2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

benim kızımında 30 unda 4 aylık aşısı vardı kilosu 5.5 boyuda 63 çıkmıştı.Fazla kilo almıo artık bide sütümde iyice azaldı ya.Yalan yok arttırmak içinde pek uğraşmıorum.Aslnda bişeyler yapdam iyi olacak ama yemrk yemeye bile zor vakit buluyorum ya
Ben de bu ara yemeye zor vakit buluyorum. Gündüz uykuları çok kısaldı. Yarım kase yulaf ezmesi içine bi bardak süt katıp yiyorum. Doyuruyo baya, süt de yapıyo. Kaseyi kapıp bebeğin yanında yiyebiliyorum. Mecburiyetten böyle idare ediyorum. İstersen bi dene.

kızlar merhaba,

bebişim yakında 3 aylık olacak. sizler benden önde gidiyorsunuz, tecrübelerinizden faydalanmak istedim :)

bebiş ile ilgili aklımda olan bazı sorularım var. ben yazayım, cevaplayabilirseniz sevinirim. tahminimce sizlerinde benzer problemleri olmuştur, en azından bana yardımcı olursunuz :)

Bebişin saçı ilk dogdugunda bayagı bi vardı, ama gitgide döküldügünü görüyorum. yatagındaki çarşafında saç kılları var, oradaki saç kıllarından döküldügünü anlıyorum. birde saçı gitgide seyrekleşiyor zaten. bu normal mi sizce ? saçı komple dökülüp sonra geri mi çıkacak ?

kaç günde bir banyo yaptırıyorsunuz, ve her banyoda şampuan kullanıyormusunuz ? İlk zamanlarda hemşireler 2 günde bir banyo yaptırın ve haftada bir şampuanlayın demişlerdi. ama hep bu şekildemi gidecek bilemiyorum.

geçen gün başım agrıdı, ve dayanamadım minoset aldım. minoset plus olanından degil. bir mahsuru varmıdır acaba ?

zorunlu aşılar dışında hangi aşılarımız var acaba ? benim bildigim bir rota aşısı var, birde menenjit aşısı var. rota aşısını istersen verem aşısı ile beraber istersen bir sonraki ay vuralım dedi doktor, bir sonraki ayda yani 3. ay kontrolüne gittigimizde vuracagız. ama menenjit ne zamanlar vuruluyor hiç bilemiyorum.

owli uyku gurusu aldım, kısmetse kargodan gelmesini bekliyorum. ancak aldıktan sonra farkettigim bir sıkıntı var. bizimkini kundak yapamıyorum, hemen ellerini çıkarıyor. dolayısıyla çogu zaman yatırırken ellerini dışarıda bırakacak şekilde kundak yapıyorum. ama bu uyku gurusunda eller nasıl olacak bilemedim :) aldıgımın linkini de paylaşayım, zaten ürün gelsin elime yorumlarımı da yazacagım buradan :)

kızlar merhaba,

bebişim yakında 3 aylık olacak. sizler benden önde gidiyorsunuz, tecrübelerinizden faydalanmak istedim :)

bebiş ile ilgili aklımda olan bazı sorularım var. ben yazayım, cevaplayabilirseniz sevinirim. tahminimce sizlerinde benzer problemleri olmuştur, en azından bana yardımcı olursunuz :)

Bebişin saçı ilk dogdugunda bayagı bi vardı, ama gitgide döküldügünü görüyorum. yatagındaki çarşafında saç kılları var, oradaki saç kıllarından döküldügünü anlıyorum. birde saçı gitgide seyrekleşiyor zaten. bu normal mi sizce ? saçı komple dökülüp sonra geri mi çıkacak ?

kaç günde bir banyo yaptırıyorsunuz, ve her banyoda şampuan kullanıyormusunuz ? İlk zamanlarda hemşireler 2 günde bir banyo yaptırın ve haftada bir şampuanlayın demişlerdi. ama hep bu şekildemi gidecek bilemiyorum.

geçen gün başım agrıdı, ve dayanamadım minoset aldım. minoset plus olanından degil. bir mahsuru varmıdır acaba ?

zorunlu aşılar dışında hangi aşılarımız var acaba ? benim bildigim bir rota aşısı var, birde menenjit aşısı var. rota aşısını istersen verem aşısı ile beraber istersen bir sonraki ay vuralım dedi doktor, bir sonraki ayda yani 3. ay kontrolüne gittigimizde vuracagız. ama menenjit ne zamanlar vuruluyor hiç bilemiyorum.

owli uyku gurusu aldım, kısmetse kargodan gelmesini bekliyorum. ancak aldıktan sonra farkettigim bir sıkıntı var. bizimkini kundak yapamıyorum, hemen ellerini çıkarıyor. dolayısıyla çogu zaman yatırırken ellerini dışarıda bırakacak şekilde kundak yapıyorum. ama bu uyku gurusunda eller nasıl olacak bilemedim :) aldıgımın linkini de paylaşayım, zaten ürün gelsin elime yorumlarımı da yazacagım buradan :)
Saç dökülmesi normal canım benimkininde çarşafta saç kılları var 6 aya kadar dökülüyormuş sanırım yenisi çıkıyormuş sonra☺️
Banyo ben her akşam yaptırıyorum rahat uyuyor çünkü evde sıcak zaten sıkıntı olmuyor. Ben şampuanlıyorum öyle birşey duymadım ben canım her yıkamada az da olsa şampuanlıyorum. Minoset bende içiyorum eğer duramıcak gibi olursam mecbur onun bir zararı yok canım.
Bizde 3.ayımızda yaptırdık rotayı bir diğer dozuda 5.ayda canım yaptır bencede. Menenjit aşısı bende yaptırmadım daha doktoruma danısıcam bir daha ay kontrolünde bakalım. Her doktor farklı bir yol çiziyor bu aşı konusunda

Slm tatlim biz de bugun 4. Ayimizi doldurduk..sac dokulmesi yataktaki killar cok dogal ilk saclar dokulurmus sonra yenileri cikicak..

asi konusuna gelince saglik ocagi zaten bakanlik deneyiminde tum asilarini yaptiriyor ozel asi olarak ben ozel hastanede rota yaptirdim 2. Doz gecen ay yapildi bu ay sin doz 3. Doz yapilacak..menenjitte ozele giren ve cok onemli bir asi.bizim dr umuz 7.aydan sonra oneriyorum dedi...

banyo konusuna gelince malum havalar artik serinlemeye basladi yazin 2 ginde bir yaptiriyordum simdi ise haftada 3 e dusurdum usutmesin diye..her seferinde sampuan kullaniyorum sonrasinda da losyon suruyorum tum vucuduna..cok rahatlatiyor losyon..sampuan ve losyonu zaten dr un verdigini kullaniyorum minidolin diye bir sampuan. Losyonla fiyati 125 tl ama tamamen bebekler icin piyasadakilerden cok farkli ve kaliteli..tavsiye ederim..

kundak konusuna gelince ben bebegimi hic kundak yapmadim bence insanin ruhunu daraltiyor kundaklamak.evet belki sicrayip kendilerini uyandiriyorlar ama en azindan cocuk icinde esir olmus gb hissetmiyor ben kullanmiyorum isin ozeti... ☺️

kızlar merhaba,

Hepsini bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Bizimkinin de doğduğundan beri çok saçı var ve dediğin gibi baya dökülüyor özellikle üzerine yattığı kısımlar seyrekleşti eşimle acaba kestirsek mi daha güçlü mü çıkar diye düşünmüştük daha karar vermedik. Banyo konusunda havalar sıcakken hemen hemen her gün yıkıyordum en geç 2 günde bir yıkadım haftada 1 kez saçını ve vücudunu şampuanladım diğerlerinde su tutuyordum uykudan önce rahat etsin diye şimdi havalar soğudu diye haftada 2 kere yıkıyorum birinde şampuanlı diğerinde şampuansız. Aşı konusunda da 3.ayda rotavirüs yaptırdım 5.ayda 2.dozu var menenjit için de doktora danıştım 7 ve 9. Aylarda yapılacağını söyledi. Sen de doktoruna danışabilirsin menenjiti doktorlar yapıyor ama rotavirüsü eczaneden alıp sağlık ocağına git orada ücretsiz yapıyorlar. Bildiklerim bunlar canım 😊

benim kızımında 30 unda 4 aylık aşısı vardı kilosu 5.5 boyuda 63 çıkmıştı.Fazla kilo almıo artık bide sütümde iyice azaldı ya.Yalan yok arttırmak içinde pek uğraşmıorum.Aslnda bişeyler yapdam iyi olacak ama yemrk yemeye bile zor vakit buluyorum ya
Benim de sütüm azalmıştı pek sevmesem de kimyon kaynatıp içiyorum şimdilik idare ediyoruz bakalım

Ben de bu ara yemeye zor vakit buluyorum. Gündüz uykuları çok kısaldı. Yarım kase yulaf ezmesi içine bi bardak süt katıp yiyorum. Doyuruyo baya, süt de yapıyo. Kaseyi kapıp bebeğin yanında yiyebiliyorum. Mecburiyetten böyle idare ediyorum. İstersen bi dene.
sagol canım deneyim bakalım

Kızlar siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz ben hala net bir yöntem bulamadım 😂 bazen memede uyuyo bazen kucakta uyuyo kv ayakta sallamaya alıştırmıştı bi süre öyle uyudu şimdi hiçbiri olmuyo çok zorlanıyorum siz neler yapıyorsunuz

Merhabalar 2020 temmuz anneleri. 2021 temmuz annesi aday adayı olarak sizlere sormak istedim. Temmuz ayında doğum yapmanın artı ve eksileri nelerdir. Özellikle öğretmenler izinlerini nasıl kullanıyorlar sanırım dezavantajlı olacağım izni kullanma konusunda. Onun dışında doğum izni 24. Haftada mi başlıyor artık kesin mi bilginiz var mı🙏😌

Kızlar siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz ben hala net bir yöntem bulamadım 😂 bazen memede uyuyo bazen kucakta uyuyo kv ayakta sallamaya alıştırmıştı bi süre öyle uyudu şimdi hiçbiri olmuyo çok zorlanıyorum siz neler yapıyorsunuz
Benimki kendi kendine uyuyor canım akşam yatagına koyuyorum emzikle uyuyor gündüz çok uyumuyor zaten☺️

Merhabalar 2020 temmuz anneleri. 2021 temmuz annesi aday adayı olarak sizlere sormak istedim. Temmuz ayında doğum yapmanın artı ve eksileri nelerdir. Özellikle öğretmenler izinlerini nasıl kullanıyorlar sanırım dezavantajlı olacağım izni kullanma konusunda. Onun dışında doğum izni 24. Haftada mi başlıyor artık kesin mi bilginiz var mı🙏😌
Onunla ilgili bilgim yok canım ama hava çok sıcak oldugu için lohusalık zor geçiyor ben 8inde doğum yaptım çok fenaydı😂 bebek için de hasta olma şansı daha düşük oluyor daha açık giydirebiliyorsun. Ama sıcaktan çok bunalmıstı benim bebeğim bazen uyuyamıyordu 😌

Onunla ilgili bilgim yok canım ama hava çok sıcak oldugu için lohusalık zor geçiyor ben 8inde doğum yaptım çok fenaydı😂 bebek için de hasta olma şansı daha düşük oluyor daha açık giydirebiliyorsun. Ama sıcaktan çok bunalmıstı benim bebeğim bazen uyuyamıyordu 😌
Yaa kıyamam minnoş tabi sıcaklar biz dayanamıyoruz ki yavrum nasıl dayansın🙈 peki çok tşkler😍

Kizlar bayadir giremiyordum. Sizin. Bebekleriniz aksam kacta yatiyo sabah kacta kalkiyo merak ettim kac saat uyuyolar
Ben her akşam rutin olusturdum. 8.30 da banyo ve sonrasında hemen uykuya geçiyor yatagına koyuyorum kendi kendine uyuyor ışıklarıda kapatıyorum karanlıkta uyuyor. Sabaha kadar deliksiz uyumuyor gece 2 gibi kalkıyor emiyor geri uyuyor 6-7 gibi kalkıyor değişiyor genelde sonra bir daha emiyor altını alıyorum sonra yine uyuyor ☺️

X