cocuk yetiştirmek istemiyorum
Uzmanlar HAYIR kelimesini çok sık kullanmayı çok doğru bulmuyorlar. Ama ben kullanıyorum ve bazı şeyleri öğrendiğini de görüyorum özellikle. Sizler kullanıyor musunuz? Kuralları nasıl öğretiyorsunuz? Mesela kızım beğenmediği şeyi tükürüp atıyordu artık eliyle çıkarıp bana veriyor. Ya da kalemle duvar boyuyordu onu da yapmamaya başladı. Küçük parçalı oyuncaklaro ağzına koyarken işaret parmağıyla hayır yapıyor yapmaması gerektiğini söylüyor. Unutmamış kuralları ne olduğunu anlamış ama ben de hayır dedikten sonra bayağı anlatıyorum işte karnınız ağrır hasta oluruz. Ya da kirlenir çirkin görüntü olur şöyle olur böyle olur diye diye. Acaba ben öi sıkı yetiştiriyorum rahat mı bırakmalıyım. Bir dr asla ağladığı şeyi yapmıyorum ki ağlama davranışı pekişmesin. Tvde çizgi film bittiltem sonra hep ağlıyor açılması için. Üzüldüğünü biliyorum ama açamayız süremiz bitti yarın tekrat açarız filan diyorum ve garip bir şekişde anlıyor tabi sarılıyorum o anda da.
Başından beri ağlamayan çocuk prensibiyle yetiştirdim bedenen acı duyma dışında kolay kolay hatta hiç ağlamaz kızım mizacı da o yönde diye düşünüyorum. Sadece hayır konusunda çok muallak yaşıyorum. Kitabı okuyan arkadaşlar ya da bilgili arkadaşlardan fikir almak iyi olabilir

Slm kızlar uzum zamandır giremiyorum ve okuyamadım Bayadır yazılanları. Okullar açılınca hem iş hem bebek fırsatım olmadı. Ben ilaç almak zorunda olduğum için emzirmeyi bıraktık. Mama kullanıyorduk zaten ama devam sütü kullanan var mı merak ettim. Ben de düşünüyorum ama kararsız kaldık.

Uzmanlar HAYIR kelimesini çok sık kullanmayı çok doğru bulmuyorlar. Ama ben kullanıyorum ve bazı şeyleri öğrendiğini de görüyorum özellikle. Sizler kullanıyor musunuz? Kuralları nasıl öğretiyorsunuz? Mesela kızım beğenmediği şeyi tükürüp atıyordu artık eliyle çıkarıp bana veriyor. Ya da kalemle duvar boyuyordu onu da yapmamaya başladı. Küçük parçalı oyuncaklaro ağzına koyarken işaret parmağıyla hayır yapıyor yapmaması gerektiğini söylüyor. Unutmamış kuralları ne olduğunu anlamış ama ben de hayır dedikten sonra bayağı anlatıyorum işte karnınız ağrır hasta oluruz. Ya da kirlenir çirkin görüntü olur şöyle olur böyle olur diye diye. Acaba ben öi sıkı yetiştiriyorum rahat mı bırakmalıyım. Bir dr asla ağladığı şeyi yapmıyorum ki ağlama davranışı pekişmesin. Tvde çizgi film bittiltem sonra hep ağlıyor açılması için. Üzüldüğünü biliyorum ama açamayız süremiz bitti yarın tekrat açarız filan diyorum ve garip bir şekişde anlıyor tabi sarılıyorum o anda da.
Başından beri ağlamayan çocuk prensibiyle yetiştirdim bedenen acı duyma dışında kolay kolay hatta hiç ağlamaz kızım mizacı da o yönde diye düşünüyorum. Sadece hayır konusunda çok muallak yaşıyorum. Kitabı okuyan arkadaşlar ya da bilgili arkadaşlardan fikir almak iyi olabilir
Benim öğrendiklerime göre yaptığınız doğru
Şöyle ki o hayır o hayır değil zaten 🙈
Çocuğun keşfetmesine, kendini ifade etmesine ya da merakına ket vuracak hayır a dikkat etmek gerekiyor
Sizinki kuralları öğretmek ve sınır çizmek ben yerinde buldum.
Ortada bir tehlike yok mesela, Dolapları açmak istiyor hayır
Bir şeye dokunmak istiyor hayır
Sürekli hayır yanıtı alan cocuk girişkenliğini kaybedip özgüveni sorunu yaşıyor iki durum birbirinden çok farklı 🥰

Süt konuşulmuş emin olmamakla birlikte 2 ya da 3 yaş a kadar inek sütü vermemek gerekiyor diye biliyorum. Yoğurt, peynir, kefir vb verilebilir. Vakit bulunca araştırıp güncellerim. Doktorla da konuşmuştuk ama vakti gelmediği için bilinçaltıma göndermişim. (Sindirim sistemlerine uygun olmadığıyla ilgili bi sebebi vardı.)

Onun için tehlikele oluşturacak durumlarda bende çok net hayır ı kullanıyorum. Tekrar aynı eylemi yapacakken gözüme bakıyo hayır deyince bırakıyor genelde.
Süt konuşulmuş emin olmamakla birlikte 2 ya da 3 yaş a kadar inek sütü vermemek gerekiyor diye biliyorum. Yoğurt, peynir, kefir vb verilebilir. Vakit bulunca araştırıp güncellerim. Doktorla da konuşmuştuk ama vakti gelmediği için bilinçaltıma göndermişim. (Sindirim sistemlerine uygun olmadığıyla ilgili bi sebebi vardı.)
Bende bunu bikaç yerden okudum, hatta genel olarak veganlıkta da hayvansal sütün insana hiç bir faydası olmadığı var zaten. Son zamanlarda bazı uzmanlarda sütün faydası yok diyor. Bende mayasız süt ürünü vermiyorum. Süt yerine de pankekine fln yoğurt suyu kullanıyorum.

Ya bende sütün hiç faydası olmadığını hatta bağışıklığı düşürdüğünü ilerise bağışıklık temelli hastalıklara sebep olduğunu okumuştum aklımda öyle kalmış o yüZden süt vermeyi düşünmüyorum yerine yoğırt kefir peynir

Canim benim oglumda basta icmedi sütü mamaya alışık oldugu icin sütü isitip mama sicakliginda yapip biberona koydugumda icti artik mama degil süt içiyor bu sekilde
Tadından anLamamış ne güzel :KK70:
Bende denedim aynısını, 1 kere çekti sonra bir durdu .. Birdaha da içmedi :KK70:

Kızlar size bir şey sorucam,
Ben kızımı kucağıma alıyorum mesela yerde diyelim, kucağıma alırken böyle kemiklerinden kütür kütür ses geliyor sanki :KK70:
Sizde de var mı? ya da elinden tutuyorum diyelim bilekleri kütür kütür :KK70:

Birde benim kız hafta sonu yataktan düştü, yüksek değil ama alçakta değil yani.
Yanımda yatıyordu benim gözüm dalmış o da uyuyordu döne döne yatıyor benim kız o sırada dönerken düştü. Küt diye bir ses geldi ona açtım gözümü. Aklım çıktı epey ağladı 4*5 saat uyutmadım ama başka herhangi bir sorun olmadı. Alnı biraz şişti bir de bacağını yatağa çarptığı için biraz morarmış. Doktora götürmedim ekstrem bir durum görmediğim için.

İyi mi yaptm blmiyorum

Ben doktora danıştığımda 1 ml yani bir tatlı kaşığına denk ocean demişti. İçmediği içim möllerste 1 tatlı kaşığı veriyorum normalde ama o kadar çok seviyor ki 2 -3 verdiğim oldu hatta bu ara günde 2-3 kaşık veriyorum. Eşim eczacı içeriğe dozaja hakim. Zararı olmaz verebilirsin 2-3 dedi diye veriyorum bu arada. Yemeklerle birlikte verilmesi daha iyi demişti eşim.
Tesekkur ederim ben de kullanayim tarif ettiginiz gibi☺️

Kizlar benim kiz bana asiri duskun. Yani evde basbasayken bacagimdan ayrilmiyor, yanindan ayrilsam agliyor yanima geliyor kosa kosa. Hep bana dokunacak, elimi tutacak. Ve bu durum artik endiselendiriyor beni acaba biseyi yanlis mi yapiyorum diye.
Kalabalik bir ortamdayken sorun yok mesela ben aklina gelmiyorum bile, oyun oynuyor kosup zipliyor benim adim gecse bile umursamiyor aglamiyor aklina gelmiyorum. Ama o ortama ben girdigimde hemen bana yapisiyor.
Guvenli baglanmayi zedeleyecek bisey yaptigimi dusunmuyorum ama farketmeden yanlis bisey mi yaptim diye de dusunuyorum.
Sizde de var mi boyle bir durum? Arkadasimin 3yasinda oglu var o da ayni bizim kiz gibi. Hala annesiyle ayni ortamdayken annesinin eline yapisir, annesi yan odaya gitse pesinden gider ama annesi yokken umrunda olmaz. Acikcasi onu da gorunce bu durum cok saglikli gelmedi bana.

Kizlar benim kiz bana asiri duskun. Yani evde basbasayken bacagimdan ayrilmiyor, yanindan ayrilsam agliyor yanima geliyor kosa kosa. Hep bana dokunacak, elimi tutacak. Ve bu durum artik endiselendiriyor beni acaba biseyi yanlis mi yapiyorum diye.
Kalabalik bir ortamdayken sorun yok mesela ben aklina gelmiyorum bile, oyun oynuyor kosup zipliyor benim adim gecse bile umursamiyor aglamiyor aklina gelmiyorum. Ama o ortama ben girdigimde hemen bana yapisiyor.
Guvenli baglanmayi zedeleyecek bisey yaptigimi dusunmuyorum ama farketmeden yanlis bisey mi yaptim diye de dusunuyorum.
Sizde de var mi boyle bir durum? Arkadasimin 3yasinda oglu var o da ayni bizim kiz gibi. Hala annesiyle ayni ortamdayken annesinin eline yapisir, annesi yan odaya gitse pesinden gider ama annesi yokken umrunda olmaz. Acikcasi onu da gorunce bu durum cok saglikli gelmedi bana.
Aynısı bizde de mevcut

Kızlar size bir şey sorucam,
Ben kızımı kucağıma alıyorum mesela yerde diyelim, kucağıma alırken böyle kemiklerinden kütür kütür ses geliyor sanki :KK70:
Sizde de var mı? ya da elinden tutuyorum diyelim bilekleri kütür kütür :KK70:

Birde benim kız hafta sonu yataktan düştü, yüksek değil ama alçakta değil yani.
Yanımda yatıyordu benim gözüm dalmış o da uyuyordu döne döne yatıyor benim kız o sırada dönerken düştü. Küt diye bir ses geldi ona açtım gözümü. Aklım çıktı epey ağladı 4*5 saat uyutmadım ama başka herhangi bir sorun olmadı. Alnı biraz şişti bir de bacağını yatağa çarptığı için biraz morarmış. Doktora götürmedim ekstrem bir durum görmediğim için.

İyi mi yaptm blmiyorum
Kütür kütür sesler bizde de var, sanki kemikleri kırılacak gibi. Bir ara doktora sormuştum normal demişti, bende üstünde pek durmadım açıkçası.

Bizde aynıyız, çok yorucu gerçekten..

Kütür kütür sesler bizde de var, sanki kemikleri kırılacak gibi. Bir ara doktora sormuştum normal demişti, bende üstünde pek durmadım açıkçası.
Aynen ya, beni de endişelendiriyor garip garip sesler geliyor
Bir sonraki kontrolde bende sorucam

• Beğen
Reactions: Hyl
Ya bende sütün hiç faydası olmadığını hatta bağışıklığı düşürdüğünü ilerise bağışıklık temelli hastalıklara sebep olduğunu okumuştum aklımda öyle kalmış o yüZden süt vermeyi düşünmüyorum yerine yoğırt kefir peynir

Onun için tehlikele oluşturacak durumlarda bende çok net hayır ı kullanıyorum. Tekrar aynı eylemi yapacakken gözüme bakıyo hayır deyince bırakıyor genelde.

Bende bunu bikaç yerden okudum, hatta genel olarak veganlıkta da hayvansal sütün insana hiç bir faydası olmadığı var zaten. Son zamanlarda bazı uzmanlarda sütün faydası yok diyor. Bende mayasız süt ürünü vermiyorum. Süt yerine de pankekine fln yoğurt suyu kullanıyorum.
Yetişkin 30+ için de benzer şekilde zararları var diye okumuştum. Hoş zaten sevmiyorum hamilelik dışında süt içtiğimi bilmem, ilginç şekilde doğumla o isteğim de gitti zaten. Yoğurt güzel. Keşke eskisi gibi olsa fiyatları.

Hatta kedilere de asla verilmemesi gereken bi besin, minikse kedi süt tozu büyükse kuru mama verilmeli.

Merhaba MadammS MadammS sana bişey sormak istiyorum ben yeni uyku eğitimine başladım yani kendimce okuduklarımdan harmanlayarak. Bir haftadır sallamayı bıraktım kendi kendine uyuyor ama aslında kendi kendine uyumaktan ziyade bayılıyor olabilir kendini sallatmıyordu en son bahsetmiştim kendini sallatmadığı için artık bırakıyorum kendi uyuyana kadar duruyor en son salonda yerde yatıyorum bende oda döne dolaşa kıvrılıp yanıma uyuyor ama tabiki dalması baya uzun suruyor Enazından sallanmadan uyuyor gündüzde tek uykuya düştü sabah 7.30da kalktıysa 12 1 gibi uyuyor 3 gibi kalkıp gece 10a kadar duruyor.ama gece aynen kalkmaya devam.. susmuyoda bagıra bagıra ağlayınca ayağıma almak zorunda kalıyorum hemen uyuyor ama enaz iki kere uyanıyor bazen 3 4 . Öyle sallanmadan uyuyunca gecede artık kendi kendine dalar yada uyku döngülerinde uyanmaz diye düşünmştüm ama öyle olmadı sence nasıl bir yol izlemem gerekir neyi yalnıs yapıyorum yada dogru yoldamıyım?

Merhaba MadammS MadammS sana bişey sormak istiyorum ben yeni uyku eğitimine başladım yani kendimce okuduklarımdan harmanlayarak. Bir haftadır sallamayı bıraktım kendi kendine uyuyor ama aslında kendi kendine uyumaktan ziyade bayılıyor olabilir kendini sallatmıyordu en son bahsetmiştim kendini sallatmadığı için artık bırakıyorum kendi uyuyana kadar duruyor en son salonda yerde yatıyorum bende oda döne dolaşa kıvrılıp yanıma uyuyor ama tabiki dalması baya uzun suruyor Enazından sallanmadan uyuyor gündüzde tek uykuya düştü sabah 7.30da kalktıysa 12 1 gibi uyuyor 3 gibi kalkıp gece 10a kadar duruyor.ama gece aynen kalkmaya devam.. susmuyoda bagıra bagıra ağlayınca ayağıma almak zorunda kalıyorum hemen uyuyor ama enaz iki kere uyanıyor bazen 3 4 . Öyle sallanmadan uyuyunca gecede artık kendi kendine dalar yada uyku döngülerinde uyanmaz diye düşünmştüm ama öyle olmadı sence nasıl bir yol izlemem gerekir neyi yalnıs yapıyorum yada dogru yoldamıyım?
Canım gece ile gündüz farklı maalesef..
Sallanmadan uyumakta başka uyku döngülerini kendisinin atlatması da başka
Maalesef her konu ayrı bir çaba istiyor 🙈
Gece uyanmalarında kendi kendine uykuya dalması için desteklemek ve zamanla desteği azaltmak gerek bağırma sebebi uykuya dönme isteği aslında ☺️
Gece en zararsız destek kucağa alıp uykuya döndürmek gezinerek pışpışlayarak ama sallama ile değil en az hareket ile yavaş yavaş kucakta sonra da yatakta desteklemeye geçebilirsiniz.
Ama ayağa alıp sallama her dalamadığında tekrar tekrar bekleyeceği bir destek yerini kucağa alma ile doldurmanı tavsiye ederim 😊
Uykuya dalma süresi zamanla oturacaktır şuan bebişte bir çaba sarfediyor sürece alışıyor.
Salonda yerde değilde beraber bir yatak kullanabilirsin zamanla yatmazsın oturursun sonra ayağa kalkarsın her şey aslında aşamalı olmalı azalta azalta 🙏
Gece döngüsünde ben 3 dk kuralı kullandım 3 dk ağlasa da bekledim ağlamıyorsa süresiz bekledim. 3 dk sonunda odaya girip kucağıma alıyordum uyuması için vs sonra sonra 3 dk dolmadan kendi geri uyumaya başladı yanına gitmeme gerek kalmadı. Gece sessizliğinde ağlamayı tölere etmek zor ama 3 dk çokta sıkıntılı bir süre değil 🙈 bu arada uyku eğitmenleri bunu 10-15 dk der mesela ve katılmıyorum yapmadım da, ben kendi araştırmalarımla 3 dk ağlamanın zararsız olduğu kanısına varıp süreyi kendim belirledim açıkçası sen istersen 1 dk bekle birazda iç güdüsel bu süreçler 🥰
Özel msjda atabilirsin bu arada her zaman yardımcı olurum.

X