-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #39.121
Amin darisi isteyen herkesin basina sagliklaKaç gündür diycem fırsat olmuyor: Hayırlı olsun: ) Valla çok sevindim, darısı bizim başımıza.
Biz hazırlanmaya başladık :)Merhabalar
Doğum günü planlarınız hazır mıAğustos’a ne kaldı şunun şurasında
Miniklerimiz bizden çok daha kolay adapte olacak yeni ortamlara, sizin de alışma süreciniz su gibi geçsin umarım: ) Burada biz de az buçuk birikimimizi harcıyoruz şimdi, aynı miktarı yurt dışında harcasak daha mantıklı aslında. Buraların iyiye gitmesine daha çok var gibi.. Çok çok iyi düşünmüşsünüz çok iyi yapmışsınız. Kanada deneyimlerinizi de merak ederiz aslında bir ara: )Amin darisi isteyen herkesin basina saglikla...biz de yillardir istiyorduk ama bi turlu cesaret edemiyorduk...bebek de olunca en azindan denemedik demeyiz diyerek hazir da teklif gelmisken degerlendirelim dedik..simdj bi sekilde burda tutunup donmemeye calisacagiz...ulke sartlari malum pek ic acici gozukmuyor ...amerikada dogum istiyirdum hani ev araba birakacagima bebegime amerika vatandasligini verirriz diyerek birikimimizi oyle harcayi planliyordum lakin riskli bir gebelik olunca goze alamadim...kismet kanadayaymis bakalim artik Allah razi olsun sizden insallah bi an evvel alisiriz duzenine buranin
Geçmiş olsun, normalin dışında bi kanama var gibi duruyorsa bence kontrol amaçlı bi gidin doktora. Bende 2 kez oldum daha ama aksine eskiye göre daha az az oldumKızlar merhaba
Ben daha 2.kez regl oldum, ilk seferde hic agrim yoktu kanama da normaldi ama bu sefer lohusa külodu takmak zorunda kaldım ve butun gece kanama devam etti. Aynı bebeklerin bezi dolar ya sabaha kadar agirlasir ayni oyle oldu. Agrım da hafif var ama kanama asırı fazla. Sürekli ter atıyorum, su iciyorum. Böyle olan var mi? Normal mi acaba?
Tesekkurler, benim normalde de fazla olurdu ilk 2 gün sonra azalarak biterdi. Ama bu daha da fazla, bakalim bugun 2.günüm eger ki azalmazsa gidecegim doktora. Ilk reglim cok hafifti sevinmistim eskisi gibi olmayacak diyeGeçmiş olsun, normalin dışında bi kanama var gibi duruyorsa bence kontrol amaçlı bi gidin doktora. Bende 2 kez oldum daha ama aksine eskiye göre daha az az oldum
Oğlumda hastalandığın da antibiyotik başladığı zaman demir ilacını bırak demişti dr.Probiyotik kullanirken kan ilacini kesmek mi gerekiyor, nedeni nedir acaba biliyor musunuz?
Ben de öyle oldum, üçüncüsü yeni bitti. Uzun yıllardır ilk defa kıyafet yatak çarşaf battı ilkinde, sonrasında önlem aldım ama yine kazalar oldu, çok fazlaydı kanamam. Uzun da sürüyor, ilk üç gün aşırı sonrasında da 2-3 gün az az. Doktoruma soramadım ama daha önce regl olan arkadaşların deneyimlerini okumuştum, ona göre normal diye düşündüm de tabi sorsam iyi olur: )Kızlar merhaba
Ben daha 2.kez regl oldum, ilk seferde hic agrim yoktu kanama da normaldi ama bu sefer lohusa külodu takmak zorunda kaldım ve butun gece kanama devam etti. Aynı bebeklerin bezi dolar ya sabaha kadar agirlasir ayni oyle oldu. Agrım da hafif var ama kanama asırı fazla. Sürekli ter atıyorum, su iciyorum. Böyle olan var mi? Normal mi acaba?
Ay biraz olsun rahatladim suan böyle olanı duyunca. Gece emzirmeye kalktım da adet kanaması öldürür mü diye google da arattım düşünün öyle korkunç durumBen de öyle oldum, üçüncüsü yeni bitti. Uzun yıllardır ilk defa kıyafet yatak çarşaf battı ilkinde, sonrasında önlem aldım ama yine kazalar oldu, çok fazlaydı kanamam. Uzun da sürüyor, ilk üç gün aşırı sonrasında da 2-3 gün az az. Doktoruma soramadım ama daha önce regl olan arkadaşların deneyimlerini okumuştum, ona göre normal diye düşündüm de tabi sorsam iyi olur: )
Biz bi gaza geldik dogum gunu kutlayalim diye ama bizim akrabalar ve cevre biraz fazla genis, arkadaslar akrabalar herkes dogum gunu bekliyor bizdenMerhabalar
Neden acaba ya, biz hic antibiyotik kullanmadik ama merak ettim simdi yine deOğlumda hastalandığın da antibiyotik başladığı zaman demir ilacını bırak demişti dr.
Hayır hasta olduğunda demiri kesmemizi söylediProbiyotik kullanirken kan ilacini kesmek mi gerekiyor, nedeni nedir acaba biliyor musunuz?
Aslında yanlış yazdım tam olarak hasta olup ilaca başladığımızda ara verdirmişti. Onu da şöyle demişti yanlış hatırlamıyorsam, viral enfeksiyon geçirdiği için suan demir kötü virüsleri de güçlendirir, iyileşme sürecini uzatır demişti.AAa
Neden acaba ya, biz hic antibiyotik kullanmadik ama merak ettim simdi yine de
Ah insallah cok tesekkur ederiz...saglikla iki yasini doldursun o esnada ingilizcemi gelistirmis olurum sonra da denklik almaya calisacagim, ben de avukatligimi burda yaparim diye dusunuyorum ama hayirlisi tabiki.... saglikla tam duzenimiz otursun burdan bol bol yazarim artikMiniklerimiz bizden çok daha kolay adapte olacak yeni ortamlara, sizin de alışma süreciniz su gibi geçsin umarım: ) Burada biz de az buçuk birikimimizi harcıyoruz şimdi, aynı miktarı yurt dışında harcasak daha mantıklı aslında. Buraların iyiye gitmesine daha çok var gibi.. Çok çok iyi düşünmüşsünüz çok iyi yapmışsınız. Kanada deneyimlerinizi de merak ederiz aslında bir ara: )
Çok yardımı olur emin olunBende sipariş verdim şimdi biraz geç kaldık sanırım ama inş diş çıkarma dönemlerimize de yardım eder
Evet canım direkt boğaz enfeksiyonuydu azitro yazdı 5 gün 2.5 ml lik kaşıkla kullandık Korkmamak gerek antibiyotikten gerekirse kullanılacak ama işte çocuklara gereksiz yük gibi görüyoruz biz ama hemşireler doktorlar kullanılacak diyorsa bilemiyorum itimat etmek gerekiyor. Bu arada bizim üç hafta sürdü öksürük en som o antibiyotiği kullandık ve hem sırttaki döküntüler hem öksürük hem burun akıntısı bitti yani çok etkili bi tedavi oldu bizim için.Benim kardeşimde hemşire ne kadar korkuyosun antibiyotikten kullansana diyo, anne olunca anlarsın dedimacaba neden ıhlamur verme dedi, sizinde mi boğaz enfeksiyonuydu canım ?
Merhabalar biz son dakika değişikliği ile fotoğraf çekimini yaptırdık geçen gün yürümeye başlamadan dedi fotoğrafçı stüdyo çekimi oldu mini aile çekimi de oldu konseptli flnMerhabalar
Canım ben doğumdan sonra 4. Ay oldum hala çok yoğun ilk 2 gün hem ped hem tampon kullanıyorum çünkü kesinlikle sadece pedle mümkün değilKızlar merhaba
Cok tesekkurler sanirim demir kullanmak zorunda kalacagiz 1 sene daha. Cunku bu kadar kanama ile kesin demir eksikligi cikar. Sukur yazdiktan sonraki gun kesildi kanama ilk 2 gün gercekten cok fena oluyorCanım ben doğumdan sonra 4. Ay oldum hala çok yoğun ilk 2 gün hem ped hem tampon kullanıyorum çünkü kesinlikle sadece pedle mümkün değilama bi sorun yok dedi doktor rahim toparlanma süreci 1 yıl sürüyormuş belki ondandır.