2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım ben 7. Ayda işe döndüm ama emmeyi bırakmıştı. Süt konusunda iş yerinde 1 kere de olsa sağlamanı tavsiye ederim devamlılık için
Ama eve gelme şansın varsa emzireceksin zaten hiç sorun olmaz ki
Sabah gitmeden öğle akşam eve gelince ve gece 4 öğün gayet yeterki zaten
Bebek alışıyor bu duruma ben hiç sorun yaşamadım her sabah anlatıyorum her akşam dönünce anlatıyorum işe gidip gelmem gerektiğini
7 de kalıyorum hazırlanıyorum 7 buçuk onu uyandırıyorum kahvaltı alt değiştirme ufak bi oyun ve 8 de evden çıkıyorum
Akşamda 5 te geliyorum bebişte 8-9 arası uyuyor o arada üzerimi bile değiştirmeden hiç bir sey yemeden sadece onunla ilgileniyorum
Şöyle ki önemli olan aslında tüm gün beraber olmak değil beraberken kaliteli vakit geçirmek
Merak etme bu şekilde düzenini oturtacaksın inan bebekte sen de alışacaksın

Aslında bi kere sağım yapabilirim evet evde olmaktan bunu unutmuşum O kaliteli zaman kısmına katılıyorum bazen evde olmak iyi değil ev işi yapayım derken çocuk ihmal olabiliyor az ama öz vakit de iyi gelebilir. Sanırım yaşamadıkça bilemeyeceğim ben de bi başlayım sonra oturacak düzenimiz… çok teşekkür ederim

Aaa güvenli bağlanma o sekılde mi oluyor? sasırdım bende tam tersi bağlı değil mi diye düşünüyordum
Doğru yoldasınız bebeğiniz sizin bulunduğunuz ortamda rahatça diğer insanlarla iletişim kurabiliyorsa insanları nesneleri kesfetmeye odaklanabiliyorsa sizin onu bırakıp gitmeyeceğinizden emin demektir

Yazdıklarında yanlış anlaşılacak bir durum yok canım işe başlama evresinde böyle soru işaretleri oluyor illaki
Bende emziriyorum sabah öğle ve akşam emzirdiğim için sagım yapmıyorum. Benim olmadığım zamanlarda kahvaltı yemek ara öğün vs veriyolar . Kilo boy gelişimi iyi durumda olduğu için doktor sağmana gerek yok dedi . Evden çıkarken mutlaka bebeğim kapıya kadar gelip yolcu ediyor uyuyosa bile uyandırıp oynayıp kapıda vedalaşıp çıkıyorum . Şimdiye kadar bir sorun yaşamadık malesef some çalışan anne problems :)

Çok teşekkür ederim Evet bu soru işaretleri her annede oluyormuş anladım yalnız değilmişim. Ben de spora fln giderken eşimle markete bile gitsek kapıdan bay baylaşıyorum anlamıyor gibi ama yine de kaçar gibi gitmemek gerekiyormuşİnşallah ben de bir yolunu bulacağım bakalım eylülden itibaren. Öğle arası ya sağım ya ailem getirir ya ben giderim böylece süt devamlılığı sağlanır

Ya ben de emzirmemek güvenli bağlanmayı etkilemez diyerek içinizi rahatlatmak istemiştim, mesajınızda kimsenin alınacağı bir şey yoktu inşallah benimkinde de yoktur: ) Aylardır beraberiz, onu evde bırakıp giderken başta zorlanıcamız kesin ama sonra rahatlamayan tek anne görmedim, anne de bebek de yeni düzene alışıyor.
Hiç sağmadan işe gidip gelip emzirerek 2 yaşına kadar emziren arkadaşım var, daha emzirirdi de sigaraya döndüğü için bay bay meme dediler. Ben işe başlasam ben de sağım yapmayacaktım çünkü sağmak bana iyi gelmiyordu.

Ya bizim kizin da disi cikmadi, uzun bir sure cikmayacak gibi geliyor bana artik benim cok gec cikmis ama tam ay hatirlamiyor annem, bir kuzenim tam yasinda cikarmis, biri ise 2yasinda 2yasinda cikarani baya doktor doktor gezdirmisler ama hersey normalmis su an da zaten herseyi normal kocaman kiz oldu bizim tarafa cekti heralde benim kiz da, hala cikmadi disi

Emzirme benim de en icimde ukde kalan konu oldu. 4. ayda gunduz 9. ayda gece emmeyi birakti. Hem emmedigi icin hem ise gittigim icin sütüm azaldikca azaldi tabi. Simdi tamamen biraktik insallah bagisiklik bakimindan sıkıntı yasamayiz hicbirimiz. Oglan o kadar tez canlı ki bir saniye yerinde durmuyo 4 ay iyi sabretti diyorum. İnsallah ikinci cocukta daha fazla sütüm olur.

archerwoman Canım parmak fırça için önereceğin bir marka var mı ?
Selam, bizimki resimdekilerden. Sadece gece uykusundan önceki rutininde dişlerini ve çıkmamış diş yerlerini fırçalıyorum. Azcık içme suyuyla ıslatıp yapıyorum, gerek var mı bilmiyorum ıslatmaya ama..

Eklentiler

• Screenshot_20220626-134700_Chrome.jpg
    63,7 KB · Görüntüleme: 41
Ben sadece birkaç ay emmişim bağışıklığım çok iyidir hiç düşünmeyin bunları zaten o bağışıklık durumu çocuğa o kadar bağlı ki anne sütü almış olan bazı çocuklar çok daha sık hastalanıyor ben hep daha az hastalandım mesela hayatım boyunca oğlum anne sütü alıyor şimdiye kadar en az dört kez soğuk algınlığı geçirdi eşim mi taşıyor eve nedir hele bi tanesinde iyileşti iki gün sonra bidaha oldu harap olmuştum artık hastalık döngüsünden…

Bağışıklığın asla anne sütü alımı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum buna beni kimse inandıramaz sanırım
Ben 1 kere bile emmemişim ; annem der ki seni 1 defa hastaneye götürdüm o kadar hasta olduğun için diye. Ablam 2 yaşına kadar emmiş ama annem hastaneden çıkamıyormuş ablamda..
keza benim kızım 7 aya kadar anne sütü aldı, bizden 2 gün önce arkadaşım doğum yaptı cocuk gram emmedi tek 1 gün dahi emmedi yani.
Ama biz 10 ay da 10 kere gittiysek hastaneye onlar 2 kere bile gitmedi benim kız her dk hasta ama onun kızının maşallahı var. Bu tamamen bence genetik
Benim eşimde böyle grip olsun kendini kanser ilan eder, bend ne küçükken ne de smdi asla öyle yatak döşek yattgmı bilmem hiç.
Ama kızım babasının aynısı bugün parka gitsin 5 gün hasta Keşke bana çekSeymiş

Evet Evet bende inanmıyorum bagısıklıkla emzirmenin alakasına. Ben toplamda 6 ay emmişim ama pek hasta olmam eşim 2 yaşına kadar emmiş ama sürekli hasta olur bencede genetik yapı ile alakalı sanırım

Canım yapacak en güzel şey artık dengeli ve güzel beslemek. Benim gün içindeki önceliğim sabahtan ne yiyeceğini düşünmek. Mutlaka protein ağırlıklı beslemeye çalısıyorum suan. Her gün et-et suyu- sebze - sarımsak -soğan kombinli yemekler yapmaya calısıyorum. Bide antibiyotik kullandığım da hemen probiyotik başladım. Meyvesini yoğurdunu yemesine dikkat etmeye çalıştırıyorum. Hepsi çoook sağlıklı olsunlar
Selam, bizimki resimdekilerden. Sadece gece uykusundan önceki rutininde dişlerini ve çıkmamış diş yerlerini fırçalıyorum. Azcık içme suyuyla ıslatıp yapıyorum, gerek var mı bilmiyorum ıslatmaya ama..
archerwoman teşekkürler kızlar

Canım probiyotik kullanımını nasıl yaptın? Biz de geçenki soğuk algınlığında antibiyotik kullandık ama başlamadık ne kullanıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…