2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Biz Hipp 3 e devam ediyoruz. Doktor 1,5 yaşına kadar devam edelim demişti

Sağlıklı olsun da kilosu önemli değildir. Doktorunuz ne diyor, değerleri fln iyiyse demek ki yetiyo aldığı besin üzülmeyin.
Canım bizde Hipp3 kullanıyoruz ; benim sorduğum mama değil de, bu Pınar'ın, İçim'in falan devam sütleri oluyor ya 1 yasından itibaren onlardan bahsetmek istemiştim.

SOnuç olarak merak edip aldım; ama içmedi

Benim kız zaten mızmız herşeyi yiyip içmez, yemek saatleri hep işkence

14 aylık olduk hala 79 cm 11 kilo

Şunun linkini benden isteyip te almadığın için sana da yazıklar olsun güzel kızın anası

Öksürük bizim işimiz
Bana sor onu sen, 4 ayda 5 kere öksürük krizi yaşadığımız için .. bana artık çok normal geliyor

Öksürük varsa, evde nebulizatör makinesi varsa içerisine serum fizyolojik koyup hava almasını sağlayabilirsin.. Çok rahatlatıyor 1-2 günde kesiyor hemen
Ayağının altına z.yağı sarımsak ( geceleri )
Udihindi yağı temin edebilirsen cok iyi geliyor.
Sık sık burnunu temizle şırınga ile yıka yani canım günde 2-3 defa yapabilirsin..
Ihlamur, vs bitki çayları, bol sıvı alımı :)

Geçmiş olsun

Birde buhar mak. var ise odasında çalışsın özelikle gece uyuyorken..
Yatağının yastıgının üzerine 3-5 damla olacak sekilde okaliptus yağı da damLatablrsn (bu da iyi geliyor)

Ve tabiki çörek otu yağı :) Resmen şifa...
Ölümden başka her derde deva derler..

Ben ilaçlardaa iyileştiremediğim kızımı bunlara toparladım:)

Çok iyi oldu bu yorumunuz. İnstamomlar mucize gibi bahsediyo bundan ama bende emin olamamıştım. Benim oğlum biraz ufak zaten o boşluktan düşer bile
Ya cocuktan cocuga farkediyor sanirim, instamom degilim ama benim icin de mucize oldu ogrenme kulesi
Benim kiz ben mutfaktayken bacaklarima yapisiyor, kucak istiyor tezgahi merak ediyordu sanirim cunku yaptigim seyleri izlemeye bayiliyor. Esime ogrenme kulesi alicam dedigimde aldirmadi, eskiden oyle seyler mi vardi diyip simdi aldirmadigi icin pisman cunku asla mutfakta is yaptirmiyordu simdi cok memnunum, artik o uykudayken degil onunla yapiyorum mutfak islerini. Uykudayken de dinleniyorum isin en guzel mucizesi bu bence ahahjfj

Sende o denge kulesini benim linkimden almadığın için sana da yazıkla olsun

Kızlar bende şu ahşap hazır mutfaklar varya cocuklar için ondan almak istiyorum ya..
Alan var mı bebişler güzel güzel oynar mı acaba :)

Ya ne güzel olmuş size. Bende gündüzleri oğlumla yalnızım imkanı yok bensi durmuyor odasında fln, oynamıyo sürekli dibimde bacağımda. Mutfakta da bişeyler yapmam gerekiyor o yüzden düşünüyorum aslında da deneme şansım olsaydı keşke güle güle kullanın sizde, aklımın bi köşesinde duruyor bu fikir

Ay hiç bilmiyordum bunu Zaten mama içiyo hala , normal gıdaları da alıyor ben olsam ekstra bişey tercih etmem artık

Geçen hafta bizde atlattık. Burun temizliği çok önemli. Ben günde 1 kez enjektör ve serum fizyolojik ile temizledim, uyumadan önce de otribebe ile. Nebulizatör varsa günde 2 kez onu kullandık. Geceleri ayak altına sarımsaklı zeytinyağ yaptım. İyileşene kadar da her gün sarımsak limon bal kürü verdim 1 tk. Çok şükür ilaç kullanmadan geçti. Geçmiş olsun. Ilık su, ballı su, ıhlamur fln içiririn balgamı kolay atar.

Acikcasi ben de alip da kosede bekleyen oyuncaklar gibi olacak diye korka korka gittim ucuzundan aldim ama o bile is gordu.
Bu arada guvenlik olarak da biraz sikintilari var, benim kizim 1defa dustu neyseki bisey olmadi, sonrasinda biz o bosluklara carsaf gerdik ve sorun cozuldu. 1.5 ay oldu kullanali, henuz tekrar bi dusme yasanmadi

Geçmiş olsun. Öksürük şurubu ne verdi acaba, önerilmiyor genelde. Oğlum da nezle, 1 haftadır iyileşmedi ve bugün gittiğimizde krup olduğunu öğrendik, bitkisel bir öksürük şurubu verdi.
Tüm şurup ve damlaları mamasını katarak veriyoruz, mama içiyorsa. En az 3 ölçek mama olması lazım farketmemesi için ilacı: )
Viral enfeksiyonsa en en en faydalı tedavi Burun temizleme diye biliyorum. Bir de bitkisel içerikli c vitaminli filan Burun spreyleri var.

Benim kızda asla asla ağzını açmaz asla ilaç veremem şırınga ile verirsem tükürür, ateş olduğunda fitil veriyorum ama illa şurup gerektiren bir durum olduğunda hipp in kavanozdaki meyve pürelerini alıp ona karıştırıyorum onu yiyor. İlaç verme durumu dışında hiç hazır yedirmiyorum ilaçta da mecbur kaldım ev yapımı da hazır kadar iştahlı yemiyor

İnşallah sen de biraz uykunun tadına varırsın şöyle ki hiç su istemiyor önceden çok ağlardı şu an gece ağlamıyor hatta az önce uyandı kucağıma aldım kucakta hafif hafif sallanıp dandini dastana ils uykuya döndürüyoruz bugün ben yaptım neticede hep başkası uyutacak değil beni de görsün alışsın normalde uyanmazdı ama dediğin gibi atak zamanı vardır bi sebebi… aslında en iyisi desteksiz uyku ama ben minimum destekle uyutmaya çalışıyorum uyuturken de hafif salınma sonra yatağa yanıma alarak okşayıp masaj yapıyorum meme ile uyutmuyorum artık. Günde üçe düştü bizim emme çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…