2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben bırakırken günde 2 kez falan emiyordu
Bi sabah meme reddi oldu bir iki zorladım yok ve bıraktık öyle hiç sorun yaşamadım ama cidden çok azalmıştı hiç doluluk vs hissetmiyordum zaten
Ne doldu ne rahatsız oldum hala da sıkınca süt geliyor bu arada 🙈 5 ay oldu bırakalı
Arkadaşımın oğlu da böyle bi anda kendi kendine bırakmış çok güzel keşke benimki de böyle olsa eşimin dedesi 7 yaşına kadar emmiş (NO ŞAKA) benim oğlanı bıraksak onun gibi yapar ama ben yapamam yemin ederim yüreğim bedenim kaldırmaz pnpnpnpnpn

Arkadaşımın oğlu da böyle bi anda kendi kendine bırakmış çok güzel keşke benimki de böyle olsa eşimin dedesi 7 yaşına kadar emmiş (NO ŞAKA) benim oğlanı bıraksak onun gibi yapar ama ben yapamam yemin ederim yüreğim bedenim kaldırmaz pnpnpnpnpn
7 yaş nedir ya 😂
Emzik emen duydum da annesini emen duymadım valla koca çocuk cinsel kimlik falan kafamda deli sorular 😂😂😂
Ya ben okadar erken bırakmak istemezdim emzirmeyi seviyordum da 😞
Tam işe başlayacaktım bu emzirme nasıl olacak sağar mıyım vs stresi yaşarken kendi bıraktı öyle bir enerji verdim demekki 🤷‍♀️

Memeye elveda tecrübelerin olursa bizimle de paylaş olur mu 🥹❤️ Duyduğum kadarıyla komple bırakınca emmeyi ilk bi şişlik oluyor ama kesinlikle makine ile değil elle sağım yapıp gerginliği almak tamamen boşaltma yok yani aksi takdirde üretim devam edermiş
tabi anlatırım, elveda dediğini bile anlamadan olacak galiba bilmiyorum ki sonradan arar mı: ) elle sağarım gerekirse tamam, zaten daha geçen hafta sağma makinesini yeni doğum yapan bir arkadaşıma gönderdim hiç ihtiyacım olmayacakmışcasına: ))

Son düzenleme:
Sağol, benim de öyle kolay olur inşallah. Gerçekten ben bitirme kafasına girdikçe o da uyum sağlıyor sanki yavrum: )
Ben de bu kadar seveceğimi düşünmemiştim emzirmeyi. Şükür bu kadarına şeklindeyim: )

Ben bırakırken günde 2 kez falan emiyordu
Bi sabah meme reddi oldu bir iki zorladım yok ve bıraktık öyle hiç sorun yaşamadım ama cidden çok azalmıştı hiç doluluk vs hissetmiyordum zaten
Ne doldu ne rahatsız oldum hala da sıkınca süt geliyor bu arada 🙈 5 ay oldu bırakalı

7 yaş nedir ya 😂
Emzik emen duydum da annesini emen duymadım valla koca çocuk cinsel kimlik falan kafamda deli sorular 😂😂😂
Ya ben okadar erken bırakmak istemezdim emzirmeyi seviyordum da 😞
Tam işe başlayacaktım bu emzirme nasıl olacak sağar mıyım vs stresi yaşarken kendi bıraktı öyle bir enerji verdim demekki 🤷‍♀️

Emzirmeyi sonlandıran veya düşünen arkadaşlara bir sorum var :) ben emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum ama gece emmeler bitse artık diyorum. Gece min.3 kere emmek için uyanıyo. Nasıl olucak peki ? Aslında tam olarak uyanmıyoda memeyi ağzına koyana kadar dönüp duruyo . Uyumadan önce mama mı veriyosunuz da bebeler gece meme istemiyo ?

Emzirmeyi sonlandıran veya düşünen arkadaşlara bir sorum var :) ben emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum ama gece emmeler bitse artık diyorum. Gece min.3 kere emmek için uyanıyo. Nasıl olucak peki ? Aslında tam olarak uyanmıyoda memeyi ağzına koyana kadar dönüp duruyo . Uyumadan önce mama mı veriyosunuz da bebeler gece meme istemiyo ?
1 yaş sonrası gece beslenmesi tamamen bitirilmesi öneriliyor. Biz uyumadan önce mama veriyoruz .uyandıkları zaman da emzik , su veriyoruz. Ya da pişpişliyoruz . Gece beslenmesinin zararları olduğu söyleniyor. Sanırım reflüye falan sebep oluyormuş. Bir de bebeğin uyku kalitesini etkiliyormuş. 1 yaş sonrası hiç uyanmadan uyumasi bekleniyormuş. Siz de gece beslenmesini keserseniz tüm gece uyuyabilir bebeğimiz.

Bence acıktığı için değil destekli uyumaya (meme ile ) alıştığı için öyle. Benim bebeğim emmiyor gece beslemesi yapmıyorum ama genede sürekli uyanıyor . Benimkide destekli uyumaya alısık ayakta sallayarak uyuttugum için sallanma arıyor muhtemelen .

merhaba. biz uyku eğitimi vermiştik, tüm gece sallanan

merhaba. biz uyku eğitimi vermiştik, tüm gece sallanan ve emen bir bebekti bizimki: ) uykuyu halletmeye paralel önce 2 kere uyku öğünü vermeye başladım, derin uykudayken gece 12.00 civarı ve bir de sabaha karşı 4 gibi alıp emziriyordum geri koyuyordum, uykusu açılır gibi olursa pışpış.. Sonra gece öğününün ikincisini kestim. Bir süre sonra da o tek öğünü de kaldırdım. Gündüz güzel yemesi önemli. Sabaha kadar tutsun kafasıyla yatmadan önce kalorili mama vermeye çalışmadım ama bu çok yaygın. Normal saatlerinde yemeğini yiyor. Yatmadan önce dişini fırçalayıp içebildiği kadar su teklif ediyorum, hem ağzı temizleniyor hem de susayıp da uyanma ihtimali azalır diye düşünüyorum. Sabah bezinin maşallahı oluyor: )
İlk zamanlar evet alıştığı için uyanacak. Ya pışpış ya da su verebilirsiniz meme isteyince, yine pış pış uyuyabilir. 2-3 güne alışıyorlar.
Bizimki uyku eğitimli olsa da hala gece uyanmaları oluyor arada sırada, bu aralar hava da sıcak olduğu için sabaha karşı uyanırsa alıştırma suluğundan su veriyorum. Hele erken yattı ve uzun uyuduysa susamıştır diyorum ama genelde dertleri gerçekten o olmuyor: )

merhaba. biz uyku eğitimi vermiştik, tüm gece sallanan ve emen bir bebekti bizimki: ) uykuyu halletmeye paralel önce 2 kere uyku öğünü vermeye başladım, derin uykudayken gece 12.00 civarı ve bir de sabaha karşı 4 gibi alıp emziriyordum geri koyuyordum, uykusu açılır gibi olursa pışpış.. Sonra gece öğününün ikincisini kestim. Bir süre sonra da o tek öğünü de kaldırdım. Gündüz güzel yemesi önemli. Sabaha kadar tutsun kafasıyla yatmadan önce kalorili mama vermeye çalışmadım ama bu çok yaygın. Normal saatlerinde yemeğini yiyor. Yatmadan önce dişini fırçalayıp içebildiği kadar su teklif ediyorum, hem ağzı temizleniyor hem de susayıp da uyanma ihtimali azalır diye düşünüyorum. Sabah bezinin maşallahı oluyor: )
İlk zamanlar evet alıştığı için uyanacak. Ya pışpış ya da su verebilirsiniz meme isteyince, yine pış pış uyuyabilir. 2-3 güne alışıyorlar.
Bizimki uyku eğitimli olsa da hala gece uyanmaları oluyor arada sırada, bu aralar hava da sıcak olduğu için sabaha karşı uyanırsa alıştırma suluğundan su veriyorum. Hele erken yattı ve uzun uyuduysa susamıştır diyorum ama genelde dertleri gerçekten o olmuyor: )
Bizde meme hiç yok yani azaltrak alıstıracagm bi durum yok ama ayakta sallanmaya cok alışık iki saaatte bir uyanıyor ayakta sallamadan uyumuyor bizim iş daha mı zor acaba uyku eğitimi için

Selam,😊 bu urune kacinci ayda gectiniz? Hic biberon kullanmamis 6 aylik bebek icin uygun olur mu? Yoksa Munchkinin duyarli gecis bardagini mu alsam 🤔
Benim kiz da biberon reddediyordu istemiyordu, alistirma bardaklarina da alisamadi birturlu, denemedigim suluk kalmamisti. Evde suluk koleksiyonum var resmen. 7aylikken basladik munchkin suluga ve 2.denemede direkt icmeye basladi suyu. Zor geliyor bu suluktan su, bu bizim isimize yaradi cunku digerlerinde hizli geldigi icin genzine kaciyordu su, rahatsiz olup birakiyordu icmiyordu. Su icmedigi icin ben damlalikla su veriyodum artik o derece caresizdim sonra munchkin sayesinde icmeye basladi😍 bence herturlu alin, simdi olmasa bile ilerde pipetli olarak cok kullanisli

Ben de ayni durumdayim, emzirmeyi birakmak istemiyorum ama gece emzirmesini birakmak istiyorum. Simdi atak doneminde bitmesine 4 5 gun kaldi, onumuzdeki hafta 2 3 gece denemek istiyorum. Gece uyanmalari artik cok yorucu olmaya basladi cunku gun icindeki uykulari da tek uykuya dusme egiliminde oldugundan gunduz de dinlenemiyorum, gece de pert oluyorum mahvolmus durumdayim. Eylulun 2.haftasi tatile gidicez ondan once gece beslenmesini birakmak istiyorum. Bu konuda ben de fikirlere tavsiyelere acigim. Nasil yapmaliyim, kimisi 2 3 gece babasi ya da babanne anneannesi uyutsun o zaman alisiyor diyor, kimisi anne yapsin diyor. Hangisi dogru olur, hangisi rahat olur bilmiyorum. Kendimden baskasina da guvenemiyorum aslinda birde o var😅 kafamda deli sorular😅

Bizde meme hiç yok yani azaltrak alıstıracagm bi durum yok ama ayakta sallanmaya cok alışık iki saaatte bir uyanıyor ayakta sallamadan uyumuyor bizim iş daha mı zor acaba uyku eğitimi için
yoo daha kolay. uyku eğitimiyle ilgili deneyimimi kısaca yazayım belki fikir olur.
biz hiç yalnız bırakmadan sallamayı bıraktık. rutin yapıp beşiğine koyduk ve beşiğin yanında bekledik. biraz aaaladı, uuladı, sonra baktık daldı. 58 dakika beklemek zordu. sonraki uykusunda daha çabuk daldı. ondan sonraki uykusunda rutini yaptık, beşiğine koyduk, 10 dakikayı bulmadı dalması. nazar boncuğu oğluma: ) ama tabi 5-6 aylık bebeler için araştırmıştık. şimdi 1 yaşında farklıdır. sandalyede oturulmuyor da beşiğin yanında yatılıyor diye bir şey hatırlıyorum pınar sibirsky'nin zoom toplantılarından ama bakmak lazım.
bu arada o ilk defa sallamadan beşiğine koyduğumuz gün ben dayanamayabilirim diye babası başında bekledi, yani uyku eğitimini aslında kocam verdi: ) ki onu uyku eğitimine ikna edene kadar onlarca yazı makale, gerçek kişi deneyimi döktüm önüne; başta karşıydı çünkü. şimdi mıklayınca hemen gidiyorum yanına diye bana kızıyor: ) hatta kendim gitmiyorum sırtım ağrıyor diye yine onu gönderiyorum: )

ben o uykusuzluğu dibine kadar çektim, nasıl dayandım bilmiyorum. saatte değil yarım saatte bir uyanıyordu artık.. size de kolay gelsin, inşallah ikiniz de mışıl mışıl uykunuzu alırsınız: )

Benim kiz da biberon reddediyordu istemiyordu, alistirma bardaklarina da alisamadi birturlu, denemedigim suluk kalmamisti. Evde suluk koleksiyonum var resmen. 7aylikken basladik munchkin suluga ve 2.denemede direkt icmeye basladi suyu. Zor geliyor bu suluktan su, bu bizim isimize yaradi cunku digerlerinde hizli geldigi icin genzine kaciyordu su, rahatsiz olup birakiyordu icmiyordu. Su icmedigi icin ben damlalikla su veriyodum artik o derece caresizdim sonra munchkin sayesinde icmeye basladi😍 bence herturlu alin, simdi olmasa bile ilerde pipetli olarak cok kullanisli
Cok tesekkurler simdi alistirma bardagini siparis ettim ama sanirim altinda agirlik olan pipetliden de alicam, o cok hosuma gitti.

Mayobezden memnun mısınız daha doğrusu hangi markayı deneyimlediniz?
Ben Migros tan Huggies almıştım, sadece o vardı gittiğim yerde, bi fikrim yoktu. Ama çok memnun kaldım şuan bitti yine aynısından alcam. Boyutları da iyi.
Sana katılıyorum canım bizim oğlanın da üstü uv korumalı aldık vücut lekesi de var diye ama bacak kısmına hiç gerek yoktu üst uzun kollu alt sadece mayo bez çok kullanışlı oldu🙏🏻 Tulum bence de kullanışsız olabilir ıslak ıslak çıkarma durumunda
Bacakları yarıdan yanmış bizimkinin tulumdan çok komik duruyor😁
Ya hala araştırmadım ama şöyle bir fikrim var: her gün emdiği süreyi azalta azalta gidersek, miktarı onu emme miktarı belirlediği için sütümüz git gide azalacak. Böyle böyle limit sıfıra gider mi bilmiyorum: )
Benim aniden bırakmıştı oğlum, ilk başlarda sıkınca fışkırarak geliyordu hala sızı da yaptı ama zamanla azaldı. 3 ay oldu nerdeyse sıkınca hala damla damla geliyo. Birde emzirme psikolojisi çok farklı onu anladım, bazen emzirme pozisyonunda yatınca oğlum kucağımda keşke emseydi hala fln diye içimden geçirince göğsüm sızlıyo resmen😃

Ben Migros tan Huggies almıştım, sadece o vardı gittiğim yerde, bi fikrim yoktu. Ama çok memnun kaldım şuan bitti yine aynısından alcam. Boyutları da iyi.

Bacakları yarıdan yanmış bizimkinin tulumdan çok komik duruyor😁

Benim aniden bırakmıştı oğlum, ilk başlarda sıkınca fışkırarak geliyordu hala sızı da yaptı ama zamanla azaldı. 3 ay oldu nerdeyse sıkınca hala damla damla geliyo. Birde emzirme psikolojisi çok farklı onu anladım, bazen emzirme pozisyonunda yatınca oğlum kucağımda keşke emseydi hala fln diye içimden geçirince göğsüm sızlıyo resmen😃
valla içimi rahatlattınız. bugün ilaçlı mr çektirdim, 24 saat emzirmemek gerekiyormuş yeni öğrendim. hiç hazırlık yapmadan çat diye emzirmiycem bakalım nolucak. artık hiç eskisi gibi çok şişmese de sızlıyo, nasıl olsa emince geçer diyodum şimdi emmeyecek ama demek kendi geçiyormuş: )
peki ama o süt nereye gidiyor: )

kızlar günaydın. memeden ayrılma günlüğümü paylaşıyorum: 384 gündür ilk defa hiç emmeden bir günü geçti. sabah göğsüme kafasını gömdü, bir iki kere de hamle yaptı ama vermedim. ilaçlı mr konusu olmasa dayanamazdım muhtemelen. hızlıca kahvaltısını hazırladım be bugün erken yedi katısını. bu gece sağıp atarsam yarın verebilirmişim ama belki fırsat bu fırsat emme konusunu kapatırız.

Kizlar kahvalti konusunda gercekten cok caresizim artik, hicbirsey yediremiyorum reddediyor surekli. Ogle yemeginde sikinti yasamiyoruz ama kahvaltida cok fazla sorun yasiyoruz. Pankek yerdi bazen simdi onu da yemiyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim surekli yumurtayla farkli tarifler deneyip cope atiyorum. Cok canim sıkılıyo artik bu ise. Kahvalti saati konusunda da bocaliyorum muhtemelen, sabah surekli emmek istiyor dolayisiyla bu defa kahvaltiyi reddediyor. Siz neler veriyorsunuz. Uyandiktan ne kadar sure sonra yediriyorsunuz? Sabah uyaninca emziriyor musunuz?

Kizlar kahvalti konusunda gercekten cok caresizim artik, hicbirsey yediremiyorum reddediyor surekli. Ogle yemeginde sikinti yasamiyoruz ama kahvaltida cok fazla sorun yasiyoruz. Pankek yerdi bazen simdi onu da yemiyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim surekli yumurtayla farkli tarifler deneyip cope atiyorum. Cok canim sıkılıyo artik bu ise. Kahvalti saati konusunda da bocaliyorum muhtemelen, sabah surekli emmek istiyor dolayisiyla bu defa kahvaltiyi reddediyor. Siz neler veriyorsunuz. Uyandiktan ne kadar sure sonra yediriyorsunuz? Sabah uyaninca emziriyor musunuz?
Merhaba bizde aynı sorunu yaşıyoruz birkaç lokma peynir ve yumurtayı alkış yaparak yemeye başladı birkaç gündür alkış deneyebilirsiniz.Muhtemelen sıcaklarda etkiliyor salatalık içi yiyor ve ekmek gevrek ıçi yiyor bizimde sabahları .

X