- 25 Eylül 2019
- 1.570
- 13.654
Ayy ben de çok korkuyorum nolcak bobenım 2. doğum ya canım dikişim azsı sorun olmadı çok şükür yinede ben biraz çekingenm acıyacak dıe korkuyorum
İlk doğumundan sonrakini hatırlıyor musun canım ya acıyor mu? vallahi ben de çok çekiniyorum bakalım nolcakbenım 2. doğum ya canım dikişim azsı sorun olmadı çok şükür yinede ben biraz çekingenm acıyacak dıe korkuyorum
Canim bence hic biselere alistirmaya calisma, nekadar cabalar kafana takarsan olmuyoHerkes
Ne güzel ya benimki her saate uyaniyor. Emdigi zaman az emiyo bir bir bucuk saate tekrar uyaniyor. Alıştirabilirmiyim bende acaba
En son gittiginde kilo alimina ne dedi doktorun, azmi kilo aliyomus ?bwnmki pwk güçlü çekmıo gbi ama bakalım.bide hergun tartıyorum ki hemen tedbr alıyım ayın sonunda öğrenrsem 1 ay gitmiş olr zaten
Ilk gitttigim doktor bana boyle dediKizlar kaka yapamama problemimiz var biliyorsunuz doktora gittik dün emzirme konusunda emzirirken 10 dk sağ göğüs gaz çıkar 10 dk sol göğüs gaz çıkar dedi toplamda 20 dk Yeter ama 10 dk da son süt alinmio dedim oyle bişey yok dedi ben de ne yapacağimi şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz veya doktora danışan oldu mu bu durumu onlar ne diyor
Bende normal yaptimSen normal doğum yapmıştın dimii ya bi sorun yaşadın mı ben de normal yaptım ama doğumdan sonra ilişkiden korkuyorum
Canim dinimizde gusul icin 40 beklemek diye bise yokkiBirsey olmaz arastirdim bu bir gelenek sadece sen gusul alsan yeter bebekler zaten temiz bizim temizlenmemiz lazimhatta bu adetlerin samanizmle baglantisi var tarzinda seylerde okudum ne kadar dogru bilmiyorum birde suya biseyler atip dokuyorlar o suyla gusul kabul olmazmis bu mevzuyu Kuran kursu hocasina sordum o oyle dedi. Bilip bilinmeden yanlis seyler yapiyor olabiliriz benim fikrim bu dikkat etmek lazim.
Teşekkür ederim canım cevap verdigin için. Ewt bizim doktor da 18 yıldır bu işi yapıyormus biraz yaşlı. Biz de tecrübeli diye gittik ona. Ben de şimdiye kadar bir göğüs bitene kadsr veriyordum. Bir hafta dediğini yapicam bakalım ve cocugumu gozlemlicem. Ona göre kendim karar vericem artikIlk gitttigim doktor bana boyle dedi
2.gittigimiz ve artik cocuk doktorumuz olarak kalacak olan doktorun yorumunu yaziyorum:
Eskiden 10dk 2gogus ver deniliyodu ama yapilan arastirmalarda bir gogsu sonuna kadar emzirmek oldugu goruldu.
Diger doktorun dedigini soyledigimde direk yasli bir doktormuydu dedi bende evet dedim. Cunku onlar hep oyle onerdi ve oyle yaptilar bide bazi yasli doktorlar yeniliklere cok acik olmuyolar, hani bizde bu sekilde yaptik boyle buyuttuk kafasindan gidiyolar demeye getirdi
Ben bir gogusde kaliyorum ', diger emzirmemde oburunu veriyorum
40 i hayirlu uğurlu olsinBugün benimde 40 çıktı hayırlı uğurlu olsun hepimizebende aynı şeyi düşünüyorum . Korunma yöntemine hala karar veremedim. Herşeyi biz düşünüyoruz yahu
Kızlar dün kırkımız çıktı veeeeebugün adet gibi kanamam gelmeye başladı ben ilk adetini oldum snrm bklm
Oğlumu tarttim 12 ağustosta 5200 çıkmıştı bugün 5600 şöyle iyi gibi sanki kilo alımı bklm
Amin cumlemizin evladının insAllahHayırlı olsun 40iniz ..sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah ♥ sizin bebiş kaç kg doğmuştu acababizimki 50gununde 4700kg çıktı doktor çok iyi dedi bu kiloları nasıl olcuyosunuz Nasıl besliyosunuz kine çok sordum kusura bakmayın Maşallah bu arada
Tesekkur ederim canim cok saoll40 i hayirlu uğurlu olsinkorunma yontemi olarak doktorum bize eşin korunması gerektiğini söyledi.bilginiz olsun.
Hayırlı olsun 40iniz ..sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah ♥ sizin bebiş kaç kg doğmuştu acababizimki 50gununde 4700kg çıktı doktor çok iyi dedi bu kiloları nasıl olcuyosunuz Nasıl besliyosunuz kine çok sordum kusura bakmayın Maşallah bu arada
tabiki ben farkli bisey demedim ki adet kultur dedim. 40 genel bi sayi zaten kimi erken bitiyor gusul aliyo kimi gec. Gec bitersede ozurlu sayiliyor zaten. Ust sinir 40 yani. Muhakkak temizleyip atiyorlardir icine ama ben gusul alinan suya gul suyu dokenler gordum internette ki bu su temiz olsa bile temiz sayilmiyormus. Meyve suyu veya kokulu sularla gusul alinmazmis.Canim dinimizde gusul icin 40 beklemek diye bise yokki
Ben onceden gusullendim ama 40 cikarirken kovaya koydugumuz ve okudugumuz taslari iyice sampuanla yikamistim
Bu tamamen turklere has bi kultur
Benim cok yabanci musluman arkadasim var farkli vatandaslikda ama hicbiri 40cikarmayi bilmiyo
Amin cumlemizin evladının insAllah
Oğlum 3590 Gr doğdu canım dördüncü gün sağlık ocağında 3450 çıktı bı aylikken 5230 Gr çıktı vala her istediğinde emziriyorum kendim de vala herşeyi yiyorum meyve sebze bı de hergun mutlaka tahin pekmez karışımı yiyorum hem süt yapıyor hemde yarıyor snrm sütüm denemeni tavsiye ederim bol bol da su senin bebek kaç kg doğmuştu cnm
Var bı dileğimizDoğduğunda size benzeyip de 2 ay içinde babaya dönem var mi:))
baştan beri baba bana benzeten hiç olmadıDoğduğunda size benzeyip de 2 ay içinde babaya dönem var mi:))
MaşAllah barekAllahMaşallah40 bin kere Bereketli olsun Yarasın inşallah .. benim bebek te 2980 kg doğdu , 2920 ye düştü .. çok düşüktü kilosu Bacakları kürdan yap kası yani Oradan beridir emziriyorum 4700 olduk , kilosu normal hatta bize göre çok iyi de sizinkini duyunca acaba dedim ..
Onun dogum kilosu ile senin dogum kilon arasinda 600 gram fark var yani bakinca neredeyse ayni miktarda kilo almis gayet guzel niye supheye dusuyorsunMaşallah40 bin kere Bereketli olsun Yarasın inşallah .. benim bebek te 2980 kg doğdu , 2920 ye düştü .. çok düşüktü kilosu Bacakları kürdan yap kası yani Oradan beridir emziriyorum 4700 olduk , kilosu normal hatta bize göre çok iyi de sizinkini duyunca acaba dedim ..
gecen hafta 7 gunde 300 gr alms.bu hafta sdece 70 gr almışEn son gittiginde kilo alimina ne dedi doktorun, azmi kilo aliyomus ?
illaki acıyorda ne desem şimdiAyy ben de çok korkuyorum nolcak bo
İlk doğumundan sonrakini hatırlıyor musun canım ya acıyor mu? vallahi ben de çok çekiniyorum bakalım nolcak
Ya sevindimbaştan beri baba bana benzeten hiç olmadıhala da benzetmiyolar hep eşim kızım diyor herkes
MaşAllah barekAllahaynı kilo alımları kaçıncı haftada doğum yapmistin canım sen benim kızım da 2730 Gr doğmuştu biraz daha zayıflamsti hatta sarılık olduğu için emmedi kilo alımı yavaştı başta mamaya başladık erken olmuştu tabi o 36 haftalıkti oğlum 40. Haftada geldi o 3 hafta çok fark ediyormus
Onun dogum kilosu ile senin dogum kilon arasinda 600 gram fark var yani bakinca neredeyse ayni miktarda kilo almis gayet guzel niye supheye dusuyorsunbende buradaki anneler cok takiyor diye soylemiyorum ne kadar kilo aldigini cunku etkileniyor herkes tabi hak vermiyor degilim ama ne bileyim anneyiz ya illa takacak bisey buluyoruz Rabbim hepsine saglik versin
Amin aminEvet aynen dediğiniz gibianne olduktan sonra anladım Herşey normal mi Sağlıklı mi diye diye geçen de iki kere oksurdu gün için de normalden fazla hapsirdi ve ilk defa fazla kustu diye doktora gittik çok şükür bişey yokmuş Rabbim tüm bebekleri korusun ❣