- 5 Ekim 2018
- 1.297
- 1.797
- 38
Bugün kırkımız çıkıyor ve yapayalnızız
gecen hafta 7 gunde 300 gr alms.bu hafta sdece 70 gr almış
İçim bir nebze olsa rahatladı senin olayinı okuyuncaBence hiç üzülmebenimkinde kayınvalidem vardı sadece Eşimle birlikte bide arkadaşım ay keşke olmasalardı buna ne gerek var bunu neden yapıyorsunuz bu kadar çok fotoğraf çekmeyin Bu kadar çok dokunmayın Çocuğu rahat bırakın suratını asa asa hicbisey yokken günü zehir etti sadece kendine daha rahat edersin emin ol yalnızlık lohusalıkta iyi biseymis çok iyi anladım
Siz doktora gittiniz mi ? koku duyunuzu kaybetmiştiniz en son
Ben buraya cevap yazana kadar kısa kısa emiyodu. Dün ve bugün ilk defa yine uzun emmeye başladı. Göğüslerim tekrar eskisi gibi olmaya başladı sanki. İçtiğim çaylar işe yaramaya başlamıştır inşallah.bugün yine leke gelmiş tuhaf kirkimiz doldu bugün yani dün saat 12 yi geçti adet mi olacam ki ya da 40 günden fazla leke şeklinde devam edeninjz var mı
oğlum 1.5 kg almıştı MaşAllah bklm ikinci ay ne olacak durum
hım anladm cnm
kız daha ilişki olmadı bizim adam dört gözle bekliyorama leke grldi bugün yine olamadi kirkimjz doldu
kızlarda yazmış çok çok kalın giydirmissinz cnm bende tek uzun kollu zıbın ve alt giydiriyordum üzerine ince örtü bı kaç gündür zıbın ve alt üst takım giydiriyorum serinledi özellikle geceler
Sütün miktarına bağlı oluyor fışkırarak geliyorsa daha kısa yavaşsa daha uzun emiyor
Ben de nerdeyse en başından beri gece uyandıramıyorum. Kıyamıyorum da ayak falan çimdiklemeye. Başlarda tek değildim beraber uyandırıp emziriyodum. Şimdi sağıp öyle veriyorum o saat. Biberonun ucu sert ağzına sokuyorum akmaya başlayınca mecbur içiyo.oy oy bir derdim var benım kız çok uyuyor ne yapacagım ben ya bu duruma ne denir bilemiorum Maşşallah desem oda denmez sanırım off.gece 1.5 da uyudu ve sabah 5 de ben uyandrdım ama emmedi bir gögsumden iki çekti bıraktı.
uyandıramadm sinirlendim geri yatrdım ve 7 de uyandı.aradakı emmeyı saymazsak ki sayılacak bişeyde yok da okadar saat uyuyor ve emmiyor.sütümünde azaldgnı hissedıorum normalde 2 saati gecse 3 saat faln emmese taş gbi oluodu.kilo alımıda durdu gbi birazdan tartacagım bakim kaç çıkacak
38 günlükAynen canım. Bir sorun yoktur merak etme :) kaç günlük oldu bebeğin
Doğduğu kiloya ulaşmış olması gerekiyo.kızlar 12 günlük bebeğin kilosunun hastane çıkışından sonra ne kadar artmış olması gerek?
Nasip et yarabbim :))Kızlar dün kırkımız çıktı veeeeebugün adet gibi kanamam gelmeye başladı ben ilk adetini oldum snrm bklm
Oğlumu tarttim 12 ağustosta 5200 çıkmıştı bugün 5600 şöyle iyi gibi sanki kilo alımı bklm
Hep öyle mi yaptın? Kilo alımı nasıl çıktı en son?Ilk gitttigim doktor bana boyle dedi
2.gittigimiz ve artik cocuk doktorumuz olarak kalacak olan doktorun yorumunu yaziyorum:
Eskiden 10dk 2gogus ver deniliyodu ama yapilan arastirmalarda bir gogsu sonuna kadar emzirmek oldugu goruldu.
Diger doktorun dedigini soyledigimde direk yasli bir doktormuydu dedi bende evet dedim. Cunku onlar hep oyle onerdi ve oyle yaptilar bide bazi yasli doktorlar yeniliklere cok acik olmuyolar, hani bizde bu sekilde yaptik boyle buyuttuk kafasindan gidiyolar demeye getirdi
Ben bir gogusde kaliyorum ', diger emzirmemde oburunu veriyorum
Kilo alımı nasıl çıkmıştı en son?Teşekkür ederim canım cevap verdigin için. Ewt bizim doktor da 18 yıldır bu işi yapıyormus biraz yaşlı. Biz de tecrübeli diye gittik ona. Ben de şimdiye kadar bir göğüs bitene kadsr veriyordum. Bir hafta dediğini yapicam bakalım ve cocugumu gozlemlicem. Ona göre kendim karar vericem artik
İçim bir nebze olsa rahatladı senin olayinı okuyunca
Çok dikişin var mıydı canım ilk doğumun mu, yani öyle böyle olacak da kadın olmak ne zor sürekli bir acı çekiyoeuzBende normal yaptim
Bende birzz korkuyorum oyuzden doktor kontroluna kadar beklicez
40miz cikti doktor onay verirse ogun 48gun olacak
Tamam canım tamam ben de tecrübe ettim artıkillaki acıyorda ne desem şimdisenin duerumuna göre hareket edersnz canm
En gicik oldugum insan tipi bezi oraya nasil bagladinYa sen çocuğuna 40 ina kadar bakmışsın Yika,pakla,giyin,giydir çıkın dışarıya temiz hava alın .. başka bı hamile arkadaşımla da konuşuyorduk yok az kilolu yok sezeryan mi normal doğum mu emiyor mu Mama mi yiyor.. daha bir sürü sorudan uzağızopmeyin ellemeyin demek zorunda kalacagib kimse yok.. Evde steril hastalık kapar mi endişe etmenize gerek yok..Benim kayınvalidem yakın oturuyor günde bir kez banyo yaptırmaya geliyordu o bile fazlasıyla yetti yahu.. eşim bebek bezi alırken başka bir ahbabimiza rastlamis Oda 1 numaralı bebek bezi mi kullanıyorsunuz kaç kilo doğdu diye sormuş bı karsilassam diye dişlerimi biliyorum lohusaya sorulur mu en iyisi yalnızlık
Biliyorum canım oyle diyosun demek istemedim yanlis anlasildik sanirimtabiki ben farkli bisey demedim ki adet kultur dedim. 40 genel bi sayi zaten kimi erken bitiyor gusul aliyo kimi gec. Gec bitersede ozurlu sayiliyor zaten. Ust sinir 40 yani. Muhakkak temizleyip atiyorlardir icine ama ben gusul alinan suya gul suyu dokenler gordum internette ki bu su temiz olsa bile temiz sayilmiyormus. Meyve suyu veya kokulu sularla gusul alinmazmis.
Bakin benim anlamadigim sey bu kirklama kirk ucurma olayi cok tilsimli biseymis gibi davranmalari. Adetlere saygim sonsuz. Fakat soylede bisey var her adetide uygulamiyoruz buyuklerin dedikleri bize mantiksiz geliyor hatta karisiyorlar diye kiziyoruz ya bu da ayni ona benziyo bencileyinbenim gorusum bu. Yoksa kimseye karisiyor degilim. Fikrimi ifade ettim. Kirklama diye bi zorunluluk yok hepsi bu
Allah Allah niye oyle oldukigecen hafta 7 gunde 300 gr alms.bu hafta sdece 70 gr almış
Evet canım ben tek gogusde kaliyorumBen buraya cevap yazana kadar kısa kısa emiyodu. Dün ve bugün ilk defa yine uzun emmeye başladı. Göğüslerim tekrar eskisi gibi olmaya başladı sanki. İçtiğim çaylar işe yaramaya başlamıştır inşallah.
Ben de nerdeyse en başından beri gece uyandıramıyorum. Kıyamıyorum da ayak falan çimdiklemeye. Başlarda tek değildim beraber uyandırıp emziriyodum. Şimdi sağıp öyle veriyorum o saat. Biberonun ucu sert ağzına sokuyorum akmaya başlayınca mecbur içiyo.
38 günlük
Doğduğu kiloya ulaşmış olması gerekiyo.
Nasip et yarabbim :))
Hep öyle mi yaptın? Kilo alımı nasıl çıktı en son?
Kilo alımı nasıl çıkmıştı en son?
Basindan beri esim tarafina benziyor elleri bana benziyo tek neyse en azindan kibar olacak diyorumDoğduğunda size benzeyip de 2 ay içinde babaya dönem var mi:))
Yok ya hu yanlis anlamadimBiliyorum canım oyle diyosun demek istemedim yanlis anlasildik sanirim
Kbakma öyle ima ettigimi dusunduysen
Bende verdim galiba tartılmadım ama olmayan pantolonuma girdim bugun cok mutlu oldum bebeğin pesinde kosmaktan emdirmekten zayıfladım sanırım bide bazen yemek yemeyi unutuyorum resmenBasindan beri esim tarafina benziyor elleri bana benziyo tek neyse en azindan kibar olacak diyorum
Bu arada kizlar ben hamilelikten onceki kiloma dustumbu hizla gittigine gore daha kilo verecek gibiyim
Benim ikinci dogumum canimÇok dikişin var mıydı canım ilk doğumun mu, yani öyle böyle olacak da kadın olmak ne zor sürekli bir acı çekiyoeuz
Haha o herseye muhalefet olma bendede var az birazcik sanirsamYok ya hu yanlis anlamadimbazen herseye muhalefet oluyormusum gibi algilaniyorum ya oyle algilanmamak icin benim fikrim bu dedim sende beni yanlis anlama lutfen
Maşallah. 15 dk yı geçiriyodur o zaman. Kendi ne zaman bırakırsa gibi yani.Evet canım ben tek gogusde kaliyorum
En son gittigimizde 10gunde 460gr almisti buda gayet iyi demisti doktorumuz
En gicik oldugum insan tipi bezi oraya nasil bagladinnazar edecek yer ariyor bu insanlar Allah korusun oylelerinden
1 numara bez dusuk kilo manasina mi geliyor ?Benim bebeğim normal kilodan düşük doğmuştu .. 1numada bez takiyoduk, onu ima etmeye çalışıyor Kendisi de yeni bebek sahibi olmuş bı anne Düşünmüyorlar acaba ne düşünür anne kendiside gecirmisken