2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

benım 2. doğum ya canım dikişim azsı sorun olmadı çok şükür yinede ben biraz çekingenm acıyacak dıe korkuyorum
Ayy ben de çok korkuyorum nolcak bo
benım 2. doğum ya canım dikişim azsı sorun olmadı çok şükür yinede ben biraz çekingenm acıyacak dıe korkuyorum
İlk doğumundan sonrakini hatırlıyor musun canım ya acıyor mu? vallahi ben de çok çekiniyorum bakalım nolcak

Herkes

Ne güzel ya benimki her saate uyaniyor. Emdigi zaman az emiyo bir bir bucuk saate tekrar uyaniyor. Alıştirabilirmiyim bende acaba
Canim bence hic biselere alistirmaya calisma, nekadar cabalar kafana takarsan olmuyo
Ben kendi haline biraktim. Dedigim gibi bazen tum gun uyumuyo bazen uzun suruyo. Bazen yataga koyuyom 20dk sonra geri kalkiyo
Bazende kalksin banyo yaptircam diyom kalkmayasi tutuyo
Kendi haline biraktim
Ilk 3 ay bi duzen kurmayi dusunmuyorum

Ilk gitttigim doktor bana boyle dedi
2.gittigimiz ve artik cocuk doktorumuz olarak kalacak olan doktorun yorumunu yaziyorum:
Eskiden 10dk 2gogus ver deniliyodu ama yapilan arastirmalarda bir gogsu sonuna kadar emzirmek oldugu goruldu.
Diger doktorun dedigini soyledigimde direk yasli bir doktormuydu dedi bende evet dedim. Cunku onlar hep oyle onerdi ve oyle yaptilar bide bazi yasli doktorlar yeniliklere cok acik olmuyolar, hani bizde bu sekilde yaptik boyle buyuttuk kafasindan gidiyolar demeye getirdi
Ben bir gogusde kaliyorum ', diger emzirmemde oburunu veriyorum

Canim dinimizde gusul icin 40 beklemek diye bise yokki
Ben onceden gusullendim ama 40 cikarirken kovaya koydugumuz ve okudugumuz taslari iyice sampuanla yikamistim
Bu tamamen turklere has bi kultur
Benim cok yabanci musluman arkadasim var farkli vatandaslikda ama hicbiri 40cikarmayi bilmiyo

Teşekkür ederim canım cevap verdigin için. Ewt bizim doktor da 18 yıldır bu işi yapıyormus biraz yaşlı. Biz de tecrübeli diye gittik ona. Ben de şimdiye kadar bir göğüs bitene kadsr veriyordum. Bir hafta dediğini yapicam bakalım ve cocugumu gozlemlicem. Ona göre kendim karar vericem artik

Bugün benimde 40 çıktı hayırlı uğurlu olsun hepimize bende aynı şeyi düşünüyorum . Korunma yöntemine hala karar veremedim. Herşeyi biz düşünüyoruz yahu
40 i hayirlu uğurlu olsin korunma yontemi olarak doktorum bize eşin korunması gerektiğini söyledi.bilginiz olsun.

Hayırlı olsun 40iniz ..sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah sizin bebiş kaç kg doğmuştu acaba bizimki 50gununde 4700kg çıktı doktor çok iyi dedi bu kiloları nasıl olcuyosunuz Nasıl besliyosunuz kine çok sordum kusura bakmayın Maşallah bu arada

Amin cumlemizin evladının insAllah
Oğlum 3590 Gr doğdu canım dördüncü gün sağlık ocağında 3450 çıktı bı aylikken 5230 Gr çıktı vala her istediğinde emziriyorum kendim de vala herşeyi yiyorum meyve sebze bı de hergun mutlaka tahin pekmez karışımı yiyorum hem süt yapıyor hemde yarıyor snrm sütüm denemeni tavsiye ederim bol bol da su senin bebek kaç kg doğmuştu cnm

Tesekkur ederim canim cok saoll

tabiki ben farkli bisey demedim ki adet kultur dedim. 40 genel bi sayi zaten kimi erken bitiyor gusul aliyo kimi gec. Gec bitersede ozurlu sayiliyor zaten. Ust sinir 40 yani. Muhakkak temizleyip atiyorlardir icine ama ben gusul alinan suya gul suyu dokenler gordum internette ki bu su temiz olsa bile temiz sayilmiyormus. Meyve suyu veya kokulu sularla gusul alinmazmis.
Bakin benim anlamadigim sey bu kirklama kirk ucurma olayi cok tilsimli biseymis gibi davranmalari. Adetlere saygim sonsuz. Fakat soylede bisey var her adetide uygulamiyoruz buyuklerin dedikleri bize mantiksiz geliyor hatta karisiyorlar diye kiziyoruz ya bu da ayni ona benziyo bencileyin benim gorusum bu. Yoksa kimseye karisiyor degilim. Fikrimi ifade ettim. Kirklama diye bi zorunluluk yok hepsi bu

Maşallah 40 bin kere Bereketli olsun Yarasın inşallah .. benim bebek te 2980 kg doğdu , 2920 ye düştü .. çok düşüktü kilosu Bacakları kürdan yap kası yani Oradan beridir emziriyorum 4700 olduk , kilosu normal hatta bize göre çok iyi de sizinkini duyunca acaba dedim ..

Doğduğunda size benzeyip de 2 ay içinde babaya dönem var mi:))
Var bı dileğimiz

Doğduğunda size benzeyip de 2 ay içinde babaya dönem var mi:))
baştan beri baba bana benzeten hiç olmadı hala da benzetmiyolar hep eşim kızım diyor herkes
MaşAllah barekAllah aynı kilo alımları kaçıncı haftada doğum yapmistin canım sen benim kızım da 2730 Gr doğmuştu biraz daha zayıflamsti hatta sarılık olduğu için emmedi kilo alımı yavaştı başta mamaya başladık erken olmuştu tabi o 36 haftalıkti oğlum 40. Haftada geldi o 3 hafta çok fark ediyormus

Onun dogum kilosu ile senin dogum kilon arasinda 600 gram fark var yani bakinca neredeyse ayni miktarda kilo almis gayet guzel niye supheye dusuyorsun bende buradaki anneler cok takiyor diye soylemiyorum ne kadar kilo aldigini cunku etkileniyor herkes tabi hak vermiyor degilim ama ne bileyim anneyiz ya illa takacak bisey buluyoruz Rabbim hepsine saglik versin

Ya sevindim ilk annelik çok zor bakımda uyku falan değil şikayetim acaba sağlıklı mı diye her hareketini inceliyorum anlarsınız sanırım halimden

Evet aynen dediğiniz gibi anne olduktan sonra anladım Herşey normal mi Sağlıklı mi diye diye geçen de iki kere oksurdu gün için de normalden fazla hapsirdi ve ilk defa fazla kustu diye doktora gittik çok şükür bişey yokmuş Rabbim tüm bebekleri korusun

Amin amin ben seni cok iyi anliyorum. Anne oomak bunu gerektirir birde tuyo vereyim bebekler hasta ise cok huzursuz ve mutsuz olurlar hal ve tavirlarindan anlasilir. Eger boyle bi belirti yoksa oksursede hapsursada korkma. Mutlu ise sorun yok demektir bosuna hastane ortamina gitmeyin diye soyluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…