2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet bu yazdıklarınızı söyleyen de var ama gece emzirmeyi kesmeyin diyen de var . ( gece sütü çok besleyiciymiş vs ) neyse ben bu kısımda değilim zaten tam kendimi anlatamadım sanırım . Ben özellikle emzirmek için bir şey yapmıyorum oğlum kendisi emmek istiyo yerine emzik de versem emip doyana kadar kabul etmiyo emziği. Bu arada memede uyuma gibi bir durumumuz yok doyunca memeyi çıkarıyo

Doğduğu günden beri hiç memede uyumadı uyusun çok istediğim günler olmasına rağmen

Ben sanırım uyandıkça su vermeyi deneyeceğim.yazılanlardan anladığım kadarıyla bir çok bebek destekli uyumaya alıştığı için memeye uyanıyor. Ama benim oğlum ne memede ne pışpışla ne de sallayarak uyuyan biri değil. (Uyku eğitimi vermedim ) yanımda uyuyo bi yarım saat yatakta duruyoruz ekstra bir uyaran olmadan uyuyo . Gündüzde özellikle protein ağırlıklı + meme +meyve şeklinde beslniyo. Bir süre su verme olayını deniycem inş işe yarar. Ben çalışıyorum o nedenle çok yoruluyorum yoksa gece emmesini bırakmazdım. Aşırı kilo verdim bu uyku bölünmelerim yüzünden. Oğlum emip uyuyo ama benim uykum kaçıyo

Uyurken su vermenin kolay bi yolu var mı? Hiç biberon almadı da

Emzirirken uyumuyorsa emdikten yarım saat sonra uyuyorsa meme destekli uyku değildir
Gece alışkanlığı emip uyuma üzerineyse daha kolay olur yenmesi ilk uyku bağımsız oldugu için ama gece de emip arada uyanık kalıp uyuyorsa yine uyku bölünmesi meme kaynaklı sayılmaz
Uyanmaları siz meme diye belki yorumluyorsunuzdur emmezse nasıl dönüyor uykuya mesela bi kaç deneme yapın
Su çözüm olabilir cidden çok sıcak susuyordur belki yavrucak sütünüzde yağlı ise çok su etkisi yaratmaz çünkü

Uyurken su vermenin kolay bi yolu var mı? Hiç biberon almadı da
Yok malesef. Pipetli suluk ve bardak denedim benim oğlum ikisiyle su içiyo gündüz. Bu gece meme istedikçe su verdim ama çocuk eliyle suyu itip meme istedi resmen. İlk günden pes ettim Diğer tüm konularda olduğu gibi bunu da doğal akışına bırakma kararı aldım

Emdikten 1 saat sonra falan uykuya geçiyo. Gece hiç uyanmadan meme istediğini bişekilde anlatıp emiyo ve sonra memeyi çıkarıp bir de üstüne totosunu dönüp uyumaya devam ediyo denedim emmezse zaten hiç uyanmadığı için kafasınu sağa sola çevirip yatakta dönüp duruyo asla uyanmak yok bu arada uzun süre memeyi vermezsem ancak ozaman ağlar . Sanırım uyanmalarının 3 te biri su için diğerleri hakkaten meme

kuzular selam
benim kızcemin kulak hizasında ama kafasında deri altında bir şişlik var yaa .. daha yeni farkettim baya şiş ama daha önceden böyle olsa kesin fark ederdim sanki sonradan büyümüş gibi kırmızı mor falan da değil düşme olamaz deri altında
ne olablr bu ya

Valla ben calismiyorum ama yine de gece emzirmesini birakmam icin o kadar cok neden varki bakici konusu nedeniyle bir sure daha da calismayi dusunmuyorum ama bu gece emzirmesini birakirsam ben de artik gozu yasli gezmem diye dusunuyorum insallah kolayca birakiriz gece emzirmesini, bu hafta dr kontrollerimiz var onlari saglikla atlatirsak bu hafta bitisinde baslamayi dusunuyirum

Bu kadar denk gelir, ben de bugun bezini degistiriken bacak arasinda sag kisminda bir sislik farkettim. Asla kizarma morarma yok, ustten bakinca gayet normal ama dokununca elime bir sislik geldi. Yarin dr kontrolumuz var, soracagim dr.a.
Lenf bezlerinde sisme olabilir diye okudum internette, yanilmiyorsam orda da lenf bezi var, sizin tarif ettiginiz bolgede de var. Enfeksiyon kaynakli olabilirmis, allah korusun baska bisey yoktur insallah yarin dr.a soracagim, tahliller falan da yaptirilacakti, bakarlar artik ne var ne yok

Aynı yatakta olunca koku da etkili oluyor diye biliyorum
Aynı oda ayrı yatak deneyebilirsiniz birde belki uyanma sayısı azalır meme kokusu almazsa

Canım benim bebeğim gecede besleniyor uyanıp.Aslında ben meme veriyorum uyaninca eğer sallayarak devam ettiremeyecek gibiysem ki bazen kendi istemiyor sallamamı memede uykuya dalıyor tekrar bu yüzden sabah ilk uyandığında aç olmuyor pek.
Öğlene kadar birşey yemiyor 11:30 12:00 anca acıkıyor.
Tabi aralarda emiyor ama birazda keyfi yapıyor meme bağımlısı benimki:)
Öğlen cicebesine yumurta,bebe bisküvisi, muz,ceviz,peynir vs ekliyordum şimdi bir kaç keredir yumurta kiriyorum peynirli yada kaşarlı sevdi.
Mesela haşlanmiş yumurtada beyazini yemiyor ama bu şekilde sevdi.Peyniri çok seviyor oğlum,kefir hastası ayran,yoğurt,kefir
Bizim yediklerimizi merak ediyor daha çok öyle ağzını açıyor eğer karśısında ben yiyorsam.
Ara öğünde 2-3 civarları meyve yiyor yada bazen pirinç unu bile yapıyorum biz pirinç unu ile büyümüşüz.Öyle instagram anneleri gibi takılmıyorum o zararli bu zararli..
Meyveli irmikli püre yapıyorum.Dediğim gibj kefir hastası ondan veriyorum yada ev yoğurdu.
Akşam da 6 gibi çorbası yada püresini veriyorum.Henüz bakliyat tattırmadım kilosu hep yerinde oldugu için ama başlayacağım azar azar.
Bu arada son kontrolde 12.600 kilo 82 cm boy çıktı.Sadece ağırlıkla beni emiyor formül mama binde bir yada günde 1 en fazla 2 oda nadiren.
Daha çok vitaminli seyler vermeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
Aynı yatakta olunca koku da etkili oluyor diye biliyorum
Aynı oda ayrı yatak deneyebilirsiniz birde belki uyanma sayısı azalır meme kokusu almazsa
Evet bu çok mantıklı . Aynı yatakta uyumamız benim onun her ama her şeyine uyanmama da sebep oluyo ama çalışmaya çok erken başlamak zorunda kaldığım için bari gece benimle olsun kafasıyla yatağı ayırmıyorum

Kızlar merhaba. Oğlum taa 11. Ayda iki tane diş çıkardı. İki tane de iki hafta içinde çıkardı. Ön kesici dişler çıktı yani. Şimdi durmadan dişlerini gıcırdatıyor kıracak neredeyse. Dikkatini başka şeye çekince unutuyor sonra yine. Üzerine düşüp iyice pekiştirmesinden korkuyorum. Öyle gezerken dişlerine zarar vermesinden korkuyorum. Sizlerde var mı böyle bi durum doktora danışmadan size sormak aklıma geldi

Benimki de aynısı yapıyordu ilk çıktığında 1 ay falan yaptı. Sonra bıraktı kendi kendine. Zarar geleceğini sanmıyorum onlar kendi canlarının kiymetini bilir tabi biraz uyarmakta fayda etti benimkini

Kızlar Migros tan şöyle bi peynir aldım, iyi görünüyor içerik olarakta. Peynir arayışında olanların aklında olsun
Bu mesaja çok sevindim burada organik Pınar labne yiyor ama Türkiye’de yok peynir de yemiyor kendi yaptığımı omletine karıştırıp da veriyorum üzülmüştüm organik labne bulamayacağım diye süper oldu bu alternatif
+ katlanır bisikletlerinizden memnun musunuz?
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum katlanır bisiklet mi almalı yoksa globber Scooter mı? Ya da yine globber bisiklet mi alsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…