2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhaba, bu konuyu ben de araştırıp okuyorum ama genelde çok mobil bi hayatımız olduğu için -özellikle de yaz ve sonbaharda- gözüm yemedi açıkçası bebek bezinde yıkanabilirleri kullanmaya. Biraz zaman geçsin bir kaç tane alıp denemeyi düşünüyorum. Eskiden t bezi falan uğraşıyolarmış hep ama tabi hayat 40 sene öncesiyle aynı değil, beklenti ve yaşam stilleri çok farklı. Daha hızlı daha kolay olması gerekiyor ki doğa için sürdürülebilir ürünler bizim için de sürdürülebilir olsun :)

Bu arada ped için bir kaç alternatif biliyorum ama denemedim henüz. Ponped ve neoconfort. Normalde de ped kullanmaktan çok rahatsız oluyorum çoğunlukla tampon kullanırım. Bu yüzden bunlardan alırım ama internette yazanlar gibi kazanda temizlemekle uğraşabileceğimi sanmam makinaya atanlar var ben de öyle yaparım anca.

Şu önümüzdeki aylardaki amacım kağıt havlu ve streç film kullanımını azaltmak/yok etmek bunlara muadil çok ürün var, kolay bir başlangıç olur benim için.

Bebek ürünlerinde şu an önceliğim bebişin sağlığı. Mümkün olduğunca doğal içerikli ürünler almaya çalışıyorum. Henüz aldığım çok bir şey yok ama buna da daha çok dikkat edeceğim.

Tabii çoğu şey maddiyata dayalı bunun da farkındayım. İyiyi tercih etmek genelde kısa vadeli olarak daha pahalıya geliyor. Çoğu zaman da uzun vadede daha ucuza geliyor gibi.

Bireysel adımların çok büyük anlamı yok biliyorum esas sorumluluğu alması gerekenler büyük firmalar, üreticiler ve yöneticiler. Ama bu bilinç oluşacak ki toplumlar bunu beklesin yöneticilerinden. Uzun bir süreç, kendimizi strese sokmadan ufak adımlarla başlarsak hem biz daha keyifle bunu yapabiliriz hem de çevremiz de bizden görüp özenir diye düşünüyorum.

Kendim icin konusuyorum açlık ve tokluk sekerime bakti doktor ve gerek gormedi seker yuklemesi yaptirmaya. Açlık 84, 1.saat tokluk da 84 cikti. Gebelik sekeri olanlarda bu degerler daha fazla cikiyor sanirim. Bunlara bakilmasaydi ve normal cikmasaydi benim de icim rahat etmezdi seker yuklemesi yaptirirdim kesinlikle. Ama hic bunlara bakilmadan direk yukleme yaptirmayanlar varsa bilemem cok tehlikeli. Gerçi hala içimde bir suphe yok degil ama belli ederdi kendini heralde.

Eklentiler

• Screenshot_20210531-145619_Google.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 34
Kaçar kilo aldınız kızlarrr benim durumm vahimmmm
+11 malesef. Daha 2,5 ay var. Önceki hamilelikte toplam 15 kilo almıştım doğumdan sonra 6 ayda 20 kilo vermiştim. zaten çok kiloluyum normalde. bakalım bu sefer kaç ile bitireceğim. hamilelik boyunca toplam almam gereken kilo max. 9 bu sefer benim karnım çok büyüdü. Sanki bütün kilo karnımda.

Rengeyigi böbrek ağrısı demişsin sanırım. Benim ara ara oluyor özellikle su az içsem hemen başlıyor. Benim idrarda eritrosit (kan hücreleri) çıktı. Günde en az 2,5 lt su içiyorum. Bir de ne kadar sıcak olursa olsun ayaklarımdan çoraplarımı hiç çıkarmıyorum.

Benim doktorum da Zekai Tahir Burak’ta yapmış uzmanlığını bu yazdıklarınız içimi nasıl rahatlattı anlatamam Türkiye’ye gitmesem bile doktorum konusunda rahatım artık destekleriniz için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
En son +15 idim.29 haftadayim daha
Ben de +13 üm 29 haftam doldu. Yalnız değilsiniz yani ben de varım

Kızlar az da olsa destek buldum sizlerdenn sağolunn... ama inanın yemediğim halde alıyorummm ayrıca canım deli gibi tatlı istio oturup ağlıcam o derece... şu 2 ayı da bi atlatsak daha da kilo alıcam kesin

Zekai tahir burak da etlik zübeyde hanım gibi sadece kadın doğum hastanesiydi ve instagramda ankaramemorialda medicanada çalışan doktorların özgeçmişine bakarsanız çoğunun asistanlığı zekai tahir buraktadır şimdi kapandı şehir hastanesine geçti hatta o doktorlar benim doktorumun da geçmişi zekai tahir burakta bu arada Hiç stres yapmayın kendiniz için en doğru kararı verirsiniz inşallah

Bende dayanamıyorum. Acımdan ölecem sanki. Tatlı şeyler yemek istiyorum tatsız şeyler yemek istiyorum..... yemek istiyorum. Şekerli gebe olmak çoooh kötü

Benim de 2 haftadir sadece gobegim buyuyo yani gobus buyumesi bende de hizlandi

Benim de cevremde var gereksiz goren...yapmayin diye doktoru da anlamiyorum dediginiz gbi 3 dilim baklavadaki seker bile degil verilen seker ve bi -iki kan verilecek ...yani bilemiyorum ben de asiri pinpirikliyim doktorum yapalim demeseydi de baska yerde yaptirirdim...suan resmen kati diyetlerdeyim saatli uyanip saatli kan olcup saatli yemek yiyom...induline baslayan arkadaslarimiz var burda demekki hafife alinacak bisey degil bu seker ve bence her gebenin de yapmasi sart...bosuna insanlarin kafasini karistiryorlar....

Sekeri olmayanda seker cikmis diyorsunuz ama benim etrafimda benle hamile kalan 3 arkadasim daha var ve 3 u de yaptirdi bir tek bende cikti...yani seker hastaligi riski olmasaydi bende de cikmazdi veya onlarda da cikardi...tabiki bu bir tercih saygi da duyarim ama dedigim gibi ben de yaptirmasaydim ve Allah korusun eski duzenime devam etseydim ve bebege bisey olsaydi o hesabi kendime veremezdim...hem de cok basit bitlr test icin ...ama bazi doktorlarimizda suc cikiyorlar kafalarina gore yok yaptirmayin gerek yok diyorlar....yillardir yemekten kac saat sonra cay icilmesi gerektigi tartismasina dondu...yuklenen seker 3 dilim baklavadaki sekerden daha az halbuki...neyse dedigim gibi saglikla gelsin bebeklerimiz insallah

Dediğiniz gibi inatla yaptırmayan varsa bilmiyorum ama benim açlık tokluk kan şekeri değerlerime bakıldı, ailemde hiç şeker hastası yok ve hamileliğin başından beri 3-4 kilo aldım. Doktorum gerek görmediği için yaptırmadım. Gerek görseydi yaptıracaktım, ona göre hazırlıklı gitmiştim. Önyargım yoktu yani. Doktorumun 30 yıllık tecrübesine güveniyorum. Şeker yüklemesi yaptırmadım diye de şekeri, hamur işini abartmıyorum zaten, pilav, makarna hiç yemiyorum. Sadece kahvaltıda çok az ekmek yiyorum. Sadece geçen haftalarda tatlı biraz fazla yemiştim. Hemen çeki düzen verdim kendime. Bu şekerli gıdaların bebeğe de bize de hiçbir faydası yok Şeker yüklemesi yaptırmayan arkadaşlar da şekerli gıdaları çok çok dikkatli tüketmeli.

Ya gözünüzü korkutmak istemem ama zaten bunun adının gebelik şekeri olmasının sebebi zaten bu yani gebelikte çıkıyor şeker yoksa ailede olmasa da daha önce tanı almasa da sadece gebeliğe özgü ortaya çıkıyor gebelik zehirlenmesi gibi düşünün... sadece gebelikte çıkıyor ve bebeği etkiliyor ama tabii ki çıkmama ihtimali daha fazla ama ben açıkçası yaptırmamayı düşünmedim bile hatta 24. Haftada yaptırdım koşa koşa

Herkese saygı duyuyorum kuzum belki doktor mutlaka yaptıracaksın deseydi yaptırırdım ama o da gerek yok deyince yaptırmadım canımcım

Kaçar kilo aldınız kızlarrr benim durumm vahimmmm
Bugün tartıldım 7 olmuş benim de aldığım eşim dalga geciyor bugün önden arkadan şiştin diye bende dedim sen kendi göbeğine bak ben bebek taşıyom
İlk gebeligimde yaptırmıştım çıkmamıştı. Bu sefer sordu doktorum daha önce çıkmış mıydı diye çıkmadığını söyleyince açlık tokluk bakalım ona göre yaparız dedi. Yaptır dese yine yaptırırdim zaten

Kendi isteğimizle değil tabiki ilk aydan beri her ay açlık tokluk şekerine bakılıyor ve bu her ay doğuma kadar devam edecek açlık ve tokluk takibine ve sonucuna göre şeker yüklemesi yapmadı doktorum yoksa kendi istegimizle yaptırmıyor değiliz kimse bebeğini riske atmaz kendi kafasına göre... Allah tüm bebekleri korusun inşaAllah

Ablamin da ilk gebeliginde yoktu ama sonra ikizlere gebe kaldi ve sekeri 300 kusur cikiyordu...neyse saglikla gelsinler...dedigim gibi herkesin kendi karari belki de ben asiri pinpirikliyim

Yoo ben cok karsilastim kafasina gore yaptirmayan...hatta cevremden de var doktoru cok zararli demis diye yapmayan...ben onlara sasiriyorum ve dedigim gibi herkesin kendi karari ama ben sahsen o riske giremezdim...ve doktorlarin bu tavirlari da bana ayrica sacma geliyor boyle yaparak insanlarin da kafasini karistiryorlar

Ablamin da ilk gebeliginde yoktu ama sonra ikizlere gebe kaldi ve sekeri 300 kusur cikiyordu...neyse saglikla gelsinler...dedigim gibi herkesin kendi karari belki de ben asiri pinpirikliyim
Benımde öncekı hamılelıklerımdr daha fazla tatlı baklava tatlı seyler yedıgım halde çıkmamışdı... bunda tam tersı daha az yiyordum ama şeker cıktı yanı hiç beklemıyorudum ama cıkınca cıkıyor demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…