- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.481
biz kullanıyoruz bayıla bayıla içiyor möllers tutti frutti aromalı olanı. Önce ocean aldık kustu bile böyle kötü kokulu bir şey yok. Ben bişe içemedim.Kızlar balık yağı kulanan var mı aranızda ?
Bir de benim kızım çok iştahsız bir cocuk ya, yemin ederim yemek saatleri işkence resmen fobi oluştu bende ya
Ya biz de baslayacagiz bu ay balik yagina.biz kullanıyoruz bayıla bayıla içiyor möllers tutti frutti aromalı olanı. Önce ocean aldık kustu bile böyle kötü kokulu bir şey yok. Ben bişe içemedim.
İştahsızlık konusuna gelince kelin ilacı olsa hesabı biz de aynıyız. Kızım 14 aylık 2 aydır aynı kiloda 10 kg sadece 80 cm boyunda ufacık bir şey gibi görünüyor gözüme. Yemiyor çok zor gerçekten yemeyen çocuk. Ek gıdaya başladığımızda öyle güzel yiyordu ki ne oldu bilmiyorum. Bazen bi bakıyorum saatlerce mutfakta kalmışım onu yapıyım yesin yemiyor şunu yapıyım yesin yemiyor. Bir öğünde 5-6 çeşit yemek yapar oldum artık sonuç yemiyor.
Saysam yediklerini 2 -3 parça birşeydir. Bir o kadar da hareketli ki nasıl duruyor öyle enerjisi bitmiyor bilmiyorum.
Geçecek, küçük hallerini düşünün fotoğraflarına bakın. Ne kadar hızlı büyüdüğüne inanamıyorum ben maşallah hepsine. Gün gelecek son defa uykusuz kalacağız. Sabrınızın tükenmesi çok doğal, neticede insansınız. Baktınız çok sinirlenmeye başladınız derin nefes alın, her şeyi olduğu gibi bırakıp dışarı çıkın birlikte. Kişisel alanımız kalmadı, bi süre daha böyle olacak ama bence bu zor günlerin yarısı gitti gibi. Birey oldukça başka kolaylıklar başka zorluklar kapıda olacak. Tek bakmak çok zor, aile yanında olanlara aşırı özeniyorum. Büyük rahattalar. Siniriniz yıprandığında elinizde olmadan öfkenizi yansıttığınızdan daha sonra sakinleşince bunun onunla ilgili olmadığını, onu çok sevdiğinizi söyleyin sarılın. Gündüz sana biraz sesimi yükselttim özür dilerim, kendimi biraz kötü hissettiğim için oldu ama bunun seninle hiç ilgisi yok diyin. Sonuçta bu kendimizle sabrımızla ilgili bi patlama.Kızlar kendimi kötü hissettiğim bi konuda size sormak istiyorum. Bi süredir artık çok yorgun ve uykusuzum. Ve haliyle tahammülüm sınırlarda artık. Oğlumla da tüm gün yalnızız nerdeyse, eşim şehir dısında , bi süredir farklı şehirlerdeyiz. Annem de yurtdışında. Ağzımda yaralar fln cıktı artık yorgunluktan. 2 uykudan tek uykuya geçiş dönemi gündüz 1 saat tek uyku yapıyo 2 gündür hiç işime bakamıyorum. En yoran özellikle yemek yerken yere sürekli bıseyler atıyo yemeğinden, atma yavrum canım dedikçe her şey yerlerde. Akşam silip süpürmeye halim kalmıyo artık. Ve bazen gerçekten sinirimi bastıramıyorum ve sert uyarıyorum yapma diye sesli, bugün de ellerine pıt pıt vurdumçok içime dert oldu uyuyunca. Ben çocuğumu inatlaşıp, agresifleştirmek istemiyorum. Şimdiye kadar her konuyu çok araştırarak okuyarak gittim ama suan bişeyler okumaya, bakmaya vaktim kalmıyo. Bu dönem nasıl davranılmalı, kilit noktalar ne, ilgili kitap, kişi tavsiyelerinizi bekliyorum bi de insanın cocuguna bazen böyle tahammül edememesi normal mi kendimi çok kötü hissediyorum.
bizimde öyle gerçekten hakikaten bezdim..biz kullanıyoruz bayıla bayıla içiyor möllers tutti frutti aromalı olanı. Önce ocean aldık kustu bile böyle kötü kokulu bir şey yok. Ben bişe içemedim.
İştahsızlık konusuna gelince kelin ilacı olsa hesabı biz de aynıyız. Kızım 14 aylık 2 aydır aynı kiloda 10 kg sadece 80 cm boyunda ufacık bir şey gibi görünüyor gözüme. Yemiyor çok zor gerçekten yemeyen çocuk. Ek gıdaya başladığımızda öyle güzel yiyordu ki ne oldu bilmiyorum. Bazen bi bakıyorum saatlerce mutfakta kalmışım onu yapıyım yesin yemiyor şunu yapıyım yesin yemiyor. Bir öğünde 5-6 çeşit yemek yapar oldum artık sonuç yemiyor.
Saysam yediklerini 2 -3 parça birşeydir. Bir o kadar da hareketli ki nasıl duruyor öyle enerjisi bitmiyor bilmiyorum.
Gözlerim doldu okurkenGeçecek, küçük hallerini düşünün fotoğraflarına bakın. Ne kadar hızlı büyüdüğüne inanamıyorum ben maşallah hepsine. Gün gelecek son defa uykusuz kalacağız. Sabrınızın tükenmesi çok doğal, neticede insansınız. Baktınız çok sinirlenmeye başladınız derin nefes alın, her şeyi olduğu gibi bırakıp dışarı çıkın birlikte. Kişisel alanımız kalmadı, bi süre daha böyle olacak ama bence bu zor günlerin yarısı gitti gibi. Birey oldukça başka kolaylıklar başka zorluklar kapıda olacak. Tek bakmak çok zor, aile yanında olanlara aşırı özeniyorum. Büyük rahattalar. Siniriniz yıprandığında elinizde olmadan öfkenizi yansıttığınızdan daha sonra sakinleşince bunun onunla ilgili olmadığını, onu çok sevdiğinizi söyleyin sarılın. Gündüz sana biraz sesimi yükselttim özür dilerim, kendimi biraz kötü hissettiğim için oldu ama bunun seninle hiç ilgisi yok diyin. Sonuçta bu kendimizle sabrımızla ilgili bi patlama.
Geçecek
Ben doktora danıştığımda 1 ml yani bir tatlı kaşığına denk ocean demişti. İçmediği içim möllerste 1 tatlı kaşığı veriyorum normalde ama o kadar çok seviyor ki 2 -3 verdiğim oldu hatta bu ara günde 2-3 kaşık veriyorum. Eşim eczacı içeriğe dozaja hakim. Zararı olmaz verebilirsin 2-3 dedi diye veriyorum bu arada. Yemeklerle birlikte verilmesi daha iyi demişti eşim.Ya biz de baslayacagiz bu ay balik yagina.
Nasil kullaniyorsunuz? Hergun mu veriliyor ac tok sabah aksam verilmesi farkediyor mu acaba? Dozu nasil belirliyosunuz? Bizim dr degisti maalesef soramiyorum kimseye. Nasil ve ne kullansam bilemedim, memnunsaniz mollers kullanaym ben de. Zaten icerigi de temizmis arastirip bulmustum onu.
Ben şimdi emziriyorum diye kendim de demir kullanmaya başladım solgarın. Zaten demir bebekler için zekanın mükemmel bir yapıtaşı. İnşallah farkedecek deyip evrene de olumlama yapıyorumbizimde öyle gerçekten hakikaten bezdim..
bizde 14 aylık 11 kilo 79 cm bana da kızım küçücük geliyor minicik sanki ..
Yemeyen çocuk kadar zor bişey yok
ben artık diyorum ki iştahsız çocuğu olmayan çocuk bakıyorum demesin o kadar iştahsız yani kızım ağlıyorum bazen gerçekten sinirime ağlıyorum bütün kan değerlerine bakıldı hcbsey yok her şey normal bir tek demir düşük o da depoları sıfır değil atıyorum değer aralığı 0-30 mu benim kızın 20 lerde gibi ..
O da demir ilacına devam ediyoruz ama yok yani her yemeğin sonu hüsran
Bol bol dışarı çıkın ikinize de iyi gelir günde iki defa en az çıkın markete parka vs gidin ah ne tatlı bebek vs deyince dışardaki insanlar oda iyi geliyor.Bizim yeni taşındığımız yerde kreş problemi varmış bakıcı kadınlar 3_4 çocuğa aynı anda bakıyorlar kurtaricilari dışarı çıkıp dolastirmak.Gözlerim doldu okurkenevet haklısınız, bunu unutuyorum o anda. Mesela şuan aklıma gelen, emerek uyumasını bıraktırmam hala içime dert oluyor 6. ay flndı.o zaman ne kadar zorlanıyodum, uykusuzluktan ağlamaklıydım şimdi pişmanım keşke az daha öyle uyumaya devam etseydi diyorum. Çok uyumlu, akıllı bi bebek aslında genelinde ben çok yorulduğum için zorlanıyorum sanırım. Bu gece yanıma alıp, sarılarak uyuyalım en iyisi biz çok teşekkürler
Normal canım bende geçen artık sabrımın tükendiği yerde sesimi yükselttim kızdım ona rağmen gelip benden korkup gene bana sarılmaya calıstıKızlar kendimi kötü hissettiğim bi konuda size sormak istiyorum. Bi süredir artık çok yorgun ve uykusuzum. Ve haliyle tahammülüm sınırlarda artık. Oğlumla da tüm gün yalnızız nerdeyse, eşim şehir dısında , bi süredir farklı şehirlerdeyiz. Annem de yurtdışında. Ağzımda yaralar fln cıktı artık yorgunluktan. 2 uykudan tek uykuya geçiş dönemi gündüz 1 saat tek uyku yapıyo 2 gündür hiç işime bakamıyorum. En yoran özellikle yemek yerken yere sürekli bıseyler atıyo yemeğinden, atma yavrum canım dedikçe her şey yerlerde. Akşam silip süpürmeye halim kalmıyo artık. Ve bazen gerçekten sinirimi bastıramıyorum ve sert uyarıyorum yapma diye sesli, bugün de ellerine pıt pıt vurdumçok içime dert oldu uyuyunca. Ben çocuğumu inatlaşıp, agresifleştirmek istemiyorum. Şimdiye kadar her konuyu çok araştırarak okuyarak gittim ama suan bişeyler okumaya, bakmaya vaktim kalmıyo. Bu dönem nasıl davranılmalı, kilit noktalar ne, ilgili kitap, kişi tavsiyelerinizi bekliyorum bi de insanın cocuguna bazen böyle tahammül edememesi normal mi kendimi çok kötü hissediyorum.
Evet kesinlikle iyi geliyor dısarı. Bende 2 kez muhakkak cıkarıyorum. Ay cıkmasak evde akşama kadar oyuncak sesinden kafayı yerim heraldeBol bol dışarı çıkın ikinize de iyi gelir günde iki defa en az çıkın markete parka vs gidin ah ne tatlı bebek vs deyince dışardaki insanlar oda iyi geliyor.Bizim yeni taşındığımız yerde kreş problemi varmış bakıcı kadınlar 3_4 çocuğa aynı anda bakıyorlar kurtaricilari dışarı çıkıp dolastirmak.
Kıyamam ya nasıl da savunmasızlarNormal canım bende geçen artık sabrımın tükendiği yerde sesimi yükselttim kızdım ona rağmen gelip benden korkup gene bana sarılmaya calıstısonra dakikalarca ağladım vicdan azabı cektim .. aynı duyguları paylaşıyorum . helede uykusuzluk olunca tahammul seviyesi cok cok düşüyor farkındayım eş desteği de olmayınca zor Allah sabır versin hepimize inşallah
Sinir dolunca bir yerden çıkmak istiyor. Bebek arabasına atıp maskeyi takıp birilerine saydıra saydıra yürüyebilirsiniz: ) aklıma bir şey de gelmiyor. Açık hava, gülmek filan iyi geliyor, nerede bulursanız. Kolay gelsin.Kızlar kendimi kötü hissettiğim bi konuda size sormak istiyorum. Bi süredir artık çok yorgun ve uykusuzum. Ve haliyle tahammülüm sınırlarda artık. Oğlumla da tüm gün yalnızız nerdeyse, eşim şehir dısında , bi süredir farklı şehirlerdeyiz. Annem de yurtdışında. Ağzımda yaralar fln cıktı artık yorgunluktan. 2 uykudan tek uykuya geçiş dönemi gündüz 1 saat tek uyku yapıyo 2 gündür hiç işime bakamıyorum. En yoran özellikle yemek yerken yere sürekli bıseyler atıyo yemeğinden, atma yavrum canım dedikçe her şey yerlerde. Akşam silip süpürmeye halim kalmıyo artık. Ve bazen gerçekten sinirimi bastıramıyorum ve sert uyarıyorum yapma diye sesli, bugün de ellerine pıt pıt vurdumçok içime dert oldu uyuyunca. Ben çocuğumu inatlaşıp, agresifleştirmek istemiyorum. Şimdiye kadar her konuyu çok araştırarak okuyarak gittim ama suan bişeyler okumaya, bakmaya vaktim kalmıyo. Bu dönem nasıl davranılmalı, kilit noktalar ne, ilgili kitap, kişi tavsiyelerinizi bekliyorum bi de insanın cocuguna bazen böyle tahammül edememesi normal mi kendimi çok kötü hissediyorum.
Çocuğunuza Sınır Koyma diye bir kitap var, tavsiye ederim. Onlar da sınırları bilince daha iyi oluyorlar.Evet kesinlikle iyi geliyor dısarı. Bende 2 kez muhakkak cıkarıyorum. Ay cıkmasak evde akşama kadar oyuncak sesinden kafayı yerim heralde
Kıyamam ya nasıl da savunmasızlarçok iyi anlıyorum o pişmanlığı şuan. Neyse ki daha çok küçükler çabuk unutuyorlar ve telafi şansımız var, önemli olan bunları davranışımıza dönüştürmemek. Benim korkum o. Mesela hayırı nasıl anlatmalı, ağlayarak bişeyi istediğinde nasıl davranmalı çünkü artık bilinçli davranışa dönüşmeye başlıyor bazı hareketleri. Her istediklerini yapmalı mı yoksa yavaş yavaş kurallı mı davranılmalı bilemiyorum. Şımarık, ağlayarak her istediğini yaptıran, etrafından bi haber bi cocuk yetiştirmek istemiyorum
Hemen bakacağım çok teşekkürlerSinir dolunca bir yerden çıkmak istiyor. Bebek arabasına atıp maskeyi takıp birilerine saydıra saydıra yürüyebilirsiniz: ) aklıma bir şey de gelmiyor. Açık hava, gülmek filan iyi geliyor, nerede bulursanız. Kolay gelsin.
Çocuğunuza Sınır Koyma diye bir kitap var, tavsiye ederim. Onlar da sınırları bilince daha iyi oluyorlar.
Sabah öğlen akşam ve gece 2 kere emziriyorum. Düzenli olmasa da 3 öğün gibbi oluyo arada meyve ve yoğurt yiyo. Ben protein ağırlıklı beslemeye çalışıuorım ama o gün biz ne yiyosak 1 öğün onu yedirip 1 öğünde balık veya kuzu eti veriyorumHem emzirip hem ek gıda verem anneler varsa biraz bilgilendirir misiniz? Günde kaç öğün aralıkları kaç saat olacak şekilde yemek sunuyorsunuz? Ekstra iştah açıyor dediğiniz şeyler var mı? Ekstra tok tutsun diye yemek yapıyor musunuz? Bir de emzirmeniz ek gıdayı etkiliyor mu çünkü ben böyle devam ederse yemediği için doktora danışıp emzirmeyi sonlandırmayı denicem gibi duruyor.
Ben bu ara duyu’lmak istiyorum kitabını başladım. Duyu bütünleme ile ilgili. Daha önce koşulsuz ebeyvnlik diye bir kitaptan da oldukça motive olmuştum tavsiye ederimKızlar kendimi kötü hissettiğim bi konuda size sormak istiyorum. Bi süredir artık çok yorgun ve uykusuzum. Ve haliyle tahammülüm sınırlarda artık. Oğlumla da tüm gün yalnızız nerdeyse, eşim şehir dısında , bi süredir farklı şehirlerdeyiz. Annem de yurtdışında. Ağzımda yaralar fln cıktı artık yorgunluktan. 2 uykudan tek uykuya geçiş dönemi gündüz 1 saat tek uyku yapıyo 2 gündür hiç işime bakamıyorum. En yoran özellikle yemek yerken yere sürekli bıseyler atıyo yemeğinden, atma yavrum canım dedikçe her şey yerlerde. Akşam silip süpürmeye halim kalmıyo artık. Ve bazen gerçekten sinirimi bastıramıyorum ve sert uyarıyorum yapma diye sesli, bugün de ellerine pıt pıt vurdumçok içime dert oldu uyuyunca. Ben çocuğumu inatlaşıp, agresifleştirmek istemiyorum. Şimdiye kadar her konuyu çok araştırarak okuyarak gittim ama suan bişeyler okumaya, bakmaya vaktim kalmıyo. Bu dönem nasıl davranılmalı, kilit noktalar ne, ilgili kitap, kişi tavsiyelerinizi bekliyorum bi de insanın cocuguna bazen böyle tahammül edememesi normal mi kendimi çok kötü hissediyorum.
Evet sonrasında telafi etmek için hemen her istediğini yapıyorumEvet kesinlikle iyi geliyor dısarı. Bende 2 kez muhakkak cıkarıyorum. Ay cıkmasak evde akşama kadar oyuncak sesinden kafayı yerim heralde
Kıyamam ya nasıl da savunmasızlarçok iyi anlıyorum o pişmanlığı şuan. Neyse ki daha çok küçükler çabuk unutuyorlar ve telafi şansımız var, önemli olan bunları davranışımıza dönüştürmemek. Benim korkum o. Mesela hayırı nasıl anlatmalı, ağlayarak bişeyi istediğinde nasıl davranmalı çünkü artık bilinçli davranışa dönüşmeye başlıyor bazı hareketleri. Her istediklerini yapmalı mı yoksa yavaş yavaş kurallı mı davranılmalı bilemiyorum. Şımarık, ağlayarak her istediğini yaptıran, etrafından bi haber bi cocuk yetiştirmek istemiyorum
Canim benim oglumda basta icmedi sütü mamaya alışık oldugu icin sütü isitip mama sicakliginda yapip biberona koydugumda icti artik mama degil süt içiyor bu sekildeCanım bizde Hipp3 kullanıyoruz ; benim sorduğum mama değil de, bu Pınar'ın, İçim'in falan devam sütleri oluyor ya 1 yasından itibaren onlardan bahsetmek istemiştim.
SOnuç olarak merak edip aldım; ama içmedi
Benim kız zaten mızmız herşeyi yiyip içmez, yemek saatleri hep işkence
14 aylık olduk hala 79 cm 11 kilo