2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benimki de 40 dereceydi ama 3 saate yakındı zaten benim oğlan iri değil belki daha bile iyi oldu bu da ders olsun bana bi daha yıkamam bizimki gibi yıkarım
Zaten 3 saat makinayada zarar canım. Valla dile gelir makina yeter artık diye

Benim makinemde bebek modu yok, +hijyen modu var ama dediğiniz gibi 60 derece ve 3,5 saat. Kıyafetler çekebilir mi?
Bir de yeğenimin birkaç kıyafeti var, onlar yeni alınmadı. Birkaç kez kullanılmış ve yıkanıp kaldırılmıştı, onları da mı hijyende yıkamam gerekiyor.

Kendileri nasıl rahat edecekse kafası nasıl rahat olacaksa idare onu yapmak istiyor. Senin girdiğin risk çoğunun umrunda değil. Allah vicdanlı insanlarla karşılştırsın

Yok canimya okadarda abartmaya gerek yok. Çok çok yıkarken icine 1 2 kapak sirke at mikrop vs kalmaz. Yada çok pimpirikleniyorsan domestos rengarenk var kullanilmislari 1 sefer onunla yikayabilirsin. 40 50 dereceye insan elini sokamiyor. Ütüleyince zaten dezenfekte oluyor.

Yani genelde iç çamaşır gibi, bornoz gibi, çarşaf nevresim gibi şeyleri hijyende yıkarım da. Bunları 40 derece hassas programa mı atsam diye düşündüm. 30. hafta geldi çattı, ben de 32. hafta gibi hazırlıklara başlamayı düşünüyorum. Daha fazla ağırlaşmadan.
Yalnız baby nest gibi, ya da aldığım beşiğin içindeki süngerleri falan da yıkamak istiyorum ya. onların nasıl çıkarılıp takıldığını henüz çözemedim hatta bakamadım bile fırsatım olmadı.

Ben geçen ay kendi doktoruma sorduğumda o da çin aşısını önermişti. Biontech canlı aşı, hamileler üzerinde ne gibi araştırmaları var bilemiyorum

Araştırdıklarıma göre Biontech canlı aşı değil ama tabi sen yine de doktorunun önerisine kulak ver. Bazıları çin klasik aşı onu ol diyor bazıları biontech en iyi koruyanı onu ol diyor bazıları ne aşısı sen hamilesin diyor

Park yatak mı beşik mi hangisi daha kullanışlı? Ben beşik almak istemiyorum üç beş ay sonra kullanışsız olacak bir şeye yatırım yapmak gereksiz geliyor. Park yatak kullanışsız olabilir mi baya kamp sandalyesi gibi çünkü o da.

Ben park yatak aldım. Çevremdeki tecrübeli anneler onun daha kullanışlı olduğunu söylediler. Görünüş olarak evet çok şık durmuyor ama umarım kullanışlıdır.

Neee ben de 3000 gram dogurursam iyi diyorum kendi kendime. Cunku zaten ben 2600 doğmuşum bişey beklemiyorum o yuzden Ya birakin saglikli olsunlar da gerisi hic onemli degil bence.
Ben de 2800 doğmuşum ama bünyem sağlamdır kolay hasta olmam.. öyle minyon tipli de değilim
Kızım 3700 doğmuştu
Sağlıklı olsunlar dediğin gibi

Doğumdan sonrası için Eylül ayı gibi tatil bakıyorum ben de. 4 yaşında oğlum Var o çok sıkıldı dün tutturmuş ben denize gideceğim ben yüzeceğim diye. Bebek doğsun öyle gideceğiz dedim. babamız da diyor ki bu sene küçücük bebekle zor olur yürümeye başlasın seneye gidelim, Şimdi emzireceğim, altını değiştireceğim derken tatilden bi şey anlamazsın diyor. Ama gerçekten sıkıldım ben de sürekli evdeyim neredeyse sadece doktor kontrolü icin çıkıyorum evden.

Sevgili anne adayları, yardımınıza ihtiyacım var. 25hafta bitti çok şükür, açılmaların başlamasıyla herkes düğüne başladı, dün akşam 5te kına bugün saat 2de de düğün vardı. Çok yakın akrabam olduğu için kınaya da düğüne de erken gidip geç çıktım. Herkesten uzaktım ama ses gürültü hareket epey yoruldum. Dün akşam 4den önce kınaya gitmeden öncesine kadar bebek hareketlerini hissediyordum, akşam yemek yerken tam göbeğimin 6 parmak altında tam ortada bir noktada ağrı hissettim.sonra Bu yalnızca ordaki kası kullanırken yani oturup kalkarken eğilirken ağrımaya başladı. Hani çok yürüdüğünüz günün ertesi günü bacak kasınız ağrır ya aynı onun gibi ama küçük bir nokta ağrıyor bazı hareketlerde. Ve hareketi de dün kınadan beri belli belirsiz belki 1 2 defa hissettim. Hele bugün neredeyse hiç. Evde kalp dinleme cihazı var onunla dinledim sorun yok gibi insallah ama tedirgin de oldum baya, bu kadar uzun hissetmemek normal mi sizce. Pazartesi doktora gideceğim ama acil bir şeyse diye de endişe ettim, böyle bir durum yaşayan oldu mu? Teşekkürler şimdiden herkese

Park yatak ultra kullanişlı ,beşikler görüntü olarak güzel ama çoğu kişi için kullanişsız oluyor. Oyüzden 2 yaşina kadar park yatak sonrasi icin genç odası iyi oluyor.

Eylül ayı gibi 1 aylık falan acaklar. Tatile gidilir mi ,bebek icin uygun mu acaba. Ben de gitmeyi cok isterdim ama bi bilgim yok

Kızlar doğumda hemşireye verilecek kıyafet tulum olmak zorunda mı? Yoksa alti patikli ve üstü ayri olanlardan da oluyor mu

Çok yorulduğumda benimki de pek hareket etmiyor. Ama böyle huzursuz olmak yerine acile gitmek daha mantıklı... Hiç değilse bebişini görüp rahatlarsın...

Kızlar doğumda hemşireye verilecek kıyafet tulum olmak zorunda mı? Yoksa alti patikli ve üstü ayri olanlardan da oluyor mu
Benim anladığım zorunda değil tulum olmasa patikli alt şart galiba ama mesela öyle olunca da ona uygun eldiven,şapka,zıbın vs mi ayarlanıyor tam bilemiyorum

Ahh aylardir ben de cikamadim bu isin icinden...ama benzetmeniz gerrcekten harika bana da kamp sandalyesi gibi geliyor su park yataklar...dun ikeaya gittim nkrmal bebek karyolalalrina bakmak icin...cok guzeller lakin tek bir ozellik istedim o da yoktu..anne yanina yapistirup yattigim yerden bebegeimi izlemek istiyorum.ben ama.ikeadakiler 2 kademeli ve 2. Kademe de dahi benim yatagin asagisinda oluyor o yuzden ordan da almayacam..park yataklari zaten ne kadsr kullanisli deseler de derme catma duruyirlarmeltem.mobilyanin besikleri baya iyi diyorlar.hafta ici de onlara bakacagim insallah artik karar verip alirim

İnan ki kullanışlı olması benim için daha önemli, tütülü beşikleri hiç sevmiyorum ben. Doğduğunda bebek anneden ayrılmadığı için kullanılmıyor, sonra da bebek büyüdüğü için kullanılmıyor üç beş ay için evin içinde boşuna yük o beşikler. Chicco gibi markaların anne yanı beşikleri çok pahalı. Onlar da max 6 ay ömürlüymüş, günah. Park yatak doğumdan itibaren uzun süre kullanılıyormuş sonra da oyun alanı oluyormuş içine iyi bir yatak alıp kullanmak bana da mantıklı geliyor. Derleyip kaldırması da kolay, bebek yatağında uyuyacağı için gittiği yeri yadırgamaz. Ama bu parkların hangisini almalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…