-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #20.061
Merhaba, bu konuyu ben de araştırıp okuyorum ama genelde çok mobil bi hayatımız olduğu için -özellikle de yaz ve sonbaharda- gözüm yemedi açıkçası bebek bezinde yıkanabilirleri kullanmaya. Biraz zaman geçsin bir kaç tane alıp denemeyi düşünüyorum. Eskiden t bezi falan uğraşıyolarmış hep ama tabi hayat 40 sene öncesiyle aynı değil, beklenti ve yaşam stilleri çok farklı. Daha hızlı daha kolay olması gerekiyor ki doğa için sürdürülebilir ürünler bizim için de sürdürülebilir olsun :)Merhaba merakiniz icin tesekkur ederim.. bende yeni yeni aydinlaniyorum bu konuda.. 1 senedir coplerimi ayristiriyorum...elimden geldigince tek kullanimlik urunler almiyorum.. pipet plastik kasik catal,strec film gibi onlarca urunu hayatimdan cikardim..bebegime simdiden yikanabilir bezlerden bakiyorum.. kesinlikle kullan at bezlerden kullanmayi dusunmuyorum.. uzun uzun arastirdim.. bilgiler edindim bu konuda.. youtube da yabanci yerli bir suru video var bu konuda..
1 bebek 3 yasina kadar tonlarca cöp cikariyor..
Hastanede muslin bezlerden 3 tane alacagim onlari kullanacagim.. biriktirip toplu yikayacagim..
zaten battaniyesi de olacak.. inanin kullan at alt degistirmeye gerek bile yok..
Maalesef günümüzde kullan at urunler buyuk rahatlik sagliyor buna alistik ama cocuklarima cop olmus bur dunya birakiyoruz.. bizden sonra onlar çekecek zorluğunu..
Ped olayina gelince maalesef bunun icin bir cozum bulamadim.. zaten %100 atiksiz yasamam mumkun degil.. ama elimden geldigince kullan at urunleri kullanmıyorum..
Bir de bezsiz bebek buyutme diye bir akim var.. youtube da prema sundari diye bir kadin var onun videolarini izleyebilirsiniz..
Ben bunu denemeyi dusunuyorum.. bunu uygulayan bir suru insan var..
Bilmiyorum nacizane dogaya katki saglamaya calisiyorum
Son olarak canim anneler.
Lüffen bez kullanmayin demiyorum herkes icin uygun olmayabilir ama elinizden geldiginde cevreye katkida bulunalim.. kullan at urunleri en aza indirelim.
Kendim icin konusuyorum açlık ve tokluk sekerime bakti doktor ve gerek gormedi seker yuklemesi yaptirmaya. Açlık 84, 1.saat tokluk da 84 cikti. Gebelik sekeri olanlarda bu degerler daha fazla cikiyor sanirim. Bunlara bakilmasaydi ve normal cikmasaydi benim de icim rahat etmezdi seker yuklemesi yaptirirdim kesinlikle. Ama hic bunlara bakilmadan direk yukleme yaptirmayanlar varsa bilemem cok tehlikeli. Gerçi hala içimde bir suphe yok degil ama belli ederdi kendini heralde.Arkadaslar merhaba...ben birseyi cok merak edoyorum
..gebelik sekeri teshisi konulanlardanim...bazen bakiyorum inatla arkadaslar seker yukleme testi yapmamis...peki hic korkulmuyormu acaba ya bizde seker hastaligi cikarsa diye veya bebege bisey olursa diye...simdi ben o testi yapmazsaydim ogrenemeyecektim sekerimi ve onume geleni yicektim ve Allaha korusun bebege ciddi zararlar verebilirdi bu...kati diyetler uygulaniyor bize gunde 5-8kere kan sekerine bakiliyor gerekirse insulin baslatiliyor...yani merak ediyorum bu kadar ciddi bir testi yapmama ve sonucu kotu geldigi oluyormu ?
+11 malesef. Daha 2,5 ay var. Önceki hamilelikte toplam 15 kilo almıştım doğumdan sonra 6 ayda 20 kilo vermiştim. zaten çok kiloluyum normalde. bakalım bu sefer kaç ile bitireceğim. hamilelik boyunca toplam almam gereken kilo max. 9Kaçar kilo aldınız kızlarrr benim durumm vahimmmm
Benim doktorum da Zekai Tahir Burak’ta yapmış uzmanlığını bu yazdıklarınız içimi nasıl rahatlattı anlatamam Türkiye’ye gitmesem bile doktorum konusunda rahatım artık destekleriniz için çok teşekkür ederim iyi ki varsınızCanım benim eşimin en yakın arkadaşı kadın doğumcu. Eşimle fakülteden arkadaşlar. Benim eşim dahiliye arkadaşı kadın doğumu kazandı tusla. Bu arkadaşı asistanlık döneminde devlet hastanesinde (ankara etlik zübeyde hanım) bir nöbette 20 den fazla doğum yaptırıyordu hatta bir nöbet çıkışı kırmızı ışıkta uyuyakalmıştı da polis çağırmışlar sarhoş mu diye sonra doktor olduğunu söyleyince ekipler arabayla eve bıraktı 4 yıl boyunca ayda 7-10 nöbet tutsa var sen düşün kaç kadın doğurttuğunu. Ki bak bu sadece nöbette olan doğum sayısı, normal haftaiçleri (pazartesi-cuma) de çalışıyor bu insanlar orada da doğum yaptırıyorlar 4 yıl boyunca böyle... bir de uzmanlık almak için devlet onları en az 1 yıllığına genelde doğuya yolluyor bir ilçeye ve bu ilçedeki tek kadın doğumcu oluyorlar bütün doğumlar genelde onlardan geçiyor. Yurtdışına da gidebilmeleri için doktorların uzmanlık almaları şart örneğin sizin doktorunuz 4 yıl asistanlık+en az 1 yıl doğu yapmazsa kadın doğumcu olamaz pratisyen olarak kalırdı bence doktorunuz tecrübesiz değilHepimizde birtakım komplikasyonlar gelişebilir tecrübeli doktorlar da hata yapabilirler bazen doktor hatası da olmayabilir tamamen o an komplikasyon gelişir birçok koşul biraraya gelir Kararınızı siz verin tabi ama o doktor çok fazla doğum yaptırmıştır bundan emin olun
Ben de +13 üm 29 haftam doldu. Yalnız değilsiniz yani ben de varımEn son +15 idim.29 haftadayim daha
Zekai tahir burak da etlik zübeyde hanım gibi sadece kadın doğum hastanesiydi ve instagramda ankaramemorialda medicanada çalışan doktorların özgeçmişine bakarsanız çoğunun asistanlığı zekai tahir buraktadırBenim doktorum da Zekai Tahir Burak’ta yapmış uzmanlığını bu yazdıklarınız içimi nasıl rahatlattı anlatamam Türkiye’ye gitmesem bile doktorum konusunda rahatım artık destekleriniz için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
Ben de +13 üm 29 haftam doldu. Yalnız değilsiniz yani ben de varım
Benim de 2 haftadir sadece gobegim buyuyo yani gobus buyumesi bende de hizlandibence zayıf hamile kalanlar daha cok alıyor. kilolu olanlar ztn kilolu daha ne kadar alsın :)
zayıfken kilo alanlarında daha kolay kilo vereceğine eminim. bende hamileligim başında verdim o verdiklerimi aldım . hamile kaldıgımdan 4 kilo fazlayım. önemli olan bebegin gelişimi .
deli gibi yemek yerdim önceden şimdi cok yedigimde nefes alamıyorım . hatta 26 ncı haftafada daha kötüydüm göbegim birden şişti ve midem yemek yiyimce nefes alamıyordum . şimdi göbegim normal büyüyo gibi geliyo :)
Benim de cevremde var gereksiz goren...yapmayin diye doktoru da anlamiyorum dediginiz gbi 3 dilim baklavadaki seker bile degil verilen seker ve bi -iki kan verilecek ...yani bilemiyorum ben de asiri pinpirikliyim doktorum yapalim demeseydi de baska yerde yaptirirdim...suan resmen kati diyetlerdeyim saatli uyanip saatli kan olcup saatli yemek yiyom...induline baslayan arkadaslarimiz var burda demekki hafife alinacak bisey degil bu seker ve bence her gebenin de yapmasi sart...bosuna insanlarin kafasini karistiryorlar....Gerçekten öyle ve çok büyük zarar olurdu hayatımızda kaç defa 50 gr 75 gr 100gr şeker yedik kimbilir kaç defa .... bunun zararı olmadığını tüm doktorlar söylüyor ama... bizim tanıdığımızın kızı bu yüzden (şeker baktırmadığı için hiç) şu an şeker hastası her gün iğne yapıyor arkadaşlarının doğum günü pastasından bir dilim yiyemiyormuş eve gelip annesine ağlıyor kendini sosyal olarak kısıtlıyor bu hastalık... çok üzücü ne yazık ki...
Sekeri olmayanda seker cikmis diyorsunuz ama benim etrafimda benle hamile kalan 3 arkadasim daha var ve 3 u de yaptirdi bir tek bende cikti...yani seker hastaligi riski olmasaydi bende de cikmazdi veya onlarda da cikardi...tabiki bu bir tercih saygi da duyarim ama dedigim gibi ben de yaptirmasaydim ve Allah korusun eski duzenime devam etseydim ve bebege bisey olsaydi o hesabi kendime veremezdim...hem de cok basit bitlr test icin ...ama bazi doktorlarimizda suc cikiyorlar kafalarina gore yok yaptirmayin gerek yok diyorlar....yillardir yemekten kac saat sonra cay icilmesi gerektigi tartismasina dondu...yuklenen seker 3 dilim baklavadaki sekerden daha az halbuki...neyse dedigim gibi saglikla gelsin bebeklerimiz insallahEtrafındaki bu buradaki bazı arkadaşlara baktım yaptırmadım korkmadım da kuzum neden biliyor musun çünkü hiç şekeri olmayan insanlarda bile o şekerli içecekten sonra şeker çıktı benim doktorum ailende şeker hastası var mı dedi yok dedim ki kaç sabahta açlık şekerimi tahlil verirken hep ölçtürdüm o yüzden gerek duymadım yaptırmaya
Dediğiniz gibi inatla yaptırmayan varsa bilmiyorum ama benim açlık tokluk kan şekeri değerlerime bakıldı, ailemde hiç şeker hastası yok ve hamileliğin başından beri 3-4 kilo aldım. Doktorum gerek görmediği için yaptırmadım. Gerek görseydi yaptıracaktım, ona göre hazırlıklı gitmiştim. Önyargım yoktu yani. Doktorumun 30 yıllık tecrübesine güveniyorum. Şeker yüklemesi yaptırmadım diye de şekeri, hamur işini abartmıyorum zaten, pilav, makarna hiç yemiyorum. Sadece kahvaltıda çok az ekmek yiyorum. Sadece geçen haftalarda tatlı biraz fazla yemiştim. Hemen çeki düzen verdim kendime. Bu şekerli gıdaların bebeğe de bize de hiçbir faydası yokArkadaslar merhaba...ben birseyi cok merak edoyorum
..gebelik sekeri teshisi konulanlardanim...bazen bakiyorum inatla arkadaslar seker yukleme testi yapmamis...peki hic korkulmuyormu acaba ya bizde seker hastaligi cikarsa diye veya bebege bisey olursa diye...simdi ben o testi yapmazsaydim ogrenemeyecektim sekerimi ve onume geleni yicektim ve Allaha korusun bebege ciddi zararlar verebilirdi bu...kati diyetler uygulaniyor bize gunde 5-8kere kan sekerine bakiliyor gerekirse insulin baslatiliyor...yani merak ediyorum bu kadar ciddi bir testi yapmama ve sonucu kotu geldigi oluyormu ?
Ya gözünüzü korkutmak istemem ama zaten bunun adının gebelik şekeri olmasının sebebi zaten buEtrafındaki bu buradaki bazı arkadaşlara baktım yaptırmadım korkmadım da kuzum neden biliyor musun çünkü hiç şekeri olmayan insanlarda bile o şekerli içecekten sonra şeker çıktı benim doktorum ailende şeker hastası var mı dedi yok dedim ki kaç sabahta açlık şekerimi tahlil verirken hep ölçtürdüm o yüzden gerek duymadım yaptırmaya
Herkese saygı duyuyorum kuzum belki doktor mutlaka yaptıracaksın deseydi yaptırırdım ama o da gerek yok deyince yaptırmadım canımcımYa gözünüzü korkutmak istemem ama zaten bunun adının gebelik şekeri olmasının sebebi zaten buyani gebelikte çıkıyor şeker yoksa ailede olmasa da daha önce tanı almasa da sadece gebeliğe özgü ortaya çıkıyor gebelik zehirlenmesi gibi düşünün... sadece gebelikte çıkıyor ve bebeği etkiliyor ama tabii ki çıkmama ihtimali daha fazla ama ben açıkçası yaptırmamayı düşünmedim bile hatta 24. Haftada yaptırdım koşa koşa
Bugün tartıldım 7 olmuş benim de aldığım eşim dalga geciyor bugün önden arkadan şiştin diyeKaçar kilo aldınız kızlarrr benim durumm vahimmmm
İlk gebeligimde yaptırmıştım çıkmamıştı. Bu sefer sordu doktorum daha önce çıkmış mıydı diye çıkmadığını söyleyince açlık tokluk bakalım ona göre yaparız dedi. Yaptır dese yine yaptırırdim zatenArkadaslar merhaba...ben birseyi cok merak edoyorum
Doğru söylüyorsun doktorlarımız ne derse onu yaptırmalıyız ben de doktorumun dediğini yapardımHerkese saygı duyuyorum kuzum belki doktor mutlaka yaptıracaksın deseydi yaptırırdım ama o da gerek yok deyince yaptırmadım canımcım
Kendi isteğimizle değil tabiki ilk aydan beri her ay açlık tokluk şekerine bakılıyor ve bu her ay doğuma kadar devam edecek açlık ve tokluk takibine ve sonucuna göre şeker yüklemesi yapmadı doktorum yoksa kendi istegimizle yaptırmıyor değiliz kimse bebeğini riske atmaz kendi kafasına göre... Allah tüm bebekleri korusun inşaAllahArkadaslar merhaba...ben birseyi cok merak edoyorum
Ablamin da ilk gebeliginde yoktu ama sonra ikizlere gebe kaldi ve sekeri 300 kusur cikiyordu...neyse saglikla gelsinler...dedigim gibi herkesin kendi karari belki de ben asiri pinpirikliyimBugün tartıldım 7 olmuş benim de aldığım eşim dalga geciyor bugün önden arkadan şiştin diyebende dedim sen kendi göbeğine bak ben bebek taşıyom
İlk gebeligimde yaptırmıştım çıkmamıştı. Bu sefer sordu doktorum daha önce çıkmış mıydı diye çıkmadığını söyleyince açlık tokluk bakalım ona göre yaparız dedi. Yaptır dese yine yaptırırdim zaten
Yoo ben cok karsilastim kafasina gore yaptirmayan...hatta cevremden de var doktoru cok zararli demis diye yapmayan...ben onlara sasiriyorum ve dedigim gibi herkesin kendi karari ama ben sahsen o riske giremezdim...Kendi isteğimizle değil tabiki ilk aydan beri her ay açlık tokluk şekerine bakılıyor ve bu her ay doğuma kadar devam edecek açlık ve tokluk takibine ve sonucuna göre şeker yüklemesi yapmadı doktorum yoksa kendi istegimizle yaptırmıyor değiliz kimse bebeğini riske atmaz kendi kafasına göre... Allah tüm bebekleri korusun inşaAllah
Benımde öncekı hamılelıklerımdr daha fazla tatlı baklava tatlı seyler yedıgım halde çıkmamışdı... bunda tam tersı daha az yiyordum ama şeker cıktıAblamin da ilk gebeliginde yoktu ama sonra ikizlere gebe kaldi ve sekeri 300 kusur cikiyordu...neyse saglikla gelsinler...dedigim gibi herkesin kendi karari belki de ben asiri pinpirikliyim