- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 32
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #39.081
Çok teşekkür ederim canımmm hep birlikte bencillerimizle güzel senelerimiz olsun
Canım ben 7. Ayda işe döndüm ama emmeyi bırakmıştı. Süt konusunda iş yerinde 1 kere de olsa sağlamanı tavsiye ederim devamlılık içinKızlar merhaba herkes iyidir inşallahBen bir soru sormaya geldim. Çalışan ve emziren anneler süt kesilmesi yaşayan var mı? Ben 1 yaşına kadar hep yanındaydım oğlumun çalışıyordum ama evden esnek çalıştım işyerim müsaade etti ancak eylül gibi tam zamanlı çalışmaya döneceğim artık bu konuda çok üzgünüm ama 1 yaşına kadar da evdeydim olacağı buydu. Sütümün kesilmesinden endişe ediyorum 9-5 çalışacağım evim yakın arada git gel yapabilirim annemler de öğle arası getirirler emziririm ama gün boyu emziremediğim günler olabilir. Ne yapmam gerekiyor şimdiden derdi sardı beni ah hiç çalışmak istemiyorum hiç ama ne yazık ki çalışmak durumundayım şeytan diyor kredi borcunu kapat ücretsize ayrıl ama bırakmam da çok zor… psikolojik açıdan da çocuğu etkiler mi benden kopar mı güvenli bağlanma ne olur diye dertteyim… zaten oğlum emzirmeme rağmen parmak emme davranışı gösteriyor bazen her gören süt vermediğimi düşünüyor genelde bu davranış böyle ortaya çıkarmış daha şimdiden çocuktan ayrılmadan derdi aldı beni… (ben 3 ay süt emmişim kesilince çok uzun yıllar parmak emmişim bu durumumu eşim buna bağlıyor)
Aaa güvenli bağlanma o sekılde mi oluyor?Güvenli bağlanmış sizinki :) sizi kaybetme korkusu yok :)
Aslında bi kere sağım yapabilirim evet evde olmaktan bunu unutmuşumCanım ben 7. Ayda işe döndüm ama emmeyi bırakmıştı. Süt konusunda iş yerinde 1 kere de olsa sağlamanı tavsiye ederim devamlılık için
Ama eve gelme şansın varsa emzireceksin zaten hiç sorun olmaz ki
Sabah gitmeden öğle akşam eve gelince ve gece 4 öğün gayet yeterki zaten
Bebek alışıyor bu duruma ben hiç sorun yaşamadım her sabah anlatıyorum her akşam dönünce anlatıyorum işe gidip gelmem gerektiğini
7 de kalıyorum hazırlanıyorum 7 buçuk onu uyandırıyorum kahvaltı alt değiştirme ufak bi oyun ve 8 de evden çıkıyorum
Akşamda 5 te geliyorum bebişte 8-9 arası uyuyor o arada üzerimi bile değiştirmeden hiç bir sey yemeden sadece onunla ilgileniyorum
Şöyle ki önemli olan aslında tüm gün beraber olmak değil beraberken kaliteli vakit geçirmek
Merak etme bu şekilde düzenini oturtacaksın inan bebekte sen de alışacaksın
Doğru yoldasınızAaa güvenli bağlanma o sekılde mi oluyor?sasırdım bende tam tersi bağlı değil mi diye düşünüyordum
Yazdıklarında yanlış anlaşılacak bir durum yok canım işe başlama evresinde böyle soru işaretleri oluyor illakiKızlar hiç kimseyi kırmak veya incitmek istemedim emzirme konusunda. Kendi bebeğim için endişe duydum çünkü en azından sadece benim bebeğim özelinde konuşayım sakinleştirdiğim nadir yerlerden biri benim memem. Kimsenin formül mama verdiği için bebeğinin güvenli bağlanmayacağını vs düşünmüyorum zaten onlar bizim bebeklerimiz emzirme dışında birçok şey yapıyoruz kesinlikle kırmak üzmek istemem yanlış anlaşılmak da istemem
Çok teşekkür ederimYazdıklarında yanlış anlaşılacak bir durum yok canım işe başlama evresinde böyle soru işaretleri oluyor illaki
Bende emziriyorum sabah öğle ve akşam emzirdiğim için sagım yapmıyorum. Benim olmadığım zamanlarda kahvaltı yemek ara öğün vs veriyolar . Kilo boy gelişimi iyi durumda olduğu için doktor sağmana gerek yok dedi . Evden çıkarken mutlaka bebeğim kapıya kadar gelip yolcu ediyor uyuyosa bile uyandırıp oynayıp kapıda vedalaşıp çıkıyorum . Şimdiye kadar bir sorun yaşamadık malesef some çalışan anne problems :)
Ya ben de emzirmemek güvenli bağlanmayı etkilemez diyerek içinizi rahatlatmak istemiştim, mesajınızda kimsenin alınacağı bir şey yoktu inşallah benimkinde de yoktur: ) Aylardır beraberiz, onu evde bırakıp giderken başta zorlanıcamız kesin ama sonra rahatlamayan tek anne görmedim, anne de bebek de yeni düzene alışıyor.Kızlar hiç kimseyi kırmak veya incitmek istemedim emzirme konusunda. Kendi bebeğim için endişe duydum çünkü en azından sadece benim bebeğim özelinde konuşayım sakinleştirdiğim nadir yerlerden biri benim memem. Kimsenin formül mama verdiği için bebeğinin güvenli bağlanmayacağını vs düşünmüyorum zaten onlar bizim bebeklerimiz emzirme dışında birçok şey yapıyoruz kesinlikle kırmak üzmek istemem yanlış anlaşılmak da istemem
Ya bizim kizin da disi cikmadi, uzun bir sure cikmayacak gibi geliyor bana artikSizin de mi diş çıkmadı hiç? Doktor bir şey diyor mu? Bizimki anne ya da baba böyledir ailelerinize sorun dedi ve evet eşimin geç çıkmış. Ne zamana kadar normal acaba dişsizlikçocuk çatlıcak aylardır. Benim de çenemi ısırmaktan çenem inceldi.
Selam, bizimki resimdekilerden. Sadece gece uykusundan önceki rutininde dişlerini ve çıkmamış diş yerlerini fırçalıyorum. Azcık içme suyuyla ıslatıp yapıyorum, gerek var mı bilmiyorum ıslatmaya ama..
Ben jack n jill aldım ikili geliyor bide saklama kutusu var canım çok tavsiye ederim bizim bir tanesi sarardı bile ikinciye geçtik
Ben sadece birkaç ay emmişim bağışıklığım çok iyidir hiç düşünmeyin bunları zaten o bağışıklık durumu çocuğa o kadar bağlı ki anne sütü almış olan bazı çocuklar çok daha sık hastalanıyor ben hep daha az hastalandım mesela hayatım boyuncaEmzirme benim de en icimde ukde kalan konu oldu. 4. ayda gunduz 9. ayda gece emmeyi birakti. Hem emmedigi icin hem ise gittigim icin sütüm azaldikca azaldi tabi. Simdi tamamen biraktik insallah bagisiklik bakimindan sıkıntı yasamayiz hicbirimiz. Oglan o kadar tez canlı ki bir saniye yerinde durmuyo 4 ay iyi sabretti diyorum. İnsallah ikinci cocukta daha fazla sütüm olur.
Bağışıklığın asla anne sütü alımı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum buna beni kimse inandıramaz sanırımEmzirme benim de en icimde ukde kalan konu oldu. 4. ayda gunduz 9. ayda gece emmeyi birakti. Hem emmedigi icin hem ise gittigim icin sütüm azaldikca azaldi tabi. Simdi tamamen biraktik insallah bagisiklik bakimindan sıkıntı yasamayiz hicbirimiz. Oglan o kadar tez canlı ki bir saniye yerinde durmuyo 4 ay iyi sabretti diyorum. İnsallah ikinci cocukta daha fazla sütüm olur.
Evet Evet bende inanmıyorum bagısıklıkla emzirmenin alakasına. Ben toplamda 6 ay emmişim ama pek hasta olmam eşim 2 yaşına kadar emmiş ama sürekli hasta olur bencede genetik yapı ile alakalı sanırımBen sadece birkaç ay emmişim bağışıklığım çok iyidir hiç düşünmeyin bunları zaten o bağışıklık durumu çocuğa o kadar bağlı ki anne sütü almış olan bazı çocuklar çok daha sık hastalanıyor ben hep daha az hastalandım mesela hayatım boyuncaoğlum anne sütü alıyor şimdiye kadar en az dört kez soğuk algınlığı geçirdi eşim mi taşıyor eve nedir hele bi tanesinde iyileşti iki gün sonra bidaha oldu harap olmuştum artık hastalık döngüsünden…
Canım yapacak en güzel şey artık dengeli ve güzel beslemek. Benim gün içindeki önceliğim sabahtan ne yiyeceğini düşünmek. Mutlaka protein ağırlıklı beslemeye çalısıyorum suan. Her gün et-et suyu- sebze - sarımsak -soğan kombinli yemekler yapmaya calısıyorum. Bide antibiyotik kullandığım da hemen probiyotik başladım. Meyvesini yoğurdunu yemesine dikkat etmeye çalıştırıyorum. Hepsi çoook sağlıklı olsunlarEmzirme benim de en icimde ukde kalan konu oldu. 4. ayda gunduz 9. ayda gece emmeyi birakti. Hem emmedigi icin hem ise gittigim icin sütüm azaldikca azaldi tabi. Simdi tamamen biraktik insallah bagisiklik bakimindan sıkıntı yasamayiz hicbirimiz. Oglan o kadar tez canlı ki bir saniye yerinde durmuyo 4 ay iyi sabretti diyorum. İnsallah ikinci cocukta daha fazla sütüm olur.
Selam, bizimki resimdekilerden. Sadece gece uykusundan önceki rutininde dişlerini ve çıkmamış diş yerlerini fırçalıyorum. Azcık içme suyuyla ıslatıp yapıyorum, gerek var mı bilmiyorum ıslatmaya ama..
Canım probiyotik kullanımını nasıl yaptın? Biz de geçenki soğuk algınlığında antibiyotik kullandık ama başlamadık ne kullanıyorsun?Canım yapacak en güzel şey artık dengeli ve güzel beslemek. Benim gün içindeki önceliğim sabahtan ne yiyeceğini düşünmek. Mutlaka protein ağırlıklı beslemeye çalısıyorum suan. Her gün et-et suyu- sebze - sarımsak -soğan kombinli yemekler yapmaya calısıyorum. Bide antibiyotik kullandığım da hemen probiyotik başladım. Meyvesini yoğurdunu yemesine dikkat etmeye çalıştırıyorum. Hepsi çoook sağlıklı olsunlar
archerwoman teşekkürler kızlar
Ben 8.aydan beri veriyorum valla hic de bisey olmuyo yeterki iyi pissinKızlar evde ciğer yemeği var
Arnavut ciğeri , bebişe verebilir miyim acaba