2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Ben buraya cevap yazana kadar kısa kısa emiyodu. Dün ve bugün ilk defa yine uzun emmeye başladı. Göğüslerim tekrar eskisi gibi olmaya başladı sanki. İçtiğim çaylar işe yaramaya başlamıştır inşallah.

Ben de nerdeyse en başından beri gece uyandıramıyorum. Kıyamıyorum da ayak falan çimdiklemeye. Başlarda tek değildim beraber uyandırıp emziriyodum. Şimdi sağıp öyle veriyorum o saat. Biberonun ucu sert ağzına sokuyorum akmaya başlayınca mecbur içiyo.
38 günlük
Doğduğu kiloya ulaşmış olması gerekiyo.
Nasip et yarabbim :))
Hep öyle mi yaptın? Kilo alımı nasıl çıktı en son?

Kilo alımı nasıl çıkmıştı en son?
Her emmede tek göğüs verdigimde ayda 1 kilo falan almıştı. İki ayrı göğüs olayını daha yeni deniyorum. Bakalım o nasıl olucak.

1 numara bez dusuk kilo manasina mi geliyor ?🤔herkes ilk 1 numara ile basliyor canim uzulecek bisey yok Allah'in izni ile saglikli ya sen ona bak. Bizler anneyiz kac kilo dogdugunu sorduklarinda eksik dahi soyleriz 😁
hangi marka kullaniyorsun bilmiyorum ama ben sleepy kullaniyorum ve 1ile 2 numara arasinda pek fark yok primanin 1 numarasi sleepynin 2 numarasina esit 🙄 kullaninca anladim. ben tasma riskine karsi sleepy 3 numaraya gectim gazli cikinca sirtindan cikiyordu simdi rahatladim.

Ben takılmıyorum da ima edilen şeyin kötü niyet oldugunun farkındayım ona bozuluyorum Zaten .. arkadaşın çocuğu 2 numaradan başlamış bezi Bizim bebegin zayıf doğduğunu Riskli gebelik olduğunu , çok ani ameliyata alındığımi da biliyor 🙇 Rabbim kötü niyetten korusun .. benim sıkıntım bu yoksa ... Diğerleri gibi emiyormu Sezeryan mi diye cekistiren kafasizlari takmiyorum 🦸

Yine. Tüm gün uyumadi ve acayip huysuz agliyo yavrim. 20 dk uyudu tüm gün uyutamadim. Kizlar niye böyle yapiyo bu yavrucak. Nasil uyutacam. Gözlerini kapatıyor 5 dk sonra geri aciyor.

Ya sen çocuğuna 40 ina kadar bakmışsın Yika,pakla,giyin,giydir çıkın dışarıya temiz hava alın .. başka bı hamile arkadaşımla da konuşuyorduk yok az kilolu yok sezeryan mi normal doğum mu emiyor mu Mama mi yiyor.. daha bir sürü sorudan uzağız 🎉 opmeyin ellemeyin demek zorunda kalacagib kimse yok.. Evde steril hastalık kapar mi endişe etmenize gerek yok..Benim kayınvalidem yakın oturuyor günde bir kez banyo yaptırmaya geliyordu o bile fazlasıyla yetti yahu.. eşim bebek bezi alırken başka bir ahbabimiza rastlamis Oda 1 numaralı bebek bezi mi kullanıyorsunuz kaç kilo doğdu diye sormuş 🤗 bı karsilassam diye dişlerimi biliyorum 😂 lohusaya sorulur mu 🐣 en iyisi yalnızlık

Çok haklısın canım . Ben şimdi çok yaşamadım ya ondan kaşınıyorum galiba 😂😂 benim annem ilk bir hafta bebekle ilgilendi saolsun ama en ufak bir şeyi bile gıcık geldi kaynanam desen uyuz gibi nerdeyse gel demeden gelmedi o da o şekil uyuz etti. Ee 9 ay evde kalinca insan görmeyince yalnız hissettim kendimi işte ne bilim 🙂😁 bebek bazen bunaltıncada üzülüyorum kendime yalnızım diye . Bugün eşim ikna oldu sonunda ve gezdik kahvaltiya gittil çok şükür insan ilgi bekliyor ya . Bence etrafimda konuscak dertlescek birileri olmayinca esime sariyorum 😂😂

Yine. Tüm gün uyumadi ve acayip huysuz agliyo yavrim. 20 dk uyudu tüm gün uyutamadim. Kizlar niye böyle yapiyo bu yavrucak. Nasil uyutacam. Gözlerini kapatıyor 5 dk sonra geri aciyor.

Benim bebeğimde bazen ki özellikle hafta sonları hiç uyumuyor gündüzleri iki gün ustuste ama sonraki iki gün çok uyuyor Hatta ikigubu de kapatıyor Doktora anlattık Uyku borçlanması yapiyordur Sonra o borcu oduyordur dedi belki öyle bir durumdur.. Bebislerin 8 dakikalık uykusu bile bı kaç saate bedel olduğunu okumuştum Herhangi bir sağlık problemi yada açlık, alt pisleme, gaz problemi yoksa Yıkayın ve biraz yorun hemen uyuyacaktir.. Başka tavsiye verebilecek kadar uzman olmadığım için benden bu kadar..

Çok haklısın canım . Ben şimdi çok yaşamadım ya ondan kaşınıyorum galiba 😂😂 benim annem ilk bir hafta bebekle ilgilendi saolsun ama en ufak bir şeyi bile gıcık geldi kaynanam desen uyuz gibi nerdeyse gel demeden gelmedi o da o şekil uyuz etti. Ee 9 ay evde kalinca insan görmeyince yalnız hissettim kendimi işte ne bilim 🙂😁 bebek bazen bunaltıncada üzülüyorum kendime yalnızım diye . Bugün eşim ikna oldu sonunda ve gezdik kahvaltiya gittil çok şükür insan ilgi bekliyor ya . Bence etrafimda konuscak dertlescek birileri olmayinca esime sariyorum 😂😂

Üzülme diye dertleşelim istedim Ben şimdi kimse yok çok daha mutluyum inan 😀 senin bebeğine bakacak gücün kudretin var Buna şükret 🙏 kimseye muhtaç olmayalım Allah in izniyle

Kizlar Sağmış olduğum sütü hemen buzluya atmamda bir sakınca var mı yanı 20 dk falan bekledi öyle koydum.

Ben alıp direkt derin dondurucuya koyuyorum şimdi benimde aklıma takıldı niye sakınca olabileceğini düşündünuz.. Sadece bı kere çıkarınca bidaha geri koymamak gerektiğini biliyorum O yüzden bebeğinizin içeceği ölçülerde ona göre paketleyip buzdolabına atin

Saolun kizlar cevaplar icin en sonunda battaniyede salladık ilk defa denedik ve uyudu. Hamak alayim bari uyumadigi günler onda sallarim. Hoş uyudugu gün pek yok zaten. Acaba bir yerimi ağrıyor yada uyku sorunumu varki. Toplam 12 saat uyuyo yada uyumuyor benim bildigim 18 saat felan uyumasi gerekiyor

Benim bebeğimde bazen ki özellikle hafta sonları hiç uyumuyor gündüzleri iki gün ustuste ama sonraki iki gün çok uyuyor Hatta ikigubu de kapatıyor Doktora anlattık Uyku borçlanması yapiyordur Sonra o borcu oduyordur dedi belki öyle bir durumdur.. Bebislerin 8 dakikalık uykusu bile bı kaç saate bedel olduğunu okumuştum Herhangi bir sağlık problemi yada açlık, alt pisleme, gaz problemi yoksa Yıkayın ve biraz yorun hemen uyuyacaktir.. Başka tavsiye verebilecek kadar uzman olmadığım için benden bu kadar..

Üzülme diye dertleşelim istedim Ben şimdi kimse yok çok daha mutluyum inan 😀 senin bebeğine bakacak gücün kudretin var Buna şükret 🙏 kimseye muhtaç olmayalım Allah in izniyle

Ben alıp direkt derin dondurucuya koyuyorum şimdi benimde aklıma takıldı niye sakınca olabileceğini düşündünuz.. Sadece bı kere çıkarınca bidaha geri koymamak gerektiğini biliyorum O yüzden bebeğinizin içeceği ölçülerde ona göre paketleyip buzdolabına atin
Amin canım çok saol Allah razı olsun 💕💕🤗😍

Kizlar Sağmış olduğum sütü hemen buzluya atmamda bir sakınca var mı yanı 20 dk falan bekledi öyle koydum.
Bir sakıncası yok canım ama soğutup koymak gerekiyor yani 20 dk ideal bir süre bence. Soğumasının beklenme sebebi de tekrar çözüldüğünde Demir tadı gibi bir tat olmasın diye yanlış hatırlamıyorsam. Ya da bunun gibi bir nedeni vardı tam hatırlayamadım 🤦🏻‍♀️

Sıcak yemek buzdolabına koyulmadan önce soğuması beklenmeli ya o mantıkla düştündüm 🤓 internetten baktım bununla ilgili bir yazı göremedim.koydum öyle buzluğA.

bırde ben bir gögüsü tamamen emzirip diğerine sonra geçiyoruz.o sırada diğer memeyi sağdım.uyku saatimize denk getirdim.düşüncem iki memede boşolacağı için bebeğim uyurken bende uyur biraz süt toplarım.şimdide en son emdiği memeyi tekrar verdim emiyor.acaba yeterligelir mi aç kalır mı doğru mu yapıyorum diye merak etmekteyiM

Sıcak yemek buzdolabına koyulmadan önce soğuması beklenmeli ya o mantıkla düştündüm 🤓 internetten baktım bununla ilgili bir yazı göremedim.koydum öyle buzluğA.

bırde ben bir gögüsü tamamen emzirip diğerine sonra geçiyoruz.o sırada diğer memeyi sağdım.uyku saatimize denk getirdim.düşüncem iki memede boşolacağı için bebeğim uyurken bende uyur biraz süt toplarım.şimdide en son emdiği memeyi tekrar verdim emiyor.acaba yeterligelir mi aç kalır mı doğru mu yapıyorum diye merak etmekteyiM
Emzirme konusunda ben de aynı şeyi yapıyorum. Doyduğuna inanmak istiyorum doymasa ağlar herhalde göğsüm yumuşak olsa da süt var. Süt saklama konusunda da sağıyorum hemen süt saklama poşetine koyuyorum direk buzluğa atıyorum Ayşe Önerden de böyle dinledim.

Emzirme konusunda ben de aynı şeyi yapıyorum. Doyduğuna inanmak istiyorum doymasa ağlar herhalde göğsüm yumuşak olsa da süt var. Süt saklama konusunda da sağıyorum hemen süt saklama poşetine koyuyorum direk buzluğa atıyorum Ayşe Önerden de böyle dinledim.
Peki Sağdıktan sonra ilk sağdığın memeyi mi veriyorsun diğerini mi

X