2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar hamilelikte saç uçları boyatmak zararlimi ya da boyatan varmi. Doğum sonrası fotoğraflarda boyanmış şekilde olsa diye düşünüyorum
Doktorum 16. Haftadan sonra bitkisel boya için izin vermişti bana. Çook beyazım var benim. Ama hala boyatmadım, doğuma yakın düşünüyorum, saç bandı kullanarak idare ediyorum şimdilik. Amonyaksız, kokusuz bitkisel boya tercih edilebilir, hele ki sizinki uçlara uygulanacağı için daha risksiz.

Kızlar bebek hareketleriniz ne durumda çok mu sert artık, gün içinde ne sıklıkla hissediyorsunuz ? Bazen azalıyo gibi geliyo tedirginlik hissediyorum. Hangi durumda doktora basvurmak lazım acaba ?
benim canıma okuyor o hareketlenince ben kıvranıyorum. Canım acıyo açıkçası ama hoşuma da gidiyo. Az hareketli olduğum günlerde hareketi daha az oluyo gibi geliyo bana canım çok hareketli olduğum günler sanki hiç durmuyo. Bende doktorumla yarın bu konuyu konuşacağım hangi durumda gelmeliyim ne zaman endişelenmeliyim gibi. Kanama falan veya su gelmesi falan ayrı ama sertleşiyor bazen karnım onuda söylicem. Yarın yazarım yeniden.
Kızlar yarım saattir devam eden adet olacak gibi karın ağrım var. Acile gitmeli miyim sizce
Canım doktorum dinlenince geçmeyen ağrılarda gel demişti. Dinlendin ve geçmiyorsa bi git bence..

Bi tek bende mi tersi oluyo nası sayıyorsunuz hareketleri ? Benimki sabah 6 da bir başlıyor uyana kadar durmuyor kizim aksama kada hep hareket ediyor

Bi tek bende mi tersi oluyo nası sayıyorsunuz hareketleri ? Benimki sabah 6 da bir başlıyor uyana kadar durmuyor kizim aksama kada hep hareket ediyor
10’a kadar takip ediyorum sonra bırakıyorum. 10 hareketi de gün içine yayılmış olarak bakıyorum, yoksa zaten keyfi yerindeyse uzanmışken yarım saat içinde 10 kere hareket ediyor Yeni yeni başladım ben de saymaya, yoksa dediğiniz gibi gün içinde hareket halinde genelde minik minik.

Benim de aynı yaramaz olacak diye cok korkuyorum geceleri kuduruyor ozellikle esime arkadan sariliyorum sirtina sirtina tekmeler atiyor. Bir tek ben mi rahatsiz olayim o da olsun biraz

Ablamin da ilk gebeliginde yoktu ama sonra ikizlere gebe kaldi ve sekeri 300 kusur cikiyordu...neyse saglikla gelsinler...dedigim gibi herkesin kendi karari belki de ben asiri pinpirikliyim
Açlık tokluk belirleyici olacak zaten sadece önceki gebeligimde olmaması değil
Kızlar yarım saattir devam eden adet olacak gibi karın ağrım var. Acile gitmeli miyim sizce
Naptın acaba gittin mi doktora ya da geçti mi ağrın haberdar et inşallah iyisinizdir

Benimde kıpırtı gibi genelde aynen. Saymayı deneyeyim bende tamam :)
Saymayı bende denicem bunu bilmiyodum 10 hareketi dinlenmeye geçince daha hareketli oluyor belki gün içinde ayakta hissedemiyoruzdur
Bizimle de paylaşırsan ne güzel olur doktorunun dediklerini

Bazen bebek degisik hareketler yapiyor vajinama kadar igne batmasi gibi aci hissediyorum sizde de oluyor mu? O an pozisyon degistirmezsem artarak devam ediyor acisi ama hareket edince geciyor. Napiyor olabilir ki

Ahsen555 geçmiş olsun,nasıl oldun canım gittin mi doktora ?
Benim bebek hareketleri de çok sert. Yan duruyor çoğu zaman. Sağ yatıyorum sağda tekmeler sola yatıyorum soldan tekmeler.. bölgesel sertleşmeler oluyor hareketlerinde. Bu hafta gideceğim ben de soracağım doktora. Sağlıkla gelsinler İnşaAllah. İlk hamileliğimde bu kadar sert hareketleri son aylarda hissetmiştim. Bu ya erkenci olacak ya da yaramaz

Bazen bebek degisik hareketler yapiyor vajinama kadar igne batmasi gibi aci hissediyorum sizde de oluyor mu? O an pozisyon degistirmezsem artarak devam ediyor acisi ama hareket edince geciyor. Napiyor olabilir ki
Ben de nasıl hareket ettiğini merak ediyorum. Taklalar, tekmeler.. sporcu mu olacaklar acaba

Kızlar bebek hareketleriniz ne durumda çok mu sert artık, gün içinde ne sıklıkla hissediyorsunuz ? Bazen azalıyo gibi geliyo tedirginlik hissediyorum. Hangi durumda doktora basvurmak lazım acaba ?
Ben bazen çok yoğun hissediyorum dışarıdan da izliyorum bazen 2-3 saat hiç hareket yok. Bugün temizlik yaptım çok fazla eğil kalk hareket et, sanırım rahatsız oldu çok oynadı durdu, şuan dinleniyorum 2 saattir tepki yok. Bazen sabah uyandığımda kıpır kıpır bazı sabahlar hiç hareket yok, korkuyorum öyle olunca hareket gelince rahatlıyorum. Bazı günler çok hareketli bazen de ara ara. Bi dengesi yok.

Benim doktorum ben birşey demeden bana 2 seçenek sundu. Aklımda yaptırmak vardı. 1. Olarak şekerli icecekle şeker yuklemesi yapılması, 2. Seçenek açlık ve 1 saat içinde kahvaltı sonrası tokluk ölçümü. Şeker yüklemesi kadar net olmasa da yakın bir sonuç verdiğini söyledi. Şeker yüklemesinde ac karnına şekerli içecek içince mide bulantısı yaşayıp çıkaranların olduğunu söyledi bende o an dayanamayacagimi düşündüm 2. Seçeneğe yöneldim. Bı kaç kez hba1c ve açlık sekerime bakilmisti normal değerler arasındaydı, aclik hep sabit olarak 75-79 aralığında çıkiyor sadece tokluğu merak ediyorum. O da haftaya yapilacak. Eğer tokluk yüksek çıkarsa diyete bende başlarım tabi, şuan +6-7 kilo ile devam ediyorum çok fazla da kilo alımı olmadı. Tabi bunlar kesin şeker yok demek için yeterli değil. Tahlili yaptırırken kahvaltıyi şekerli bir icecekle de desteklicem sonuçta evde kontrol amaçlı yapılan şeker ölçümlerinde de her seferinde şekerli içecek içip yapılmıyor şekeri olan birinin tokluk şekeri de her türlü yüksek çıkar diye düşünüyorum (diyet yapılması dışında).

Kızlar bu gece aşırı Bi kaşıntı var genel olarak el ve ayaklarda ama tüm vücut buna dahil böyle kalıntısı olan var mı?

Kızlar bu gece aşırı Bi kaşıntı var genel olarak el ve ayaklarda ama tüm vücut buna dahil böyle kalıntısı olan var mı?
Kasintim Yok ama evde sadece sendeyse yani hamilelikle alakaliysa kontrol edilmen gerekiyor bildigim kadariyla.
Bir de Suan Turkiye'de uyuz salgini varmis ama haberlerde bile cikmiyormus ve herkes caresiz.doktorlarin verdigi tedaviler ise yaramiyor.yeri gelmisken sorayim kurtulmanin caresini bile var mi bu illetten?
Kardesim ve teyzem yakalanmis iki ayri sehirdeler ve evlerini defalarca ilaclatmalarina ragmen kurtulamadilar.cok Zor durumdalar haftalardir.

Cnm uyuz değilde ciddi anlamda gebelik kolestaz dan şüphelenmeye başladım.

Uyuz belirtilerine baktım uyuz değil ve bu akşam başladı uyuyamadım bile sanırım strese yaptım.
Bugun kızartma yedim birde cips yedim acaba onla ilgisi olabilir mi ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…