- 17 Şubat 2015
- 7.516
- 19.760
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #39.181
Gebelik öncesi 28 günde bir 3-4 gün olurdum, doğum sonrası ise arası çok açık, 40 gün oldu hala regl olmadım. Bazen 30 günde bir oluyor bazen 35 çok düzensiz. Yıllık kontrole gidince doktora soracağım.Kızlar doğum sonrası adet düzenleriniz nasıl. Ben 28. Gün adet olurdum bugün 30. Gün henüz olmadım. Diş ağrım vardı geçen hafta 1 parol içtim gecikme yaparmi?
Kesinlikle ya çok pişman oldum daha fazla araştırıp almadığıma. Mesela vivense de şu modeller varmış çok güzel korkuluk kısımları yüksek, şimdi bile kullanabilirdik. Bizde park yatağa devam, tamamen inme çıkmayı kavrayana kadar geçiremicem sanırım, o zamana da modaları geçicekaynı durum bende de var ya montessori korkulukları var ama yatak yüksekliğiyle çok rahat düşebilecek seviye de sadece uyku rutininde oyun alanı olarak kullanıyoruz
Yatağında yatamıyor hala park yatağa devam
Korkuluklarını boy hizasında yükseltilmeyi düşünüyorum bende böyle 4 yaşında ancak yatar gibi yoksa
Su kacmadigina eminim. Ilk iki dis altta daha yeni cikti.cok bekletti.acaba baska dislerde hemen pesi den gelirmi bilmiyorumki Yarin doktora gidecegim. Bugun Biraz daha az elledi kulaklariniDiş çıkartiyor olabilir mi bir dönem araliklarla benimkise yapıyordu.Yada kaşınıyor su kaçmıs vs de olabilir.
Tesekkurler Yarin doktora goturecegim icin rahat etsinCanım dişten olabilir ama akıntı var ise orta kulak iltihabı olması kuvvetli ihtimal geldi bana bence götürün. Çok geçmiş olsun
Doktorum bana bir sene normal demişti.Arkadaşlar ne kadar süre adet görmemek normal? Yani benim daha başlamadı, hala emziriyorum ama öyle deliler gibi değil tabii artık. Bi ara çok küçük kırmızı bir damla geldi a-ha dedim başlıyor ama devam etmedi. 11 ay oldu, hani keyfim de yerinde ama bi aksilik yoktur umarım.
Bizimki de kulak tutuyor tatile çıkmadan doktora götüreceğiz birazdan inşallah yoktur enfeksiyonTesekkurler Yarin doktora goturecegim icin rahat etsin
En büyük korkum buBiz de 5 gün bebekli tatil yaptık ateşlendik tatilde 39 a cıktı iburamin verdi dr ve öksürük şurubu öksürük de başladı.meşhur kolluklaru sevdik memnun kaldı şapka alttan lastikli taktık hasta olduğu için düzgün bi şey yemedi havuzu çok sevdi oynadı çok kolay geçmedi ama tatil.şimdi de dopum günü konsepti araştırıyorum 1200 e buldum istanbulda
Kulak tutma oğlumda da başladı. Dişleri mi açıyor acaba bir kaç bebek daha öyleymiş.
Kulak tutma oğlumda da başladı. Dişleri mi açıyor acaba bir kaç bebek daha öyleymiş.
Biz gittik kulağa baktılar bi şey çıkmadı kulağı tutmak tek başına sebep değil dedi ama diş uyku ile ilgisi olabilirKulak tutma oğlumda da başladı. Dişleri mi açıyor acaba bir kaç bebek daha öyleymiş.
Biz de gittik şimdilik sorun yok ama başlangıcındaysa belli de olmaz dedi. Testisinde kızarıklık var oğlumun yarın ultrason ve idrar tahlili vereceğiz biz deKızlar biz gittik doktora, hafif kulakta kızarıklık var dişten olabilir ya da boğaz enfeksiyonu vardı geçen haftalarda ordan olabilir dedi ve ilerlemesin diye damla verdi. Şüphesi olan bi kulaklarını göstersin
Canım kendi içinden kapağı çıkıyor. Eczacı o kapakla yarım ölçek verebilirsiniz dedi. Tadı çok güzel bizimki baya sevdi. Hastalık döneminde iştahı kapanmıştı. Bununla geri açtık iştahımızı. İlk günler biraz gaz yaptı ama karamürver özü var daha önce denemediğimizden sanırım sonrasında alıştık.Çok geçmiş olsun, nasıl kullanıyosunuz peki şurubu? Kaç ölçek ?
Odasına montessori almıştık ama korkuluk kısmı hiç istediğim gibi değil, biraz alçak kalıyor. Yanında yokken kalkıp eğilse düşebilir. Daha bunun için erken sanırım. Montessori alacaksanız ayakları yere sıfır olmalı ve korkuluk kısmını yatak konulunca iyi hesaplayınız. Ben hata yaptım o kısımda henüz kullanamıcam. Park yatak aldım kraft calipso 2 alt kademede kullanıyorum memnunum, güvenlik sorunuda olmuyor. Kaliteside güzel, çadır kumaş değil keten. Ön kısım file olduğu için zaten etrafıda görüyor sıkılmadı seviyor yatağını.
Uykuda problem hiç yaşamadım ama yemek yedirmek tam bir işkence.Doktora her gidişimde kasılmaya başlıyorum yine kilo alamadı diyecek diye.Geçen ay başka bir doktora gittim ve raporlu mama yazdı o biraz iştahını açtı ama hala yemek yedirirken yapmadığım şey kalmıyor.Kaşığı ağzına her götürdüğümde farketmeden diğer elimi sıktığımı fark ettim.O derece kasılıyorum.Bir de aynı zamanda doğmuş bebeklerin toramanlığı ve havada yiyecekleri kapmalarını görünce hepten yetersiz hissediyorum.Neden hala yutmada sorunu var bilmiyorum her yolu denedim duyu aktiviteleri bile yaptım,yok.Neyse niye yazdım bunları çünkü kendimi tek bir şekilde sakinleştiriyorum.”Geçecek” diyorum.Bu şekilde sürmeyecek.Elbet yemeği öğrenecek elbet uyumayı öğrenecek biliyorum çok zor ama geçecek.Ben kendimle baş başa kalmayı falan çok özledim mesela ya da eşimle özgürce gezmeyi.Geçen baş başa çıktık eski günlerdeki gibi ve resmen şarj depolarım doldu.Bazen bir adım geride durmak gerçekten iyi gelebiliyor.Bir de her şey tam süper olmasa da olur demeyi öğrendim.Evle ilgili ya da işle ilgili elimden geleni yapıyorum ama bazen gerçekten ehyh yeter beaa diyorumİç dökmeye geldim. Aşırı yorgunum evde herkes bana yardımcı evet ama ben yine de yorgunum. Bayrama gitmeden aman ev temiz kalsın temizliği, işyerinde aman iş bırakmayayım koşturması ama öyle böyle değil önemli dosyaların tam tatil zamanı hortlaması, hastane koşturması ben artık bittim. Bide üstüne iki akşamdır yemek yemiyor aç yatıyor oğlan bir de zaten doğduğundan beri olan o akşam/gece/uyku huzursuzluğu. Ya her şeye tamamım da artık 1 yaşına girecek neden gece bu kadar huzursuz anlayamıyorum artık kaldıramıyorum. Çok şikayet ettim uyku konusu benim en hassas noktamdı ben uyutmaya çalıştıkça direnç mi oldu psikolojisini mi bozuyorum diyorum. Desteksiz uyutmuyorum bu arada uyku eğitimi yok memede uyuyor kucakta uyuyor aydede şarkısı söyleyerek uyuyor. Neyi yapamıyorum bilmiyorum nerde hatam var. Az önce uyuttuğum çocuk yine ağlayarak binbir huzursuzlukla uyanınca ben böyle oldum. Artık bi psikolojik destek fln mı alsam diyorum neden neden neden neden benim bebeğim geceleri mutsuz huzursuz. Çok doluyum kemiklerim ağrıyor zerre tadım yok.
Teşekkür ederim canım size de çok geçmiş olsun inşallah bişey yokturBiz de gittik şimdilik sorun yok ama başlangıcındaysa belli de olmaz dedi. Testisinde kızarıklık var oğlumun yarın ultrason ve idrar tahlili vereceğiz biz deçok geçmiş olsun canım Allah beterinden saklasın